درود بر شما سربازان امام عصر - سلام الله علیه، همانطور که فریاد زدید، تا کنون در خدمت خدمت طاغوت بودید. طاغوتى که تمام هستى ما را ساقط کرد، طاغوتى که خزاین ما را تهى کرد، طاغوتى که ما را بردۀ خارجیها کرد. و از امروز در خدمت امام عصر ـ سلام‏اللّه‏ علیه ـ و در خدمت قرآن کریم هستید.

 

 

زمان: 19 بهمن 1357 / 10 ربیع‏الاول 1399
مکان: تهران، مدرسۀ علوى
19 بهمن 57 رهبر انقلاب در شش دیدار جداگانه براى حاضران سخن گفت.

یکى از این دیدارها به پرسنل نیروى هوایى و زمینى ارتش اختصاص داشت. اینها پرسنل همان ارتشى بودند که امریکا آن را مطمئن‏ ترین پایگاه براى حفظ تاج و تخت شاه مى‏پنداشت و میلیاردها دلار براى تجهیز آن هزینه شده بود تا حافظ منافع امریکا در ایران باشد.

روز پنجشنبه نوزدهم بهمن هزاران تن از افراد نیروهاى مسلح براى نخستین بار به طور جمعى و با اونیفورم نظامى در خیابان ایران و خیابانهاى اطراف اقامتگاه امام خمینى رژه رفتند و امام به ابراز احساسات آنها پاسخ گفت.

روزنامه کیهان که عکس بزرگى از دیدار نظامیان با امام خمینى را ـ که ارتشیان به حالت احترام نظامى ایستاده بودند ـ چاپ کرد نوشت: «در این مراسم از همه نیروها و همچنین همافران شرکت داشتند و مراسم ابراز وفادارى به صورت رژه انجام گرفت. نیروهاى مسلح در این رژه، عکسهاى امام خمینى و مهندس بازرگان را در دست داشتند و پلاکاردهایى که نشاندهنده رسته و نیروهاى مربوطه بود، حملمى‏کردند. نظامیان شعار مى‏دادند: «ما قطره‏اى از ارتش تو هستیم، خمینى ».

چاپ این عکس و خبر آن بر وحشت سران ارتش افزود و با اینکه هیچ تردیدى در صحت آن نداشتند روابط عمومى ستاد ارتش آن را مورد تکذیب قرار داد. روزنامه کیهان، چند روز بعد، براى اثبات واقعى بودن گزارش راهپیمایى و رژه و عکس، آن را دوباره از زاویه دیگر و این بار بزرگتر چاپ کرد. امام خمینى یک روزبعد، عکس را تأیید کرد .

خبر دیگرى حاکى از آن بود که در حدود سه هزار تن از همافران و درجه‏داران و خلبانان نیروى هوایى از حوالى میدان فوزیه (امام حسین) گذشتند و از طریق خیابان «روشن دلان» به سیل راهپیمایان پیوستند. افراد نیروى هوایى، لباس نظامى به تن دارند و شعارهایى به نفع امام و بازرگان مى‏دهند. مردمى که در حاشیه خیابان و داخل پیاده‏روها ایستاده‏اند، پرسنل ارتش را تشویق مى‏کنند و در میان افراد نیروى هوایى، نزدیک به یکصد درجه‏دار نیروى زمینى با اونیفورم نظامى دیده مى‏شوند. این گروه، شعار مى‏دهند: «سلام بر بازرگان، نخست وزیر ایران. درود بر خمینى، رهبر آزادگان». این گروه، پلاکاردهایى با خود حمل مى‏کردند که روى آن نوشته شده بود: «نخست‏وزیرى بازرگان مورد تأیید ما همافران و درجه‏داران نیروى هوایى مى‏باشد. بختیار هیچگونه سنگرى در نیروى هوایىندارد ». راهپیمایى نظامیان به طرفدارى از امام خمینى و انقلاب اسلامى در روزهاى اخیر در امریکا که هنوز دولت آن از بختیار حمایت مى‏کرد بازتاب گسترده‏اى داشت. سخنان جناح برژینسکى و وزارت جنگ این کشور، که هنوز به آخرین راه حل یعنى کودتاى نظامى مى‏اندیشید و تحرکات اخیر نظامیان هوادار انقلاب را کم اهمیت جلوه مى‏داد، و همچنین اظهارات معاون فرماندهى «ناتو» نمونه‏اى از این برداشتها بود. هایزر در خاطراتش کوشیده است تا همبستگى ارتش با ملت را کمرنگ جلوه دهد. او مى‏نویسد:

