نشست جوانان احزاب اصلاح‌طلب در حمایت از مظلومان غزه، پیش از ظهر امروز(دوشنبه 15 آبان ماه) با سخنرانی نماینده حماس در تهران و به میزبانی حزب مردم‌سالاری برگزار شد.

نشست جوانان احزاب اصلاح‌طلب در حمایت از مظلومان غزه، پیش از ظهر امروز(دوشنبه 15 آبان ماه) به میزبانی حزب مردم‌سالاری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی پیشین ایران در لبنان، در این نشست گفت: رهبران سیاسی، نظامی و امنیتی اسرائیل پشت دیوار جمع شده‌اند و سعی کرده‌اند حرف نزنند. ولی عظمت طوفان الاقصی را باید از زبان خود صهیونیست‌ها شنید؛ آنجا که می‌گویند آتش بس آغاز فروپاشی داخلی صهیونیسم خواهد بود.

وی تأکید کرد: قضیه فلسطین و حوادث اخیر را باید پازلی دید و باید یک تصویر دقیق داشت و بعد روایت کرد. این شگرد صهیونیست‌ها است که از کنفرانس بازل در سال 1897 یک جنگ رونی راه افتاده و هر اتفاقی را سرآغاز می‌دانند. مبدأ حوادث اخیر را نیز حمله حماس می‌دانند، در صورتی که طوفان الاقصی واکنش است؛ «اشغال» شروع اصلی و این روندی است که از سال 1917 آغاز شدد و ادامه داشته است.

خامه‌یار با اشاره به اینکه 600 روستای فلسطینی تخریب شدند اما آنجا روایتگری نبود، افزود: امروز شرایطی ایجاد شده که مجاهدان فلسطینی به ناچار باید از خودشان واکنش نشان بدهند. بیش از 100 قطعه در حمایت از فلسطینی ‌ها صادر شده اما شهرک‌سازی‌ها ادامه داشته است. توهین‌هایی که هر روز به مقدسات این ملت می‌شود، یهودی‌سازی فلسطین و به خصوص قدس شریف یک روند است.

وی یادآور شد: غزه از سال 2005 همین وضعیت را دارد و مردم غزه برای دارو باید تونل بزنند و از مصر بیاورند. این مردم مرگ عزتمندانه را به مرگ تدریجی ترجیح دادند و این عملیات شکل گرفت. نکته دوم این است که بین سیاسیون و اندیشمندان اختلاف نظر وجود دارد. پروژه اسرائیل صرف اشغالگری نیست و خاکریز اول غرب در جهان اسلام است. نگاه ما باید راهبردی و ضد استعماری باشد.

رایزن فرهنگی پیشین ایران در لبنان با اشاره  به اینکه امام خمینی(س) در سخنرانی عصر عاشورا در مدرسه فیضیه که آغاز نهضت اسلامی بود، 15 بار نام شاه و 18 بار نام اسرائیل را به کار می‌برد و استعمار را در برابر استبداد قرار می‌دهد، افزود: از ابتدای تأسیس، پرچم اسرائیل نماد توسعه  طلبی است و اگر مقاومت و حزب الله نبود همین روند ادامه داشت. یأس و ناامیدی که بعد از 1947 جهان اسلام را گرفت، بدتر از شکست اعراب بود و پیروزی انقلاب اسلامی توانست امید را برگرداند.

 

همایش جوانان احزاب اصلاح طلب در حمایت از غزه

 

به گزارش خبرنگار جماران، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، نیز در این نشست گفت: در دنیای امروز هرچه به سمت دیپلماسی و آرامش حرکت کنیم در راستای منافع غزه و منافع جمهوری اسلامی است و هرچه به سمت جنگ برویم، نتانیاهو وسط این جریان است.

