حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری که خود سابقه چندین دوره نمایندگی مجلس شواری اسلامی را دارد، اکنون معاون پالمانی رییس جمهور می باشد. هفته گذشته ظزیف، وزیرامور خارجه کشومان با حضور در مجلس شورای اسلامی متن توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 یا همان برجام را تقدیم مجلس کرد تا رویه قانونی خود را طی نماید. برخی نمایندگان مخالفتهایی با بندهایی از توافقنامه دارند هرچند کلیت مجلس از آن حمایت کرده است. از سوی دیگر گفته می شود برخی مخالفت ها کارکرد انتخاباتی دارد.
آن چه در پی می آید گفت و گوی پایگاه اطلاع رسانی جماران است با حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور:
- ارزیابی شما از توافق صورت گرفته و نتایج و آثار آن برای کشور چیست؟
انصاری: توافق صورت گرفته بعد از 22 ماه، دست آورد بسیار بزرگ و افتخار آمیزی برای ایران است. این موضوع را نیز اضافه کنم که این توافق کار بسیار سنگین و نفس گیری برای تیم مذاکره کننده، دولت یازدهم و همچنین برای جمهوری اسلامی ایران بود. از هر زاویه ای که به این موفقیت بزرگ نگاه کنیم مسئله را به مثابه پیروزی بزرگ در یک کارزار دشوار باید به حساب بیاوریم. به نظر من، کلید تدبیر بزرگترین قفل زنگ زده بر دیپلماسی کشور را گشود و توانست نظام تحریم های ظالمانه را در هم بشکند. از این جهت به نظر من، یک افتخار بزرگ ملی است که همه ملت در آن سهیم و شریک بودند. همچنین همه مسئولین و نهادها در جای خود سهمی در این پیروزی داشتند.
سهم اصلی به مردم و مقاومت مردم تعلق دارد، مردمی که هوشمند هستند، به موقع تصمیم می گیرند و پای تصمیمشان صبورانه می ایستند و حمایت می کنند. از همان روزی که آقای دکتر روحانی وارد عرصه رقابت انتخاباتی شد و در وعده های انتخاباتی مسئله حل مشکل هسته ای را مطرح کرد. همچنین در مناظره انتخاباتی این مسئله را مورد تاکید قرار داد. یکی از عللی که مردم آقای روحانی را انتخاب کردند موضوع هسته ای بود که برایشان مهم بود و همین موضوع باعث شد که احساس کردند آقای روحانی توان انجام این کار را دارد و با انتخاب آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور، مردم، مسیر مذاکرات را در پرونده هسته ای را برگزیدند.
آنها در برابر گزینه های مختلفی که مطرح شد و ممکن بود مطرح بشود و نتیجه ای غیر از توافق و تفاهم عزتمند در آن متصور بود - تشدید تحریم ها یا خدایی نکرده رفتن کشور در آستانه جنگ بود. این موارد می توانست نتایج برخی گزینه های دیگری باشد.- ولی انتخاب مردم، انتخاب تعامل با دنیا و مفاهمه بر اساس مذاکره و منافع متقابل بود که به تعبیر آقای دکتر روحانی بازی برد - برد بود. انتخاب کردند.
در درجه بعد نقشه راه دقیقی در قالب سیاست های کلی حاکم بر روند مذاکرات و پرونده هسته ای از سوی مقام معظم انقلاب ترسیم شده بود. همچنین حمایت های مکرر و مستمر ایشان از اصل موضوع مذاکرات و از تیم مذاکره کننده به ویژه شخص دکتر ظریف در برابر فشارهای سنگینی که وجود داشت و هم هدایت و راهنمایی به موقع در مقاطع حساس و ترسیم خطوط قرمز و باز گذاشتن دست مذاکره کننده در مواردی که انعطاف لازم بود که به تعبیر خود ایشان که فرمودند در مذاکره چیزی داده می شود و چیزی ستانده می شود. پذیرش مذاکره بر مبنای داد و ستدی که در نهایت منافع ملی در آن مفروض باشد و عزت مردم، اقتدار نظام و دستاوردهای علمی هسته ای و شهدای هسته ای حفظ شود. حمایت ها و هدایت های ایشان نقش بسیار تعیین کننده در توفیق مذاکرات داشت.
