به گزارش روز جمعه ایرنا، سیدعباس صالحی دیروز (پنجشنبه) سفر دو روزه ای را به جنوب استان سیستان و بلوچستان آغاز کرد. وی در ابتدای سفر با حضور در جمع اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان‌های چابهار، کنارک، سرباز و قصرقند در سالن همایش های چابهار افزود: باتوجه به اینکه چابهار را دریچه توسعه ملی می‌دانیم باید نسبت‌های آن را با فرهنگ و جامعه رصد کنیم؛ مسیری که توسعه چابهار و مراکز و مناطق استان طی می‌کنند حرکت به سوی کم کردن فاصله‌هاست. این استان کم‌کم به سوی شاخص‌های ملی و استانداردها قدم بر می‌دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: چابهار ویژگی‌های فرهنگی و هنری بسیار زیادی دارد که نیازمند نگاه ویژه‌ای است.
صالحی اضافه کرد: همه توجه‌ها به توسعه چابهار معطوف شده زیرا توسعه سیستان و بلوچستان را در پی دارد. چابهار اهمیت خاصی در زمینه‌های مختلف دارد و هنرمندان آن نیز نقش آفرینان خوبی هستند و همیشه خوش می‌درخشند.
صالحی یادآور شد: توجه ویژه دولتمردان به پروژه‌های توسعه‌ای منطقه چابهار، سال به سال در حاکمیت و دولت تقویت ‌شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه چابهار دریچه توسعه ملی به شمار می‌رود، گفت: چابهار نیازمند توسعه فرهنگی است، بنابراین نیازهای این منطقه باید به خوبی ارزیابی و تحلیل شود تا مشکلات جدیدی پیش نیاید، زیرا استان سیستان و بلوچستان به تدریج به سوی شاخص‌های ملی و استانداردها قدم بر می‌دارد.
صالحی خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس، استاندار و فرمانداران استان با نگاه‌های فرهنگی و مثبت می‌توانند بسیاری از مشکلات را مرتفع کنند.

** تبدیل چابهار به مدرسه هنر
وی به تهیه تفاهم‌نامه‌ای با منطقه آزاد چابهار اشاره کرد و افزود: باید چابهار به یکی از پایگاه‌های مدولباس و مدرسه هنر تبدیل شود و در این رابطه همکاری لازم را انجام می‌دهیم.
صالحی با بیان اینکه امید است همراه با وزارتخانه‌های دیگر بتوانیم پروژه‌های توسعه فرهنگی را همراه با توسعه اقتصادی در این منطقه پیش ببریم، گفت: حوزه فرهنگ و هنر باید یکی از مهمترین محرک های اقتصادی این استان باشد تا مسائلی چون بیمه هنرمندان، حمایت از فرهنگ‌های بلوچی، حمایت از هنرمندان و معیشت آنان و اقتصاد فرهنگ و هنر به صورت طبیعی‌تر در گردش باشد.
وی تصریح کرد: همه باید دست به دست هم بدهیم تا به مسیر قابل اطمینان‌تری برسیم. توسعه فرهنگی و اقتصادی همراهی بیشتری را می‌طلبد، باید توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در چابهار بیش از گذشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: چابهار نیازمند توسعه فرهنگی است، بنابراین نیازهای این منطقه باید به خوبی ارزیابی و تحلیل شود تا مشکلات جدیدی پیش نیاید؛ رئیس جمهوری همیشه در مورد توسعه چابهار سخن می‌گوید و مسئولان نیز نگاه خوب و توسعه‌ای به این منطقه دارند.

** ادای احترام به مقام شامخ شهدا
صالحی صبح دیروز همچنین به اتفاق استاندار، محمد نعیم امینی فرد نماینده اهل سنت مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از مسئولان استان سیستان و بلوچستان با حضور در گلزار شهدای ایرانشهر با قرائت فاتحه و نثار شاخه های گل بر مزار شهیدان با آرمان های شهدای سرافراز میهن اسلامی تجدید میثاق کرد.

** 2.5 درصد بودجه کشور سهم حوزه فرهنگ است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با حضور در نشست شورای اداری شهرستان ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: 2 و نیم درصد بودجه کشور به حوزه فرهنگ اختصاص دارد که اندک است.
صالحی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تا سهم فرهنگ در سبد خانوار افزایش یابد، اظهار داشت: سرانه مصرف خانوار در حوزه فرهنگ، تفریحی و اوقات فراغت در کشور زیر سه درصد است.
وی تاکید کرد: باید به سمتی برویم که ایران تنها تهران نیست و این مساله مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
صالحی بیان کرد: با وجودی که بودجه فرهنگی کم است اما فضای حوزه های فرهنگی استانها را افزایش می دهیم.
وی ادامه داد: در بودجه فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همه معاونت ها و سازمان های تابعه بودجه استانی تنظیم شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گسترش فضاهای فرهنگی و هنری باید مورد توجه مدیریت شهری باشد.
وی اظهارداشت: باید توجه داشت که مکان های فرهنگی و هنری در شهرها دریچه های تنفسی روح هستند و مدیران شهری به این مهم توجه خاصی داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پایان پروژه های نیمه تمام در اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد است گفت: از کلنگ زنی هایی که به جایی نمی رسند باید خودداری کرد.
صالحی به آمادگی وزارت ارشاد اسلامی برای تکمیل مراکز فرهنگی و هنری سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این وزارتخانه همچنین آماده برگزاری جشنواره تئاتر مرزی در جنوب این استان است.

