به گزارش ایرنا شماری از مالکان قایق های کوچک ماهیگیری در تماس با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند که از چندین سال پیش تاکنون در انتظار دریافت مجوز برای صید هستند و با توجه به اینکه شغلشان صرفا صیادی است و شغل و حرفه دیگر و سرمایه ای برای سرمایه گذاری ندارند از مسئولان درخواست کردند نسبت به صدور مجوز صید برای آنان مساعدت کنند.
عبدالغفور ایران نژاد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسئولان با برنامه ریزی و صدور مجوز برای تعداد چهار هزار قایق صیادی می توانند زمینه اشتغال بیش از هشت هزار نفر را در حوزه صیادی فراهم کنند که این امر کمک بزرگی به رفع مشکلات بیکاری در این منطقه می کند.
وی افزود: جای تاسف است که صیادان بیش از 16سال چشم انتظار صدور مجوز باشند وهیچ مسئولی در این زمینه پاسخگو نباشد.
وی گفت: چابهار و کنارک پتانسیل های خوبی در زمینه صید انواع آبزیان دریایی دارند و این ظرفیت باید برای ایجاد اشتغال بیشتر بکار گرفته شود.
وی با انتقاد از عدم صدور مجوز جدید برای شناورهای صیادی قایق در چابهار و کنارک اظهار داشت: سازمان شیلات ایران هرچه سریعتر در زمینه صدور مجوز صید برای این قایق اقدام کند تا افراد بومی بتوانند با صید ماهی خرج اندک خانواده خود را تامین کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه عدم صدور مجوز صید برای شناورهای قایق سبب شده تا عده زیادی از افراد جویای کار جنوب بلوچستان در حسرت استفاده از ظرفیت عظیم دریا باشند و همچنان در همجوار تنها بندر اقیانوسی ایران با فقر و بیکاری دست و پنجه نرم کنند.
ایران نژاد ادامه داد: هم اینک در بیش از 500 کیلومتر ساحل و 11 بندر صیادی فقط مجوز برای هزار و 400 قایق و 930 فروند لنج صادر شده است و این آمار نسبت به جمعیت بیش از 600 هزار نفری حوزه انتخابیه چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند خیلی کم است.
وی بیان کرد: در یکی از آمارهای اداره کل شیلات سیستان وبلوچستان برنامه ریزی برای اشتغال 300 هزار نفر در حوزه شیلات عنوان شده است و این در حالیست که فقط در حد هشت هزار نفر از افراد بومی 15 سال در حسرت اشتغال در حوزه صید آبزیان (ماهی ومیگو) هستند.
نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عده ای از مسئولان به بهانه عدم صدور مجوز برای شناور قایق پس از گذشت 16 سال اذعان می کنند ذخایر ماهی در چابهار و کنارک اندک است، خاطرنشان کرد: چابهار و کنارک به آب های آزاد اقیانوس هند متصل هستند و از نظر ذخایر هیچ محدودیتی ندارند.
ایران نژاد گفت: نباید فرصت بزرگ استفاده از ظرفیت اقتصاد دریامحور را به بهانه های مختلف و کاغذبازی های اداری از دست دهیم و هزاران نفر در چابهار و کنارک بیکار و هیچ درآمدی نداشته باشند و همیشه شرمنده خانواده باشند.

مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان نیز اظهار داشت: 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قایق صید و صیادی با حدود 24 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.
هدایت الله میرمرادزهی افزود: تعداد 11 بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعالند.
وی بیان کرد: همچنین 107 واحد صنایع شیلاتی در نوار ساحلی وجود دارد.
وی ادامه داد: وجود 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی نقش مهمی در بسته بندی و صادرات تن ماهیان در این منطقه دارند.
وی گفت: علاوه بر هزار و 400 قایق مجوز دار بیش از 2 هزار و 300 قایق غیر مجاز و فاقد هرگونه مجوز صید دیگر نیز در حوزه آب های ساحلی چابهار و کنارک وجود دارد که مبادرت به صید بی رویه در زمان های مختلف می کنند.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان تصریح کرد: ظرفیت آب های ساحلی برای صید ماهی محدود است و هزار و 400 مجوز صادر شده فعلی برای صیادان در زمینه صید با قایق کافی است.
میرمرادزهی افزود: ذخایر ماهی در 12 مایلی ساحل دریای عمان (مکران) کم است و حتی برخی صیادان بچه ماهی ها را نیز به روش غیرمجاز و انداختن تور محاصره ای صید می کنند.
وی گفت: 300 هزار شغل تعریف شده در افق آینده در سواحل مکران بیشتر در زمینه پرورش میگو، صید با کشتی ها پیشرفته روز دنیا، پرورش ماهی در قفس، تکثیر آبزیان و صنایع و کارخانه های وابسته است.
وی بیان کرد: بیش از 16 سال از عدم صدور مجوز برای شناورهای قایق می گذرد و استراتژی سازمان شیلات ایران حفظ اشتغال فعلی، افزایش ذخایر ماهی و فرصت تجدید و رشد آبزیان در محدوده آب های چابهار وکنارک است.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان با بیان اینکه نباید به بهانه ایجاد اشتغال کوتاه مدت در کمتر از 2 سال ضربه بزرگ به ذخایر ماهی وارد شود، خاطرنشان کرد: چابهار بهشت آبزی پروری است و سرمایه گذاران می توانند در زمینه پرورش میگو، پرورش ماهی در قفس و صید ماهی تجاری در آب های دور و استفاده از کشتی های پیشرفته صید در آب های مشترک ساحلی اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، سیستان وبلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای 2 اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.