نکته سوم و عامل بسیار موثر، دولت و شخص آقای رئیس جمهور است. نقطه قوت مسئله مذاکرات هسته ای که به این دستاورد بزرگ منتهی شد؛ رئیس جمهوری بود؛ که بیش از همه مسئله هسته ای را می شناخت و سالیان سال ایشان در این موضوع شخصا ورود داشتند و طرف مذاکره در شورای عالی امنیت ملی بودند که همین موضوع باعث شد زیر و بم پرونده هسته ای را به لحاظ فنی و حقوقی بر آن اشراف داشته باشد و هیچ نکته مبهم و تاریکی که قرار باشد کسی برایشان توضیح بدهد، وجود نداشت. بنابراین مدیریت عملیاتی مذاکرات در اختیار آقای رئیس جمهور بود که به خوبی توانستند تیم را انتخاب کنند. یک مربی اگر بازیکنان عرصه را خوب بشناسد و به موقع و درست افراد را انتخاب کند و در پست مناسب به کار بگیرد در پیروزی تیم نباید شک کرد. این قاعده ای هست که هم در بازی فوتبال و والیبال حاکم است و در عرصه سیاسی و مذاکرات حقوقی هم همینطور است. اشراف آقای رئیس جمهور بر موضوع نقطه قوت اصلی توافق هسته ای بود.
نکته دیگر، حقوق دان بودن آقای روحانی بود و اشراف ایشان بر موازین حقوق بین الملل و گفتمان حقوقی که این مسئله بسیار مهم است. ممکن بود کسی دیگر هم منطق مذاکره را انتخاب کند، ولی دانش حقوقی لازم را و روش مذاکره حقوقی را نداند و چه بسا آن مذاکرات به تلخی و تندی و تشدید تحریم بیانجامد. کما اینکه در ادواری بر مذاکرات دوازده ساله هسته ای ما چنین گذشته بود. آقای روحانی هم خودشان حقوق بین الملل را می دانستند و هم از زاویه مدیریت کار، بهترین ها را انتخاب کردند. تیم مذاکره کننده ما ترکیبی بود از بهترین های فنی در دانش هسته ای در راسشان آقای دکتر صالحی که دانشمند هسته ای ما هست. بسیاری از دانشمندان هسته ای ما از جمله شهدای هسته ای شاگردان ایشان بودند. بنابراین تیم مذاکره کننده ما قوی ترین تیم بود. تیم حقوقی و برجسته ترین حقوق دان های مسلط بر مسئله را ایشان انتخاب کردند. در راس شان شخص آقای دکتر محمد جواد ظریف به عنوان یک حقوق دان بین الملل و آشنا به دیپلماسی فعال، مسلط بر زبان دیپلماسی با سابقه بسیار طولانی موفق و سایر اعضای تیم که مثل آقای ظریف بودند، توانست چنین دستآورد مهمی را به ارمغان آورند. بنابراین انتخاب تیمی مرکب از دانشمندان فنی هسته ای، دانشمندان حقوق بین الملل، دانشمندان دیپلماسی توانا در مذاکرات و فن مذاکره با اشراف کامل به زبان و فن مذاکره این هم دیگر عامل تعیین کننده بود.
- مجلس شورای اسلامی برای رسیدن به توافق چقدر تاثیر داشت؟
انصاری: نمی توان نقش مجلس را بی رنگ و یا حتی کتمان کرد. مجلس یکی از تاثیرگذارترین قوا برای رسیدن به این توافق بود. این مسئله به عنوان یک پروژه ملی و یک طرح ملی مطرح بود، لذا حمایت سایر قوا، مجلس شورای اسلامی به ویژه شخص آقای لاریجانی چون خود ایشان از مدیران مشرف به این موضوع بود به این توافق کمک بسیار کرد و نمیتوانیم چنین موضوعی را نادید بگیریم. یعنی نقطه قوت مجلس در موضوع پرونده هسته ای احاطه و اشراف آقای دکتر لاریجانی به الزامات این موضوع و مذاکرات بود. لذا در برخی از جاها که ایشان حضور داشتند افرادی در داخل مجلس یا از بیرون مجلس با اعمال فشار از مجلس می خواستند روابط بین دولت و مجلس را در این موضوع متشنج کنند و حتی با اعمال فشارهای فزاینده تیم مذاکره کننده را به انفعال بکشانند. نقش اکثریت نمایندگان مجلس و نقش شخص آقای دکتر لاریجانی در کنترل این موضوع موثر بود که جای تشکر دارد. قوه قضاییه گرچه مستقیم درگیر این موضوع نبودند، ولی حمایت های رئیس محترم قوه قضاییه و سایر نیروهای موثر در کشور در جای خودش در بحث های ویژه فنی همراهی نیروهای مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و در بعد اجتماعی همراهی مراجع عظام تقلید و حمایت مکرر آنها از دولت، آقای رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده و از سوی دیگر حمایت فعالان سیاسی به خصوص حامیان دولت، رسانه های حامی دولت و مطبوعات اصلاح طلب و سایت های اصلاح طلب که حقیقتا در طول این مدت 22 ماه سعی کردند، حمایت کنند. سعی کردند فشارهای سنگین برخی از تندروی ها را خنثی کنند و پاسخ بدهند. درحقیقت خیل عظیمی از رسانه ها و سایت ها فضای مجازی که در اختیار توده مردم و عامه مردم بود سعی کردند بدون هیچگونه چشم داشتی داوطلبانه پشتیبانی معنوی و پشتیابانی سیاسی از مذاکرات و تیم مذاکره کننده داشته باشند و در حقیقت دلگرمی به آنها بدهند.
