دکتر رضا عباسی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته بیمه سلامت برگزار شد، اظهار داشت: این تعداد بیمه شده در پنج صندوق کارکنان دولت با بیش از ۱۵۰ هزار نفر، صندوق سایر اقشار با ۱۴ هزار و ۳۲۳ نفر، صندوق بیمه سلامت همگانی با ۳۷۰ هزار نفر، صندوق روستاییان و عشایر که بزرگترین صندوق است با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و صندوق ایرانیان با بیش از هفت هزار نفر زیرپوشش بیمه سلامت هستند.
وی گفت: صندوق بیمه روستاییان و عشایر و بیمه سلامت همگانی به صورت رایگان است و حق سرانه بیمه آنان توسط دولت پرداخت میشود.
مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بیمه سلامت با ۸۲۶ موسسه قرارداد دارد، افزود: در زمینه خدمات بیمه سلامت در بخش سرپایی، نظام ۷۰ به ۳۰ حاکم است یعنی ۳۰ درصد هزینه را مردم پرداخت میکنند و ۷۰ درصد سهم دولت است و در بخش بستری نیز ۹۰ درصد آن توسط دولت پرداخت میشود.
وی بیان کرد: صدور دفترچه بیمه سلامت همگانی رایگان برای بیش از ۲۵۰ هزار نفر از شهرنشینان فاقد پوشش بیمهای، صدور دفاتر بیمه رایگان جهت بیماران خاص و ارائه خدمات درمانی رایگان به این بیماران، صدور دفترچه بیمه رایگان برای بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از روستاییان و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر از مهمترین فعالیتها و عملکرد بیمه سلامت در سیستان و بلوچستان است.
عباسی ادامه داد: همچنین استفاده از خدمات دولت الکترونیک جهت تعویض و تمدید دفاتر در کلیه صندوقها، پرداخت صورتحسابهای ارسالی موسسات تشخیصی درمانی بخش خصوصی و دانشگاهی طرف قرارداد در سطح استان و صدور، تعویض و تمدید دفاتر بیمه در کمتر از ۱۰ دقیقه در دفاتر پیشخوان و ادارات بیمه سلامت سراسر استان از دیگر فعالیتهای بیمه سلامت در استان است.
وی گفت: نسخه نویسی الکترونیکی و الکترونیکی کردن اسناد بستری در تمامی شهرها و چندین بیمارستان استان در حال انجام و پیشروی است.
مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان افزود: تحت پوشش قرار دادن مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بیمه درمان افراد مجهول الهویه و زندانیان فاقد پوشش بیمهای از مهمترین اهداف سازمان بیمه سلامت در سال ۹۸ است.
وی اظهار داشت: استحقاق سنجی، نسخه نویسی الکترونیک، تبادل الکترونیک اسناد بستری و نظام ارجاع الکترونیک از دیگر اهداف اصلی این سازمان به منظور کنترل و کاهش هزینههای درمانی در سالجاری است.
عباسی گفت: سالانه بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دفترچهها در کشور است که امیدواریم با راهاندازی نسخهنویسی الکترونیکی این هزینهها کاهش یابد.
وی افزود: بیمه سلامت سالانه حدود ۶۵۰ میلیارد تومان در زمینه بهداشت و درمان مردم این استان به تنهایی هزینه میکند.
مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان به بیمه پایه اجباری نیز اشاره و بیان کرد: افرادی که بیمه نیستند باید زیرپوشش بیمه پایه اجباری قرار گیرند و در یک پروسه ۶ ماهه که از امروز آغاز شده به ادارات بیمه سلامت شهرستانها و یا دفاتر پیشخوان مراجعه و فرمی پر کنند سپس اسامی آنان به وزارت رفاه ارائه و پس از بررسی لازم افراد به دهکهای یک، ۲ و سه تقسیم میشوند که هزینه بیمه آنها رایگان خواهد بود و چنانچه درآمد فرد بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد باشد در دهک چهار قرار گرفته و میتواند تنها ۵۰ درصد حق سرانه را پرداخت کند و افراد دهک پنج به بالا باید تمام حق سرانه را پرداخت و مشمول ۱۰ روز دوره انتظار میشوند.
وی گفت: از سال ۹۷ تاکنون در زمینه بیمه سلامت نزدیک به ۶۵۰ میلیارد تومان هزینه شده که ۱۷۸ میلیارد تومان در مراکز جامع خدمات و سطح یک سلامت بوده است.
عباسی افزود: در طول یکسال گذشته بیمه سلامت نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان به آزمایشگاهها، ۵۶ و نیم میلیارد تومان تنها به داروخانههای استان بابت نسخهها و ۱۸ میلیارد تومان بابت داروهای زمان بستری پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: بیمه سلامت در یکسال گذشته به پزشکان و دندانپزشکان استان در مطبها ۳۰ میلیارد تومان، هزینه سونوگرافی در بیمارستان تنها در بستری یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و هزینه پرتوگرافی و غیره ۱۰ و نیم میلیارد تومان پرداخت کرده است.
مدیر کل بیمه سلامت استان خاطرنشان کرد: ۱۸ میلیارد تومان هزینه ویزیت بیماران در بیمارستانها در زمان بستری پرداخت شده است.