گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت وگو با جماران؛

بادامچیان با اشاره به جلسه موتلفه با پزشکیان: دنبال سهم‌خواهی نیستیم/ قرار شد همکاری‌های دو طرف ادامه داشته باشد/ اینکه دولت‌ها باندی حرکت می‌کنند، درست نیست/ در دولت آقای پزشکیان همه تیپی وجود دارد

بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به جماران گفت: دکتر پزشکیان باید از انسان‌های نیرومند و عمیقِ کارشناس واقعی استفاده کند، نه کارشناسانی که تحت تأثیر تفکر راست غرب‌گرا و غرب‌زده، و چپ‌زده هستند. اگر دکتر پزشکیان این‌ها را به کار بگیرد، نمی‌تواند پیش برود اما اگر بتواند از نیروهای قوی و دارای برنامه استفاده کند، می‌تواند موفق شود.

پایگاه خبری جماران: دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در خصوص جلسه اخیر با رئیس جمهور گفت: ما در جلسه به دنبال سهم‌خواهی نبودیم و نیستیم. هر دولتی که با رأی اکثریت مردم و تنفیذ ولایت فقیه و اجرای برنامه‌های قانونیِ خانه ملت سر کار می‌آید، سیاست و وظیفه ما این است که به آن کمک کنیم؛ چون دولت این ملت و کشور است. از طرف دیگر، سیاست ما با دولت‌ها عبارت از حمایت ضابطه‌مند، رصد هوشمندانه، انتقاد سازنده و منصفانه، و همکاری صمیمانه در هر کاری است که آن‌ها بخواهند.   

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با اسدالله بادامچیان در پی می آید:

 

ارزیابی شما از جلسه حزب مؤتلفه اسلامی با دکتر پزشکیان چگونه بود؟  

جلسه‌ی خیلی خوبی بود. ما به عنوان یک حزب در سطح کشور مایل بودیم که درباره روابط و ارتباط با دولت، به صورت مستقیم، رو به روی هم با دکتر پزشکیان صحبت کنیم؛ ما نظرات و مواضع خود را بگوییم و دولت هم مواضع خود را بگوید که در صورت تفاهم و همکاری در هر بخش، با اطلاع از مواضع هم انجام وظیفه کنیم. 

مسئولین اصلی حزب از شورای مرکزی یعنی معاونت‌های سیاسی، بین‌الملل، طرح و برنامه و تحقیقات، و سازماندهی و آموزش در جلسه حضور داشتند.  بحث‌های خوبی مطرح شد. من گزارشی از ارتباط حزب موتلفه با 31 استان و شهرهای کشور، سوابق، ارتباطات و اقداماتی که در سطح بین‌الملل انجام می‌دهیم، توضیحاتی دادم که برای رئیس جمهور بسیار مؤثر بود. دکتر پورابراهیمی وضعیت اقتصادی کشور را تحلیل کرد و درباره ثبات اقتصادی در زیربناها و مشکلاتی که در روبناها داریم، گفت. همچنین به طور فهرست‌وار درباره راهکارها و برنامه‌ها، دو مورد را بیان کرد. 

معاون بین‌الملل ما دیپلماسی حزبی را درباره مسأله روابط بین‌الملل مطرح کرد. ایشان درباره مسائل بهداشت، سلامت، دارو، بیماران و بیماری‌ها بحث‌هایی را طرح کرد و دکتر پزشکیان چون پزشک است، همه موارد را یادداشت کرد. 

درباره مسائل بودجه 1404 و مشکلات آن، سخنانی طرح شد و اینکه می‌شود بودجه‌ی تراز تدوین کرد. همچنین درباره حزب و احزاب سخنانی گفته شد.  

دکتر پزشکیان درباره نگاه‌ها و مواضع خود توضیحاتی ارائه کرد که گزارش آن در روزنامه ایران و اخبار منعکس شد. بنابراین، جلسه ما با رئیس جمهور، همراه با صمیمیت بود و قرار شد که همکاری‌های دو طرف ادامه داشته باشد. 

 

درباره حوزه سیاست خارجی چه توصیه‌هایی داشتید و نگاه رئیس جمهور چه بود؟ 

درباره ضرورت استفاده از تحزب و حزب موتلفه اسلامی در کنار دولت و اقدامات وزیر محترم امور خارجه، سخنانی گفته شد و اینکه لازم است ظرفیت‌های کشور ایران در این زمینه‌ها گسترش یابد؛ مخصوصاً در ارتباط با جاهایی که احزاب فعال است. درباره احزاب مقاومت گفت‌وگو شد. حزب موتلفه با احزاب مقاومت، اجلاس‌ها و ارتباطات جدی دارد. آی کپ از 350 حزب آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقایی تشکیل شده که ما جزء شورای نمایندگان مرکزی آن هستیم. آی کپ سازمان بسیار مهم و گسترده‌ای است که نماینده مستقیم حزب موتلفه در آن حضور دارد. مرحوم دکتر غفوری‌فرد نماینده موتلفه در آی کپ بود که بعد از ایشان، دکتر نیکنام حضور دارند. درباره این مسأله گفت‌وگو شد که چگونه در این مسائل، با ارتباط و هماهنگی در مواضع، بتوانیم به نفع نظام و کشورمان عمل کنیم. 

