پایگاه خبری جماران: عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر رئیس جمهوری بیاید و با نگاه گذشته کار را ادامه دهد من ایران را در معرض آسیب فراوانی میبینم. من فکر میکنم که اگر مردم بیایند و آقای پزشکیان را انتخاب کنند ممکن است جلو بسیاری از آسیبها گرفته شود و روزنهای باز شود. تنها راهکاری که دارم، حضور مردم در انتخابات در جمعه بعد و انتخاب آقای پزشکیان است.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی فاضل میبدی در پی می آید:
تحلیل حضرتعالی از میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری چیست؟
مشارکت مردم در انتخابات از همه دورههای گذشته پایینتر بود و عدم مشارکت نشاندهنده این است که مردم اعتمادی به حاکمیت ندارند یا اعتماد کمی دارند. با توجه به اینکه دوستان اطلاحطلب هم پشت ماجرا بودند و مایه گذاشتند، در عین حال خیلی از مردم نیامدند. این بحث قابل ریشهیابی است. با افراد زیادی که صحبت کردم، میگفتند که ما امید به بهبودی نداریم و رئیس جمهور خیلی صاحب قدرت نیست که بخوهد حرکاتی انجام دهد یا تحولی ایجاد کند. به نظرم این وضع بسیار خطرناک است.
دو گروه اصولگرا و اصلاحطلب پشت سر انتخابات آمدند، اما میزان مشارکت چهل درصد شد، این وضعیت برای حاکمیت خطرناک است. در برخی از کشورها ممکن است چنین اتفاقاتی بیفتد، اما در کشور ما عدممشارکت معنادار است. الان آقای پزشکیان بالای ده میلیون رأی آورده و حدود شصت درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت نکردند. معنای عدم شرکت آنان این است که ما نگاه دیگری به آینده کشور داریم و این روشی که در پیش گرفته شده است، مورد قبول ما نیست. به هر حال من مقداری نگران شدم و امیدوارم که در جمعه آینده مردم بیایند و پیامشان را با دادن رأی، صریحتر برسانند.
در وضعیت فعلی چه راهکارهایی پیشنهاد میکنید؟
برخی تحریم انتخابات را به عنوان راهکار پیشنهاد میکنند، اما من تحریم انتخابات را اساساً قبول ندارم و با تحریم چیزی حل نمیشود. من معتقدم که تنها راهکار این است که در گام اول، رئیس جمهوری مثل آقای پزشکیان که نگاه دیگری دارد و میتواند تغییر ایجاد کند را انتخاب کنیم. اگر خدای نکرده رقیب آقای پزشکیان پیروز شود تمام روزنهها بسته میشود و هیچ نوری در افق دیده نمیشود. من این گونه میفهمم؛ چون جریان بنیادگرایی که تقریباً مجلس را قبضه کرده، ممکن است در آینده اگر ریاست جمهوری را قبضه کند فضا را از برخورد با خانمها در خیابانها تا سیاست خارجی بسیار تنگ کند. به ویژه اینکه اوضاع منطقه به خاطر مسائل غزه و لبنان دگرگون است.
لذا اگر رئیس جمهوری بیاید و با نگاه گذشته کار را ادامه دهد من ایران را در معرض آسیب فراوانی میبینم. من فکر میکنم که اگر مردم بیایند و آقای پزشکیان را انتخاب کنند ممکن است جلو بسیاری از آسیبها گرفته شود و روزنهای باز شود. تنها راهکاری که دارم، حضور مردم در انتخابات در جمعه بعد و انتخاب آقای پزشکیان است.
نزدیک شصت درصد از واجدین شرایط در انتخابات رأی ندادند. آیا احتمال میدهید که تغییری ایجاد شود و آنان پای صندوق بیایند؟
اگر دوستان اصلاحطلب ما در ستاد آقای پزشکیان حرکتی کنند و گفتمان دیگری از خود نشان دهند و به طور جدی اعزام دستهجمعی در شهرستانها شروع شود و خطر به قدرت رسیدن رقیب گوشزد شود، ممکن است آراء خاکستری احساس خطر کنند و در انتخابات شرکت کنند، اما اگر آراء خاکستری نیایند متأسفانه وضع بدتر و راه بسته میشود و این خیلی بد است. اصحاب رسانه به مردم گوشزد کنند که اگر در خانهها بنشیینم و کاری نکنیم، ممکن است آراء خاکستری از جای خود تکان نخورد و آراء خاکستری بماند، اما اگر بخواهیم آراء را سفید کنیم تبلیغات باید جدیتر شود و ستاد آقای پزشکیان منسجمتر شده و دوستان حرکت جدیتری انجام دهند.