وی یادآور شد: گذشت آن زمانی که 85 درصد از رسانه‌های برتر دنیا یک عامل تأثیرگذارش صهیونیست بود. امروز با واقعیتی به اسم «روایتگری قربانیان» مواجه هستیم. روایتگری قربانیان از اوکراین شکل گرفت و اینجا ادامه پیدا کرد. در غزه همه خبرنگار هستند و بدن‌های تپه شده خیلی زود افسانه مظلوم‌نمایی صهیونیست‌ها را تحت شعاع قرار داد.

فلاحت‌پیشه با تأکید بر اینکه حرف‌های بلینکن کاملا قابل رد است، افزود: سید حسن نصرالله با سخنرانی‌اش یک مسیر اشتباه را اصلاح کرد. خیلی از کسانی که ادعای محو کردن اسرائیل را دارند، به جایی نمی‌رسند ولی اسرائیل در مسیر محو شدن قرار گرفته است؛ حتی اگر حماس را ریشه‌کن کنند در آینده باید چراغ بردارند و دنبال حماس بگردند چون گروه‌های تندروتر شکل خواهد گرفت. یک یهودی‌ستیزی شکل گرفته که عاملش خود نتانیاهو است

وی تأکید کرد: جنگ هر نتیجه‌ای داشته باشد نتانیاهو قربانی و متهم است و تنها در یک صورت می‌تواند بگوید پیروز شده‌ام که ایران و آمریکا را به جنگ بیاندازد. آمریکا به صورت نیم‌بند در جنگ هست و در چنین شرایطی با دیپلماسی می‌توانید آمریکا را تحت تأثیر قرار دهید. جریانی که داخل کشور تحت عنوان «خالص‌سازی» شکل گرفته به منافع ملی فکر نمی‌کند. در دنیای امروز حتی نتانیاهو از این جنگ برای رسیدن به وحدت استفاده می‌کند.

همایش جوانان احزاب اصلاح طلب در حمایت از غزه

 

به گزارش خبرنگار جماران، خالد قدومی، نماینده حماس در ایران نیز  این نشست با تأکید بر اینکه «ما در حالت دفاع از خود علیه اشغالگر هستیم»، گفت: تنها مردمی که تحت اشغال زندگی می‌کنند مردم فلسطین هستند. نابودی اسرائیل تصور نیست؛ صدها قطعنامه در سازمان ملل تصویب شده و با تصویب 120 کشور در سازمان ملل زندگی داریم. ما دو راه داریم یکی استفاده از دیپلماسی است که این راهکار فلج شده است و راه دوم دفاع از خود و مقاومت با سنگ و اسلحه است.

وی تأکید کرد: از لحاظ انسانی وضعیت در غزه بحرانی و فاجعه است؛ نه فقط به دلیل بمباران بلکه به دلیل ساکت بودن دیپلماسی و کشورهایی که در همسایگی غزه هستند. این کشورها ناتوان از باز کردن گذرگاه رفح هستند و کمک‌های امدادی و پزشکی امکان ورود به غزه را ندارند. امروز گذرگاه رفح بسته است و دهها کمک انسانی منتظر اجازه نتانیاهو است. در طول یک ماه اجازه عبور حدود 120 کامیون را داده‌اند در حالی که روزانه 500 کامیون نیاز مردم غزه است.

خالد قدومی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد خانه‌های غزه ویران شده است، افزود: مدارس و بیمارستان و مساجد و کلیساها تخریب شده و بیش از یک و نیم میلیون نفر آواره شده و شاهد کوچ اجباری مردم هستیم.  شب گذشته برای مقاومت سنگین بود چون صهیونیست‌ها 30 نفر از مردمعادی را هدف قرار دادند و شهید کردند. مدیریت جنگ امروز اصلا در دست نتانیاهو نیست و اختیار بایدن است.  کشتار جمعی بیمارستان المعمدانی و شفا و اردوگاه جبالیا در دوران حضور بلینکن در اتاق جنگ صهیونیست‌ها انجام شد. آمریکا مدعی است دنبال آتش‌بس انسانی هستند اما این دروغ است.

