با وجود بعضی مشکلات اقتصادی در مردم نباید کرکره مسائل فرهنگی پایین بیاید. چرا که فرهنگ نیز مانند اقتصاد از ضرورت های جامعه هست.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی با تأکید بر ضرورت توجه به کارهای فرهنگی گفت: از همان سال ها و روزهای نخست ساخت حرم و برگزاری مراسم مواجه با نقدهای اندکی بودیم که القاء می کردند امام راضی نیست و این امور با سیره ساده زیستی امام منافات دارد؛ ولی ما که به اصالت و صحت کارمان باور داشتیم به توفیق خداوند سست نشدیم و به اتکای حمایت رهبری معظّم و مردم و دولت، با قدرت وارد صحنه ساخت و ساز حرم و برگزاری مراسم شدیم و نقدها و ناملایمات و بعضی نامهربانی ها را به جان خریدیم و این وضع تا به امروز ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری در نشست مسئولان و دست اندرکاران بیست و نهمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س) گفت: مراسم امسال از جهاتی نسبت به گذشته کم نظیر بود. اول به خاطر حضور بسیار شاداب و بسیار پر طراوت مردم، و نکته تعجب آور اینکه مردم در پایان یک روز طولانی و با زبان روزه چگونه با شور و نشاط و معنویت خاص نسبت به امام ابراز ارادت و احترام می کردند؛ دومین مسأله، امنیت و انتظامات و آرامش مثال زدنی مراسم، با وجود همه مخاطرات و تهدیدات احتمالی، بود.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی افزود: سومین نکته فراهم بودن امکانات و زیرساخت های لازم برای حضور یکپارچه مردم و مسئولان و ابراز رضایتمندی زائران و خدمات رسانی و چهارمین نکته، و در حقیقت نقطه اوج و عظمت این مراسم سخنرانی عالمانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب در تبیین راه امام و اندیشه و شخصیت امام بود که از طلایی ترین بخش های مراسم بزرگداشت امام به حساب می آمد.
وی تأکید کرد: مطمئنا این مراسم از دید سیاستمداران و تحلیلگران خارجی دور نیست و آنان نمی توانند از کنار اجتماع عظیمی که بعد از 29 سال از رحلت امام با آن همه عظمت و علی رغم همه تخریب ها و سیاه نمایی ها و شیطنت های دشمنان برگزار شد، بی تفاوت بگذرند. همه ما باید بیش از گذشته احساس مسئولیت کنیم.
انصاری اظهار داشت: زیر ساخت هایی که در مجموعه حرم امام و اطراف آن در طول چند سال گذشته ایجاد شده است، امروز به ثمر و بهره برداری رسیده اند؛ چرا که در سال های قبل خصوصا سال های اول ارتحال امام، ما در تمام مسائل مربوط به مردم و مراسم مشکل داشتیم. صدها مشکل در زمینه آب، برق، صوت، نظافت، پارکینگ، سایه بان، فضای سبز و پذیرایی رو در روی ما بود و برای تک تک آنها دغدغه داشتیم. به یاری خداوند و محبت مردم و درایت یادگار امام و کمک دولتمردان عزیز، امروز آن مشکلات به حداقل رسیده اند و ما به لطف الهی در جهت رفاه و آسایش همه جانبه مردم به گام های بلند بعد فکر می کنیم.
وی ادامه داد: البته از همان سال ها و روزهای نخست ساخت حرم و برگزاری مراسم مواجه با نقدهای اندکی بودیم که القاء می کردند امام راضی نیست و این امور با سیره ساده زیستی امام منافات دارد؛ ولی ما که به اصالت و صحت کارمان باور داشتیم به توفیق خداوند سست نشدیم و به اتکای حمایت رهبری معظّم و مردم و دولت، با قدرت وارد صحنه ساخت و ساز حرم و برگزاری مراسم شدیم و نقدها و ناملایمات و بعضی نامهربانی ها را به جان خریدیم و این وضع تا به امروز ادامه دارد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی ادامه داد: به عقیده من هر تصمیمی که راجع به حرم اتخاذ می شد افرادی نسبت به آن انتقاد داشتند. هیچ شکی ندارم که این حرمی که امروز همه دوستداران امام آن را به لحاظ معماری و عملکردی تحسین می کنند، اگر ساخته نمی شد ما را متهم به ناتوانی و بی عرضگی و احیانا به پیروی از رویه سلفی ها و وهابیون می کردند.
