حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تأکید کرد: بن مایه حکومت علوی، که پیامبر(ص) هم از ایشان می خواسته، همین مراوده مردم و حکومت به یک مراوده عاطفی همراه با رحمت است. در فرازی که اشاره کردم، عبارت «یُستَدَلُّ عَلَى الصّالِحینَ» یعنی فردای قیامت در دادگاه عدل الهی حکام صالح را به آنچه که مردم درباره آنها می گویند قضاوت می کنند. سپس می فرماید بهترین ذخیره «عمل صالح با مردم» است.

یادگار امام گفت: آنچه که امروز می توان به عنوان یک پیام از روز غدیر برای همه مسلمانان جهان بازگو کرد این است که باید حکومت ها با مردم خودشان رابطه عاطفی برقرار کنند. اصل در حکومت «عفو و بخشش» و «رابطه عاطفی» است. در روایاتی از ائمه معصومین(ع) داریم که اگر حاکم در عفو خطا کند بهتر از این است که در عقوبت اشتباه کند.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی شب گذشته در دیدار جمعی از علمای اهل تسنن و مدیران کل اوقاف سوریه در حرم امام خمینی(س) با اشاره به اینکه غدیر روزی است که از منظر پیامبر(ص) ولایت و مسیر امامت تعیین شده، گفت: در نامه 53 نهج البلاغه حضرت امیر مسئولیتی که یک حاکم اسلامی باید نسبت به مردم داشته باشد را تصویر می کنند و می توان گفت این همان وظایفی است که پیامبر(ص) از همه حاکمان اسلامی مطالبه می کرده است.

یادگار امام تصریح کرد: در این نامه مهم حضرت خطاب به مالک اشتر می فرمایند «مردمان نیکوکار از سخنانى شناخته شوند که خداوند درباره آنان بر زبان بندگان خویش جارى مى سازد». بعد از آن وقتی می خواهند وظیفه حاکم را تعیین کنند می فرمایند «وَ أَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِیَّةِ». شارحین نهج البلاغه گفته اند «أشعر» از «شعار» می آید. شعار به معنای «لباس زیر» است؛ در مقابل «دثار» که لباسی است که رو می پوشیدند. یعنی رحمت به رعیت را مانند لباس زیرین خودت کن و به تنت بچسبان.

وی افزود: ایشان در ادامه می فرمایند که وقتی حاکم هستی دنبال غضب نباش. جایی که می توانی با مرحمت برخورد کنی، به سراغ غضب نرو. از عفو پشیمان نشو و از عقوبت کردن خوشحال نشو. ایشان وقتی اوضاف مردم را توضیح می دهند می فرمایند، بر مردم لغزش پدید می آید و بیماری بر آنها عارض می شود. اما تو نسبت به آنها مهربان برخورد کن. چون «یا برادر دینی تو هستند یا در خلقت با تو مشترکند».

 

بن مایه حکومت علوی مراوده مردم و حکومت به یک مراوده عاطفی همراه با رحمت است

 

سید حسن خمینی تأکید کرد: بن مایه حکومت علوی، که پیامبر(ص) هم از ایشان می خواسته، مراوده مردم و حکومت به صورت عاطفی همراه با رحمت است. در فرازی که اشاره کردم، عبارت «یُستَدَلُّ عَلَى الصّالِحینَ» یعنی فردای قیامت در دادگاه عدل الهی حکام صالح را به آنچه که مردم درباره آنها می گویند قضاوت می کنند. سپس می فرماید بهترین ذخیره «عمل صالح با مردم» است.

 

حکومت ها با مردم خودشان رابطه عاطفی برقرار کنند

اصل در حکومت «عفو و بخشش» و «رابطه عاطفی» است

در روایاتی از ائمه داریم که اگر حاکم در عفو خطا کند بهتر از این است که در عقوبت اشتباه کند

 

وی اظهار داشت: آنچه که امروز می توان به عنوان یک پیام از روز غدیر برای همه مسلمانان جهان بازگو کرد این است که باید حکومت ها با مردم خودشان رابطه عاطفی برقرار کنند. اصل در حکومت «عفو و بخشش» و «رابطه عاطفی» است. در روایاتی از ائمه معصومین(ع) داریم که اگر حاکم در عفو خطا کند بهتر از این است که در عقوبت اشتباه کند.

 

روزگار سختی داریم

دنیای اسلام با شرایط بسیار سختی مواجه است

بعضی از کشورهای عربی پیمان های بسیار بدی را با دشمن صهیونیستی برقرار  کرده اند

 

یادگار امام گفت: روزگار سختی داریم و همه دوستان واقف هستند به اینکه دنیای اسلام با شرایط بسیار سختی مواجه است. آمدن صهیونیست ها به کشورهای عربی که متأسفانه با آنها به پیمان رسیده اند، نقطه تاریکی است. متأسفانه حکام بعضی از کشورهای عربی پیمان های بسیار بدی را با دشمن صهیونیستی برقرار  کرده اند. این روزها آمدن رئیس جمهور آمریکا هم این مسأله را تسریع کرده است.

وی یادآور شد: سوریه از کشورهایی است که در مقابل این جریان صهیونیستی مقاومت کرده و از ارکان جبهه مقاومت است. دولت و حکومت سوریه و ریاست محترم جمهوری آن در این مسأله جزء خطوط مقدم هستند.

