به گزارش ایرنا بدون تردید رشد و توسعه پایدار یک کشور به تربیت انسان های آگاه، متعهد و متخصص بستگی دارد و پیشرفت همه جانبه مرهون توسعه سرمایه انسانی است.
برخورداری از آموزش و پرورش کارآ و پویا هزینه های ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی جامعه را کاهش می دهد و همه در خدمت پیشرفت هر چه بیشتر آموزش و پرورش سرمایه گذاری می شود.
محرومیت تاریخی در سیستان و بلوچستان سبب عقب ماندگی این استان شده به طوری که این محرومیت ها در نظام آموزشی به راحتی قابل لمس است.
کمبود حدود 12 هزار معلم با توجه به گستردگی و پراکندگی نقاط جمعیتی، دارا بودن تعداد زیادی کودک بازمانده از تحصیل، کمبود پنج هزار کلاس درس جدید با توجه به نرخ بالای موالید، تکرار پایه دوره ابتدایی، کمبود وسایل توانبخشی برای دانش آموزان مدارس استثنایی و نیاز دانش آموزان به لوازم اولیه مدرسه نظیر کیف و کفش و برخی مواد غذایی با توجه به سطح درآمد خانواده ها از جمله مهمترین مشکلات این حوزه در استان است.
با وجود این محرومیت و مشکلات، فرزندان سخت کوش این سرزمین پهناور در راه کسب علم و دانش از هیچ تلاشی فروگذار نبوده و در سرما و گرما و طوفان های سهمگین برای حصول دانش و امید به آینده ای بهتر با شور و شوق در کلاس های درس حاضر می شوند.
هوش بالا از ویژگی دانش آموزان سیستان و بلوچستان است که در سالهای اخیر با تلاش های انجام شده در رفع مشکلات بسیاری از نخبگان به جایگاه واقعی خود دست یافته اند.
کمبودها، مشکلات و فعالیت های انجام شده در جهت رفع آنها در میزگرد خبری ایرنا مرکز سیستان و بلوچستان با حضور پورملایی معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش، اربابی معاون اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، حجتی نسب رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی و آزاد رئیسی رئیس آموزش و پرورش عشایر سیار سیستان و بلوچستان مورد بررسی و کندوکاو قرار گرفت.

** جذب 65 هزار کودک بازمانده از تحصیل سیستان و بلوچستان
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این میزگرد گفت: آموزش و پرورش همه ساله با اجرای طرح شناسایی و جذب کودکان لازم التعلیم بازمانده و تارک تحصیل که با همکاری مدیران، معتمدان محلی و شوراهای اسلامی انجام می شود سعی در جذب تمام کودکان داشته تا شرایط ادامه تحصیل را برای آنان فراهم کند.
زهرا پورملایی افزود: بر اساس آمار خود اظهاری که در سرشماری سال 95 انجام شد از 107 هزار کودک بازمانده از تحصیل با تلاش های انجام شده به ویژه مراجعه حضوری و خانه به خانه مدیران و معلمان مدارس با هدف شناسایی و هدایت آنان و جذب حداکثری شرایط تحصیل برای 65 هزار کودک بازمانده از تحصیل استان در سالهای اخیر فراهم شد.
وی با اشاره به اقدامات اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در راستای انسداد مبادی بیسوادی گفت: در سال 92 دانش آموزان استان 530 هزار نفر بودند که با برنامه ریزی و تدابیر مختلف از جمله تهیه و تدوین پروژه عدالت آموزشی امروز 740 هزار دانش آموز و نوآموز پیش دبستانی در کلاس درس حاضر هستند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: این امر نشان دهنده آن است که آموزش و پرورش تلاش های زیادی انجام داده است تا مبادی بیسوادی بسته شود و دانش آموزان در کلاس درس حاضر شوند.
وی جلب مشارکت و رشد پنج برابری خیران مدرسه ساز بومی و افزایش بیش از هزار و 800 واحد آموزشی بیش از نرم کشوری در چهار سال اخیر، توسعه کمی و کیفی دوره پیش دبستانی به ویژه در مناطق دوزبانه و روستایی و عشایری و اجرای هر مدرسه ابتدایی یک کلاس ضمیمه پیش دبستانی در روستا و حاشیه شهرها در بخش دولتی را از دیگر اقدامات در راستای انسداد مبادی بیسوادی در سیستان و بلوچستان عنوان کرد.
پورملایی افزود: با اقدامات انجام شده پوشش تحصیلی دوره پیش دبستانی در سیستان و بلوچستان از هشت درصد سال 92 هم اینک به 83 درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: همچنین توسعه طرح روستا مرکزی و پرداخت هزینه سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان با استفاده از 820 دستگاه خودرو برای رفت و آمد 18 هزار و 618 دانش آموز با اعتبار 794 میلیون تومان در ماه و توسعه آموزش به کمک بخش غیر دولتی در قالب خرید خدمات آموزشی با هدف تامین نیروی انسانی متخصص از دیگر اقدامات این اداره کل برای انسداد مبادی بیسوادی بوده است.
معاون اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: با توفیقات بدست آمده شاهد افزایش نرخ گذر از پایه ششم به دوره متوسطه هستیم به طوری که امسال این استان جزو هفت استان برتر کشور در این حوزه معرفی شد.

