فعالان سیاسی اصولگرا واصلاح طلب نسبت به حوادث اخیر و برخی ناآرامی ها در کشور واکنش نشان دادند.
به گزارش جماران، عبدالله ناصری در گفت و گو با خبرنگار جماران در مورد عملکرد و موضع صدا و سیما در قبال اعتراضات اخیر در کشور گفت: عملکرد صدا و سیما را مثل خیلی از قضایای گذشته که بسیار بد بوده و هزینه های زیادی را بر کشور، مردم و حکومت وارد کرده است، در حال حاضر نیز بسیار بد می دانم و معتقدم صدا و سیما اگر در دو دهه اخیر رسالت حرفه ای خودش را فارق از جناح بندی های سیاسی انجام می داد حتی خیلی از حوادث بزرگ، از جمله حوادث انتخابات 88 شکل نمی گرفت. اگر چه این انتخابات، انتخابات ویژه ای بود و معلوم بود که قبل از انتخابات تصمیماتی برای آن گرفته شده است.
وی ادامه داد: در قضایای این روزها نیز رئیس جمهور و خیلی از مسئولان علیرغم این که موضع گیری انتقادانه ای را در برخی روندهای ساختارشکنانه دارند، در مجموع با مطالبات بر حق و مشروع مردم همراهی کرده اند اما هنوز صدا و سیما همان حرکت همیشگی خودش را به دور از تحلیل و به دور از واقعیت های جامعه تکرار می کند. حتی به نظر من صدا و سیما به جای آرام کردن اوضاع، بیشتر مردم را تحریک می کند و این عواقب بسیار خطرناکی خواهد داشت.
این فعال اصلاح طلب تاکید کرد: من برنامه های تلویزیون را از روزی که به این قضایا پرداخته است کاملاً تحریک آمیز می بینم. البته درست است که مستند بسیار خنده دار «خارج از دید» را که در مورد اتفاقات 88 بود بعد از چند قسمت، از پخش خارج کرد و در این بحران آن را ادامه نداد، اما کاملاً حرکت دو سه روز اخیرش غیر حرفه ای است.
وی ابراز داشت: از طرف دیگر با توجه به این که این نارضایتی ها بیشتر در شهرستان ها و شهرهای کوچکی که بخشی از آن ها بیننده صدا و سیما هستند، اتفاق افتاده است؛ تلویزیون با این عملکردش این مخاطبانش را هم از دست می دهد. چرا که این مردم با وقایع از نزدیک مواجه هستند. البته خیلی بعید می دانم که این نحوه مدیریت و ساختار تلویزیون اصلاح شود و بتواند مشکلی را حل کند.
ناصری گفت: تلویزیون اگر حرفه ای بود حتما کاری می کرد که از خیلی از این تخریب ها و کشته شدن ها، جلوگیری؛ و فضا برای رسیدگی به مطالبات مردم آماده شود.
وی همچنین در مورد شیوه پرداخت مطبوعات و خبرگزاری های رسمی کشور به این اعتراضات اظهار کرد: به نظر من به غیر از روزنامه کیهان که دوباره مانند ادوار گذشته عمل می کند، برخی از رسانه ها این را درک کرده اند که این مساله از جنس مسائل جناحی و گروهی نیست بلکه یک حرکت فرا جناحی است و باید با آن مدبرانه برخورد شود. به همین جهت سعی می کنند با انتشار مطالبی از هر دو جناح، تحلیل درستی از قضایا داشته باشند. در مجموع مطبوعات به غیر از بعضی روزنامه ها که همچنان منفعل هستند همسو با رویکرد رئیس جمهور و فعالان سیاسی موضع گیری های خوبی دارند.
برخی از دوستان ما فاقد تحلیل هستند
عبدالله ناصری در مورد انتقادها به برخی موضع گیری های شخصیت های اصلاح طلب در خصوص اعتراضات گفت: اصلاح طلب ها قبل از این اتفاقات به دنبال یک فضای آرام و شکل گیری گفت و گوی ملی بودند. متاسفانه بعضی از دوستان ما فاقد تحلیل هستند و حتی در مورد این مسائل اخیر ممکن است حرف هایی را بدون دسترسی به یک تحلیل روشن یا برای خوش آمدن دیگران بزنند. اما واقعیت این است که این مطالبات چون بیشتر از شهرهای کوچک شروع شده خیلی باید جدی گرفته شود و فارغ از جناح بندی های سیاسی، کاملا قضیه را مدیریت کرد و تحلیل های ساده لوحانه را هم کنار گذاشت.
