العربی الجدید (انگلستان) بررسی می کند که معانی سیاسی، دینی و ناسیونالیستی نماز خواندن رئیس جمهور ایران در مسجد بزرگ اموی در دمشق بعد از گذشت بیش از یک دهه از وقوع جنگ و در مرحله تغییرات در سوریه و منطقه چیست؟

به گزارش جماران؛ العربی الجدید (انگلستان) در گزارشی نوشت: بازدید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران از مسجد اموی در دمشق و نماز خواندن در محراب قدیمی آن مسئله‌ای قابل توجه بود. وی علی رغم شلوغ بودن دستور کار سفر دو روزه خود به سوریه اما به انجام این کار اهتمام داشت. این امر معانی و پیام‌های عمیق و متعددی داشت.

نخستین آن‌ها این بود که مسجد بزرگ اموی در دمشق یکی از نمادهایی بود که در آغاز جنگ در سوریه برای براندازی حکومت مورد استفاده قرار گرفت. وعده نماز خواندن در مجسد اموی از سوی اردوغان بعد از سرنگونی حکومت در سوریه فراموش شدنی نیست. پیش از آن رهبران گروه‌های مسلح چنین وعده‌ای داده بودند.

 

168335596692948300

 

از این رو منظره ایستادن رئیس جمهور ایران و رئیس جمهور اسد برای ادای نماز در این مسجد به مثابه اعلام پیروزی گزینه سوریه و ایران در این جنگ و بستن کامل پرونده تلاش برای براندازی حکومت بود.

دومین مورد به مرحله تحریک فرقه‌ای و مذهبی و تلاش برای شیطانی جلوه دادن شیعیان و ایران مربوط است و تمرکز روی این مسئله که ایران اهل سنت در سوریه و منطقه را هدف قرار می‌دهد؛ از این رو احتمالا رئیس جمهور ایران تلاش کرده است پیام برعکسی را از طریق نماز خواندن در مسجد بزرگ بنی امیه و نشان دادن احترام ایران به مذهب سنی و خط بطلان کشیدن روی تبلیغات کلیشه‌ای درخصوص  دشمنی مذهب شیعه با اهل سنت ارسال کند.

 

168335596550907000

 

مورد سوم ناسیونالیستی است زیرا مسجد اموی در دمشق تاکیدی بر تمدن عربی است و دمشق و مسجد بزرگ آن مرکز درخشش امپراتوری عرب و تمدن کهن عربی بوده است. بنابراین بازدید رئیس جمهور ایران از این بنای تمدنی عربی به معنای پیام همگرایی تمدن‌های عربی و ایرانی است و پیامی به تمام عرب‌ها و نه فقط سوریه است مبنی بر این‌که تمدن‌ها همدیگر را تکمیل می‌کنند، بایکدیگر گفتگو می‌کنند و مبارزه و جنگ نمی‌کنند و این‌که ایران به تمدن عربی و نمادهای آن احترام می‌گذارد.

 

168335596034214300

بی‌تردید درک ویژگی‌های مرحله جدید مستلزم توجه همگان به پیام‌ها و سیگنال‌های مهمی است که در راستای فضای سیاسی جدیدی قرار می‌گیرد؛ فضایی که روابط منطقه‌ای را بر پایه‌ها و قواعد جدید دوباره شکل می‌دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.