«تظاهراتى در حمایت از خمینى و نخست‏وزیرى بازرگان برپا شده است که حدود یک میلیون نفر در آن شرکت داشته‏اند. گفته شده بود که حدود 200 نفر از افراد دونپایه ارتش هم در این تظاهرات شرکت کرده بودند. حضور این 200 نفر اعجاب‏آور نبود، زیرا تعداد کسانى که در تهران از ارتش فرار کرده بودند، بیشتر از اینها بود. تظاهرات صلح‏آمیز بوده، اما شعارها تند و سطحهیجانات بالا بوده است ».

اما گردانندگان سیاست خارجى امریکا که به نظر مى‏رسید از امکان نجات شاه ناامید گردیده‏اند نظرى متفاوت با نظامیان این کشور داشتند: خبرگزارى رویتر گزارش مى‏دهد: «امروز آندرویانگ، سفیر امریکا در سازمان ملل گفت که هرگاه ایران تقاضاى کمک کند به سوى فرانسه گرایش پیدا خواهد کرد تا اتحاد شوروى. وى گفت: ایالات متحده در رابطه با ایران سال دشوارى در پیش خواهد داشت. یانگسیا را به خاطر ندادن تصویرى دقیق از رویدادهاى ایران نکوهش کرد ». همچنین روز 19 بهمن یکى از مطبوعات گزارش داد: «امروز، در تهران اعلام شد که دو تن از سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه امریکا اعلام کردند که دولت امریکاپشتیبان آن دولتى خواهد بود که مورد حمایت ملت ایران باشد »!

حضور بى‏سابقه نظامیان در راهپیمایى 19 بهمن چنان پراهمیت بود که رادیو لندن نیز نتوانست آن را کتمان کند. این رادیو در بخش خبر شامگاهى اعلام کرد: «در ایران، میلیونها تن از مردم براى ابراز حمایت از آیت‏اللّه‏ خمینى و دولت موقت اسلامى به خیابانها آمدند. فقط در تهران، حداقل یک میلیون نفر در تظاهرات شرکت کردند. در میان این تظاهرکنندگان گروهى از همافران و خلبانان نیروى هوایى کشور نیز بودند که لباسهاى نظامى خود را به تن داشتند و قبل از پیوستن بهتظاهرکنندگان به مقر آیت‏اللّه‏ رفته بودند و اداى احترام کرده بودند ».

در همین حال روزنامه اطلاعات نوشت: «امروز صبح، در تهران شایع شد که کودتایى علیه دولت موقت انقلاب و دولت بختیار! صورت گرفته است. برخى از رادیوها نیز به این شایعه اشاره کرده‏اند. در این شایعه گفته شد که تیمسار بدره‏اى، فرمانده نیروى زمینى، فرمان نخست‏وزیرى را دریافت کرده است. خبر کودتا از سوى دفتر نخست‏وزیرى تکذیب شد و گفته شد که ارتش از بختیار حمایت مى‏کند».

امریکا در وضع بسیار دشوارى قرار گرفته است. بافت ارتش ایران در طول 37 سال حکومت شاه و دوران 20 ساله سلطنت رضاخان به گونه‏اى است که بدون حضور شاه هیچگونه تصمیم‏گیرى و اقدام نظامى امکان‏پذیر نیست و شاه اینک گریخته است، ارتش از درون متلاشى شده و ژنرال هایزر نیز به خاطر شدت گرفتن احساسات ضدامریکایى در ایران ناگزیر پس از یک ماه تلاش بى‏نتیجه این کشور را به قصد واشنگتن ترک گفته است. در چنین شرایطى است که بحث دور ماندن ارتش از دخالت در سیاست، وارد مرحله تازه‏اى شده است.

رئیس ستاد ارتش شاه، روز چهارشنبه 18 بهمن 57 در نطقى به نیروهاى مسلح دستور داد که در سیاست مداخله نکنند. یک روز پیش از آن نیز فرمانده نیروى هوایى به عده‏اى از پرسنل نیروى هوایى که حمایت خود را از امام خمینى اعلام داشته و به زندان افتاده و سپس آزاد شده بودند گفت که حتى خود او به عنوان فرمانده نیرویى هوایى از دخالت در سیاست خوددارى مى‏کند! منظور آنها از عدم دخالت ارتش در سیاست حفظ روحیه وفادارى به سلطنت و نپیوستن به صفوف مخالفین شاه بود. ولى پس از پیروزى انقلاب، همان کسانى که این سخنان را گفته بودند و برخى از نویسندگان داخلى و خارجى نیز به استناد همین گفته‏ها کوشیدند
تا وانمود سازند که امراى ارتش شاه قصد کودتا نداشته‏اند.

