به گزارش ایرنا از اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان وحید پورمردان روز سه شنبه در این باره اظهار داشت: بدنبال بارندگی های اخیر در حوزه آبریز هیرمند در افغانستان و افزایش جریان ورودی آب به رودخانه فراه رود این کشور از صبح امروز سه شنبه پس از 2 دهه خشکسالی آب وارد بخش های بش دلبر و مسجدک در شمال تالاب بین المللی هامون سیستان شده است.
وی گفت: تاکنون بیش از 30کیلومتر آب در این مناطق و در عمق تالاب هامون پیشروی داشته و هر لحظه به حجم ورودی آب و آبگیری بخش های شمال تالاب افزوده می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: تمامی موانع سد راه مسیر ورود آب بویژه خاکریزهای مرزی برداشته شده است.
وی بیان کرد: تالاب هامون سیستان هفتمین تالاب بین المللی دنیاست که بیش از 2 دهه به دلیل قطع جریان آب رودخانه هیرمند افغانستان خشک شده است.
به گزارش ایرنا تالاب بین المللی هامون در زمان پرآبی یکی از تالاب های مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب می شود که با مساحتی حدود 5700 کیلومتر مربع و دامنه عمق یک تا پنج متر در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در منطقه سیستان واقع شده است.
این تالاب از سه بخش «هامون پوزک» در شمال شرقی، «هامون صابُری» در شمال و «هامون هیرمند» در غرب و جنوب غربی سیستان شکل گرفته است.
بخش وسیعی از هامون پوزک و قسمت عمده هامون صابُری در خاک افغانستان و بقیه هامون ها در خاک ایران قرار دارد.
سطح هر یک از هامون ها بسته به میزان آب ورودی، فصول پر بارش، خشکسالی ها و ترسالی ها تفاوت داشته و تابعی از آب جریان یافته در رودخانه هیرمند، خروجی پشت سدها و رودخانه های فصلی دیگر است که در زمان پرآبی هر سه هامون به هم متصل شده و تالاب بزرگ بین المللی را تشکیل می دهند.
قطع کامل آب رودخانه هیرمند سبب خشکیدن تالاب بین المللی هامون شده و در 18 سال گذشته بستر خشکیده این تالاب به محل تاخت و تاز برخی خودروها، چرای دام ها و برداشت شن از آن به دور از چشم ماموران و در نهایت به کانون ریزگردها تبدیل شده است.
9923**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.