ماندانا زنگنه روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا ارزش کالاهای صادر شده به پاکستان در این مدت را  ۵۲۸ میلیون و ۵۷۴ هزار و  ۳۴۸ دلار ذکر کرد و اظهارداشت: مصالح ساختمانی، گاز، گوگرد، خرما، کاشی و سرامیک عمده کالاهای صادراتی سیستان و بلوچستان به این کشور بوده است.

وی گفت: با وجود ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان می‌توان از این ظرفیت‌ها در راستای تبادل اقتصادی و سرمایه گذاری مشترک بهره گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فرصت‌های مشترک فراوانی بین این استان و پاکستان برای افزایش مراودات مرزی وجود دارد، افزود: به منظور افزایش تبادلات می‌توان با ایجاد خطوط منظم حمل و نقل دریایی مسافری و باری، ایجاد مجتمع‌های مشترک دفاتر تجاری بین بازرگانان، ایجاد شهرک‌های صنعتی سرمایه گذاری در ۲ منطقه آزاد تجاری چابهار و گوادر، سرمایه گذاری در بخش معادن ۲ کشور، سرمایه گذاری در زمینه ایجاد شرکت‌های حمل و نقل مشترک اعم از مسافربری و باربری و پذیرش بیماران کشور پاکستان به عنوان توریسم درمانی بهره گرفت.
وی تصریح کرد: همچنین سرمایه گذاری در زمینه تبادل توریسم و گردشگر با توجه به قرابت‌های قومی، فرهنگی و تاریخی، جذب و پذیرش دانشجویان پاکستانی با توجه به امکانات بالقوه دانشگاهی سیستان و بلوچستان، برگزاری کمیته‌های مشترک و دائمی به صورت هر۶ ماه یکبار بین مسوولان گمرکی، پایانه‌های مرزی، گذرنامه و مرزبانی ۲کشور در نقاط مرزی با هدف تبادل اطلاعات تجاری در صورت اعلام هر یک از طرفین و ایجاد تاسیسات متقابل توسط پاکستان در مقابل پایانه‌ها و بازارچه‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به عنوان نکات مهم در افزایش تبادلات مورد توجه قرار گیرد.

زنگنه تاکید کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، مرزی بودن، دسترسی به آبهای آزاد و منابع غنی طبیعی با قابلیت های ویژه، منحصر به فرد و بکر فرصت گرانبهایی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران اسلامی حدود هزار و ۶۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.
طول مرزهای خاکی این استان با کشور افغانستان حدود ۳۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان ۹۲۱ کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل می دهد.
طول مرزهای آبی این استان در سواحل دریای عمان با کشور پاکستان نیز ۳۷۰ کیلومتر است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.