سوى دیگر رخدادها و فعالیتهاى این ایام، تلاشهاى سیاسیون جبهه انقلاب است. آنها براى پیشگیرى از خطر رویارویى گسترده ارتش و مردم تلاش مى‏کنند. در همین رابطه نیز پیامهایى از سوى آیت‏اللّه‏ العظمى گلپایگانى و آیت‏اللّه‏ طالقانى و دیگر چهره‏هاى مذهبى و سیاسى انتشار یافته است. روزنامه کیهان از قول «منابع بسیارآگاه» نوشت: «امروز ـ 19 بهمن ماه 57 ـ پس از راهپیمایى عظیم طرفداران مهندس بازرگان، ملاقاتى بین بختیار و بازرگان انجام خواهد شد که بالاترین مقامهاى ارتش نیز در آن شرکت خواهند داشت. اگر این ملاقات به عللى امروز انجام نشود به اولین فرصت مناسب بعدى موکول خواهد شد. این نخستین بار است که ارتش مستقیماً در مذاکرات سیاسى حضور مى‏یابد... در مذاکرات پشت پرده که در چند روز اخیر براى تهیه مقدمات ملاقات امروز صورت مى‏گیرد نقش ارتش ناگهان به مراتببیش از پیش اهمیت یافته است ». در همین حال، شاپور بختیار در یک کنفرانس مطبوعاتى گفت که «به هیچوجه قصد کناره‏گیرى از مقام خود را ندارد». با وجود این، او برخلاف گذشته که دولت بازرگان را «شوخى» و «دولت سایه» مى‏دانست امروز لحن محترمانه‏ترى داشت».

شهید بهشتى در مصاحبه‏اى که ماهها پس از پیروزى انقلاب صورت گرفت اظهار داشت: «طبیعى است که در اداره یک انقلاب و اداره یک جامعه، ما باید با نمایندگان دشمن هم، صحبت بکنیم. مهم این نیست که کى با کى صحبت کند، مهم این است که چگونه صحبت مى‏کنند و از چه موضوعى صحبت مى‏کنند و من مکرر گفته‏ام آنچه مهم است این نیست که افراد با نمایندگان خارجى صحبت مى‏کنند یا نه، این مسئله اصلاً نباید به عنوان یک مسئله ناپسند و نامطلوب مطرح شود تا روى آن، شایعه به وجود بیاید. مهم این است که اگر افراد صحبت مى‏کنند چگونه صحبت مى‏کنند. یا خود من با نمایندگانى از خارج صحبت کرده‏ام و بعداً که اسناد
لانه جاسوسى را در آوردند توى یکى از همان اسناد، این جمله آمده است و همانهایى که با من صحبت کردند، این جمله را نوشته‏اند «او را به هیچ عنوان نمى‏توان فریب داد» این، یک دیدار مثبت است نه دیدار منفى... موضع‏گیرى صحیح این است که چگونه برخورد کنیم، اما در اصل برخورد، اشکالى نیست».

شهید بهشتى در جاى دیگرى مى‏گوید: «در موقعى که شوراى انقلاب، تشکیل شده بود این صحبت به میان آمد که سران ارتش از طریق آقاى مهندس بازرگان تماس گرفته بودند، چون آن موقع آقاى مهندس بازرگان هم عضو شوراى انقلاب بودند، سران ارتش از طریق آقاى مهندس بازرگان تماس گرفته بودند که مى‏خواهند با بعضى از اعضاى شوراى انقلاب ملاقاتى داشته باشند. از جمله پیشنهاد شد که در این ملاقات من هم شرکت کنم، ولى من به دلایلى در این ملاقات شرکتنکردم ».