** افزایش رتبه های برتر کنکور سراسری توسط دانش آموزان سیستان و بلوچستان

پورملایی بیان کرد: در سال 91 تعداد قبول شدگان آزمون سراسری استان در رتبه های زیر هزار 62 نفر بود که با اقدامات مطلوب انجام شده امسال به 126 نفر افزایش یافت.
وی توسعه رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش، افزایش تعداد هنرجویان رشته های فنی از 19 هزار و 643 نفر سال 92 به 25 هزار و 476 نفر امسال، تولیدی شدن 10 هنرستان در استان، بکارگیری حدود چهار هزار نیرو در قالب خرید خدمات با هدف تامین نیروی انسانی در سالجاری، قبولی 160 نفر از دانش آموزان استان در سالجاری در رشته پزشکی و ایجاد 25 فضای جدید آموزشی در قالب طرح خرید خدمات در حاشیه شهر زاهدان و امکان توسعه و گسترش این برنامه را از دیگر توفیقات در راستای شکوفایی استعدادهای دانش آموزان این استان ذکر کرد.
معاون اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با جذب کودکان بازمانده از تحصیل در استان برنامه سند شتاب بخشی سوادآموزی استان برای تحت پوشش قرار دادن افراد 10 تا 49 سال بیسواد نیز طراحی شد و در سالهای اخیر با قوت در حال اجراست.

** توانمند سازی نیروی انسانی در اولویت آموزش و پرورش
پورملایی گفت: با توجه به اهمیت کیفیت بخشی به آموزش و کاهش نارضایتی والدین از تدریس برخی معلمان، توانمند سازی فرهنگیان از طریق برگزاری دوره های آموزشی مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: توانمند سازی معلمان یکی از ضرورت های سند تحول است که از طریق برگزاری آموزش های تخصصی امکان پذیر می شود.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان برپایی کارگاههای آموزشی و دعوت از مولفان کتاب های درسی و مدرسان کشوری و استانی و تهیه و تولید محتوای آموزشی توسط گروههای آموزشی به ویژه برای معلمان جدید الاستخدام را از دیگر برنامه های این اداره کل برای افزایش کیفیت آموزشی ذکر کرد.

** جلب مشارکت خیران در توزیع وعده صبحانه سالم در مدارس
پورملایی گفت: این اداره کل برای بهبود تغذیه دانش آموزان نیازمند بهره گیری از ظرفیت خیران است.
وی بیان کرد: اجرای برنامه های مختلف نظیر آهن یاری برای دانش آموزان دختر هر هفته یکبار، مکمل یاری ویتامین دی هر ماه یکبار و برگزاری کمیته ارتقای سطح تغذیه بوفه مدارس در راستای آگاه سازی، اجرا و جایگزینی فروش مواد خوراکی مجاز و پر انرژی بجای مواد خوراکی کم انرژی و غیر مجاز و اصلاح الگوی تغذیه از مهمترین برنامه های این نهاد در بهبود تغذیه دانش آموزان استان است.

