محمد اسلامی روزجمعه در حاشیه بازدید از بندر چابهار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خوشحال هستیم که در اوج بی پولی توسعه بندر چابهار به خوبی در حال پیشرفت است و هر چند ماه یک پروژه افتتاح و یا کلنگزنی میشود.
وی افزود: راههای ارتباطی به بندر چابهار در حال مطالعه هستند و ابتدا از مبدا بندرچابهار تا سه راهی کنارک و نیکشهر ۲ بانده میشود تا تسهیل در رفت وآمد کامیون ها و کاهش حوادث رانندگی در این مسیر پر رفت و آمد را شاهد باشیم.
وزیر راه و شهرسازی در بازدید از پروژه های در دست اجرا در بندر چابهار، گفت: هم اینک پروژههایی نظیر ساخت بلندترین و مجهزترین برج کنترل دریایی کشور، لایروبی حوضچه و کانال دسترسی، بویه گذاری، جمع آوری اسکلههای نصب سریع، سیلوی غلات ۱۰۰ هزار تنی، شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی اراضی پشتیبانی، پست های برق و دایک حفاظت ساحلی در بنادر شهید بهشتی و کلانتری در حال اجراست که بزودی افتتاح و بهره برداری می شوند.
وی بیان کرد: آغاز عملیات اجرایی پروژه جمع آوری اسکله های نصب سریع بندرشهید بهشتی چابهار با اعتبار ۲ میلیون دلار را شاهد هستیم که در مدت ۹ ماه تکمیل می شود و در این مدت برای ۷۰ نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد می کند.
اسلامی هدف از اجرای این پروژه را افزایش مساحت حوضچه وکانال های دسترسی طرح توسعه بندر شهید بهشتی عنوان کرد و افزود: عملیات پهلودهی همزمان شناورهای باری و نفتی به صورت ایمن امکانپذیر می شود و می توان بهره برداری حداکثری از اسکله های مجاور به اسکله نصب سریع را انجام داد.
وی افزود: امروز جاده دسترسی به طرح توسعه بندر شهید بهشتی بطول ۲ و نیم کیلومتر افتتاح شد، این پروژه راهسازی در مدت ۱۲ ماه و با اعتبار ۲ و نیم میلیون دلار تکمیل و بهره برداری شده است.
وزیر راه و شهرسازی از اهداف این پروژه را اتصال ترمینال های طرح توسعه بندرشهید بهشتی به جاده های ارتباطی، سهولت دسترسی به ترمینال های کانتینری طرح توسعه و تسهیل ترانزیت کالاهای بندر عنوان کرد.
وی گفت: از ترمینال بین المللی مسافرت های دریایی در بندر شهید کلانتری چابهار بازدیدی داشتیم که امیدواریم در ماه آینده پس از تعطیلی چند ساله ورود و خروج مسافر را از چابهار به مسقط شاهد باشیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ترمینال مسافری دریایی چابهار از مجهزترین ترمینال ها در کشور است که می تواند نقش مهمی در توسعه روابط با کشورهای مختلف و جذب سرمایه گذار و گردشگر داشته باشد.
وی به بازدیدها از روند ساخت بلندترین و مجهزترین برج کنترل ترافیک دریایی کشور، شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی اراضی بندر شهید بهشتی، فرآیند لایروبی حوضچه و کانال دسترسی بندر شهید کلانتری، بازدید دریایی از پروژه بویه گذاری و احداث سیلوی غلات ۱۰۰ هزار تنی در بندر چابهار اشاره و خاطرنشان کرد: پروژه ها یکی پس از دیگری در حال کار و تکمیل است که امیدواریم تا یک سال آینده شاهد رونق بیشتر این بندر راهبردی باشیم.
اسلامی گفت: پروژه اجرای شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی اراضی پشتیبانی بندرشهید با مبلغ کل سرمایه گذاری ۷۹۳ میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم ۱۱۲ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم ۴۸۵ نفر اجرایی شده و در مدت ۳۰ ماه تکمیل و بهره برداری می شود.
وی بیان کرد: ۹ کیلومتر راهسازی، ۲۴ کیلومتر خطوط لوله گذاری، ۶۲ کیلومتر خطوط سیم کشی و کابل کشی و ۶ پست برق در این پروژه پیش بینی شده است.
وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت خوب پروژه برج کنترل مراقبت بندر شهید کلانتری قدردانی کرد و افزود: در مدت ۲ ماه از آغاز عملیات اجرایی بیش از ۱۰ درصد پیشرفت را شاهد هستیم که نشان از عزم جدی برای تکمیل پروژهها دارد.
وی گفت: برای ساخت این پروژه ۳۴۸ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است، مساحت آن سه هزار و ۱۰۰ مترمربع، زیربنا هزار و ۵۰۰ مترمربع، ارتفاع از سطح دریا ۷۸ مترمربع و ارتفاع برج ۶۰ مترمربع در مدت ۲۴ ماه ساخته می شود.
اسلامی هدف از اجرای این پروژه را دیدکامل به محوطه های بندری بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری، مسیرهای آبراه، دهانه موج شکن، لنگرگاه و فعالیت ادوات و تجهیزات بندری، استقرار برج مراقبت دریایی(vts)، مرکز جستجو و نجات دریایی و فضاهای عملیاتی، افزایش ضریب ایمنی بندرچابهار در راستای پدافند غیرعامل را عنوان کرد و افزود: این پروژه مهم نماد گردشگری دریایی سواحل مکران است.