او در مورد تماس با ارتشبد قره باغى مى‏گوید:«قره باغى با ارتشى‏ها پس از حمله پیروزمندى که در لویزان صورت گرفت، خواستار دیدار با چند نفر از دوستان ما شده بود. دوستان هم باز تأکید داشتند من شرکت کنم، یک مقدار به این جهت که در این برخوردها تجربه شده بود که با قدرت روحى برخورد مى‏کنم. من یکى از تاکتیکهایى که براى نشان دادن قدرت نفسمان در این تقاضاها به کار مى‏بردم، این بود که مى‏گفتم اگر اینها خواستار ملاقات هستند و مى‏خواهند حرفى بزنند، یا بیایند منزل ما یا منزل یکى از اعضا... آنها گفتند آنجا امنیت نداریم. گفتیم اگر امنیت ندارید نیایید، ما که خواستار ملاقات با شما نیستیم.در تمام این موارد هیچگاه ما خواستار دیدار با کسى نبودیم، آنها به عنوان مراجعه‏کننده مى‏خواستند مراجعه کنند ».

در همان حال که مذاکرات شوراى انقلاب براى رسیدن مردم به پیروزى با کمترین تلفات ادامه داشت، امام خمینى همچون همیشه بى‏پرده و صریح هدفها و محدوده‏ها را مشخص مى‏سازد...

 

 

***


در این دیدار ابتدا یکى از نظامیان گفت: اکنون باتوجه به این موضوع که پرسنل نیروى هوائى و زمینى حاضر در این مکان، نمایندۀ جزیى از آنان مى‏باشند از حضور نایب‏الامام تقاضا مى‏شود قطعنامه این پرسنل را گوش فرا دهند: بسم‏اللّه‏ الرحمن الرحیم درود بر محمد ـ صلى اللّه‏ علیه و آله ـ رسول خدا، درود بر ابراهیم پیامبر بت‏شکن، درود بر عیسى روح خدا و احیاکنندۀ مردگان، درود بر روح‏اللّه‏، طاغوت شکن زمان و درود بر شهیدان راه آزادى در همۀ اعصار و تاریخ جهان. محضر مبارک رهبر ملى و دینى ملت ایران، به طورى که اطلاع دارند پرسنل متعهد نیروى هوایى بارها و کراراً باتوجه به مسئولیت دینى و ملى که در مقابل رهبر مجاهد و نیز ملت ایران داشته و دارد به طرق مختلف همبستگى خود را با ملت

شریف و مبارز ایران اعلام نموده و با سلاح اراده و عزم راسخى که در وجود همه پرسنل غیرتمند و متعهد ارتش وجود دارد، مانند دیگر هموطنان مشت گره کردۀ خود را بر دهان یاوه‏گویان کوبیده‏ایم و این بار نیز با حضور در محضر مبارک رهبرمان مراتب ذیل را به اطلاع همگان مى‏رسانیم:

1ـ تا آخرین قطره خون در راه آزادى و استقرار جمهورى عدل اسلامى به مبارزه ادامه و همواره گوش به فرمان مجاهد کبیرمان امام خمینى بوده و هرگونه وظیفهمحوّله از سوى رهبرمان را با جان و دل انجام خواهیم داد.

2ـ دولت بختیار و نمایندگان مجلسین را غیرقانونى و غاصب حقوق ملت ایران مى‏دانیم. این مزدور باید بداند ملت ایران براى کوتاه کردن دستهاى استعمار و استبداد از کشورمان قیام کرده است در حالى که ایشان از سوى اولى حمایت و براى بازگرداندن دومى دست و پا مى‏زند؛ در حالى که درست در جهت خواست استعمارگران غرب و طاغوت ـ برخلاف خواستۀ ملت ایران ـ امر مى‏کند و خود را دولت ملى و حامى حقوق ملت ایران مى‏داند که ما نظامیان ـ نظامیان ملى - اینخیانت را هرگز فراموش نخواهیم کرد.

3ـ انتصاب شایسته شخصیت بارز سیاسى و دینى کشور مهندس مهدى بازرگان را به سمت نخست‏وزیرى انقلاب از دل و جان پذیرا شده و اطاعت از دستور دولتقانونى ایشان را وظیفه خود مى‏دانیم.

4ـ وجود اشخاص متعفن ضدخلقى امریکا از قبیل ژنرال هایزر یعنى ارتش حامى بختیار و سولیوان (سفیر سرشناس واشنگتن در ایران) و دیگر حامیان بختیار را محکوم مى‏کنیم. و از برادران نیروى زمینى خود که در مواضع حساس به کار گمارده شده‏اند مى‏خواهیم اجازه ندهند استعمارگران با اجراى توطئه‏هاى مخفیانه به چپاول از مخازن کشورمان ادامه دهند، از ما به عنوان برده و مستعمرۀ خود استفادهنمایند.