**کمبود 12 هزار معلم در سیستان و بلوچستان
معاون اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مهمترین مشکل این اداره کمبود نیروی انسانی است گفت: این استان با توجه به گستردگی و پراکندگی با کمبود 12 هزار معلم روبرو است.
پورملایی افزود: برای جبران کمبود نیروی انسانی در این استان افزایش ردیف های استخدامی و پذیرفته شدگان دانشگاه فرهنگیان در کنار بکارگیری نیروهای خرید خدمت مورد توجه قرار گرفته است.
وی راه اندازی مراکز آموزش عالی وابسته به دانشگاه فرهنگیان در شهرستان های چابهار، ایرانشهر، زابل و سراوان و جذب حداقل 140 نفر دانشجو در مرکز استان بر اساس محل سکونت و بوم را از دیگر اقدامات برای استفاده از نیروهای ماندگار در هر منطقه عنوان کرد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان همچنین جذب سرباز معلم بومی هر شهرستان برای پوشش دادن مناطق صعب العبور و عشایری و ایجاد معلم سرا در مناطق به ویژه برای اسکان نیروهای خواهر را از مهمترین اقدامات اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان برای تامین کمبود و ماندگاری نیرو برشمرد.
وی درخواست های فراوان انتقالی معلمان را یکی دیگر از چالش های سیستان و بلوچستان برشمرد و افزود: برای جلوگیری از این مشکل در آینده هم اینک جذب نیروها به شیوه بوم برای بوم در حال انجام است یعنی تنها نیروهای بومی هر منطقه که ماندگاری دارند برای آموزش دانش آموزان برگزیده خواهند شد.

** کمبود فضای آموزشی با مشارکت خیران رفع می شود
برخی روستاییان جنوب استان با ابراز گلایه از اینکه با کمبود فضای آموزشی رو به رو هستند بر توسعه این فضاها تاکید کردند.
عبدالرسول ایرندگانی یکی از روستاییان جنوب استان گفت: در حالی که در بیشتر مناطق کشور بهترین فضاهای آموزشی ساخته شده اما در این منطقه بسیاری از روستاها از داشتن فضای آموزشی استاندارد بی بهره هستند.
در عین حال یکی از جوانان روستایی که می گفت در حال تحصیل در دانشگاه سیستان و بلوچستان است به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علت اصلی کمبود فضای آموزشی در برخی نقاط این استان به گذشته منطقه مربوط می شود بطوریکه تا چند سال پیش راه ارتباطی به این روستاها وجود نداشت و زیر بناها برای انتقال فرهنگ و آموزش و پرورش وجود نداشت.
وی که خود را یونس مبارکی معرفی کرد، افزود: پیش از انقلاب هیچ زیرساختی در روستاهای جنوب استان وجود نداشت در حالی که در بسیاری از شهرها و روستاهای مرکزی کشور زیرساختها وجود داشت اما پس از پیروزی انقلاب که ساخت راه و تاسیسات آب و برق و سایر زیربناها در سیستان و بلوچستان آغاز شد رفته رفته آموزش و پرورش توسعه پیدا کرد بطوریکه اکنون بسیاری از جوانان و نوجوانان روستایی استان در مراکز آموزش عالی در حال تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: مردم ما بخوبی از گذشته و حال استان با خبرند و می دانند که حل تمامی مشکلات و محرومیت های بجای مانده از گذشته به یکباره امکان پذیر نیست و دولت به تنهایی نمی تواند هزینه های فراوان ساخت فضاهای آموزشی و بهداشتی درمانی را در تمامی شهرها و روستاها تامین کند به همین سبب باید خیران و نیک اندیشان به کمک دولت و مردم بشتابند و همه دست در دست هم داده و نیازهای مناطق محروم را تامین کنند.
یکی از کارشناسان آموزشی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: وقتی نام مدرسه کپری شنیده می شود همه فکر می کنند فضایی غیرقابل استفاده است در حالی که کپر با فرهنگ برخی مناطق اجین شده و هوای منطقه ایجاب می کند که از کپر برای زندگی و کلاس درس استفاده شود، البته کپرهای شکیل و در خور شان دانش آموزان که خوشبختانه اخیرا نوسازی مدارس استان اقدام به ساخت این نوع کپرها در برخی روستاها کرده است.
حسین محمدی افزود: اگر تلاش و همت مردم و بویژه خیران نباشد امکان تهیه فضاهای آموزشی استاندارد برای تمامی مناطق وجود ندارد.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر بویژه در دولت یازده و دوازدهم ساخت و ساز در حوزه آموزشی جنب و جوش خاصی پیدا کرده و خیران سراسر کشور به کمک دولت و مردم شتافته و به ساخت مدرسه همت گمارده اند.