 

مستحضرید که معمولاً دولت‌ها تمام کارگزاران خود را از حزب و فعالان ستادش، انتخاب می‌کنند. البته در زمان آیت‌الله هاشمی این قاعده جاری نبود و ایشان از همه استفاده کرد. ظاهراً دکتر پزشکیان با بحث وفاق می‌خواهد این موضوع را زنده کند و با طرح دولت فراگیر، از همۀ جناح‌ها استفاده کند. نگاه شما به این قضیه چیست و آیا در جلسه نسبت به این موضوع صحبتی شد یا نه؟  

ما در جلسه به دنبال سهم‌خواهی نبودیم و نیستیم. هر دولتی که با رأی اکثریت مردم و تنفیذ ولایت فقیه و اجرای برنامه‌های قانونیِ خانه ملت سر کار می‌آید، سیاست و وظیفه ما این است که به آن کمک کنیم؛ چون دولت این ملت و کشور است. از طرف دیگر، سیاست ما با دولت‌ها عبارت از حمایت ضابطه‌مند، رصد هوشمندانه، انتقاد سازنده و منصفانه، و همکاری صمیمانه در هر کاری است که آن‌ها بخواهند.   

اینکه دولت‌ها باندی حرکت می‌کنند، درست نیست، چون صد درصد نمی‌توانند باندی عمل کنند. برای نمونه بر اساس قانون اساسی و نظام ما، هر دولتی نمی‌تواند یکسری مقتضیات، وزیر اطلاعات و وزیر دفاع را از باند خود منصوب کند. بله، هر دولتی سر کار می‌آید، سعی می‌کند افراد مورد نظر خود را انتخاب کند. اینکه شما درباره دولت مرحوم هاشمی می‌گویید، نه؛ امام وقتی که مهندس بازرگان را منصوب کردند، به ایشان فرمودند که شما همه‌ی اعضای کابینه را از تیپ خود نگذار، اما مهندس بازرگان همه را از تیپ خود گذاشت. به آقای بازرگان گفتم که چرا کابینه‌ات را کامل نمی‌کنی؟ وی گفت: آدم گیر نمی‌آید! من گفتم: تو می‌خواهی همه را از نهضت آزادی بگذاری، در نهضت آزادی که این قدر آدم گیر نمی‌آید.

ایشان خندید و رفت. دولت شورای انقلاب که مخلوط بود. در حالی که شهید رجایی و شهید باهنر عضو موتلفه بودند، در دولت شهید رجایی از همه نیروها استفاده شد. بخشی از دولت میرحسین هم این‌گونه بود، اما وی با آقایان ناطق، مرتضی نبوی، عسگراولادی و پرورش اختلاف داشت. میرحسین، آقای عسگراولادی را برداشت و دوستان وی به آقای پرورش رأی ندادند و به جای آن‌ها، عناصر باند خود را گذاشتند. آقای هاشمی اعضای کابینه را از هر دو جناح انتخاب کرد اما دولت دوم خرداد، همه را از تیپ خود گذاشت.

دولت‌های آقایان احمدی‌نژاد و روحانی هم همین طور عمل کردند. در دولت آقای پزشکیان انصافاً همه تیپ وجود دارد و امیدوارم که بتواند با استفاده از همه نیروها، کارها را خوب پیش ببرد. 

 

درباره ضرورت وفاق صحبتی داشتید یا نه؟ 

حرف‌های ملت را زدیم و به همه چیز نرسیدیم. قرار ملاقات ما یک ساعت بود، اما یک ساعت و نیم هم گذشت، دکتر پزشکیان محبت کردند و با هم گپ زدیم. 

 

نگاه دکتر پزشکیان به احزاب چگونه بود؟ چون حزب‌ها در کشور ما خیلی ضعیف هستند و دولت‌ها به احزاب توجه نمی‌کنند. 

ما در حزب موتلفه خیلی قوی هستیم. قبل و بعد از پیروزی انقلاب، اداره کردن با سلامت شصت ساله‌ی یک حزب، نشانه‌ی اقتدار است. همه حزب‌ها مثل موتلفه نیستند و کم و زیاد دارند. ایشان درباره احزاب گفتند که حزب باید برنامه، طرح و مدیر داشته باشد. ما گفتیم که ما همه این‌ها را داریم. برای آموزش و پرورش طرح نو ‌داریم، نه حرف‌های تکراری که باید به معلم‌ها رسیدگی کرد! ما نیروها و پشتیبانی مردمی و روحانیت و مراجع را هم داریم. ما در حزب همه چیز داریم، اما بسته به این است که دولت‌ها بتوانند استفاده کنند. دو-سه دولت اخیر از ظرفیت بزرگ موتلفه که می‌خواهد با همه همراهی کند و دعوا نمی‌کند، بهره نگرفتند و خودشان ضرر کردند، ما ضرر نکردیم. امیدواریم که تفاهم‌ها بیشتر شود و دکتر پزشکیان بتواند استفاده کند. 