- به نظر شما آیا این توافق در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی تاثیری دارد؟
انصاری: انتخابات در ایران مقوله خاص خودش است. طبعا مسائل اجتماعی - سیاسی تاثیر خودش را در فضای عمومی جامعه می گذارد. مردم ایران مردم حسابگر و باهوشی هستند. در سال 92 مردم با انتخاب دکتر روحانی رویکرد خودشان را برای اداره کشور از طریق صندوق های رای نشان دادند. آنها منطق اعتدال، منطق پرهیز از تندروی ها و افراط گری های سیاسی - چه از سوی چپ و چه راست باشد - مردم این تمایل خودشان را نشان دادند. در طول دو سال گذشته هم باز در عرصه های مختلف مردم نشان دادند مایل هستند کشورشان رو به پیشرفت باشد. کشورشان زمینه توسعه و ترقی را داشته باشد. امروز هم مردم احساس می کنند نتیجه انتخاب درستشان را گرفته اند؛ یعنی آقای دکتر روحانی. ایشان هم به بزرگ ترین وعده انتخاباتی خودشان عمل کردند. مردم عمل کردها را می بینند، صداقت ها را می بینند، مردم احساس می کنند آقای رئیس جمهور خیلی شفاف و صادقانه با آنها حرف زده، وعده ای داده و در انجام کارها اولویت بندی درستی کرده است. آقای دکتر روحانی می توانست در ده ها جبهه مختلف کار را زخمی و شروع کند و شعاری با موضوعات برخورد کند و نهایتا همه کارها زخمی و نیمه تمام از جمله موضوع هسته ای را رها کند. ولی ایشان با تدبیر آمدند برای عملیاتی کردن وعده های خودشان اولویت بندی کردند. در راسش مسئله تعامل با دنیا را گذاشتند و کارهایی که باید انجام میشد و موفق شدند. من فکر می کنم، در انتخابات آینده مجلس، مردم همین رویکرد را دنبال خواهند کرد. یعنی رویکرد انتخاب نمایندگانی با گرایش اعتدال، با گرایش اصلاح امور، با گرایش تعامل سازنده با دنیا، با گرایش نشاط و آرامش و تدبیر در کشور است.
- به نظر شما این توافق که در دولت تدبیر وامید بدست آمده است راه را برای جضور چه گروههایی در بدست آوردن کرسی های مجلس بیشتر باز می کند؟
انصاری: هم در جبهه اصولگرا تمایل به اعتدال تقویت شده و هم در جبهه اصلاح طلب ها که من این را کاملا به وضوح میبینم. درواقع تندروهای افراطی دو جریان به نوعی در داخل خود جریانشان منزوی شدند. ما این مسئله را کرارا دیدیم. حرکت های افراطی و تندی که بعضا در عرصه رسانه ها، در عرصه تریبون ها و بعضا در مجلس دیده شده قبل از اینکه از طرف رقیب مورد اعتراض قرار بگیرد از طریق افراد متعادل و مصلحت اندیش درون خود جبهه شان مورد تعرض و اعتراض قرار گرفت. لذا من پیش بینی ام این هست که گرایش عمومی مردم در انتخابات آینده به اصلاح امور و پیشرفت کشور از رهگذر انتخاب افراد توانا و معتدل خواهد بود و این مسئله هم در جریان اصولگرایی وهم در جریان اصلاح طلبی خود را نشان خواهد داد.