وی اظهار داشت: اینکه می گویند نیروهای مقاومت زیر بیمارستان‌ها هستند، دروغ است، بعد از حملات صهیونیست‌ها، راکت‌ها از اطراف به سمت آنها شلیک می‌شود. با وقاحت و فریب دارند کار می‌کنند و فضاسازی می‌کنند وتحرکات سیاسی و دیپلماتیک تا کنون موفق نبوده است.: تا امروز و به قول لاپید آنها در سطح سیاسی شکست خوردند و از لحاظ انسانی جایگاهی برای ادامه جنگ ندارند.

نماینده حماس در ایران درباره احتمال اعلام آتش‌بس گفت: پیش‌بینی می‌کنیم آتش بس برای چند ساعت برای ورود کمک‌های انسان دوستانه اتفاق افتد. لحن نتانیاهو الان کمی آرام‌تر شده است. در اهدافی که پیش‌بینی کردند مبنی بر اینکه حماس را از ریشه می‌زنند موفق نشدند. حماس ریشه‌دار است و همه جا هست. معتقدم نتانیاهو در آینده جنگ را ادامه می‌دهد به این دلیل که رهبران سیاسی و نظامی‌شان به موفقیت ظاهری و برجسته نیاز دارند تا تحقیر صورت گرفته را جبران کنند.

خالد قدومی تأکید کرد: مقاومت فلسطین یک جنبش سیاسی نیست. یک جریان مردمی است و این موفقیت امروز مردم ماست. ما تا آخر و تا وقتی هدف‌مان که نابودی رژیم  صهیونیستی است و هدفی منطقی است نه سخنرانی و افسانه، ایستاده‌ایم. گذرگاه رفح در مصر است نه در کره ماه. ما خواستار باز شدن این گذرگاه هستیم. باز کردن دائمی گذرگاه رفح برای انتقال کمک‌ها نیاز است وگرنه مردم ما از غزه دنبال فرار نیستند. اتفاقا اگر گذرگاه باز شود افراد بیشتری برای کمک به غزه خواهند آمد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره موضع حماس در خصوص سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله گفت: سید حسن چرایی و چیستی طوفان الاقصی را بیان کردند و به نقش مجاهدین حزب‌الله در حمایت از مردم غزه و فلسطین اشاره کردند و از سمت جنوب لبنان جنگ را دنبال کردند. ایشان اشاره کردند که در هفتم اکتبر خودشان تازه متوجه شدند چه شده است و گفتند که پیروزی حماس و غزه منفعت ملی لبنان است و گفتند که ما در هماهنگی لازم هستیم. رابطه ما با حزب‌الله قدیمی است و با هم علیه رژیم صهیونیستی هستیم.

نماینده حماس در ایران با اشاره به اینکه  قبلا بریتانیا از اسرائیل حمایت می‌کرد و امروز آمریکا، افزود: اسرائیل یک پروژه غربی است و کشورهای غربی به خصوص آمریکا دست از حمایت اسرائیل برنخواهند داشت. اما آنچه در غزه در حال روی دادن است، پیروزی روایت فلسطین و شکست اسرائیل است.  موضع رسمی‌ بعضی کشورهای عربی که خسارات فروانی به مساله فلسطین وارد کرده و به نفع ملت‌های این کشورها هم نبوده است. حدود پنج هزار شهروند اماراتی تابعیت اسرائیلی می‌گیرند و این خیلی خطرناک است هم برای امارات و هم کشوری مثل ایران که با آن در تعامل است. رژیم صهیونیستی انسجامی با ملت‌های منطقه ندارد. آیا اردن و مصر که روابط‌شان را با اسرائیل عادی کردند، الان وضعیت اقتصادی خوبی پیدا کردند؟

وی خواستار باز شدن هر چه سریع‌تر گذرگاه رفح شد و گفت: ما میانجی‌گری از کشورهای همسایه با غزه و فلسطین نمی‌خواهیم، فقط گذرگاه رفح را باز کنند. دنبال حمایت نظامی از مقاومت نیستیم، ما نیروی نظامی به اندازه کافی داریم، نیازی به این چیزها نداریم، فقط برای کمک‌های دارویی و انسانی گذرگاه رفح را باز کنند. روش‌های دیپلماسی راهی در حل مساله فلسطین ندارد. ایران پیشنهاد برگزاری رفراندم سراسری داد اما آیا به آن توجهی شد، بسیاری دیگر از کشورها نیز پیشنهاداتی دادند اما هیچ کدام محقق نشده است و حتی قطعنامه‌های شورای امنیت نیز اجرا نشده است.

