غلامحیدر زورقی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۹ هزار و ۴۳۵ هکتار از سطح مراتع سیستان و بلوچستان در این مدت علیه ملخ بالدار و ۱۴ هزار و ۹۳۸ هکتار علیه پوره ملخ سمپاشی شده است.
وی با بیان اینکه مبارزه با ملخ صحرایی در سراسر سیستان و بلوچستان در حال انجام است، افزود: شهرستانهای سرباز با ۶ هزار و ۱۵۰هکتار، قصرقند با پنج هزار و ۴۹۶ هکتار، نیکشهر با ۴ هزار و ۲۹۰ هکتار، کنارک با ۴ هزار و ۸۲۰ هکتار و چابهار با هزار و ۹۶۰ هکتار بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای مقابله جدی با این آفت ضروریست.
وی تاکید کرد: بارندگیها و گرمای هوا شرایط را برای افزایش جمعیت ملخ هایی که قبلا موفق به تخم ریزی شدهاند فراهم کرده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش ریزشهای ملخ صحرایی در استان از همه مسوولان خواست با کارکنان سازمان جهاد کشاورزی که به عنوان مدافعان امنیت غذایی مشغول انجام وظیفه هستند همکاری بیشتری در تأمین خودرو و تامین اعتبار برای تهیه سم و تجهیزات مبارزه داشته باشند.
وی اظهارداشت: ضروریست کشاورزان در صورت مشاهده این آفت مراتب را به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.
زورقی ادامه داد: این سازمان پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان با بسیج تمام امکانات، مبارزه با این آفت را در سطح ۲۱۱ هزار و ۵۳۵ هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیبرسانی به بخش کشاورزی شد.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.