5ـ با اعتقاد کامل به لزوم وحدت و یکپارچگى در ارتش ملى ایران از کلیه فرماندهان مى‏خواهیم به ملت بپیوندند و صفوف پرسنل انقلابى ارتش را هرچه بیشتر مستحکمتر نمایند، زیرا به طور یقین فرماندهان مطلع‏اند وحدت و یکپارچگى ارتش باید صددرصد حقیقى یعنى وحدت براى حفظ استقلال کشور و دفاع از ملت باشد نه براى کمک به ژنرال هایزرها و نوکران استعمار علیه قیام ملت. لذا افرادى که در این لحظات حساس به حمایت غرب برخاسته و وجود این ژنرال مزدور را در ایران نادیده بگیرند، به طور یقین مسئول از هم‏پاشیدگى ارتش خواهندبود.

6ـ ما پرسنل نیروى هوائى از کلیه ملت مبارز ایران که با ارادۀ آهنین خود از ادامۀ بازداشت عده‏اى از برادران دستگیر شده ما جلوگیرى نمودند، سپاسگزاریم و امید داریم دیگر افسران مبارز، مسلمان و متعهد نیز بزودى آزاد گردند. در انتها یادآور مى‏شویم مبارزۀ ما تا رسیدن به هدف نهایى ادامه داشته و از هیچ کوششى دریغنخواهیم کرد. برقرار باد حکومت عدل اسلامى .

سخنرانی امام

بسم الله الرحمن الرحیم

درود بر شما سربازان امام عصر - سلام الله علیه، همانطور که فریاد زدید، تا کنون در خدمت خدمت طاغوت بودید. طاغوتى که تمام هستى ما را ساقط کرد، طاغوتى که خزاین ما را تهى کرد، طاغوتى که ما را بردۀ خارجیها کرد. و از امروز در خدمت امام عصر ـ سلام‏اللّه‏ علیه ـ و در خدمت قرآن کریم هستید. «قرآن کریم»ى که سعادت همۀ بشر را بیمه کردهاست. «قرآن کریم»ى که هر کس در زیر بیرق او واقع بشود در دنیا و آخرت سعید است. «قرآن کریم»ى که آزادى و استقلال را توصیه کرده است. ما همه تابع قرآن کریم و تابع موازین اسلام و قواعد اسلام هستیم. ما همه از شماها، روحانیت از شماها تشکر مى‏کند. ما امیدواریم که با هم [با] پیوستگى به هم بتوانیم این طاغوتها را تا آخر از بین ببریم و به جاى او یک حکومت عدل اسلامى؛ که مملکت ما براى خودمان باشد و همه چیز ما به دست خودمان باشد. ما مى‏خواهیم که سرنوشت ما را خودمان تعیین کنیم نه سفارتامریکا و سفارت شوروى . ما مى‏خواهیم که مملکت خودمان را خودمان تعمیر کنیم نه یهودیها و اسرائیل. ما مى‏خواهیم مملکتمان را آزاد کنیم؛ اختناق در مملکت ما نباشد.ما مى‏خواهیم ارتش ما آزاد باشد؛ اسرائیل در آنتصرف نکند، امریکا در آن تصرف نکند.

درود بر شما که قدر نعمت خدا را دانستید و به دامن قرآن پیوستید. درود بر شما که ترک کردید حکومت «طاغوت» را و به حکومتِ «اللّه‏» پیوستید. من امیدوارم که سایر اشخاصى که در آن خدمت هستند، آنها هم وظیفۀ خودشان را بفهمند و به ملت بپیوندند. ما صلاح همۀ شما را مى‏خواهیم. ما مى‏خواهیم که شما آزاد باشید. ما مى‏خواهیم که مملکت را شما مستقل کنید. و ما مى‏خواهیم که دیگران، کسان دیگر، کسانى که مى‏خواهند در شما تصرف بکنند، اینها نباشند. دست اجانب کوتاه باشد. خداوند نصرت به همۀ شما عنایت کند. باید این نهضت را حفظ کنید تا ان‏شاءاللّه‏ به آخر نقطه و نهایت؛ که قیام یک حکومت عدل انسانى اسلامى است به جاى یک حکومتطاغوتى.

والسلام علیکم و رحمة‏اللّه‏ و برکاته

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.