غلامرضا مجیدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس برآورد اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چابهار طرح مقابله با فرسایش آبی باید در مجموع در پنج فاز 20 هزار هکتاری اجرا شود.
وی بیان کرد: گرگروها موجب تخریب اراضی، مهاجرت روستاییان و خالی شدن روستاها از سکنه، افزایش خسارات به تاسیسات دولتی بدلیل تخریب پل ها، جاده ها و کانالها و مسیرهای انتقال آب و کاهش درآمد اقتصادی تولید کنندگان شده است.
فرماندار چابهار ادامه داد: گرگروها در 258 روستای دشتیاری، پلان و بخش مرکزی وجود دارند و تاکنون موجب آسیب جدی به 120 روستا شده اند.
وی بر تخصیص اعتبارات لازم برای جلوگیری از فرسایش خندقی و تخریب خاک حاصلخیز در سطح روستاهای این شهرستان شد و افزود: آثار سوء این پدیده سبب متروکه شدن بسیاری از اراضی و مهاجرت ساکنان روستاهای منطقه شده است.
مجیدی گفت: تخریب و هدر رفت خاک حاصلخیز و مستعد (زراعی و باغی) منطقه، کاهش حاصلخیزی اراضی در اثر زهکشی سریع، کاهش رطوبت لایه های سطحی خاک و انتقال عناصر میکرو و ماکرو خاک از طریق خندق ها موجب افزایش بیکاری و مهاجرت در منطقه دشتیاری وپلان چابهار شده است.
وی اظهار داشت: بدلیل قطع راههای ارتباطی و نرساندن به موقع خدمات و کالاهای تولیدی به بازارهای مصرف، کاهش تولید استخرهای پرورش ماهی و میگو در اثر انتقال رسوبات حاصل از فرسایش خندقی (گرگروها) به آنها اثرات سوء زیست محیطی داشته است.
فرماندار با بیان اینکه طرح مطالعاتی برای کنترل گرگروها نهایی و به تصویب کمیته فنی رسیده است، خاطرنشان کرد: به دلیل تهدید جدی گرگروها در بیش از 120 نقطه روستایی چابهار باید هر چه سریعتر 237 میلیارد تومان برای مقابله با این پدیده مخرب اختصاص پیدا کند تا از تخلیه روستاها و مهاجرت ساکنان آن جلوگیری شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در طول 50 سال گذشته بیش از پنج هزار هکتار زمین زراعی و مرتعی در اثر فرسایش آبکندی تخریب و از دسترس مردم روستایی خارج شده است.
به گزارش ایرنا بخش دشتیاری چابهار از مناطق مستعد کشاورزی است که در صورت شیرین سازی آب دریا و تامین به موقع آب و حفظ خاک موجود امکان تولید محصولات گرمسیری کمیاب و یا منحصر به فرد در آن وجود دارد.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
شهر زیبای چابهار در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.