** عوامل تروریستی مانع ظهور و بروز ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بعدازظهر پنجشنبه در ادامه سفر با حضور در جمع اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان ایرانشهر، با محکوم کردن حادثه تروریستی چابهار، ضمن تسلیت و طلب صبر برای خانواده‌های شهداء و شفاء عاجل برای مجروحان این حادثه، گفت: عوامل حادثه تروریستی چابهار افرادی هستند که می‌خواهند از این استان یک چهره ناامن را نشان دهند و نمی‌خواهند دارایی‌ها و ظرفیت‌های این استان کشف شود.
وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان گنج بی‌پایان است؛ کسانی که تلاش کردند این استان را با یک چهره خشونت‌بار یا چهره شهری که نماد حمل‌ونقل مواد متعفن مخدر است نشان دهند خیانت جبران‌ناپذیری به این منطقه می‌کنند.
وی ادامه داد: اگر حجاب‌های دروغینی که چهره واقعی سیستان و بلوچستان را پوشانده کنار زده شود گنج‌های بی‌پایان معنوی این استان نمایان می‌شود.

** سیستان و بلوچستان آنگونه که هست نشان داده شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان ذخایر بسیار ارزشمندی در حوزه‌های مختلف داشته و دارد. باید تلاش شود از طریق تورهای عکس و فیلم‌های کوتاه، فرصت معرفی این استان را فراهم کرد تا چهره واقعی استان را به دنیا نشان داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: عکاسان و فیلمسازان داخلی و بیرونی، سیستان و بلوچستان را آنگونه که هست نشان دهند نه آنگونه که دشمنان می خواهند. باید توجه گردشگران و سرمایه گذاران را به این استان معطوف کرد.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم نگاه توسعه ای را در سیستان و بلوچستان قوی کنیم ابتدا باید تصورات را درباره این منطقه از طریق فیلم و عکس تغییر دهیم.
صالحی بیان کرد: باید نظر گردشگران و سرمایه‌گذاران را به این استان معطوف کرد. این استان صدها اثر ثبت شده دارد که برخی از آنها ثبت جهانی هستند اما باید این آثار معرفی شود تا نگاه‌ها به این استان تغییر کند.
وی تاکید کرد: این استان مفاخر تاریخی و معاصر قابل توجهی دارد، نکوداشت آنها می‌تواند در معرفی استان بسیار موثر باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: نگاه وزارت ارشاد به استان‌های مرزی و به طور ویژه سیستان و بلوچستان که ریشه در تاریخ کهن ایران دارد «عمیق و برنامه محور» است.
صالحی تصریح کرد: ارتقا سرانه فضای فرهنگی نیز باید در دستور کار قرار بگیرد، فضاهای فرهنگی و پروژه‌های در دست ساخت باید زودتر تکمیل شود و بر تعداد آنها نیز افزود شود.
وی ادامه داد: ارائه تسهیلات کمک می‌کند تا زمینه اشتغال فعالان حوزه فرهنگ و هنر کشور فراهم شود. البته خرید آثار تولیدی در فضای حوزه فرهنگ و هنر نیز مورد توجه این وزارتخانه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اقدامات انجام شده در حوزه بیمه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه گفت: شمار بیمه شدگان این حوزه از حدود ١٧ هزار نفر اکنون به ٣٠ هزار نفر افزایش یافته است.
صالحی «ارتقای سرانه فرهنگی، تکمیل طرح‌های نیمه تمام، ایجاد فرصت‌های مکمل برای گسترش فضاهای فرهنگی و افزایش سرانه فرهنگ و هنر در سیستان و بلوچستان» را از مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه در این استان مرزی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: در حمایت از هنرمندان مسیری را شروع کردیم که طی کردن این مسیر با وجود منابع مالی دولتی راحت نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد زبان و ادبیات بلوچی نیز خاطرنشان کرد: زبان بلوچی به عنوان یک زبان ایرانی و تاثیرگذار در منطقه باید بیش از گذشته مورد حمایت‌های علمی قرار گیرد.
صالحی بیان کرد: مکتب خانه موسیقی که مکمل استودیو در فضای شهرهای سیستان و بلوچستان است مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد. موسیقی محلی سیستان و بلوچستان به ویژه بلوچی می‌تواند به عنوان مزیت عمومی و منطقه‌ای بوده و مورد حمایت قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مشکل نگارخانه‌های فرهنگی و هنری سیستان و بلوچستان را برطرف خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه مرکز پژوهش مرتبط با حوزه سفال کلپورگان مورد حمایت این وزارتخانه قرار گرفت گفت: حضور هنرمندان سیستان و بلوچستان در تهران و حتی کشورهای منطقه در این دوره در وزارتخانه لحاظ شده است تا هنرمندان فرصت حضور بیشتری را داشته باشند.

