نادر میرشکار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 33 درصد از کالاهای صادراتی از سیستان و بلوچستان به کشور افغانستان صادر شده که این امر تراز تجارت خارجی با این کشور را در 11 ماهه امسال مثبت نشان می دهد.
وی ادامه داد: میزان صادارت در 11 ماهه سالجاری از گمرکات سیستان و بلوچستان به کشور افغانستان دارای ارزش 58 میلیون و 877 هزار و 535 دلار و از بازارچه های مرزی این استان 219 میلیون و 423 هزار و 660 دلار بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با توجه به صادرات 832 میلیون دلاری از این استان به سایر کشورها، 33 درصد از کالاهای صادراتی این منطقه به مقصد کشور افغانستان بوده است.
وی از جمله اقلام صادراتی به افغانستان را مصالح ساختمانی (سیمان)، خرما، صیفی جات، سیب درختی و محصولات شیمیایی و صنعتی عنوان کرد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژه ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه ای و فرامنطقه ای برای ایران و کشورهای منطقه نظیر پاکستان و افغانستان به وجود آورده است.
سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران اسلامی حدود هزار و 600 کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.
طول مرزهای خاکی این استان با کشور افغانستان حدود 300 کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان 921 کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل می دهد.
طول مرزهای آبی این استان در سواحل دریای عمان با کشور پاکستان نیز 370 کیلومتر است.
روابط اقتصادی پاکستان با سیستان و بلوچستان دارای گستردگی فراوانی است و راه آهنی که از زاهدان به پاکستان کشیده شده همچنان در مسیر تبادلات اقتصادی منطقه فعال است و حتی پیمان تاریخی هم بین ایران، پاکستان و ترکیه برقرار شده که بر اساس آن نیز قرارداد همکاری های اقتصادی و نظامی بین این سه کشور برقرار شده است.
9914**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.