شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از آغاز پایش فصلی سوخت مورد استفاده در خودروها توسط سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد و درباره ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: خواستار تغییر ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه هستیم.

به گزارش خبرنگار جماران، نخستین نشست خبری شینا انصاری رئیس سازمان حفاطت محیط زیست امروز در محل سالن شهدای محیط بان برگزار شد. در این نشست انصاری درباره اقدامات در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست سخن گفت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه منطبق با برنامه هفتم توسعه موضوعاتی را پیگیری خواهیم کرد، افزود: در 90 روز فعالیت دولت تلاش کردیم موضوعات را دسته‌بندی کرده و پاسخگو باشیم.

وی ادامه داد: در حوزه معاونت محیط زیست انسانی موضوع قانون هوای پاک برای ما مهم است. در همین راستا از فعالیت سه نیروگاه مازوت سوزی جلوگیری کردیم. در شهرهایی که این سه نیروگاه قرار داشتند، اولویت آلایندگی با منابع ثابت آلایندگی بود.

انصاری درباره کنترل مازوت سوزی در نیروگاه‌ها گفت: مبنای کار ما سیاهه منابع آلایندگی است. در شهری مثل تهران سهم منابع متحرک بیشتر است. با قطع مازوت سوزی در سه نیروگاه قرار نیست آلودگی هوای تهران کم شود. اولویت‌ها در کلانشهرهایی مثل تهران و مشهد که سهم منابع متحرک بیشتر است را مشخص کردیم و این موارد را به دولت ارائه کردیم. در شهرهای که منابع متحرک آلاینده هستند، باید اسقاط و نوسازی و توسعه حمل و نقل عمومی در دستور کار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در کرج و اصفهان سهم منابع متحرک کمتر است. منابع ساکن از جمله صنایع و نیروگاه‌ها سهم بیشتری در آلودگی هوا دارند. اولویتی که باید برای حل مشکل آلودگی این مناطق در نظر گرفت کنترل سوخت نیروگاه‌ها و صنایع داشته باشیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مشخصا در اراک بررسی کردیم و ارتباط معناداری بین آلودگی ناشی از سوخت مازوت و دی اکسید گوگرد وجود داشت. در مقاطعی از ایام سال سهم آلاینده دی اکسید گوگرد بالا می‌رفت که با سوختن مازوت مرتبط بود. سه نیروگاه را با نگاه به سیاهه انتشار آلودگی که در سال 1396 تعطیل کردیم. برای بهبود کیفیت وضعیت هوا باید سایر راهکار را پیش ببریم.

وی تاکید کرد: سال گذشته آمار اساقط موتور سیکلت صفر بوده است در حالی که آلایندگی موتورسیکلت دو تا سه برابر سرانه است. طی این سال‌ها خودروی سواری به حجم خودروی در حال تردد شهرها افزوده شده است. در تهران و مشهد باید روی خودروها تمرکز کنیم. مازوت سوزی فقط یکی از مولفه‌های کنترل آلایندگی بوده است و باید راهکارهای دیگر را هم برای حل این معضل در نظر بگیریم که مشمول زمان است و در کوتاه مدت تاثیرگذار نیست. صرفا با تعطیلی سه نیروگاه مشکل آلودگی حل نمی‌شود.

انصاری گفت: موضوع ارزشگذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی در 6 استان انجام شده است و در 11 استان پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: توسعه پایگاه‌های داده هوشمندسازی و استفاده از فناوری نوین به‌عنوان یکی از اولویت‌ها در پایش زیستگاه‌های ارزشنمد ما از موضوعات در حال پیگیری است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در راستای ارتقای شغلی نیروهای حفاظت محیط زیست برنامه‌ای است از قبل مورد توجه بوده است. به دنبال افزایش توان دفاعی یگان حفاظت با هدف افزایش توان حفاظتی این یگان هستیم.

وی اضافه کرد: تدوین برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی مبتنی بر ماده 22 قانون برنامه هفتم توسعه را در دستور کار داریم. در محیط‌های دریایی مشخصا درباره دریاچه ارومیه اولین جلسه تشکیل شد و موضوع این دریاچه در دستور کار قرار دارد. حقابه دریاچه ارومیه و سایر تالاب‌ها با اولویت پیگیری می‌شود.