ایران نباید به سوریه ای دیگر تبدیل شود
استاد دانشگاه الزهرا(س) در پاسخ به این سوال که دولت و حکومت چگونه با موضوع برخورد خواهند کرد، گفت: اصلاح طلب ها در این چند روز به غیر از برخی روشنگری ها و بیان واقعیات قضیه، کار دیگری نتوانستند انجام دهند. البته توصیه هایی هم در قالب پیشنهاد به دستگاه های ذیربط حکومتی داده اند. اما اهمیت این موضوع در این است که فقط مرتبط به دولت نیست بلکه باید این مساله حاکمیتی دیده شود. حاکمیت اگر بخواهد راه حلی برای آن در نظر بگیرد باید آن را به مثابه نیاز به یک برجام داخلی بداند و راه حل های اساسی برای این مشکلات در نظر بگیرد، حتی این موضوع مهم تر از برجام خارجی است.
وی با اشاره به این که ما به هر صورت معتقدیم که ایران نباید به سوریه ای دیگر تبدیل شود، اظهار داشت: لازمه این امر هم این است که نه حاکمیت رفتارهای غیر عقلانی از خود نشان دهد و نه مردم مانند معارضین سوری بخواهند ساختارهای جامعه را به هم بریزند. اما حتماً پیشگام بودن دولت در این زمینه بسیار مهم است و شخص آقای روحانی که دیروز حرف های خوبی زده است اگر در همین ابتدای دولت دست به یک جراحی در تیم دولت در مرکز و شهرستان ها بزند می تواند مردم را امیدوار کند.
ناصری با انتقاد از برخی سیاست های حسن روحانی تاکید کرد: من در عین حال که بر سر حرف خودم در انتخابات 96 هستم و تا 1400 با روحانی می مانم اما اعلام می کنم که اگر آقای روحانی به توصیه های کارشناسی که از سال 92 به او داده می شد، عمل می کرد این وضعیت ایجاد نمی شد.
وی توضیح داد: امسال برای اولین بار بودجه کشور خیلی شفاف به دست مردم رسید و مردم متوجه شدند که با بودجه متعلق به خودشان چه اقداماتی در کشور صورت می گیرد، چه نهادهای بی اثری در کشور شکل گرفته اند و پول های شان چگونه هزینه می شود. وقتی در سال 92 گفته می شد که سازمان برنامه و بودجه سازمان مهمی است و باید بیشتر از این ها به آن بها داد و حوزه رفاه و معیشت و بازرگانی توسط افراد اهل فن اداره شود، آقای روحانی این مسائل را پشت گوش انداخت و تمرکز خود را تنها بر روی برجام گذاشت.
این فعال اصلاح طلب پیشنهاد کرد: در حال حاضر دولت باید قدم هایی را در این زمینه ها بردارد؛ ضمن این که باید فضای طرح مطالبات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در کنار هم باز شود، چرا که به نظر می رسد مردم مجموعه ای از خواسته های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارند. مساله فقط اقتصادی نیست.
سلیمی نمین: فشار بر دولت در حال حاضر عاقلانه نیست
به نظر می رسد عده ای به دنبال آن هستند که با ایجاد فشار بر دولت به جای آنکه به اهداف کلان ملی نظر داشته باشند، حساب های کهنه سیاسی خود را پاک کنند. برخی از صاحب نظران، ریشه شروع ناآرامی های چند روز گذشته را در همین نگاه عنوان می کنند. در این زمینه عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا در گفت و گو با خبرنگار جماران به نکاتی اشاره کرد که مشروح آن در ادامه خواهد آمد:
آقای سلیمی نمین! در چند روزی که از نا آرامی ها میگذرد، تحلیل های زیادی از چرایی بروز این بحران صورت گرفته است. برخی معتقدند ریشه این اعتراضات به لایحه بودجه دولت به طور خاص و به مشکلات اقتصادی به طور عام باز می گردد و برخی دیگر تحریک جناح های خاص برای فشار بر دولت روحانی را عامل بروز اعتراضات می دانند، به نظر شما کدام یک از این موارد می تواند ریشه بحران اخیر باشد؟
اجازه دهید هیچ یک از این موارد را به عنوان عامل مستقل قبول نداشته باشم و قدری تامل را لازم بدانم. مجموعه ای از عوامل می تواند دست به دست دهد تا موجب ناراحتی و دلخوری جدی بخشی از جامعه شود. برخی گرانی ها ممکن است یکی از عوامل بروز این اعتراضات شود، چراکه تصور جامعه بر این است که این گرانی ها به سهولت قابل کنترل است و دولت با ابزارهایی که در اختیار دارد می تواند توازنی در عرضه و تقاضا ایجاد کند و موجب جلوگیری از گرانی شود. در گذشته نیز شاهد این بوده ایم که دولت برخی ذخایر را دارد که به محض بروز کمبود در یک کالا بلافاصله از آن استفاده می کند و بازار آرام می گیرد. نقش دولت هم همین است. در واقع مدیریت کلان بر ایجاد توازن بازار از جمله وظایف اصلی دولت است.
همچنین بحث موسسات مالی و اعتباری مطرح بود که در این مسئله به نظر من جامعه به این جمع بندی نرسید که مسئولان دارند با صداقت برخورد می کنند. از یک سو اعلام این مطلب به جامعه که این موسسات قابل اعتماد نیستند، از سوی دیگر اعطای مجوز به این موسسات یا عدم برخورد با آنها موجب شد مردم صداقت کافی را در دولت مشاهده نکنند.
بالاخره این مشکلات وجود دارد و منجر به بروز اعتراض شده است. وگرنه ملت ما واقعا ملت نجیبی هستند و این نجابت را در بسیاری از مسائل می توان دید. به طور مثال آمار چک های برگشتی با آمار شکایاتی که در مورد این چک ها صورت می گیرد خیلی متفاوت است. این به معنای نجابت مردم است که سعی می کنند به نحوی تفاهم کنند که مسئله حل و فصل شود.
اینکه چه عواملی این فضا را تشدید کرد، لایحه بودجه دولت بود. لایحه بودجه دولت این نگرانی را در جامعه ایجاد کرد که دولت می خواهد 25 درصد به مالیات ها اضافه کند و از سوی دیگر می خواهد سوخت را 50 درصد افزایش دهد. همچنین تصمیم دولت در مورد یارانه ها هم موثر بود. اگر قرار باشد در یک سال چند میلیون نفر از شمار یارانه بگیرها حذف شوند، موجب بروز نگرانی در جامعه خواهد شد. وقتی مجموعه نگرانی ها را در کنار هم قرار می دهید، طبعا می تواند زمینه برخی از حرکت های اجتماعی را ایجاد کند.
این حرف غلطی است که برخی ها می گویند جناحی از این اعتراضات استقبال می کرد یا می کند. به نظر من هیچ جریان عاقلی در کشور از اینکه جامعه در مسیر نادرستی بیفتد استقبال نمی کند، چرا که به ضرر همه جریانات سیاسی کشور است.
اما از ابتدای بروز این ناآرامی ها شایعاتی مبنی بر اینکه افرادی خاص آغازکننده این اعتراضات بودند به گوش می رسید. همچنین به نظر می رسد عده ای نیز می خواهند فشاری بر دولت برای استعفا یا کناره گیری ایجاد کنند.آیا این موجب بد بینی نمی شود؟
نه قطعا هیچ صاحب نظر سیاسی مبلغ هر جریانی که باشد، سست کردن جایگاه دولت را منطقی نمی پندارد. این که فردی این مسئله را مطرح کند به این معنی نیست که عقبه ای وجود دارد. حتی بحث هایی که در مورد عبور از آقای روحانی مطرح شده بود نیز به گونه ای مهار شد. در میان اصولگرایان هم امروز کسی را نداریم که تصور کند تضعیف دولت، عملی منطقی است.
حتی به نظر من در این شرایط انتقادات درست را هم نباید مطرح کرد. چرا که وقتی مسئله ای رخ می دهد ابتدا باید همه دلسوزان مشکل را برطرف کنند و بعد دور هم بنشینند و انتقادات را مطرح کنند. این بحث ها برای زمانی است که ما مقداری عصبانیت ها و فضای احساسی را رد کرده باشیم و به فضایی منطقی دست یافته باشیم. اما الان به طور جد می گویم نه چنین مسئله ای وجود دارد و نه حتی منطقی است و اگر چنین مسئله ای واقعیت داشته باشد نظر فردی است نه نظر جریان.