 

همایش جوانان احزاب اصلاح طلب در حمایت از غزه

 

به گزارش خبرنگار جماران، مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری، نیز در این نشست گفت: برخی می‌گویند آنچه در هفتم اکتبر اتفاق افتاد کار خود اسرائیلی‌ها بوده است و دنبال توسعه طلبی و کسب امتیاز هستند اما گفته می‌شود نزدیک 500 سرباز اسرائیلی کشته شده است و این بی‌سابقه است، به هر حال دور از ذهن است که اسرائیلی‌ها اقدامی انجام دهند که این گونه برایشان تلفات داشته باشد. این کار را نیروهای مقاومت حماس انجام دادند و شکی در آن نیست و این هم به خاطر تحقیر و فشاری است که صهیونیست‌ها نسبت به آنها به لحاظ تاریخی داشتند.

وی با بیان اینکه هیمنه اطلاعاتی، امنیتی و نظامی اسرائیل با عملیات طوفان الاقصی فرو پاشید، تأکید کرد: این مسأله خیلی مهم است و دیگر کسی از صلح ابراهیم نمی‌تواند سخن بگوید. چهره‌ای که اسرائیل از خود در این مدت نشان داد برای همگان ثابت کرد که ارتباط با این رژیم چه نتایجی خواهد داشت. اقدامات و حملاتی که انجام شده است و تاثیری که بر افکار عمومی جهان گذاشت حتی در داخل اسرائیل هم سقوط نتانیاهو را نزدیک کرد.

کواکبیان ادامه داد: حماس یک برگه کاغذ نیست که بگوییم کنارش می‌گذاریم، بلکه یک جریان عمیق است که در غزه ریشه دوانده است. ما همه نوع حمایت معنوی، رسانه‌ای، تبلیغاتی از فلسطین و حماس داریم اما دخالتی در امور و برنامه‌های آنها نداریم. رهبری هم گفتند که ما دست فلسطینی‌ها را می‌بوسیم اما دخالتی در کار آنها نداریم. یعنی موضع ما دخالت در جنگ نیست و اینها صرفا اقداماتی حمایت‌کننده است.

وی با تأکید بر اینکه کشورهای اسلامی در دنیا و اتحادیه عرب باید برای آتش بس و ارسال کمک‌ کاری کنند، اظهار کرد: از موضع ابومازن هم اصلا راضی نیستیم؛ در این شرایط نباید علیه حماس حرف بزند. امام خمینی(س) فرمود اگر هر نفر مسلمان یک سطل آب بریزد اسرائیل را آب می‌برد؛ ما می‌گوییم شما یک قاشق چای خوری آب بریزید ما تانکر تانکر آب می‌ریزیم. بحث این است که دیگران هم باید وسط بیایند. به خصوص از چین و روسیه انتظار داریم صرفا بحث صدور بیانیه نباشد و بیشتر کمک کنند.

دبیرکل حز ب مردم‌سالاری افزود: به هر حال انتظارداریم زودتر آتش‌بس انجام شود و  سازمان همکاری‌های اسلامی اقدام فراتر از صدرو بیانیه انجام دهد و مظلومیت مظلومان فلسطین برطرف شود. ما مخالف راهکار دیپلماسی برای حل مساله فلسطین نیستیم، اما از طرفی با کسانی که حرکت حماس را بخواهند کوچک کنند نیز مخالفیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.