در پی خروج آمریکا از توافق برجام، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها به عنوان یک تشکل سیاسی دانشگاهی نامه ای سرگشاده خطاب به اساتید و صاحب نظران دانشگاه های آمریکا منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار جماران، در پی خروج آمریکا از توافق برجام، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها به عنوان یک تشکل سیاسی دانشگاهی نامه ای سرگشاده خطاب به اساتید و صاحب نظران دانشگاه های آمریکا برای این پایگاه ارسال کرده که متن کامل آن به شرح زیر است:
بسمه تعالی
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها بعنوان یک تشکل دانشگاهی، مناسب دید در قبال یکی از رسواترین نمونه های پیمان شکنی و بد عهدی دولت آمریکا جامعه علمی و صاحب نظران دانشگاهی بویژه استادان رشته های روابط بین الملل، علوم سیاسی و حقوق در جامعه آمریکا را مخاطب خود قرار دهد؛ چرا که آنان بیشترین آشنایی را با زبان مذاکره و مفاهمه و مبانی عقود و معاهدات بین المللی دارند و به خوبی آگاهند که نقض ناموجه پیمان های بین المللی چه عواقب جهانی ناگواری را در پیش دارد.
ما از جامعه علمی امریکا که خود را در بسیاری از رشته های علمی به ویژه علوم سیاسی، روابط بین الملل و حقوق، سرآمد و پیشتاز می دانند، انتظار داریم که پاسخگو باشند، این اندیشمندان چگونه در قبال رویکرد ها و اقدامات عهد شکنانه دولت کنونی امریکا موضع گیری می کنند و تا چه سطحی می توانند ایده های صلح طلبانه و مناسبات مفاهمه آمیز را در جهان حمایت نمایند؟ شما چگونه می توانید بی اعتنایی کامل و آشکار به یک توافق نامه بین المللی را توسط بالاترین مقام رسمی کشورتان نادیده انگارید و نسبت به عواقب سوء آن، اقدام افشاگرانه و باز دارنده نداشته باشید؟ مگر نه اینست که اینگونه معاهدات جایگزین مناسبی برای پیشگیری از منازعات خشونت بار بین المللی در زمان حال و آینده است؟ با چنین اقدام نابخردانه آقای ترامپ نسبت به برجام، چه تضمینی برای موفقیت مذاکراتی چون مذاکره با کره شمالی می تواند وجود داشته باشد؟
کشور آمریکا مقر عمده ترین سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل متحد و شورای امنیت است، حال چگونه می تواند کشوری که افتخار میزبانی این سازمانها را دارد، خود آشکارا ناقض پیمان نامه های بین المللی و بی اعتبارکننده این گونه سازمان ها و معاهدات باشد، در صورتی که برای حل و فصل مناقشات بین الملل، اعتبار و ضمانت پایبندی به اینگونه معاهدات امری اجتناب نا پذیر است .
با اینکه بد عهدی ها وبد رفتاری های دولت آمریکا برای ملت ما امر شناخته شده ایست؛ ولی باید توجه داشت که این اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران و سالهای پس از انقلاب اسلامی است که در یک مناقشه بین الملل بین ایران ودولت آمریکا، موضع جمهوری اسلامی ایران مورد حمایت تمامی دولتها به استثناء اسراییل وعربستان قرار گرفته و برای همه اثبات شده است که ایران اهل گفتگو و مفاهمه منطقی است و هیچ کشوری حتی هم پیمانان آمریکا از موضع غیر اخلاقی و پیمان شکنی آمریکا حمایت نمی کند.
در چنین شرایطی سزاوار است که در درون کشور نیز اجماعی همه جانبه برای بهره برداری هرچه بیشتر از این شرایط و فرصت بی نظیر وجود داشته باشد واین دستاورد عظیم دستاویز بهره برداریهای جناحی قرار نگیرد .
انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها