فرزند شهید بهشتی گفت: در این نشست که به مناسبت تولد «آیت الله بهشتی» برگزار می شود همانند سایر نشست ها، ما خیلی به دنبال تجلیل از شخصیت آقای بهشتی نیستیم هرچند جا دارد که شخصیت ایشان مورد تجلیل قرار گیرد اما مهمتر این است که ما نشان دهیم آیت الله بهشتی چگونه الگویی بود.

به گزارش خبرنگار جماران، سیدعلیرضا بهشتی که شب گذشته در هشتاد و نهمین سالروز تولد آیت الله شهید بهشتی سخنرانی می کرد درباره نقش الگوهای عملی در جامعه اظهار کرد: متاسفانه در چهل سال گذشته، فقدان الگوهای عملی در جامعه، به نهضت اسلامی و تداوم آن همچنین به پررنگ ماندن ارزش های اسلامی که انقلاب برای آنها شکل گرفت آسیب فراوانی رسانده است. نمی خواهم بگویم که ظرف چهل سال گذشته الگوهای عملی دیگری پدید نیامدند اما اگر نگاهی به تبلیغات کنیم و دانش علوم تربیتی را از صداوسیما، منابع، دانشگاه ها و مطبوعات و رسانه های مختلف در اختیار مردم بگذاریم تا وقتی که جوان ما، الگوی قابل پیگیری و در دسترس را  که بتواند با او نشست و برخاست کند و در برخورد با او بیاموزد و رابطه ای گفت و گویی برقرار کند، نیابد عملا تبلیغات اثر چندانی نخواهد داشت.

وی در ادامه گفت: به تعبیر شهید بهشتی، بحث تبلیغ در کتاب «بایدها و نبایدها» که کتاب ارزشمندی است و به تفسیر آیات امربه معروف و نهی از منکر می پردازد تبلیغ کمتر از 10 درصد به زبان و بیان وابسته و بیش از 90 درصد به عمل و تبلیغ عملی گره خورده است. اگر امروز جوانان دچار سرگردانی هستند بدین خاطرست که الگویی مناسب و روز آمد، متناسب با شرایط امروز که پاسخگوی سوالات زمانه شان باشد را کمتر پیدا می کنند. وای بر ما به عنوان پدر و مادر، به‌عنوان مربی، معلم یا روحانی و یا هر عنوان دیگری اگر نتوانیم برای نسل های بعدی جامعه، الگویی هر چند ناقص باشیم. بدون شک اگر ما دچار این گسست نسلی شدیم موضوعی کاملا طبیعی است و غیر منتظره نیست.

فرزند شهید بهشتی افزود: در این نشست که به مناسبت تولد «آیت الله بهشتی» برگزار می شود همانند سایر نشست ها، ما خیلی به دنبال تجلیل از شخصیت آقای بهشتی نیستیم هرچند جادارد که شخصیت ایشان مورد تجلیل قرار گیرد اما مهمتر این است که ما نشان دهیم آیت الله بهشتی چگونه الگویی بود. این بود که با مشورت دوستان، قرار بر این شد بخش هایی از زندگی مرحوم بهشتی که کمتر شناخته شده، در این نشست ها مورد بررسی قرار گیرند. بنابراین درباره سه حوزه ای که مربوط به زندگی شهید بهشتی است و کمتر مورد توجه قرار گرفته، نشست هایی برگزار می شود.

علیرضا بهشتی گفت: یکی از  آن حوزه ها  به موضوع شاخه دانش آموزی حزب جمهوری اسلامی مربوط می شود، که مرحوم بهشتی همچون یک معلم به آن توجه نشان می دادند. و در آن سال با حداقل امکانات، حزب جمهوری اسلامی نشریه دانش آموزی داشت و شاخه دانش آموزی حزب نیز مورد عنایت و توجه آیت الله بهشتی گرفته بود. 

وی افزود: بخش دیگر برمی گردد به اهتمامی که مرحوم آقای بهشتی و دوستانشان در خصوص تجهیز کتابخانه های مساجد انجام دادند. آنها توانستند مساجد را با کتاب های ویژه جوانان و نوجوانان مجهز نمایند. کتابخانه های فعال در مساجد توانست نیروهای بااستعداد را کشف و جذب کند. و جوانان از این طریق پرورش پیدا می کردند. 

این استاد دانشگاه در پایان گفت: حوزه دیگر به کاری برمی گردد که مرحوم آقای بهشتی در خانه خود انجام می دادند و آن برگزاری جلسات متعدد بود که آیت الله در این جلسات به بررسی کتاب می پرداخت و خانواده هایی را که به دنبال کتاب مناسب برای فرزندان خود بودند راهنمایی می کرد. آیت الله در این رابطه گروهی را تشکیل دادند که به ارزیابی کتابها می پرداختند معمولا کتابها را بیش از یک نفر مورد ارزیابی قرار می داد و در جلسات بحث و گفت و گو صورت می گرفت. همچنین فهرستی تهیه می شد و در اختیار خانواده ها و مدارس قرار می گرفت. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.