عبدالرحیم کردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 306 هزار و 696 نفر در ایام نوروز سال گذشته در اماکن مختلف اقامتی شهر و منطقه آزاد چابهار اسکان داشته اند که امسال 12 درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: 258 هزار و 648 گردشگر و مهمان نوروزی معادل 76 درصد در اقامتگاههای موقت نظیر چادرهای مسافرتی، کمپ ها، و کانکس ها اسکان یافتند.
وی افزود: 12 هزار و 784 نفر معادل سه درصد در هتل ها، 13 هزار و 592 نفر در هتل آپارتمان ها و هزار و 804 نفر در مهمانپذیرها اسکان داشتند.
وی به برپایی 26 هزار تخته چادر در فضاهای عمومی و کمپ ‌های موقت اشاره کرد و افزود: تعداد 214 هزار و 810 نفر معادل 12 درصد در این مکان ها اسکان یافتند.
رئیس ستاد اجرایی خدمات سفرهای نوروزی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: 46 هزار و 611 نفر در مدارس، خانه های معلم و باشگاه فرهنگی در این ایام اسکان پیدا کردند.
کردی افزود: براساس آمار بدست آمده تعداد 463 هزار و 750 مورد بازدید از مراکز تاریخی، تفریحی و توریستی، 62 هزار و 150 مورد از جاذبه های فرهنگی، 214 هزار و 400 مورد از جاذبه‌ های طبیعی و 187 هزار 200 مورد بازدید از جاذبه‌ های دست‌ ساز شهرستان چابهار در این مدت انجام شده است.
وی تصریح کرد: یک ‌میلیون و 300 هزار نفر سفر با تردد 300 هزار خودرو در نوروز امسال در چابهار به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و داشتن جاذبه های طبیعی و تفریحی فراوان سالانه میزبان صدها هزار مهمان داخلی و خارجی است.
وی افزود: با تکمیل شدن زیرساخت ها در چابهار این منطقه ظرفیت بیشتری برای جذب توریست خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مرکز ورزش های هوایی در پلاژ ساحل تیس توسط کمیته ورزش های هوایی استان سیستان و بلوچستان برای نخستین بار برقرار شد و ورزش هایی شامل پاراگلایدر، پاراموتور و کایت موتوردار راه اندازی شده است که استقبال خوبی از آن انجام شد.
کردی ارائه خدمات تفریحات دریایی شامل جت اسکی، اسکی روی آب، قایق پدالی، راسل، بنانا در نزدیکی کشتی سازی صدرا امید پلاژ ساحلی تیس در ایام نوروز را برای جذب گردشگر و ماندگاری آنان تاثیرگذار دانست.
وی افزود: برای انجام تفریحات دریایی 30 قایق توسط تعاونی صیادی تیس تا پایان تعطیلات نوروزی به گردشگران و مسافران خدمات ارائه کردند.
وی با بیان اینکه مسابقات رالی خانوادگی، موتورسواری، دوچرخه سواری، شتر دوانی، اسب سواری نیز در ایام نوروز برگزار شد خاطرنشان کرد: همچنین برگزاری نمایشگاه بزرگ صنایع دستی، آماده سازی فضاهای کمپی برای استقرار بیش از هزار تخته چادر خودجوش در سطح منطقه، راه اندازی مرکز رزواسیون اجاره منازل مردمی توسط بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت جامعه محلی و افزایش قابل توجه ظرفیت اسکان در این ایام انجام شده است.
وی برگزاری نخستین فستیوال استعدادیابی موسیقی بلوچی، جشنواره بهار در چابهار، برنامه و جشنواره ورزشی- فرهنگی در ایام نوروز از جمله مسابقات رالی خانواده، مجسمه های شنی، پرواز بادبادک ها، مچ اندازی، طناب کشی، همایش بزرگ پیاده روی، جشن دریا، کارناوال شادی و جنگ ها، موسیقی آئینی، جشنواره طبخ غذاهای دریایی و تجلیل از نخبگان علمی، فرهنگی، ورزشی را از دیگر برنامه های منطقه آزاد چابهار در ایام نوروز عنوان کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: نمایشگاه بزرگ صنایع دستی با بیش از 20 غرفه با حضور صنعتگران استان و کشور در رشته های حصیربافی، معرق صدف، سفالگری، سوزن دوزی، سکه دوزی، شیشه نگاری نیز برگزار شده است.
کردی اظهار داشت: افزون بر هزار و 700 واحد تجاری در قالب 8 مجتمع برای خرید گردشگران و مسافران نوروزی از ساعت 9 تا 24 هر روز آماده خدمات در منطقه آزاد چابهار فعال بودند.
وی با اشاره به راه اندازی برنامه ای با نام بلوچی شوهاز (جستجو) در منطقه آزاد چابهار، افزود: افزون بر 27 هزار نفر از گردشگران این برنامه را بر روی گوشی تلفن همراه خود نصب کردند تا از این طریق از تمامی مکان های تجاری، رفاهی و گردشگری چابهار دیدن کنند.
وی تصریح کرد: قلعه تیس (پرتغالیها)، آرامگاه سید غلامرسول، ساختمان قدیم فرمانداری (موزه محلی)، حسینیه آل رسول، ساختمان های قدیمی گمرک و پست و روستای تیس از جمله آثار تاریخی شهرستان چابهار به شمار می روند.
وی ادامه داد: ساحل ماسه ای، کوههای مینیاتوری، اسکله ها، تالاب لیپار، درخت انجیر معابد، صخره های مرجانی و غارهای بان مسیتی تیس از جمله آثار طبیعی چابهار است.
وی اضافه کرد: چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و نزدیکترین بندر به آبراه‌ های بین ‌المللی و از نقاط مهم استراتژیک برای گردشگران است که هر ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی و هیات های متعدد تجاری، اقتصادی و سیاسی است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: وجود آب و هوای مطلوب، سواحل و چشم ‌اندازهای زیبا، آثار تاریخی و فرهنگی، بازارهای سنتی و مدرن و دهها جاذبه دیگر چابهار را به مقصدی مناسب برای گردشگران در سال 1396 که سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد گردشگری ناشناخته ایرانیان انتخاب شده، تبدیل کرده است.
به گزارش ایرنا، شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213**6081خبرنگار: رستم کریمی نژاد**انتشار دهنده: حیدر سرایانی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.