حمید رضا آذری در سومین همایش ملی تربیت معلم کشور با بیان این که تا زمانی که ساختار آموزش و پرورش صد درصد متمرکز است هیچ اتفاقی در نظام تعلیم و تربیت نمیافتد گفت: من با سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش و با نظریه پردازان برای تحقق اهداف انقلاب موافقم اما اعتقاد دارم تا کار کارشناسانه در زمینه مسائل تعلیم و تربیت صورت نگیرد هیچ اتفاقی نمیافتد، ولو این که بودجه آموزش و پرورش و حقوق معلمان را چهار برابر کنند. چنین امری تنها لبخند را بر لبان معلمان می آورد اما نه تحول ایجاد می کند و نه معلم محوری که این روزها سخن خیلی از بزرگان ماست، محقق می شود.
آذری با اشاره به این که طی سه دهه خدمت در آموزش و پرورش، معلم دورافتادهترین نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد و سپس فارس بوده و مدتی در ماموریت امارات، سوریه و لبنان بوده ام، افزود: به طور دقیق هم نقاط محروم و کم برخوردار را دیده ام و هم نقاط بسیار برخوردار را. در کشورهای توسعه یافته کارگروه هایی به کنترل همه روزه مراکز آموزشی می پردازند و وقتی متوجه ضعفی می شوند برای معلم، کلاس ضمن خدمت برگزار می کنند تا فرآیند آموزشی دچار مشکل نشود در حالی که ما 37 سال است گروه های آموزشی را تشکیل دادهایم اما با این تفاوت که مثلاً گروهی ساعت10 صبح به داراب می رسند و بعد از بازدید از چند مدرسه بدون نتیجه لازم و تنها به صرف نوشتن گزارشی ساعت دو به مرکز استان بازمی گردند.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: امروز وزیر آموزش و پرورش در انتخاب معلمان هیچ گونه حق اظهار نظری ندارد. همین پارسال 4 هزار نیرو به ما دادند که این عده تنها برای تامین معیشت آمده بودند و ما بدون هیچ شناختی مبادرت به توزیع آن ها در مناطق کردیم که تازه هیچ یک راضی به ادامه کار در مناطق مورد نظر نبودند.
وی با بیان این که امروز عدالت آموزشی از مسائل برجام برای کشور ما واجب تر است، گفت: امروز باید نظام تعلیم و تربیت ما به واقعیات توجه کند و شرایط ماندگاری معلمان در نقاط محروم استان ها را فراهم نماید.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس همچنین خواستار کاهش حجم کتاب های درسی شد تا از این طریق بر خلاقیت دانش آموزان برای سازندگی و مسئولیت پذیری بیشتر آن ها افزوده شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: روند بهبود کار تعلیم و تربیت معلمان باید به یک گفتمان ملی تبدیل شود.
دکتر محمود مهرمحمدی در رابطه با موضوع سخنرانی خود که «واکاوی نسبت تربیت معلم با حقوق شهروندی» بود، اظهار داشت: رئیس جمهور در آذر ماه سال گذشته از سند منشور حقوق شهروندی رونمایی کرد و همه اعضای حاکمیت نسبت به تحقق آن چه در منشور آمده وظیفه دارند.
وی افزود: در تعریف من این منشور تشریح و تفسیر وظایف حاکمیت اسلامی و بازخوانی تکالیف دولت اسلامی است تا آن چه در تعارضات حقوق بشری مدرن در چشم ناظران و منتقدان است به نوعی حل و فصل شود و مفاد آن فراتر از بحث های سیاسی است و برای تقویت آن باید همه تلاش کنند.
مهر محمدی با اشاره به این که دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک نهاد اداری که از بودجه عمومی تغذیه می کند، موظف به رعایت نکات مصوبه منشور شهروندی است، بیان داشت: دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک نهاد فوق العاده حساس و تاثیرگذار به لحاظ علمی، آموزشی، فرهنگی و تربیتی نه تنها از دیگر ادارات بلکه از دیگر دانشگاه ها متمایز است و تبیین حقوق شهروندی در نظام تعلیم و تربیت را باید ابتدا در دانشگاه فرهنگیان دنبال کرد و هدایت معلمان در این مقوله و بر اساس سند تحول بنیادین باشد.
وی تاکید کرد: ما معلمان را تنها برای برپایی کلاسها تربیت نمیکنیم و با توجه به ابعاد مختلف منشور شهروندی شامل حق حیات و سلامت زندگی، حق آزادی و امنیت شهروندی، حق مشارکت در تعیین سرنوشت، حق دسترسی به اطلاعات، حق دسترسی به فضای مجازی، حق بهره مندی از حریم خصوصی، حق ایجاد تشکل، تجمع و راهپیمایی، حق تابعیت و آزادی رفت و آمد، حق برخورداری از تشکیل خانواده، دادخواهی عادلانه، حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق مسکن، رفاه و تامین اجتماعی، حق دسترسی و مشارکت فرهنگی، حق آموزش و پرورش، محیط زیست، حق صلح و امنیت و اقتدار ملی. معلمان باید از تمامی این حقوق برخوردار باشند و در اجرای این سند فعالیت بیشتری کنند.
قائم مقام رئیس دانشگاه شیراز نیز با اشاره به این که ما هنوز نتوانسته ایم قدم جا پای بزرگانی چون حافظ، سعدی، مولانا، ملاصدرا، علامه طباطبایی و غیره بگذاریم افزود: باید قبول کنیم که تا کنون حرکت های علمی آن چنانی صورت نگرفته و تنها کارهای مقطعی انجام داده ایم و در حوزه علوم پزشکی از گذشته ضعیف تر عمل کرده ایم.
دکتر صفوی افزود: دانشگاه شیراز در حال بررسی و تهیه یک الگوی آموزشی از پیش دبستانی تا دانشگاه است و علاوه بر این مساله ما به سرمایهگذاری روی نیروهای انسانی مقید هستیم و باید به هدایت آن ها بپردازیم.
دکتر صحراگرد، دبیر این همایش نیز با بیان این که در دین مبین اسلام تربیت بر تعلیم برتری دارد گفت: نقش معلمین در تربیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به فرموده مقام معظم رهبری، قدرت و اعتبار از مولفه های اولیه کشور است. بنابراین هر چه در زمینه امور آموزش و پرورش هزینه شود باز هم کم است. این مسئول، انجام امور پژوهش در مراکز دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش را اولویت اول دانست. دکتر شمشیری دبیر علمی همایش نیز با بیان این که برای سومین همایش ملی تربیت معلم کشور 564 مقاله ارسال شد بیان داشت: از این تعداد 60 مقاله برگزیده شد که 36 مقاله برای سخنرانی و 45 مقاله در قالب پوستر ارایه شد همچنین 76 مقاله در یک کتاب چاپ و رونمایی می شود.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 641368
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.