** برای رسیدن سیستان و بلوچستان به سرانه کشوری بیش از 2 هزار مدرسه نیز است
معاون اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان در این میزگرد ایرنا گفت: برای رسیدن این استان به سرانه متوسط کشوری یک میلیون و 232 هزار و 444 متر مربع زیربنای آموزشی معادل 2 هزار و 282 فضای آموزشی مورد نیاز است.
مهدی اربابی افزود: از سال 90 تاکنون 96 مدرسه ابتدایی در سیستان و بلوچستان ساخته شده است که 32 درصد کل مدارس این مقطع را شامل می شود.
وی ادامه داد: همچنین 132 مدرسه مقطع متوسطه از سال 90 تاکنون در این استان ساخته شده است که 12 درصد مدارس این مقاطع را در برمی گیرد.
معاون اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان ساخت 18 مدرسه شبانه روزی و هنرستان و 36 سرسرای ورزشی با مشارکت و کمک خیران را از دیگر اقدامات این اداره کل از سال 90 تاکنون عنوان کرد.

**هر روز به همت والای خیران یک سند توافقی برای ساخت مدرسه امضا می شود
اربابی افزود: هر روز به همت خیران نواندیش بومی و غیر بومی سیستان و بلوچستان یک سند توافقی برای ساخت مدرسه در نقاط دورافتاده این استان امضا می شود که جای بسیار تقدیر و تشکر از انسان های بزرگ اندیش دارد.
وی با اشاره به خدمات خیران مدرسه ساز در سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع هزار و 291 پروژه ساخته شده از سال 90 تاکنون در این استان 751 فضای آموزشی به صورت مردمی ساخته و به آموزش و پرورش استان تحویل شده است.
وی تاکید کرد: 58 درصد مدارس سیستان و بلوچستان از سال 90 تاکنون با مشارکت خیران ساخته شده است که در نوع خود بی سابقه است.

** حذف مدارس کپری از سیمای سیستان و بلوچستان
معاون اداره کل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان گفت: طرح حذف مدارس کپری از سیمای این استان از سال 86 در قالب 880 کلاس درس در دستور کار قرار گرفت که تاکنون از پیشرفت فیزیکی 85 درصد برخوردار بوده است.
اربابی افزود: 15 درصد باقی مانده این کلاس های درس شرایط خاص خود نظیر مشخص نبودن دقیق هویت محدوده آن به دلیل کوچ رو بودن مردم منطقه را دارند.

** مدارس توپی کلاس ابتکاری در طراحی فضای آموزشی نوین بومی
وی بیان کرد: به ابتکار اداره کل نوسازی سیستان و بلوچستان ساخت مدارس منطبق با فضای منطقه در قالب طرح «توپی کلاس» مورد توجه قرار گرفته به طوری که این فضای آموزشی با استفاده از مصالح مقاوم و سبک و با رویکرد متناسب سازی مدرسه با بافت سکونتی بومی و اقلیمی ساخته می شوند.
معاون اداره کل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ساخت این گونه مدارس هزینه ها را بسیار کاهش می دهد افزود: تاکنون ساخت این گونه مدارس با استقبال بسیار خوب خیران مواجه شده است به طوری که تاکنون 53 مدرسه با 58 کلاس در جنوب استان ساخته شده است.
به گفته کارشناس فضای آموزشی؛ توپی کلاس شامل کلاسی با دیواره کوتاه خشت و گلی یا آجری و سقف حصیری با استفاده از چوب و شاخه درخت خرما (نوعی کپر شکیل و زیبا) است.

** تدوین سند آموزش تحصیلات تکمیلی سیستان و بلوچستان در حوزه فضا و تجهیزات
اربابی گفت: برای نخستین بار در کشور سند توسعه آموزش استان در حوزه فضا و تجهیزات تدوین شد که شامل جبران کمبودها و معضلات فضاهای آموزشی برای رسیدن به استاندارد کشوری در قالب هفت برنامه با هشت هزار و 695 پروژه در قالب 20 طرح است.
وی با اشاره به تدوین سند جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل در زاهدان گفت: در قالب این سند 30 فضای آموزشی با 134 کلاس درس در 13 محله هدف زاهدان اجرا می شود که سه هزار و 390 دانش آموز را تحت پوشش قرار می دهند.