انصاری ادامه داد: بحث افزایش بودجه سازمان حفاظت محیط زیست در دستور کار است. سهم این سازمان دو دهم درصد از بودجه عمومی کشور است. تلاش معاونت توسعه مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست این است که این سهم ارتقا پیدا کند.

وی گفت: تلاش‌های زیادی انجام شده است. تلاش می‌کنیم در جلسات مختلف لایحه بودجه سال آینده حضور موثر داشته باشیم و سهم محیط زیست از تبصره‌های بودجه را افزایش دهیم.

 

استفاده از ظرفیت مشارکت نهادهای محلی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: در حوزه حفاظت علاوه بر تلاش برای افزایش بودجه از ظرفیت مشارکتی نهادهای محلی هم استفاده خواهیم کرد. آیین نامه ارزیابی محیط زیستی را با هدف استفاده از نظرات کارشناسان در دستور کار داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به متناسب نبودن وظایف محوله سازمان محیط زیست با منابع مالی و انسانی افزود: ما 800 دستگاه خودروی عملیاتی داریم و 19 میلیون هکتار عرصه تحت حفاظت داریم که این دو تناسب ندارد. 50 درصد پست‌های سازمان در رده‌های مختلف بلاتصدی است. به ازای هر 670 صنعت در کشور یک کارشناس پایش در کلانشهر تهران و در سایر شهرهای صنعتی این عدد به هزار صنعت می‌رسد.

انصاری اضافه کرد: این آمارها یک ناترازی جدی در وظایف محوله با منابعی که در اختیار داریم را نشا میدهدفه کرد

وی در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: دیپلماسی محیط زیست در دستور کار ما قرار دارد. سفر به باکو برای این بود که در تعامل با جهان از ظرفیت‌های موجود بهره‌مند شویم. به‌رغم تحریم‌های ناعادلانه علیه کشور، اقدامات خوبی در سنوات گذشته انجام شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه با وجود دریافت 30 هزار میلیارد تومان بودجه تا سال 1402 بر اساس آمار اعلام شده توسط عیسی کلانتری گفت: رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور است. جلسه‌ای با حضور معاون اول برگزار شد و نظرات محیط زیست مطرح شد. در حال حاضر مسئولیت ستاد احیای دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سپرده شده است.

وی افزود: احاله این مسئولیت به یک استان شاید نتواند مشکلات این دریاچه که مشکلات اساسی دارد را حل کند. اقداماتی برای جامعه محلی و تغییر الگوی کشاورزی انجام شده است و به نظر می‌رسد که این اقدامات کافی نبوده است. بازنگری در ساختار ستاد مد نظر ما است.

 

پایش فصلی سوخت توسط سازمان محیط زیست

انصاری درباره کیفیت بنزین‌های تولیدی در کشور گفت: سازمان ملی استاندارد در ارتباط با سوخت پایش انجام می‌دهد و گزارش آن را منتشر می‌کند.

وی افزود: اخیرا تصمیم گرفتیم در سازمان حفاظت محیط زیست در راستای نظارت بر سوخت نفت گاز و بنزین پایش‌هایی را به صورت فصلی انجام دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: طبق قانون، تولید سوخت باید بر اساس استاندارد باشد. مشکلات ناشی از تحریم‌ها و ناترازی بنزین برای تامین انرژی ایجاد شده است. ما به عنوان سازمان حفاظت محیط زیست طبق قانون خود را مکلف می‌دانیم که پایش و نظارت خود را داشته باشیم و گزارشات پایش سوخت را منتشر کنیم.

انصاری درباره برنامه برای پیوستن به توافقنامه پاریس گفت: پیوستن به این پیمان با اولویت حفظ منافع ملی برنامه‌هایی در دست تدوین است. پیوستن به این موافقتنامه بر اساس منافع ملی برای ما مهم است.

 

 موضوع محل استقرار نیروگاه های مازوت سوز بود

رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره تاثیر دستور رییس جمهور در مصرف مازوت، توضیح داد: سه نیروگاه حدود ۱۴.۲ میلیون لیتر در روز مازوت می‌سوزاندند اما موضوع محل استقرار این نیروگاه‌ها بود که زمینه کنترل آلایندگی را فراهم می کرد.

انصاری تاکید کرد: سالانه در کشور باید ۵۰۰ هزار خودرو اسقاط شود تا طبق برنامه کاهش آلودگی به خصوص در شهرهایی که منابع متحرک آلاینده هستند، پیش برویم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.