​یادگار امام با بیان اینکه در دوره ما نقش زن در خانواده پر رنگ تر شده است، گفت: امروزه همه خانواده پیرامون مادران می چرخد. لذا هرچه بیشتر در تربیت خودتان بکوشید در حقیقت تربیت فردای جامعه خودتان را تضمین کرده اید.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در هشتمین اردوی ملی دانش آموزان پیشتاز گفت: بیت معروفی در کتاب های درسی دوران ما بود و یک مصرع معروف داشت که «همیشه دختر امروز مادر فرداست». واقعیت این است که جامعه ما بیش از هر چیزی به مادرانش شبیه است. اگر جامعه ای زیبا است یا خدای ناکرده لغزش دارد به تربیتی بر می گردد که از دامن مادر شروع می شود.

یادگار امام ادامه داد: اگر بگوییم همه آن چیزی که فردا خواهیم دید را می توانیم در رفتار و کردار دختران امروز ببینیم بی راه نگفته ایم و اینگونه هویت آینده جامعه را می توان حدس زد. 

وی یادآور شد: وقتی می خواهند میوه درختی را بفروشند باید «بدو صلاح» شده باشد تا بتوانند بگویند این درخت چند ماه دیگر چقدر میوه خواهد داد. اگر بخواهیم بگوییم جامعه آینده ما چگونه است کافی است ببینیم دختران امروز جامعه ما چگونه هستند.

وی با یادآوری اینکه در دوره ما نقش زن در خانواده پر رنگ تر شده است، تصریح کرد: شاید یک صد سال پیش این مقدار نقش محوری برای مادر در خانواده مطرح نبود، ولی امروزه همه خانواده پیرامون مادران می چرخد. لذا هرچه بیشتر در تربیت خودتان بکوشید در حقیقت تربیت فردای جامعه خودتان را تضمین کرده اید.

سید حسن خمینی در ادامه، با اشاره به یکی از غزل های مولوی اظهار داشت: ما انسان های فانی هستیم؛ اما با توجه به یک نقطه می توانیم بقاء پیدا کنیم و آن این است که کانون ارتباطی خودمان با خدا را همواره تعریف کنیم. اگر بتوانیم ارتباط قلبی خودمان با خدا را تعریف کنیم، امروز و فردای خودمان را ساخته ایم و آنگاه می توانیم از انسان های فانی تبدیل به انسان هایی شویم که با کانون بقاء ارتباط پیدا کرده است و دلهایمان قرص تر می شود. اگر نگاه ما به خدا از روی جبر نباشد و از روی شوق باشد، آن وقت دوره فنا پذیر دنیا نمی تواند ما را در خودش گم کند.

وی خطاب به دانش آموزان شرکت کننده در این اردو گفت: در زندگی فراز و فرودهای زیادی خواهید داشت. با خودتان قرار بگذارید که در طول دوره زندگی با خدا رفیق باشید. انسان بعضی وقت ها از رفیق خود گلایه هم می کند، اما این ارتباط زیبا است و آرامش بخش است و به زندگی انسان هویت می دهد و آن را از بی معنایی در می آورد.

یادگار امام با اشاره به آیه «فَاذْکُرُوا اللَّهَ کَذِکْرِکُمْ آباءَکُمْ» اظهار داشت: این آیه یعنی همان طور که با پدرتان صحبت می کنید با خدا صحبت کنید. طبیعتا بعضی افراد مثل سیدالشهدا (ع) می شوند که در گودال قتلگاه هم می گوید « رضا بقضائک و تسلیما لامرک و لا معبود سواک» یعنی باز هم هرچه تو بگویی زیبا است. اما بعضی وقت ها انسان ناراحت می شود و گلایه می کند. ولی هیچ وقت در زندگی این رابطه با خدارا قطع نکنید و یک سیم متصل با کانون بقا قرار دهید.

وی یادآور شد: رمز توفیق امام این بود که در فراز و فرود ارتباط خودش با خدا را حفظ کرد. در این صورت قرآن مژده ای هم در آن می دهد که «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا» (کسانی که کار خوب می کنند و به خدا ایمان دارند، خدا هم محبت آنها را در دل مردم قرار می دهد و در چشم مردم محبوب می شوند).

سید حسن خمینی با بیان اینکه در طول زندگی اوضاع ما یکسان نیست، افزود: شیرینی و تلخی می رود اما نخ ارتباطی بین خودتان و خدا را همواره برای زندگی خودتان به عنوان یک امر واجب نگه دارید و هیچ وقت و در هیچ شرایطی ارتباط خودتان با خدا را قطع نکنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.