هیچ یک از شاخصان جریان اصولگرا به دنبال ایجاد فشار بر دولت در مقطع کنونی نیستند. این را باید ملاک قرار داد. در طیف اصولگرا جریان های گسترده ای وجود دارد، اما حتی جریان تندرو اصولگرا نیز چنین بحثی را مطرح نکرده است. حتی زمانی که جریان تندرو اصلاح طلب بحث عبور از روحانی را مطرح می کردند، اصولگرایان از آن دفاع نکردند. البته در حال حاضر من اصل طرح این حرف ها را هم انحرافی می دانم.
به نظر شما دولت چه اقدامی برای آرام کردن مردم می تواند انجام دهد؟
دولت در این مرحله باید عدم تحریک را در دستور کار قرار دهد. کسی که فضای احساسی بر او غلبه یافته را نباید تحریک کرد. چرا که به محض دور شدن از فضای احساسی به اشتباه خود اذعان خواهد کرد. بنابر این باید کمک کرد که برخی از کسانی که احساسات بر آنها غلبه یافته است، از این فضای احساسی عبور کنند.
در مرحله دوم آنچه را که دولت باید انجام دهد، مراقبت ویژه از این است که عناصر وابسته به بیگانه نتوانند در این بستر جا خوش کنند. این امر قدری اشراف بر مسائل را می طلبد که امیدوارم زودتر خود را نشان دهد. دولت باید بتواند صفوف موجود در خیابان را از هم متمایز کند.
مثلا کسانی بوده اند که در گذشته مشکلاتی داشته اند و بعد از اینکه فهمیده اند بودجه هم می خواهد هزینه هایی را بر آن ها بار کند، بدون مجوز یا هماهنگی برای اعتراض به خیابان آمده اند. این افراد را باید از کسانی که هیچ تمایلی به منافع ملی و هیچ قرابتی با ملت ایران ندارند، جدا کرد. کسانی هستند که گرچه ایرانی اند، اما منافع و جهت گیری هایشان در گرو خدمتگزاری به قدرت های ضد ایرانی است. هویت این افراد دیگر هویت متفاوتی شده است. این ها جریانی هستند که ناآرامی ها را تحت حمایت گسترده قرار داده اند.
یعنی میفرمایید بخشی از افراد حاضر در خیابان از چنین گروهی هستند؟
علی القاعده هستند. وقتی آقای ترامپ اعلام می کند به همین افراد پیام می دهد. خطاب او که به ملت ایران نیست. ملت ایران واقعا از ترامپ متنفر است و او پیامش را به همین طیف می دهد. بنابراین عناصری در ایران هستند که منافع ملت ایران را در این چهار دهه هرگز لحاظ نکرده اند و درست عکس این منافع عمل کرده اند. آن زمان که ملت ایران درگیر جنگ بود، همین افراد علیه منافع ملی ما و به نفع عراق عمل می کردند. بعد از آن هم که اینها از عراق خارج شدند و به آلبانی رفتند کارشان ایجاد تشتت در صفوف ملت ایران است.
لذا دومین مسئولیت نهادهای رسمی و نیروهای حافظ امنیت جامعه این است که تلاش کنند این صفوف را پالایش کنند از این عناصر وابسته. ما جریانی موسوم به فراماسونری و تشکیلات بهاییت در کشور داریم که صهیونیست ها با کمک آنها اهداف خود را دنبال می کنند. چپ های آمریکایی نیز می توانند وارد این صفوف شوند که مغایر با منافع ملت ایران عمل می کنند.
این پالایش و جداسازی کار سختی است که باید با بردباری و صبر و حوصله صورت گیرد. من مطمئنم این بردباری، کسانی را که احساس آنها را فرا گرفته است، آرام می کند و از این اعتراضات کناره خواهند گرفت. بعد از آن می توانند برخورد های قانونی با بدخواهان ملت ایران انجام دهند.
منتهی تا قبل از این جداسازی باید با بردباری رفتار کنند تا مردم بیشتر تحریک نشوند. البته این کار بسیار دشواری است.
