علاءالدین بروجردی چهارشنبه شب در حاشیه بازدید از طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توسعه بندر چابهار سبب کمک به امنیت ملی می شود و ایران اسلامی را به آب های آزاد متصل می کند.
وی افزود: نفت کشور را به راحتی می توان از بندر چابهار به کشورهای دنیا صادر کرد.
وی بر ایجاد پایانه صادراتی نفت در چابهار تاکید کرد و افزود: ایران از طریق بندر چابهار می تواند وابستگی جابجایی کالا و بار را از تنگه هرمز و منطقه خلیج فارس کاهش دهد.
وی بیان کرد: طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار با سرعت در حال انجام است که جا دارد از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (اجرا کننده این طرح) قدردانی شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار سبب اشتغالزایی، توسعه تجارت و تحول در حوزه اقتصادی خواهد شد.
بروجردی با بیان اینکه در شرایط سخت تحریم ها توسعه بندر شهید بهشتی چابهار متوقف نشده است، خاطرنشان کرد: در این شرایط سخت با هزینه بیش از 20 میلیون دلار جرثقیل از کشور آلمان خریداری، حمل و در این بندر نصب شده است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مرحله نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار آماده بهره برداری است و بزودی ظرفیت این بندر از 2 و نیم میلیون تن به هشت و نیم میلیون تن خواهد رسید.
بهروز آقایی افزود: مرحله نخست توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به طول هزار و 700 متر دارای 2 پست اسکله کانتینری و سه پست اسکله کالاهای عمومی به زودی به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: احداث 6 کیلومتر دایک حفاظتی، هزار و 650 متر موج شکن و افزوده شدن 203 هکتار زمین به وسعت بندر شهید بهشتی چابهار از جمله اقدامات صورت گرفته در این بندر است.
وسعت بندر شهید بهشتی چابهار نخست 240 هکتار بوده است که 203 هکتار دیگر امسال به آن افزوده شد.
وی گفت: طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار از مرداد سال 1386 آغاز و هم اینک بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در خردادماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.
وی بیان کرد: نخستین محموله تجهیزات بندر شهید بهشتی چابهار از بندر رستوک آلمان خریداری و در بهمن پارسال در این بندر تخلیه شده است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بیش از یک میلیارد دلار تا کنون در بندر شهید بهشتی چابهار سرمایه گذاری شده است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بندر شهید بهشتی چابهار با تلاش دولت تدبیر و امید در مدت زمان کوتاهی تجهیز و آماده بهره برداری شده است.
ایوب درویشی افزود: طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار یکی از طرح های کلان کشور است که با افتتاح فاز نخست آن تحول عظیمی در تخلیه و بارگیری کالا صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: چابهار نقطه اتصال ایران و کشورهای آسیای میانه به آب های اقیانوسی و آزاد است که به عنوان دروازه و پیشانی توسعه کشور از آن یاد می شود.
وی از حضور رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی برای پیگیری مشکلات طرح های زیربنایی و مرز قدردانی کرد و افزود: امیدواریم بسیاری از مشکلات مطرح شده از جمله ساماندهی مرز، فعال شدن بازارچه مرزی ریمدان، تسریع در ساخت راه آهن و تکمیل بندر شهید بهشتی چابهار به سرانجام خوبی برسد.
به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی امروز از ظرفیت های تجاری، اقتصادی و امنیتی جنوب سیستان و بلوچستان از جمله نوار ساحلی و مناطق مرزی شهرستان های چابهار و سرباز دیدن کردند.
بازدید از مرزهای «دره دور» تنگه صلاه و مورتان سرباز، خلیج گواتر تا مرز ریمدان، بازارچه های مرزی ریمدان و پیشین از جمله برنامه های سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی به شهرستان های چابهار و سرباز بوده است.
به گزارش ایرنا شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213**6081خبرنگار: رستم کریمی نژاد **انتشاردهنده: حیدرسرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.