به گزارش ایرنا مرتضی باقری روز چهارشنبه در نشست کمیسیون اجرایی ایمنی و حمل و نقل سیستان و بلوچستان بر افزایش ایمنی در جاده ها تاکید کرد.
وی با اشاره به مشکلات سیستان و بلوچستان گفت: توسعه نامتوازن از مشکلات این استان محسوب می شود به طوری که یک کیلومتر آزاد راه در استان نداریم اما پنج فرودگاه داریم و ظرفیت بندر چابهار به هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته اما شبکه حمل و نقل تقویت نشده است.
دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی افزود: قرار است حمل و نقل 20 درصد کالاهای اصلی کشور از بندر چابهار محقق شود که با توسعه نامتوازن این استان به سونامی کشتار جاده ای تبدیل می شود.
باقری توسعه خودرو محور و سرعت زیاد در رانندگی را از دیگر مشکلات ترافیکی سیستان و بلوچستان برشمرد.
وی با بیان اینکه توسعه سیستان و بلوچستان بر اساس شرایط آن نیست و بومی سازی نشده است گفت: ریل این استان از چابهار به زاهدان درحال ساخت است اما شرایط خاص آن از نظر توفان شن در برخی نقاط نظیر ایرانشهر مد نظر قرار نگرفته است که این می تواند همچون مسیرریلی زاهدان - بم هزینه های زیادی را در مسیر شن های روان به همراه داشته باشد.
مشاور و دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی گفت: برای جلوگیری از مشکلات احتمالی پیش رو ضروری است مدیریت ترافیک، مطالعه دقیق ایمنی محورهای ارتباطی استان و درگیر کردن دانشگاهها برای رفع مشکلات انجام شود و در این زمینه این وزارتخانه حمایت های لازم را انجام خواهد داد.
باقری گفت: وزارت راه و شهرسازی در هیچ استانی نماینده ویژه ندارد اما در سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت توسعه استان این مهم مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به عنوان وسیع ترین و پهناورترین استان کشور از نظر داشتن بزرگراه فقیرترین استان به حساب می آید به طوری که با دارا بودن 11.5 درصد گستره کشور تنها افزون بر 273 کیلومتر بزرگراه دارد.
پهناورترین استان کشور هنوز از نظر بزرگراه در فقر بسر می برد در حالی که بندر چابهار به عنوان یکی از کریدورهای اصلی جهانی و وجود افزون بر 10 بازارچه و گمرک مرزی در منطقه و انجام طرح مهم اقتصادی نظیر پتروشیمی و کارخانه فولاد، ضرورت وجود راههای ارتباطی استاندارد را در این پهنه جغرافیایی جنوب شرق کشور اجتناب ناپذیر کرده است.
استانی که طول شمالی ترین نقطه (هیرمند) تا جنوبی ترین نقطه آن (چابهار و گواتر) بیش از هزار کیلومتر و هر روز شاهد تصادف ها و حوادث رانندگی در جاده های اصلی و فرعی است و از همه مهمتر رفت و آمد خودروهای ترانزیتی در مسیر میلک- چابهار روز به روز افزایش می یابد ایجاب می کند بیشترین بزرگراه را داشته باشد اما فقیرترین از این بابت است.
برای شتاب بخشی به توسعه سیستان و بلوچستان باید مؤلفه ها و عواملی که باعث بهبود زیر ساخت های راهسازی می شود مد نظر قرار گیرد.
7316 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.