همچنین بحثی که امروز مطرح می شود برای عدم مواجهه با چنین مسائلی این است که خودمان فضاها و شرایطی را ایجاد کنیم که مطالبات مردم در یک فضای منطقی مطرح شود. مثلا در برخی از کشورهای اروپایی این گونه است. چارچوبی برای بیان مطالبات فراهم می شود و اگر کسی از این چارچوب خارج شود با سختی از جانب پلیس مورد برخورد صورت می گیرد.
مثلا صنفی، تشکلی یا حزبی از پلیس مجوز می گیرد و مشخص می کند از چه نقطه ای شروع خواهد کرد و چگونه مدیریت خواهد کرد. پلیس هم در کنار راهپیمایان قرار می گیرد و به محض آنکه کسی بخواهد خلاف وعده عمل کند با او برخورد صورت می گیرد.
ببینید این درمورد ایران خیلی نمی تواند به اجرا در بیاید. نمی خواهم بگویم نمی تواند این مدل عینا پیاده شود، می خواهم بگویم به راحتی این امکان وجود ندارد. چرا که آن کشورها سابقه زیر سلطه بودن ندارند. چرا که کشورهایی هستند که سالها رو پای خود بوده اند. ایران اولین کشور منطقه است که از سلطه بیرون آمده و می خواهد دموکراسی خاص خود را داشته باشد. دستاوردهای بسیار خوبی را هم در این مسیر داشته و دارد. اما چون قدرت هایی بر ما مسلط بودند و سالها با کودتا توانسته بودند منافع بی شماری را چپاول کنند، سختی و دشواری را برای آنها رقم زده که از آن منافع دور مانده اند.
لذا هر زمانی که ما می خواهیم خواسته ای را مطرح کنیم، بلافاصله آنها به این فکر می افتند که از این فضا استفاده کنند و روند امور کشور را به هم بزنند. در اینجا باید خیلی محتاط و متفاوت بود. مثلا فرض کنید در سال 88 به عده ای جوانان این القا صورت گرفته بود که از آرایشان صیانت نشده است، لذا احساساتی شده و به خیابان آمده بودند. مشکلی با این پدیده وجود ندارد، اما مشکلی که وجود دارد این است که به محض اینکه برای طرح مطالبه می آیند، آن قدرت هایی ها هم که سالها مسلط بوده اند برای سوء استفاده به صحنه می آیند.
لذا باید همه دلسوزان ایران امروز نسبت به این مسئله هم واقف باشند که برای دیگران فرصت سازی نکنند، هم بر این نکته واقف باشند که بیان خواسته ها ضروری است، چرا که اگر این خواسته ها مطرح نشود، متراکم شده و حرکت های غیر منطقی ایجاد می شود. باید حتما مردم مطالباتی را که بحق می دانند در شرایطی مطرح کنند.
هر چند جمع بین این دو مطلب در کشور ما سخت خواهد بود. اما باید فارغ از دعواها و برخی بد اخلاقی های سیاسی برای مردم راه حل هایی ایجاد شود که بتوانند در شرایط منطقی خواسته هایشان را مطرح کنند، بدون آنکه فرصتی برای سوء استفاده بیگانگان بسازند. چرا که بیگانگان به دنبال زیر سوال بردن و از هم پاشاندن دموکراسی در کشور هستند.
درخواستهای مشروع مردم باید توسط دولت اجابت شود
دکتر علی اکبر ولایتی در مراسم تکریم رئیس و معارفه سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی گیلان، در سالن اجتماعات این دانشگاه، ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از افتخارات کشور دانست و اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی خدمات ارزندهای را به آموزش عالی ارائه کرده است.
وی آیتالله بهجت فومنی را از افتخارات تاریخ تشییع دانست و گفت: در هر نقطه از تاریخ کشور شاهد تلاش علمای گیلانی هستیم .
ولایتی با اشاره به وضعیت موجود جامعه گفت: وضعیت موجود را میتوان به دو بخش تقسیم کرد، یک بخش توقعات مردم از دولت کنونی است و این در همه جای دنیا مرسوم است، و درخواستهای مشروع مردم باید توسط دولت مورد اجابت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همه مسئولان در تلاش هستند تا فشارهای ناشی از وضعیت موجود، گرانی و کمبودها را کاهش دهند، افزود: مردم با معرفت ایران اسلامی مشکلات دولت را نیز به خوبی میدانند.