- در جلسه علنی روز سه شنبه شاهد بودیم نمایندگان طرحی را برای تشکیل کمیسیون ویژه ای جهت رسیدگی به توافق هسته ای رای گیر کردند که رای لازم را به خود اختصاص داد، ارزیابیتان از این موضوع چیست ؟
انصاری: مجلس در راستای اعمال حقوق قانونی خودش تبعا دنبال کسب اطلاع از نتایج مذاکرات و توافق بوده که جلسه خوبی آقایان دکترظریف و دکتر صالحی با نمایندگان مجلس داشتند. که در آنجا آقای دکتر ظریف و دکتر صالحی گزارش مبسوطی ارائه دادند. سوالاتی که نمایندگان کرده بودند از طریق رئیس محترم مجلس مطرح شد و به آنها پاسخ داده شد و من برداشتم از جلسه این بود که جلسه بسیار خوبی بود در جهت اغناء افکار عمومی و پاسخ دادن به سوالات نمایندگان محترم و ارائه گزارش افتخار آمیز توسط دکتر ظریف و دکتر صالحی که تاثیر بسیار مثبتی بر نمایندگان و مردم داشت. مجلس شورای اسلامی مایل هست در جریان امور باشد و به همین سبب ترجیح دادند که کمیسیون ویژه ای مرکب از نمایندگان منتخب کل مجلس بر این موضوع نظارت داشته باشد و بررسی کند. تصویب مراحل قانونی این موضوع ممکن است در شورای عالی امنیت انجام شود و حتی ممکن است در مواردی مجلس ورود کند. هنوز کاملا مشخص نیست، اما تعیین کمیسیسون از یک جهت می تواند مفید باشد که دقیقا در جریان امور قرار بگیرند. جاهایی تیم مذاکره کننده دولت نیاز به حمایت عملی بیشتر از ناحیه مجلس داشته باشد برای پیشبرد کار و تسریع امور، کمیسیون می تواند کمک کند. به هر حال تشخیص این بود و اقدامی بود که مجلس شورای اسلامی انجام داد
- با توجه به توافقی که صورت گرفته دولت چه مدیریتی را باید در جامعه ایجاد کند تا سطح توقعات مردم انقدر بالا نرود که نتواند پاسخ دهد؟
انصاری: ابتدا باید ابعاد این پیروزی بزرگ دقیقا برای مردم بازگو شود و همانطوری هم که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند موضوع هسته ای نباید دست آویز اختلافات داخلی باشد. من تقاضایم از منتقدین دولت، مخالفین دولت، رقبای آقای روحانی و رقبای انتخاباتیشان این هست که در این پرونده ملی حس رقابت و مسائل دوران انتخابات را کنار بگذارند. امروز این پیروزی، پیروزی کل مردم هست و خوشبختانه این همراهی در سطح بالایی انجام شده است. ائمه محترم جمعه، علما و مراجع، جریانات سیاسی و نمایندگان محترم مجلس در بیانیه ای بالای 200 امضا همه حمایت کردند و ما تشکر می کنیم، ولی من می بینم متاسفانه برخی از رسانه ها همان روش تخریبی و شبهه افکنی قبل از توافق را پی می گیرند. با کمال تاسف یکی دو تا از روزنامه های غیر همراه با مردم حتی فردای روز اعلام توافق که جشن ملی همه مردم ایران بود، این رویه را پیش گرفتند. این در حالیست که بالای 95 درصد مردم ایران از این خبری که شنیدند خوشحال بودند، ولی اینها حتی سعی نکردند در خوشحالی مردم به صورت ظاهری هم که شده یک روز مشارکت داشته باشند و تیترهایی که انتخاب کردند، تیترهای منفی بود. امروز هم برخی از این سایت ها تنگ نظرانه القای شبهه می کنند. این پیروزی را کوچک جلوه می دهند. این پیروزی را به عنوان یک مسئله مورد تردید و یا حتی شکست مطرح می کنند که جای بسیار تاسف و شگفتی است که افراد و صحنه گرداناناین رسانه ها که افراد محدودی هستند، بعضا منافعی داشتند و منافعشان ممکن است به خطر بیفتد. این افراد عصبانیت نتانیاهو را نمی بینند، لبخند خوشحالی طرفداران انقلاب را در منطقه و جهان نمی بینند، انزوای مطلق رژیم صهیونیستی و نتانیاهو که یکی از دستاوردهای بزرگ این پیروزی بوده را نمی بینند.