** 177 مدرسه در راستای برقراری عدالت آموزشی در سیستان و بلوچستان در دست ساخت
معاون اداره کل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد ردیف ویژه اعتباری در راستای برقراری عدالت آموزشی در این استان برای نخستین بار در لایحه بودجه سال 95 با اعتبار 6 هزار میلیارد ریال به مدت سه سال مصوب شده است.
اربابی افزود: تاکنون ساخت 177 مدرسه با 575 کلاس درس با اعتبار بیش از 665 میلیارد ریال و میانگین پیشرفت فیزیکی 55 درصد از این محل تامین اعتبار شده است.

** اقدامات ارزشمند بنیاد برکت در محروم ترین استان کشور
وی گفت: بنیاد برکت تاکنون 91 مدرسه با 372 کلاس درس را در استان ساخته و به آموزش و پرورش تحویل داده به طوری که برای ساخت این تعداد فضای آموزشی استاندارد 220 میلیارد ریال از سوی این بنیاد هزینه شده است.
اربابی گفت: بنیاد برکت همچنین ساخت 41 مدرسه با 270 کلاس درس را در سیستان و بلوچستان مصوب کرده و درحال اجرا دارد.

** امسال 426 کلاس درس به مدارس سیستان و بلوچستان افزوده شد
وی گفت: 426 کلاس درس در قالب 143 مدرسه در 6 ماه نخست امسال به مجموع فضاهای آموزشی سیستان و بلوچستان افزوده شد.
اربابی افزود: برای ساخت و راه اندازی این مدارس با زیربنای 30 هزار و 345 متر مربع افزون بر 48 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با قدردانی از خیران مدرسه ساز گفت: در جشنواره بیستم خیران مدرسه ساز استان خیران 52 میلیارد تومان متعهد شدند به طوری که هم اینک 320 کلاس از محل کمک خیران در استان در دست ساخت است.
معاون نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان ادامه داد: پیش بینی می شود میزان مشارکت خیران در جشنواره بیست و یکم که اسفندماه برگزار می شود افزایش قابل توجه ای یابد.
اربابی گفت: از آنجایی که زاهدان بحرانی ترین منطقه از نظر فضای آموزشی در این استان شناخته شده اجرای هفت طرح آموزشی 12 کلاسه با اعتبار هر طرح 25 میلیارد ریال با کمک خیران در این شهرستان مورد توجه قرار گرفته است.

** سنجش افزون بر 75 هزار نوآموز بدو ورود به مدرسه در سیستان و بلوچستان
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی سیستان و بلوچستان نیز در این میزگرد گفت: تاکنون 75 هزار و 348 نوآموز بدو ورود به مدارس استان مورد سنجش قرار گرفتند.
مریم حجتی نسب اظهار داشت: طرح سنجش سلامت کودکان بدو ورود به دبستان از سوم تیرماه در سیستان و بلوچستان آغاز شده و همچنان ادامه دارد که در این بین مواردی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل در حاشیه شهرها نیز شناسایی شده اند.
وی شناسایی تفاوت های فردی در کودکان، شناخت به موقع مشکلات و محدودیت های جسمی و جلوگیری از افت تحصیلی را از جمله مهمترین اهداف اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان ورود به مدرسه ذکر کرد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 50 هزار و 364 نو آموز بدو ورود به دبستان های استان سال گذشته زیر پوشش طرح سنجش سلامت جسمی و آمادگی تحصیلی قرار گرفتند.
وی گفت: با توجه به اهمیت طرح، دانش آموزان بازمانده از تحصیل در حاشیه شهرها و نوآموزان عشایری سیستان و بلوچستان هر ساله به صورت رایگان سنجش می شوند.

** تحصیل حدود سه هزار دانش آموز در مدارس استثنایی سیستان و بلوچستان
حجتی نسب گفت: هم اینک حدود سه هزار دانش آموز مشغول تحصیل در مدارس استثنایی استان در گروههای نابینا، ناشنوا، کم توان، جسمی حرکتی، چند معلولیتی و ناسازگار خدمات دریافت می کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی سیستان و بلوچستان افزود: همچنین افزون بر 2 هزار دانش آموز سیستان و بلوچستان به صورت تلفیقی در مدارس عادی مشغول تحصیل هستند.
وی بیان کرد: هم اینک 78 مدرسه استثنایی در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه ها در سیستان و بلوچستان رفع مشکلات خاص یادگیری است، اظهار داشت: سه مرکز یادگیری غیر دولتی در شهرستان های زابل، زاهدان و خاش راه اندازی شده است و تا پایان سال نیز یک مرکز دیگر در چابهار راه اندازی می شود.

