غلام حیدر زورقی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی این مدت با ۳۶ هزار و ۸۹۵ هکتار به ملخ بالدار و ۳۴هزار و ۹۶۱هکتار به پوره ملخ اختصاص داشته است.
وی ادامه داد: شهرستانهای کنارک با ۱۱ هزار و ۶۳۸ هکتار، نیکشهر با ۱۰هزار و ۴۵۰ هکتار، سرباز با ۶ هزار و ۶۴۲ هکتار و قصرقند با ۶ هزار و۲۲ هکتار بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در شرایطی که کرونا و مبارزه با آن برای سلامتی آحاد مردم در صدر اخبار قرار گرفته مدافعان امنیت غذایی بی وقفه حتی در ماه مبارک رمضان در ۱۵ شهرستان استان با این آفت خطرناک مبارزه می کنند تا تولید برای ارتزاق مردم به خطر نیفتد.
وی با بیان اینکه هر قطره سم اگر به نقاط حساس بدن بنشیند شرایط جسمی را به شدت بهم میریزد، افزود: هماینک دیدهبانی در سطح افزونبر یک میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار از عرصههای این استان برای رصد ملخ صحرایی انجام شده است.
زورقی با بیان اینکه پایش و مبارزه با این آفت با ۴۴تیم توسط جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در حال انجام است، گفت: در هجوم دوره قبل سطح مبارزه ۲۱۱ هزار ۵۳۵ هکتار بوده که از اسفندم۹۷ شروع و در تیر سال ۹۸ به اتمام رسیده بود.
وی از کشاورزان خواست در صورت مشاهده ملخ صحرایی مراتب را به جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.