پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

با حضور یادگار امام و رئیس دفتر مقام معظم رهبری؛

کنگره بین المللی چشمه آفتاب در خمین آغاز به کار کرد

کنگره بین‌المللی چشمه آفتاب با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از مسئولان نظام در خمین آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار جماران از خمین، این کنگره با هدف معرفی شخصیت علمی، سیاسی و اجتماعی آیت الله شهید سید مصطفی موسوی پدر امام خمینی (س) معروف به مجتهد کمره و بررسی و انتشار اسناد و مدارک علمی و تاریخی زندگی ایشان و کودکی امام (س) امروز و فردا برگزار می شود.
در نخستین روز کنگره چشمه آفتاب، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی نوه امام (ره)، حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی، محمدحسین رجبی دوانی رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی درباره شخصیت شهید مصطفی موسوی پدر امام (ره) سخنرانی می کنند.

سخنرانی حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور، برگزاری میزگردی با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات از برنامه های عصر امروز این کنگره است.
در دومین روز این کنگره ، علاوه بر ارائه چندین مقاله، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله حیدرعلی جلالی خمینی نماینده مقام معظم رهبری در شرق تهران، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و محمدابراهیم رضایی نماینده خمین در مجلس سخنرانی می کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین مسئولیت کمیته علمی این کنگره را بر عهده دارد. حسین خسروی دبیر کمیته علمی این کنگره در مراسم آغاز به کار این کنگره اعلام کرد: علاوه بر کتاب مجموعه مقالات کنگره، از 7 کتاب دیگر امروز رونمایی می شود.
کتاب نفیس خاندان امام به روایت اسناد(شامل اسناد و تصاویر مرتبط با پدر و جد پدری ایشان)، خاندان امام خمینی(س)، خمین در گذر تاریخ، سرآغاز بیداری(جریان شناسی دوران حیات پدر حضرت امام(س))، خمین و فعالیت های سیاسی اجتماعی آیت الله پسندیده، (برادر امام خمینی)، هفت اقلیم با محوریت معرفی اماکن منتسب به حضرت امام(س) در جهان، عناوین کتاب های اعلام شده است.
بررسی سه موج بیداری اسلامی در جهان و نقش اندیشه های امام درشکل گیری موج دوم و سوم بیداری اسلامی تبیین و تحلیل ابعاد شخصیتی، جایگاه علمی و حوزوی شهید مصطفی موسوی از دیگر مباحثی است که در این کنگره دو روزه به آن ها پرداخته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار جماران، در مجموع 500 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است؛ 300 مقاله دانشجویی و دانش‌آموزی، 150 مقاله از استادان حوزه و دانشگاه و 50 مقاله نیز در بخش بین‌المللی این کنگره دریافت شده. اغلب مقالات بین المللی از کشورهای هند، دانمارک و کشورهای آفریقایی به این کنگره ارائه شده است.
بنابراین گزارش 35 مقاله از مجموع 500 مقاله دریافت شده مورد پذیرش هیئت داوران قرار گرفته است؛ از این میان 15 مقاله که به معرفی خاندان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران می پردازند؛ انتخاب و در کتاب مجموعه مقالات کنگره منتشر شده است.
خمین و خمینی‌ها در یک نگاه، جایگاه اجتماعی ـ مذهبی پدر حضرت امام(ره)، خانواده امام خمینی(ره) در کشمیر، اصالت احسنت، جایگاه سیدنورالدین در احیای نام پدر و حمایت از مبارزات برادر، بررسی وضعیت فرهنگی دوره حیات پدر امام(ره)، معرفی سه بانوی تأثیرگذار در کودکی امام(ره)، امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی و کشمیر، خاستگاه و تاثیرات و ... از جمله عناوین مجموعه مقالات به چاپ رسیده این کنگره هستند.

خسروی دبیر کمیته علمی این کنگره پژوهش درباره شجره نامه خاندان و اجداد حضرت امام در نیشابور، ارتباط شهید سید مصطفی با میرزای شیرازی( مرجع بزرگ تقلید نجف) ، جست و جوی اسناد و اطلاعات احتمالی از ایشان در نجف و جایگاه مرقد ایشان در وادی السلام نجف، جست و جوی دست نوشته‌ها و آثاری که ایشان قلمی کرده و به گفته آیت‌الله پسندیده به تاراج رفته است را از جمله محورهای کمیته علمی برای ادامه پژوهش ها درباره آیت الله شهید سید مصطفی موسوی دانست.

وی موضوع تمدن سازی نوین اسلامی و سبک زندگی را با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری از جمله دیگر محورهای قابل بررسی در این زمینه ذکر کرد و ضمن استقبال از پیشنهاد حجت الاسلام سید حسن خمینی،بر استقرار دبیرخانه دائمی کنگره در خمین، گفت: آمادگی کامل خود را برای انجام این امر اعلام می کنیم.

دبیرکمیته علمی این کنگره با پیشنهاد فعال سازی خمین به عنوان قطب و مرجع پژوهشی و دانشگاهی در موضوع خاندان و اندیشه های حضرت امام خمینی(ع)، خواستار ایجاد رشته های تاریخ انقلاب اسلامی، تاریخ تمدن اسلامی، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و اردوگاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در خمین جهت برگزاری دوره های آموزشی و گردشگری ترویج اندیشه های حضرت امام شد و تقاضا کرد زمین این اردوگاه توسط استاندار محترم مرکزی به دانشگاه واگذار گردد.

خسروی همچنین خواستار راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی با محورهای این کنگره و نیز اندیشه های حضرت امام در دانشگاه ها و حوزه علمیه شهر خمین شد و اظهار امیدواری کرد با استقرار دبیرخانه دائمی در خمین پژوهش و تحقیق در زندگی این خاندان بزرگوار و نیز خلق آثار علمی، هنری و فرهنگی پیرامون منطقه خمین شهدا و خاندان امام خمینی رحمه الله ادامه یابد.

گفتنی است تجلیل از خانواده شهدای خمین و برخی از بزرگان خمین نیز از جمله برنامه‌های پیش بینی شده در این کنگره است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.