**مدارس مهارت محور در اولویت آموزش و پرورش استثنایی
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این نهاد همسو با اهداف آموزش و پرورش به سمت مدارس مهارت محور در حرکت است که برای تشویق دانش آموزان برگزاری بازارچه های استانی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تاکید بر توانمند سازی دانش آموزان گفت: با توانمند سازی در سال تحصیلی گذشته 15 دانش آموز مدارس استثنایی سیستان و بلوچستان به ویژه نابینایان به دانشگاههای دولتی راه یافتند.

** سالانه 500 دانش آموز استثنایی به آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزوده می شوند
حجتی نسب با اشاره به جذب دانش آموزان استثنایی در سیستان و بلوچستان گفت: با اقدامات انجام شده در زمینه شناسایی دانش آموزان استثنایی از سال 94 تاکنون سالانه حدود 500 دانش آموز به مجموعه مدارس استان افزوده می شوند.
وی گفت: با تفاهمنامه امضا شده با سازمان نوسازی، مدارسی که دانش آموزان دارای اختلال را پذیرش کنند زمینه برای تحصیل این دانش آموزان از طریق تجهیزات و مناسب سازی مکان از سوی اداره کل نوسازی انجام می شود.

**طرح های خیری برای ساخت مدارس استثنایی برای نخستین بار از سال 96 کلید خورد
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از سال گذشته برای نخستین بار چهار طرح آموزشی خیری به ساخت مدارس استثنایی استان اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در این راستا برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان در یک ماه آینده کلنگ مدرسه اوتیسم در زاهدان به زمین زده خواهد شد.
ججتی نسب پایلوت بسیاری از تست های کشوری، شناسایی دانش آموزان سن بالای معلول و کشاندن دختران معلول به مدارس، راه اندازی بازارچه های خیریه مهارت آموزی و تولیدی، برگزاری دوره های فراگیر(نورا و غیره) از مهمترین برنامه های این نهاد در سیستان و بلوچستان برای کمک به دانش آموزان استثنایی است.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنائی سیستان و بلوچستان افزود: همچنین استفاده از ظرفیت های خیران سلامت در زمینه تجهیزات پزشکی و اعمال جراحی رایگان از دیگر اقدامات این نهاد برای کمک به دانش آموزان استثنایی استان بوده است.
وی گفت: با توجه به هزینه های بالای وسایل توانبخشی مدارس استثنایی ضروری است خیران در این زمینه کمک یار مدارس سیستان و بلوچستان باشند.
حجتی نسب کمبود معلم را از دیگر نیازهای این حوزه برشمرد و افزود: بر اساس نرم کشوری باید به ازای دو و نیم دانش آموز یک معلم استثنایی در مدارس این حوزه حضور داشته باشند که در سیستان و بلوچستان به ازای هر 9 دانش آموز یک معلم داریم.
وی افزود: با وجودی که در سالهای اخیر این حوزه از حیث آموزگار مورد توجه قرار گرفته اما همچنان این بخش نیازمند توجه بیشتر است تا بتوان بهترین خدمات را به این قشر ارائه داد.

** مناطق عشایری سیستان و بلوچستان نیازمند مدرسه و لوازم تحصیلی
رئیس آموزش و پرورش عشایر سیار سیستان و بلوچستان نیز در این میزگرد گفت: شهرستان های زاهدان، زابل، میرجاوه، خاش و نیمروز تحت پوشش آموزش و پرورش عشایری سیار استان با 145 مدرسه قرار دارند که در سال تحصیلی جدید 6 هزار و 218 دانش آموز را تحت پوشش قرار داده اند.
آزاد رئیسی افزود: 70 مدرسه نیز تحت پوشش خرید خدمت هستند.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان دارای 21 منطقه آموزش و پرورش است، ادامه داد: بقیه دانش آموزان عشایر استان زیرپوشش ادارات آموزش و پرورش 16 منطقه دیگر استان قرار دارند.
رئیس آموزش و پرورش عشایر سیار سیستان و بلوچستان راه اندازی 40 مدرسه جدید و کمک خیران به تهیه لوازم تحصیل دانش آموزان عشایری با توجه به سطح پایین درآمد عشایر ناشی از خشکسالی های پی درپی را از مهمترین نیازهای این حوزه در این استان برشمرد.
7316 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.