رئیس هیأت موسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه طی دو سه سال اخیر محور مقاومت با پرچمداری ایران دشمن را به زانو در آورده است، گفت: نیروهای مقاومت، دماغ داعش و حامیانشان را به خاک مالیدند و مرتجعین منطقه بدانند اگر از یمن خارج نشوند در باتلاق یمن فرو خواهند رفت.
ولایتی، با تاکید بر اینکه آمریکا خواب نفوذ در منطقه را دیگر نخواهد دید، گفت: آمریکاییها امکان ماندن در این منطقه را ندارند و بدانند محور مقاومت ریشه صهیونیسم را در منطقه خواهد سوزاند.
وی با اشاره به اظهارات وزیر اسبق دفاع آمریکا که گفته بود ریشه ملت ایران را میسوزانیم، یادآور شد: آن کسانی که در این آشوبها پرچم ایران را آتش زدند، نمایندگانی همانهایی هستند که میخواهند ریشه ملت ایران را بسوزانند، اما این خیال باطلی است زیرا ایران به عنوان پرچمدار مقاومت ریشه صهیونیسم را میسوزاند.
رییس هیأت موسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سابقه ده هزار ساله ملت ایران، اضافه کرد: اگر این کشور گسست سیاسی داشت، هیچگاه گسست فرهنگی نداشته و تن به اسارت نداده است.
ولایتی با بیان اینکه عمال بیگانه با توطئه خود ماهیت خودشان را به خوبی نشان دادند، خاطرنشان کرد: ملت ایران از مباحث اعتقادی خود با جان خود حفاظت می کنند و وقتی به اعتقادات و هویت شان توهین شود تا مرز ریشهکن کردن بیگانگان پیش میروند.
موضع صداوسیما نسبت به دولت بیطرفانه نیست /این خطر وجود دارد که دوباره پوپولیست دیگری بیاید
وزیر علوم دولت اصلاحات درباره صحبتهای رئیسجمهور مبنی بر اینکه اعتراض حق مردم است، بیان کرد: طبق قانون اساسی این حق را کلیت نظام باید به رسمیت بشناسد و در طرف مقابل، افراد معترض هم باید خواستههای خود را به دور از تخریب اموال عمومی، خشونت، هتک حرمت و توهین به مقدسات و هویت ملی کشورشان به صورت مدنی و آرام فریاد کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه موضع صداوسیما نسبت به دولت، بیطرفانه نیست و تریبونی برای ترویج بیاعتمادی، افراطیگری علیه دولت بوده است، افزود: تحریکات و شعارهای مخالفان دولت در مشهد که از کنترل آنها خارج شد، جرقهای برای شعلهور شدن اعتراضات سراسری ناشی از خشمهای فروخفته مردم و احساس تحقیر جوانان در اثر بیکاری و فقر و فسادهای گسترده در ساختار کشور بود.
معین تاکید کرد: ما در این شرایط حساس و پرمخاطره منطقهای نیازمند حفظ ثبات و امنیت، گفت وگو و تفاهم ملی هستیم و در این مسیر هم دولت و مسئولان نظام و هم نخبگان کشور باید مشارکت کنند. نباید نسبت به ادامه آشوبگری و اختلال در زندگی مردم بیتفاوت بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره اینکه چرا اصولگرایان از پیشنهاد گفتوگوی ملی استقبال نکردند و آیا میتوان اینگونه برداشت کرد که ترس از این دارند که بار دیگر فردی مانند احمدینژاد از داخل آنها بیرون بیاید، بیانکرد: مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید میترسد! بله این احتمال خطر وجود دارد که دوباره پوپولیست دیگری بیاید و سوار بر موج نارضایتی، احساسات و دچار عوامزدگی شده و بر کشوری که هنوز در حال آواربرداری از تخریب دولت گذشته است، مصیبت جدیدی وارد شود و زلزله سیاسی - اجتماعی جدیدی اتفاق افتد.
وی ادامه داد: احتمال دیگر این است که همه دلسوزان کشور از هر جناحی که باشند، منافع و امنیت ملی را در رأس دغدغههای خود قرار دهند و این گفتمان ملی در جهت وحدت شکل گیرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره رفتار اخیر احمدینژاد بیان کرد: مواضع اخیر احمدینژاد ادامه همان رفتارهای ناهنجار قبلی او است و اینگونه رفتارها شاکله شخصیتی ایشان را تشکیل میدهد، مردم باید طرف خود را بشناسند که تا حدود زیادی میشناسند.