انصاری با اشاره به همجواری حرم امام و بهشت زهرا، که سالانه میلیون ها نفر در آن و محوطه آن تردد می کنند، گفت: پشت پرده بعضی از فضاسازی ها مسائلی غیر از خیرخواهی نهفته است. در حالی که همگان می دانند در دنیای امروز چقدر بودجه های کلان صرف کارهای معمولی و کم ارزش فرهنگی می شود تا در مردم و جامعه هویت بخشی ایجاد کنند و آنها را از دغدغه های فکری بیرون بیاورند. مطمئنا اگر این کارها انجام نشود، انفجار عقده های اجتماعی و کمبودها هزینه های بسیار سنگین امنیتی را بر جامعه تحمیل می کند.
وی تأکید کرد: با وجود بعضی مشکلات اقتصادی در مردم نباید کرکره مسائل فرهنگی پایین بیاید. چرا که فرهنگ نیز مانند اقتصاد از ضرورت های جامعه هست؛ بعضی اظهار نظر کردند که متولیان حرم از «مکتب داری» به «مقبره داری» روی آورده اند که این قضاوت نادرست است. در عین حال اگر مقبره داری غلط است و در فرهنگ شیعه و ملت ایران جایگاهی ندارد، پس افتخار شیعیان به مقبره داری ائمه معصومین(ع) و امامزادگان در طول تاریخ بیش از هزار و سیصد سال بیهوده است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی یادآور شد: ملت های مسلمان و خصوصا شیعیان در سخت ترین شرایط زندگی سیاسی و اقتصادی و اجتماعی، خود را موظف به ساخت و حفظ بقاع متبرکه دانسته اند؛ چرا که این اماکن پرچم و نماد فرهنگی هستند. اگر مردم نمادها را نبینند هدف ها هم گم می شود.
وی با تأکید بر اینکه عضویت در ستاد بزرگداشت امام یک توفیق و افتخار بزرگ الهی است، ادامه داد: اعضای ستاد، خصوصا نمایندگان مراکز فرهنگی و تبلیغی و همچنین مردم عزیز و صاحب نظر باید حرم امام و آستان مقدس را در امور فرهنگی و مراسم و رفاه زائران عزیز یاری کنند؛ چرا که این حرم برای سال های طولانی در مقابله با کسانی که راضی به شکوه و عظمت این مکان مقدس نیستند نیازمند همفکری و حمایت مادی و معنوی امام دوستان است و ان شاء الله حرم امام همانند حرم های دیگر به عنوان یکی از بزرگترین اردوگاه معنوی و فرهنگی و اوقات فراغت مردم عزیز باشند.
انصاری با بیان اینکه ما باید بیش از هر زمان دیگری نسبت به راه امام و وحدت جامعه حساس بوده و پشت سر رهبری در صحنه ها وارد شویم، گفت: دشمنان القاء می کنند که ملت ایران مشکلات فراوان و سختی پیش روی دارد و عوامل آنها نیز در داخل به شیوه های جدید دست به کار شده اند و چه بسا ترامپ و امثال او خواب دیده اند که روزی ملت ایران در برابر آنها زانو می زند. ما نباید دشمنان و حیله های آنان را دست کم بگیریم و باید بر تعهدمان نسبت به امام و میثاقمان با خون شهدا پافشاری نماییم.
وی اظهار داشت: قدرت های بزرگ همانند آمریکا و انگلیس و نوکران آنها و اسرائیل راضی هستند جوان ما و ملت ایران وضعی به مراتب بدتر از عراق، سوریه، بحرین، فلسطین، یمن و افغانستان داشته باشند و هرگز رنگ استقلال و خودکفایی را نبینند. مطمئنا کارهای عمرانی و فرهنگی در کشور و حرم امام خمینی(س) خاری است در چشم کسانی که بیش از سی سال ما را تحریم کردند و آسایش ما را نمی خواهند.
به گزارش جماران، در این نشست که نمایندگان دولت و کلیه دستگاه های اجرایی، امنیتی و فرهنگی کشور حضور داشتند، تعدادی از آنها از جمله اسماعیل نجار نماینده ویژه دولت و سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ و مسئولین کمیته های مختلف ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) گزارش مشروحی از بیست و نهمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س) ارائه دادند.