«کاظم موسوی بجنوردی»، رئیس و سرپرست علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، ضمن تبریک به وزیر علوم دولت چهاردهم که ازسوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد دریافت کرد، و همچنین تجلیل از اینکه وزارت خود را با حضور در این مرکز دانشنامهنگاری آغاز کرد، گفت: پیشنهاد میدهم شورای عالی علمی مشورتی با ابلاغ مستقیم و متشکل از استاد پیشکسوت و رؤسای دانشگاهها تشکیل دهید و از آنان مشورت بخواهید و زمینههای پژوهشی دانشجویان را پرورش دهید و در مقابل موج ناگوار و فزایندۀ مهاجرت جوانان بایستید.
به گزارش جماران از مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی؛ «حسین سیمایی صراف»، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در نخستین برنامۀ کاری دوران وزارت، و پیش از استقرار در محل کار خود، عصر جمعه، دوم شهریور، با حضور در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، با رئیس و جمعی از اعضای شورای عالی علمی این مؤسسۀ پژوهشی دیدار کرد.
در آغاز این جلسه، «کاظم موسوی بجنوردی»، رئیس و سرپرست علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، ضمن تبریک به وزیر علوم دولت چهاردهم که ازسوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد دریافت کرد، و همچنین تجلیل از اینکه وزارت خود را با حضور در این مرکز دانشنامهنگاری آغاز کرد، گفت: پیشنهاد میدهم شورای عالی علمی مشورتی با ابلاغ مستقیم و متشکل از استاد پیشکسوت و رؤسای دانشگاهها تشکیل دهید و از آنان مشورت بخواهید و زمینههای پژوهشی دانشجویان را پرورش دهید و در مقابل موج ناگوار و فزایندۀ مهاجرت جوانان بایستید.
او همچنین گفت: طی چهلسال کار دانشنامهنگاری به این مهم رسیدم که منابع تحقیق بسیارمهم است و لازم است تا در دوران وزارت خود، دیتابیسهایی را فراهم آورید که در اختیار پژوهشگران قرار گیرد و منبع تحقیق و تتبعشان باشد و البته کتابخانۀ ملی، مراکز پژوهشی و دانشگاهها به آن مجهز شوند.
در ادامه، «علیاشرف صادقی»، عضو شورای عالی علمی؛ «عنایتالله مجیدی»، رئیس کتابخانه و عضو شورای عالی علمی؛ «عباس سعیدی»، مدیر طرح جغرافیای جامع ایران و عضو شورای عالی علمی؛ «کیانوش کیانی هفتلنگ»، مشاور امور بینالمللی و عضو شورای عالی علمی؛ «روزبه زرینکوب»، مدیر بخش تاریخ و عضو شورای عالی علمی؛ «احمد پاکتچی»، مدیر بخش فقه، علوم قرآنی و حدیث و عضو شورای عالی علمی؛ «اسماعیل شمس»، مدیر بخش پژوهشهای کُردی و عضو شورای عالی علمی؛ «سیدبابک فرزانه»، مدیر بخش ادبیات عرب و عضو شورای عالی علمی و «علی بهرامیان»، معاون علمی و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، دغدغههای خود را دربارۀ وضعیت جاری آموزش عالی کشور بهویژه علوم انسانی بیان کردند.
در پایان این دیدار صمیمانه که دوساعت به طول انجامید، «حسین سیمایی صراف»، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید بررسی کرد که چه اتفاقی افتاده که علوم انسانی تضعیف شده است و من نیز از باب علاقه به علوم انسانی و خاستگاهی که از آن آمدهام، خدمت رسیدم. همۀ مسائلی که گفته شد راهحل دارد و آنها را لاینحل نمیدانم.
او افزود: این مسائل و مصائب اگر ملتزم به استقلال و آزادی دانشگاه باشیم حل میشود و نیاز به قرارگاه و کارگروه و کمیته ندارد. وزارت علوم تلاش خواهد کرد در کنار دیگر نهادهای تصمیمگیر گسستها را حل کند.
سیمایی اضافه کرد: باید مداقه شود که دانشگاه را چرا و چگونه میخواهیم و وضع موجود و مطلوب چگونه است. مقالهفروشی و تحصیل ارتقا از طریق تقلب در همهجا هست ولی چنانکه در کشور ما وجود دارد، اینگونه نیست و آسیبشناسی سیطرۀ کمیت بر کیفیت و تفاوت در نسبت ارتقا از دغدغههای من هست چراکه استاد دانشگاه نباید تبدیل به کارمند شود.
وزیر علوم در پایان گفت: برخی در ایران معتقد نیستند که باید سراغ علوم انسانی رفت اما باید این باور را نشان داد که علوم انسانی برای بهترشدن زندگی راهحل دارد.
عکس: علیرضا تهرانی