 

پس دکتر پزشکیان معتقد است که باید از ظرفیت احزاب استفاده کرد؟ 

ایشان این سخن را نگفت؛ درباره آنچه که برای کشور لازم است، نظرات خود را گفت.  

 

با توجه به اینکه بارها فرمودید که تا با دکتر پزشکیان نشست نداشته باشیم و حرف‌های ایشان را نشنویم نمی‌توانیم قضاوتی داشته باشیم. پس از این دیدار، آقای پزشکیان را چگونه شخصیتی دیدید؟ 

صد روز از ریاست جمهوری ایشان گذشته است، اجازه دهید مقداری جلو برویم. شخصیت هر رئیس جمهور یک بحث دارد، اما بحث دیگر درباره مسئولیت ریاست جمهوری است. دکتر پزشکیان در اول راه است، ان شاءالله خداوند به ایشان توفیق دهد. شخصاً آدم سالمی است و درباره آن حرفی نداریم. الان هم رئیس جمهور است و ما از ایشان حمایت می‌کنیم. 

 

ارزیابی شما از توانایی ایشان در رفع چالش‌های پیش‌رو چگونه چیست؟ 

دکتر پزشکیان باید از انسان‌های نیرومند و عمیقِ کارشناس واقعی استفاده کند، نه کارشناسانی که تحت تأثیر تفکر راست غرب‌گرا و غرب‌زده، و چپ‌زده هستند. اگر دکتر پزشکیان این‌ها را به کار بگیرد، نمی‌تواند پیش برود اما اگر بتواند از نیروهای قوی و دارای برنامه استفاده کند، می‌تواند موفق شود. 

 

درباره ترکیب یا رویکردهای کابینه دولت جدید صحبتی داشتید؟ 

وقتی که درباره بودجه و مسائل کشور می‌گوییم و تحلیل اقتصادی و فرهنگی ارائه می‌دهیم، طبعاً بیشتر به این مباحث می‌رسیم. امیدواریم که نظرات ما مثمر ثمر واقع شود. 

 

آیا به رویکردها، انتقادی هم داشتید؟ 

عرض کردم که در مجموع، بحث‌ها بیشتر درباره اظهار مواضع و ساز و کار ارتباط بود، نه اینکه جلسه ارزیابی یا نقد و انتقاد داشته باشیم. 

 

نظر حضرتعالی درباره رفع فیلترینگ چیست؟ 

من وقتم را صرف این حرف‌ها نمی‌کنم. 

 

بالاخره بحث مهمی است. شخصیتی مثل شما که جایگاه دارید، دیدگاه‌تان را بفرمایید. 

چرا مهم است؟ همیشه فیلترینگ بوده، بخشی از آن هست و بخشی نیست. خیلی بزرگش می‌کنند، به جایی نمی‌رسد. 

 

یعنی احتمال رفع فیلترینگ وجود دارد؟ 

مگر الان مردم فیلترشکن ندارند؟ 

 

می‌دانید فیلترشکن‌ها را چقدر می‌فروشند؟ 

این‌که درباره سود فیلترشکن‌ها می‌گویند، یک آمار دقیقِ علمی نیست.  

 

یعنی می‌فرمایید که وقتی مردم می‌توانند از فیلترشکن استفاده کنند، نیازی به فیلترینگ نیست؟ 

قرار نیست شما از طرف من موضع بگیرید.(خنده) 

 

برداشت من از فرمایش شما این است. 

من وارد این بحث نمی‌شوم. 

 

برداشت من از فرمایش شما این است. چون فرمودید مگر الان مردم فیلترشکن ندارند، پس فیلترینگ چه فایده‌ای دارد؟ 

در مملکت برخی‌ها عرق سگی می‌خورند و مریض می‌شوند. اما آیا شراب را رها کنیم و بگوییم به این‌ها شرابِ درست درمان و شیطان‌پسند بدهیم تا مریض نشوند؟! شراب خواری ممنوع است، حرام اسلام است، مضرّ است و موجب صدمات اجتماعی می‌شود. جلویش را نگیرند؟ جلویش را باید بگیرند. قمار چیز بدی است. آیا ما رها کنیم که هر کس دلش خواست قمار کند یا دلش نخواست قمار نکند؟! بنابراین، فیلترینگ در مواردی لازم است و در همه جای دنیا هست. من وارد این بحث‌ها نمی‌شوم. 

 

درباره دیدار حزب موتلفه با دکتر پزشکیان اگر نکته‌ای باقی مانده به عنوان حسن ختام بفرمایید.  

برای آن‌ها آرزوی موفقیت کامل کردیم و گفتیم که دلمان می‌خواهد که دولت شما حتماً موفق شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.