ما شاهد هستیم در گذشته در برابر برخی از اقدامات نسنجیده یا اظهارات نسنحیده چه همبستگی برای اسراییل به وجود آمد و چه حمایت بین المللی به نفع این رژیم اشغالگر خواسته یا ناخواسته به وجود آمد، اما امروز در پرتو اقدام خردمندانه نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید، اسراییل در این مسئله منزوی تر از هر زمان شده و حتی توسط دولتهای غربی خواسته هایشان را رد شده است. در چنین شرایطی عده ای در داخل همانگونه گویی زانوی غم به بغل گرفتند که نتانیاهو و رژیم جعلی اسراییل زانو غم به بغل گرفته است.
- فکر می کنید دلیل اصلیش چی هست ؟
انصاری: دلیلش را از خود این افراد باید پرسید
- به نظر شما آیا به خاطر منافع حزبی و شخصی است ؟
انصاری: من نمیخواهم داوری کنم. مردم خودشان باهوش هستند و می فهمند. من عرضم این هست که چطور این رسانه هایی که در گذشته گاهی از یک کلمه یا از یک نوشته ای که به نوعی همراهی با غرب یا اسراییل استفاده می کردند، به عنوان مزدور محکوم می کردند، ولی امروز رفتاری که انجام می دهند به نوعی خوشایند دشمنان و علیه منافع ملی هست. این تناقض آشکار در گفتار و رفتار مطبوعاتی و رسانه ای و سیاسی این افراد به هیچ وجه قابل توجیه نیست. من خواستم این را تاکید کنم که عظمت این پیروزی باید برای مردم گفته شود. ایران برای اولین بار است که توانسته در عرصه دیپلماسی بین المللی رکوردی از مذاکره عزت مند را به نام خودش ثبت کند که در تاریخ مذاکرات سیاسی جهان بی سابقه بوده به همه لحاظ، کیفیت مذاکره، مدت مذاکره، دستاورد مذاکره و... . ما در پرتو این پیروزی پرونده ایران 6 قطعنامه پی در پی ظالمانه علیه مردم ایران در چند روز بعد از اعلام توافق، توسط شورای امنیت سازمان ملل لغو شد. برای لغو هر کدام از این قطعنامه ها ممکن است سالیان سال وقت لازم باشد، ولی شاهد بودیم که یک جا لغو شد. ما از ذیل بند 7 منشور سازمان ملل خارج شدیم. برای اولین بار شورای امنیت سازمان ملل حق هسته ای کشور جهان سوم را به رسمیت شناخت. این راجع به هیچ کشور دیگری سابقه نداشته است. ما هر آنچه که دنبالش بودیم حق غنی سازی، حفظ دستاوردهایمان در نطنز در اراک، فردو نه تنها حفظ کردیم، بلکه ما را به عنوان عضو باشگاه هسته ای جهان به رسمیت شناختند. ما وارد بازار فروش محصولات صلح آمیز هسته ای می شویم، تحریم های ظالمانه ای که هزینه های سنگینی را بر کشور تحمیل کرده بود، بخش های بانکی، هواپیمایی، اقتصادی، سرمایه گذاری و.... همه اینها لغو خواهد شد.
- اشاره کردید که برخی رسانه ها خوشحالی مردم را نمی بینند فکر می کنید صدا وسیما در این زمینه کم کاری کرده است؟
انصاری: از صداو سیما که بارها گلایه شده است. به نظر من، انتظار مردم از رسانه ملی ایفای نقش ملی است نه نقش سیاسی.
- دلیل اینکه رسانه ملی در سایه ایستاده است چیست؟
انصاری: از مسئولین صدا و سیما بپرسید.
