مجتبی شجاعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ساکنان نقاط روستایی و عشایری در بخش مرکزی خاش به خوبی توانسته اند شعار سال را سرلوحه کار خودشان قرار بدهند.
وی افزود: پیگیری برای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و تلاش برای محقق کردن اهداف مدنظر ایشان و دولت یازدهم در موضوع اشتغال و تولید در مناطق روستایی این بخش مورد توجه مردم قرار گرفته است.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در روستای شوگه از توابع بخش مرکزی خاش در کنار فعالیت های کشاورزی و دامداری به پرورش زنبور عسل نیز مشغولند.
بخشدار مرکزی خاش گفت: به دنبال بارشهای خوب سال قبل و امسال و ایجاد فضایی با نشاط و دل انگیز و سرسبز و سرشار از گل و گیاه در این منطقه کلونی های زنبور عسل برای نخستین بار در این روستا مستقر شده اند.
شجاعی اظهار داشت: روستائیان و عشایر به سمت کارهای اقتصادی و اشتغالزایی تشویق و حمایت شده اند و قطعا در سال جاری بخش بزرگی از برنامه های دولت در موارد یادشده را محقق می کنند.
وی بیان کرد: در کنار فعالیتهای کشاورزی، دامداری و شیلاتی توسعه بازارچه‌های محلی در مسیرهای روستایی واقع در محور اصلی و جاده‌های ترانزیتی یکی از راهکارهای توسعه روستاهای سیستان و بلوچستان محسوب می شود.
وی افزود: کمک به توسعه صنایع دستی با توجه به سابقه دیرینه آن در اقتصاد روستاها، تقویت و توسعه این بخش از مهم‌ترین راهکارهای اشتغالزایی در روستاهای سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: ایجاد اشتغال در روستاها علاوه بر جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر از اضافه شدن تعداد بیکاران در شهرهای سیستان و بلوچستان نیز جلوگیری می کند.
بخشدار مرکزی خاش گفت: طبیعت زیبای مناطق روستایی همراه با آثار تاریخی و سنتی یکی از جاذبه های مهم گردشگری محسوب می‌شود.
شجاعی اظهار داشت: توسعه صنعت گردشگری روستایی تغییرات مثبتی را در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در سطح روستاهای منطقه فراهم می کند.
وی بیان کرد: ساماندهی ساختار سکونتگاه‌های روستایی سیستان و بلوچستان بسیار ضروری است باید روستاهای مرکزی‌تر(بزرگتر و دارای امکانات بیشتر)، روستاهای کوچک‌تر و پراکنده اطراف خود را پوشش دهند و این روستاها از طریق شهرک‌ها یا شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و در نهایت به کلانشهرها ارتباط پیدا کنند.
وی بیان کرد: هیچ گروهی توانمندتر از فارغ‌التحصیلان روستایی برای ایجاد کارآفرینی در روستاها نمی توانند نقش موثری ایفا کنند.
وی ادامه داد: ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت و جذب این افراد در فضاهای روستایی می‌تواند در توسعه روستاها و جلوگیری از مهاجرت اثر گذار باشد.
شهرستان 173 هزار نفری خاش از 2 شهر خاش و نوک آباد، سه بخش نوک آباد، مرکزی و ایرندگان و 11 دهستان تشکیل شده و در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در مسیر جاده ترانزیتی چابهار - زاهدان - میلک واقع شده است.
7310**3213** 6081 خبرنگار: محمدامین میربلوچزهی** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.