به گزارش ایرنا معاون مسافری راه آهن جمهوری اسلامی ایران در مراسم ارسال این محموله ترانزیتی در ایستگاه راه آهن زاهدان گفت: برنامه های متعددی این نهاد در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید مبنی بر توسعه حمل و نقل ریلی کشور در دستور کار قرار دارد.
سید میرحسن موسوی اظهار داشت: راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای کمی و کیفی در بخش جابه جایی مسافر از طریق ناوگان حمل نقل ریلی برنامه های مختلفی تدارک دیده است.
وی افزود: 350 واگن که عمر بالای 45 سال در کشور داشتند پارسال از رده خارج شدند.
وی ادامه داد: با خارج شدن این تعداد واگن فرسوده سن ناوگان کشور جوان تر شده است.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه این تعداد واگن از رده خارج شده در حال برنامه ریزی هستیم تا به تدریج واگن های جدید به راه آهن اضافه شود.
معاون مسافری راه آهن جمهوری اسلامی گفت: 18 میلیون و 500 هزار نفر از ابتدای امسال تا کنون از طریق ناوگان حمل و نقل ریلی در کشور جابه جا شدند که نسبت به پارسال پنج درصد رشد داشته است.
موسوی اظهار داشت: برنامه های خوبی در زمینه محوطه سازی، ساخت نماز خانه و سکوهای مسافری برای ارتقای کمی و کیفی خدمات به مسافران در ایستگاههای راه آهن کشور انجام شده است.
وی بیان کرد: همچنین برای ارتقای خدمات بخش مسافری در ایستگاه راه آهن زاهدان سردرب ورودی کارکنان، پارکینگ عمومی و سکوی مسافری با اعتبار 14 میلیارد ریال امروز افتتاح شد.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: وجود ریل و راه آهن علاوه بر امنیت ساز بودن در بخش ترانزیت نیز درآمد زاست.
علی اصغر میرشکاری اظهار داشت: ترانزیت کالا یک کار پر درآمدی است که علاوه بر درآمد ارزی روابط 2 کشور را بهبود می بخشد.
وی بیان کرد: از طریق راه آهن زاهدان - کویته می توانیم بسیاری از کالاهای ایران اسلامی را به کشور همسایه صادر و یا وارد کنیم.
وی ادامه داد: همچنین می توانیم از طریق راه آهن جمهوری اسلامی کالاهای پاکستان را به سایر نقاط دنیا ترانزیت کنیم.
وی تصریح کرد: هم اینک 500 میلیون دلار کالا به کشور پاکستان صادر می کنیم که این روند رو به افزایش است.
وی خاطر نشان کرد: توافقی میان ایران و پاکستان انجام شده تا این میزان صادرات تا پنج میلیارد دلار در سال افزایش یابد.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بر این اساس توسعه راه آهن از مهمترین برنامه های دولت در این استان است.
میرشکاری اظهار داشت: تکمیل خط ریلی چابهار- زاهدان - میلک - سرخس می تواند شرق کشور را متحول کند.
وی ادامه داد: دولت توجه خاصی به توسعه راه آهن در سیستان و بلوچستان دارد.
به گزارش ایرنا راه‌آهن زاهدان - کویته پاکستان در سال ۱۲۹۸ هجری شمسی به‌منظور حمل‌ و نقل ادوات جنگی و نظامی توسط روس‌ها ساخته شده که قرار بود تا سرخس استان خراسان رضوی ادامه پیدا کند که با پایان جنگ جهانی دوم ادامه ساخت آن متوقف شد.
فاصله ریلی راه‌آهن زاهدان - میرجاوه ۹۴ کیلومتر و تا کویته پاکستان ۶۵۰ کیلومتر است.
نخستین حرکت قطار باری سازمان اکو در مرداد سال ۱۳۸۸ (۱۴ اگوست ۲۰۰۹) در آیینی باحضور «یوسف رضا گیلانی» نخست ‌وزیر وقت پاکستان و «غلام احمد بلور» وزیر اسبق راه‌آهن این کشور از ایستگاه «مارگالا» شهر اسلام آباد به مقصد تهران و از آنجا به طرف استانبول انجام شد.
راه آهن سیستان و بلوچستان را می توان ادامه راه آهن هندوستان محسوب کرد که در سالهای 1297 و 1298 (1918-1919 میلادی ) در قاره آسیا و شبه قاره هند به طول 600 کیلومتر از کویته به سمت زاهدان در مدت کمتر از 2 سال ساخته شد.
اکنون راه آهن جنوب شرق با داشتن 2 نوع خط عریض و استاندارد، اتصال ریلی به کشور پاکستان و قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شرق به غرب که سبب اتصال کشورهای پاکستان و شبه قاره هند به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی شده از اهمیت بین المللی ویژه ای برخوردار است به گونه ای که مورد تایید سازمان اکو و اسکاپ نیز است.
موقعیت راهبردی ایران به عنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب موجب شده که از سالیان دور کالاها از طریق جاده های معروفی مثل جاده ابریشم، جاده مروارید و جاده هندوستان از ایران عبور کنند و در همین راستا با ساخت خطوط ریلی مشهد - بافق - بندرعباس و زاهدان - بم - کرمان و در آینده نزدیک مشهد - زاهدان - چابهار زمینه ایجاد کریدورهای بین المللی ترانزیت از طریق راه آهن و اتصال کشورهای آسیای مرکزی، دریای سیاه، قفقاز و اتحادیه اروپا با شبه قاره هند، خاور دور و کشورهای جنوب شرقی آسیا فراهم شده است.
در این میان شهر زاهدان و راه آهن جنوب شرق کشور بدلیل قرار گرفتن در مسیر کریدورهای ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب از اهمیت بین المللی برخوردار است به همین دلیل دولت برای شکوفایی اقتصادی منطقه ساخت راه آهن چابهار - زاهدان - مشهد به طول هزار و 330 کیلومتر را آغاز کرده است.
سردرب ورودی کارکنان اداره کل راه آهن جنوب شرق کشور(مستقر در زاهدان) با اعتبار 2 میلیارد ریال، پارکینگ عمومی راه آهن زاهدان با اعتبار 2 میلیارد ریال و سایبان سکوی مسافربری با اعتبار 11 میلیارد ریال امروز/دوشنبه/ با حضور معاون مسافری راه آهن جمهوری اسلامی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان و شماری از مسئولان افتتاح شد.
3213 **6081 خبرنگار: اکبر نوری **انتشاردهنده: حیدرسرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.