- فکر می کنید صدا و سیما در موضوع توافق هسته ای نگاه جناحی دارد؟
انصاری: داوری جامعه از رسانه ملی این هست که برخورد منصفانه ملی نمی کند و به نوعی می شود گفت بیشتر دغدغه مخالفین موضوع را منعکس کرده است. البته من بنا ندارم بعد از پیروزی دامن بزنم به این حرفها و همانطوری هم که عرض کردم رهبری هم فرمودند نباید دست آویز اختلاف سیاسی در داخل کشور باشد. ولی من خواستم تقاضا کنم به عنوان یک شهروند و یک مسئول از جریانات سیاسی، افراد سیاسی، رسانه های وابسته به اینها، که در این موضوع ملی که همه در کسب این پیروزی شریک بودند خودشان را کنار نکشند. سعی نکنند این پیروزی را در کام مردم تلخ کنند. سعی نکنند القاء بدبینی و تردید در پیروزی بکنند. آقای رئیس جمهور گفتند که مثال ما مثل یک تیمی است که شرکت کرده در مسابقه فوتبال و دو گل خورده و سه گل زده. پیروز میدان شده است، حالا عده ای در کنار جشن پیروزی همه طرفداران تیم که ملت ایران و حامیان انقلاب اسلامی در منطقه و جامعه هستند، یک عده ای آمدند می گویند شما چرا دو تا گل خوردید یا می گویند چرا 5 تا گل نزدید. شما بگویید پیروز شدید. ابتدا که مذاکره را شروع کردیم مگر قرار بود ما صد درصد هر چه را که ما میخواهیم بشود و هیچ درصد طرف مقابل نگیرد. مگر آنها دیوانه بودند که 22 ماه مذاکره کنند. اساسا 22 ماه مذاکره برای همین بود که آنها چیزی به دست بیاورند ما هم چیزی به دست بیاوریم. ما تلاش کردیم جمهوری اسلامی ایران با اقتدار در برابر همه قدرت حقوقی و دیپلماسی غرب و جهان یک تنه ایستاد و منطق خودش را به کرسی نشاند و توانست در این بازی برد- برد، برد خوبی به دست بیاورد، حتما امتیازاتی داد. حتما چیزهایی را داده است. ما وارد یک داد و ستد و معامله سودآور طرفین شدیم.
- چرا صدا و سیما واکنشی در این زمینه نشان نداده است؟
انصاری: به هر حال من اگر مسئول صداو سیما بودم جور دیگری عمل می کرد.
- چگونه؟
انصاری: این را به عنوان یک دستاورد بزرگ، یک پیروزی ملی تبلیغ می کردم. بزرگ نمایی نمی کردم. ولی واقعیات را سعی می کردم بگویم. با برنامه سازی های هنرمندانه تا آنجایی که میشد پشت صحنه های 22 ماه مجاهدت فداکارانه فرزندان رشید این ملت را که رهبر معظم انقلاب آنها را متدین، متعهد و شجاع نامیدند، به تصویر بکشم. چرا صداوسیما عرصه شجاعت دیده نشده این سرداران را به تصویر نمی کشد؟ شجاعت در عرصه نظامی از خود گذشتگی است ،شهامت است، شجاعت در عرصه سازندگی، سرمایه گذاری و شب و روز کار کردن است. شجاعت در عرصه دیپلماسی بسیار، بسیار دشوارتر و سوهان روح است. من با قاطعیت می گویم دشواری این 22 ماه کار آقای دکتر ظریف به مراتب سخت تر از 22 ماه حضور در جبهه بود. اگر جبهه جنگ می بود در جبهه دشمن هدف روشن و وظیفه روشن یک کار را انجام می دهد. کار سخت است جانش را بر کف می گذارد می رود جلو به هر حال شهید و یا مجروح می شود. کار روشنی است، اما 22 ماه در یک عرصه ای در برابر همه قدرت دنیا هزاران بار یک حرف را زدن و حتی حرف زور را شنیدن و در برابرش ایستادن از کوره در نرفتن، پایداری و مقاومت کردن سینه خیز گام به گام سانت به سانت جلو رفتن است. لااقل این منتقدین خوب هست که حرف خود غربی ها را بشنوند. آقای کری در جایی گفته بودند که ایرانی ها برای این قطعنامه سانت به سانت جنگیدند واقعا جنگیدند. خوب صداوسیما اگر بخواهد از ابزار هنری خودش استفاده کند میتواند ده ها مستند و فیلم فاخر و شکوهمند را در نشان دادن شجاعت و پشت صحنه سرداران فداکار دیپلماسی کشور چه فرماندهان ارشد آنها آقای دکتر ظریف، آقای دکتر عراقچی و آقای دکتر صالحی یا دیگران و چه سرداران بی نام و نشانی که اصلا اسمی هم از آنها نیست، ولی 22 ماه شبانه روز کار کردند حتی شبهای قدر برای رقم زدن تقدیر پیروزی برای مردم کنار میز مذاکره بودند، تولید کند.