گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

صادقی: یکی از شاخص های مهم وزیر علوم داشتن محبوبیت و مقبولیت میان جامعه دانشگاهی است

یکی از شاخص های مهم داشتن محبوبیت و مقبولیت میان جامعه دانشگاهی است که هم رئیس جمهور و هم مجلس شورای اسلامی توجه ویژه ای به این موضوع خواهند داشت. بدون شک محبوبیت و مقبولیت وزیر پیشنهادی در میان دانشجویان، اعضای هیات علمی و سایر مسوولان دانشگاه ها می تواند نقشی تعیین کننده و موثر داشته باشد.

پایگاه خبری جماران-سعید گیتی آرا: در روزهای اخیر، چهار گزینه برای تصدی پست وزارت علوم مطرح شده است. که نام رضا فرجی دانا، عبدالرضا باقری، سید ضیا هاشمی و هادی خانیکی در صدر گمانه زنی ها قرار دارند. شواهد نشان می دهند که طی روزهای آتی، یکی از این چند چهره علمی و دانشگاهی از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد. در همین راستا، محمود صادقی در گفت و گو با خبرنگار جماران درباره گزینه های پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همانطور که پیشتر نیز اعلام کردیم گزینه نخست فراکسیون امید مجلس برای تصدی پست وزارت علوم،  آقای رضا فرجی دانا است. از بین این گزینه ها قبلا آقای باقری نیز مورد توجه مجموعه ما بوده و در رایزنی ها مطرح شده است. در حقیقت وزیر علوم، با توجه به حوزه ماموریتش، باید دارای ویژگی هایی باشد که متناسب با این حوزه کاری است. به تعبیری دیگر، وزیر پیشنهادی می بایست از یک فرهیختگی علمی برخوردار و جایگاه والایی میان اهل علم و دانشگاهیان داشته باشد.

وی گفت: بنابراین از دیگر شاخص های ارزیابی وزیر پیشنهادی موضوع مرتبه علمی اوست که وی می بایست در سطح «استاد تمام» باشد. همچنین تجربه مدیریت و ریاست دانشگاه را در کارنامه خود داشته باشد. مضاف به اینکه وی می بایست دارای نگرشی باشد که قائل به توسعه علمی است و در عمل نیز ملتزم به رعایت و تهیه لوازم آن در کشور باشد به بیانی دیگر، وزیر آینده باید به توسعه علمی باور داشته باشد و لوازم آن را در این زمینه بکار برد. همانطور که رئیس جمهور نیز یکی از لوازم توسعه علمی را  در بحث رقابت دانسته و تاکید کرده که عرصه برای رقابت تفکرها و گرایش های مختلف باز باشد. زیرا بدون شک، علم در یک فضای آزاد است که بالنده می شود. لذا باید آزادی علمی وجود داشته باشد و در کنار آن، آزادی سیاسی نیز منطبق بر سند آزادی های سیاسی در دانشگاه ها وجود داشته باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: یکی از شاخص های مهم داشتن محبوبیت و مقبولیت میان جامعه دانشگاهی است که هم رئیس جمهور و هم مجلس شورای اسلامی توجه ویژه ای به این موضوع خواهند داشت. بدون شک محبوبیت و مقبولیت وزیر پیشنهادی در میان دانشجویان، اعضای هیات علمی  و سایر مسوولان دانشگاه ها می تواند نقشی تعیین کننده و موثر داشته باشد.

وی در ادامه افزود: ما بنیان اقتصاد مقاومتی را بر مبنای اقتصاد دانش بنیان قرار دادیم. به نحوی که می بایست ارکان این اقتصاد را درون دانشگاه ها پایه ریزی کرد. پس وزیر آینده علوم باید بتواند این ماموریت بزرگ را در مقیاسی وسیعتر انجام دهد. یعنی پیوندی میان این دو در دانشگاه ها ایجاد کند. خصوصا اینکه می بایست در درون دانشگاه ارزش و کرامت انسانی را در قالب بسط آزادی ها پاس بدارد.

صادقی در پایان با اشاره به رشد نامتوازن و بی قاعده دانشگاه ها در کشور گفت: در عین حال به دلیل رشد غیر متوازنی که دانشگاه ها در گذشته داشتند، رشد کمی بدون کیفیت یکی از مشکلات اصلی پیش روی وزیر علوم آینده خواهد بود. یکی دیگر از اولویت های وزیر علوم، پیگیری طرح آمایش سرزمینی است که بحث مربوط به کیفیت گرایی در آموزش عالی را مطرح می کند. از این رو، دو ضرورت اصلی که باید به آن توجه شود. یکی نگاه به نیازهای کشور و سمت و سو دادن به آموزش عالی بر مبنای آنهاست و دیگری توجه به کیفیت در دانشگاه ها و محیط های آکادمیک کشور است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.