** اتخاذ تدابیر خاص در زمینه مراکز آموزشی سیستان و بلوچستان
صالحی ادامه داد: در حوزه آموزشگاه‌ها و مراکز آموزشی سیستان و بلوچستان نیز تدابیر خاصی مدنظر قرار گرفته است. همچنین مسائل مربوط به بیمه و معیشت هنرمندان کشور به ویژه سیستان و بلوچستان مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیستان و بلوچستان آنقدر ظرفیت دارد که اگر پرده ‌ها کنار رود این دارایی به سرمایه‌های پرباری برای استان تبدیل می‌شود

** 30 هزار فرصت شغلی در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد می شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر خود پنجشنبه شب با اصحاب فرهنگ و هنر بلوچستان در ایرانشهر دیدار کرد.
صالحی در این نشست گفت: براساس توافق این وزارتخانه با سازمان برنامه و بودجه، زمینه اشتغال 30 هزار نفر در حوزه فرهنگ و هنر از طریق اعطای تسهیلات اشتغالزایی فراهم می شود.
وی اظهار داشت: ارائه این تسهیلات کمک می کند تا زمینه اشتغال فعالان حوزه فرهنگ و هنر کشور فراهم شود.
وی تاکید کرد که خرید آثار تولیدی در فضای حوزه فرهنگ و هنر مورد توجه این وزارتخانه است.
صالحی ارتقای سرانه فرهنگی، تکمیل طرح های نیمه تمام، ایجاد فرصت های مکمل برای گسترش فضاهای فرهنگی و افزایش سرانه فرهنگ و هنر در سیستان و بلوچستان را از مهمترین برنامه های این وزارتخانه در این استان مرزی عنوان کرد.
صالحی تاکید کرد: مسائل مربوط به بیمه و معیشت هنرمندان کشور به ویژه سیستان و بلوچستان مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.

** بازدید از «رمین» روستای دوستدار کتاب چابهار
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(جمعه) در دومین روز از سفر خود به استان سیستان و بلوچستان از روستای «رمین» در دهستان «کمبل سلیمان» بخش مرکزی چابهار بازدید کرد.
«رمین» چابهار یکی از روستاهای دوستدار کتاب کشور شناخته شده است.
روستا «رمین» از توابع شهرستان چابهار جزو 10 روستای نمونه کشوری دوستدار کتاب و کتابخوانی است.
168 نفر از اهالی «رمین» عضو کتابخانه این روستا با یک هزار و 600 جلد کتاب هستند.

** تشییع پیکر مطهر 2 شهید حادثه تروریستی چابهار
به گزارش ایرنا، پیکر مطهر شهیدان ستوان یکم داریوش رنجبر و سرباز وظیفه ناصر درزاده، 2 شهید حادثه تروریستی چابهار امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار سیستان و بلوچستان، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور، فرمانده مرزبانی، فرمانده نیروی انتظامی این استان و شماری از مسئولان تشییع شد.
پس از مراسم تشییع در چابهار، پیکر شهید ستوان یکم داریوش رنجبر به زادگاهش شیراز و سرباز وظیفه شهید ناصر درزاده به بمپور ایرانشهر منتقل شد.
خودروی وانت تویوتا حامل مواد منفجره ساعت 9:55 دقیقه دیروز قصد ورود به مقر ستاد انتظامی شهرستان چابهار را داشت که با مقاومت ماموران انتظامی روبه رو شد و عامل انتحاری، این خودرو را مقابل درب ورودی این ستاد منفجر کرد.
در این حادثه تروریستی 43 نفر زخمی و 2 نفر شهید شدند. 10 نفر از حادثه دیدگان از کادر نیروی انتظامی و بقیه شهروندان عادی بودند که در حوالی در حال تردد و مشغول فعالیت روزمره بودند.
برخی شبکه های اجتماعی نوشته اند: گروهکی تحت عنوان «انصارالفرقان» مسئولیت این انفجار را برعهده گرفته است.
به گزارش ایرنا، شهرستان چابهار از شرق با کشور پاکستان، از جنوب با دریای عمان(مکران)، از غرب با بندر کنارک و از شمال به شهرستان های دیگر سیستان و بلوچستان متصل است.
بندر و منطقه آزاد چابهار در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
فراهنگ**9012 ** 2023
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.