 

قدس، یکی از بزرگترین آرمان های امام بود

نباید بگذاریم از اولویت و اهمیت بحث قدس در جهان اسلام کاسته شده و به فراموشی سپرده شود

همه حاکمان و حکومت ها باید در آشتی، رحمت و عطوفت با مردمشان باشند

وحدت شیعه و سنی بود از آرمان های امام بود؛ در این شرایط سخت بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز داریم

 

یادگار امام با بیان اینکه یکی از بزرگترین آرمان های امام بحث قدس بود، یادآور شد: یکی دیگر از این آرمان ها موضوع «وحدت امت اسلامی» و میان شیعه و سنی بود که امروز در این شرایط سخت فکر می کنم ما بیش از هر زمان دیگری به این امور نیاز داریم. اول، نباید بگذاریم از اولویت و اهمیت بحث قدس در جهان اسلام کاسته شده و به فراموشی سپرده شود؛ نباید کسی بتواند این آرمان را تنزل دهد. دوم، نگذاریم در صفوف مسلمین شکاف عقیدتی و شکاف های باطل و تفرقه های غلط بیاندازند. سوم، باید همه حاکمان و حکومت ها در آشتی، رحمت و عطوفت با مردمشان باشند.

 

امروز راه مقابله با رژیم اشغالگر قدس بیداری، همدلی و همراهی بیشتر مردم است

 

وی با بیان اینکه ما همراه با مردم انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساندیم و ثمرات و اثرات آن را به وضوح دیدیم، تأکید کرد: امروز هم راه مقابله با رژیم اشغالگر قدس بیداری، همدلی و همراهی بیشتر مردم است. باید هرچه بیشتر تلاش کنیم که دل های مسلمانان به هم نزدیک تر شود. واقعا دشمنان می خواهند که ما هرچه بیشتر از هم دور شویم و از همین رو، امروز هیچ امری مهمتر از این نیست که همگان و به خصوص علمای اسلامی، بیش از اختلافات به نقاط اتحاد، عطوفت، رفاقت، رحمت و وحدت توجه کنند.

 

پافشاری برخی بر تشدید اختلافات بسیار خطرناک است

در جهان اسلام هیچ قضیه ای مهم تر از داستان فلسطین و بحث قدس وجود ندارد

 

یادگار امام تأکید کرد: پافشاری برخی بر تشدید اختلافات بسیار خطرناک است. دیدیم جریان تکفیری که نمونه آن در داعش بود و شما در سوریه آزارهای زیادی از آن دیدید، با تحلیل های غلط به جای اینکه هجمه خود را به صهیونیست ها و دشمنان اسلام متوجه کند، مثل خنجر در درون جامعه اسلامی به نزاع های قومی و طایفه ای پرداخت.

وی در پایان گفت:  در جهان اسلام هیچ قضیه ای مهم تر از داستان فلسطین و بحث قدس وجود ندارد. راه آن هم این است که علمای اسلام بیش از هر زمانی با هم رفاقت کنند؛ و هرچه بیشتر حکومت ها با مردم از در عطوفت و رفاقت در بیایند. پیروزی مسلمانان از راه اتحاد دل هایشان است و حضور شما در ایران و حرم امام خمینی(س) ان شاء الله یکی از پایه های تحقق این ضرورت است.

 

به گزارش خبرنگار جماران، در ابتدای این دیدار آقای «شیخ  محمد صواف» مدیر «مجمع دینی کفتارو» در ابتدا عید غدیر را از جانب «محمد عبدالستار السید» وزیر اوقاف سوریه به مردم ایران و یادگار امام تبریک گفت و تأکید کرد که این نخستین بار نیست که به زیارت مرقد امام خمینی(س) می آیند.

وی تأکید کرد: امام خمینی افکار و اندیشه زیادی را در زمینه نهضت و انقلابی گری ارائه کرد. 

 شیخ صواف تصریح کرد:  در میان افکار مهم زیادی که امام ارائه کرده است سه مساله و اندیشه قابل تأمل و مهم وجود دارند؛ یکی اینکه امام خمینی وقتی با دستش به قدس اشاره کرد و روز قدس را اعلام کرد و توان و امکانات امت و جمهوری اسلامی ایران را برای قدس به کار گرفت، قطب نما را به سمت جهت درست آن تغییر داد. تحویل سفارت رژیم اشغالگر به نمایندگان دولت فلسطین  توسط امام خمینی  در زمان خودش یکی از فتح های بزرگ بود.

 شیخ صواف درادامه گفت: در مساله وحدت اسلامی باید بگوییم که واقعیت این است که ما در این جا در این زیات مان از این مرد بزرگ نباید مسـأله مهمی را نادیده بگیریم و آن این است که برادران شیعه ما قبل از امام (شاید قبل از امام شاید هم بعد از امام) در عرفه موضعی بر خلاف موضع همگان اتخاذ می کردند. وقتی امام آمد تصمیم قطعی اتخاذ شد و این تصمیم تجسد واقعیت وحدت اسلامی بود. به دستور امام روز عرفه را اهل تسنن و شیعیان در یک روز و در یک تجمع برگزار کنند. امت سید ما حضرت محمد(ص) به حج یک خانه می روند. بنابراین، در یک روز در عرفه گرد هم جمع می شوند. این اقدام امام نه فقط یک اقدام حکیمانه بود بلکه یک اقدام جسورانه بود، از سوی دیگر نماز مسلمانان در حرم باید یک نماز باشد. این اقدام یک اقدام مهم در وحدت کلمه مسلمانان بود. 

وی اشاره کرد: در اینجا از این فرصت می خواهم استفاده کنم و ائتلاف استراژیک میان انقلاب اسلامی ایران و رهبران تاریخی سوریه به رهبری حافظ اسد رئیس جمهور سوریه اشاره کنم. این ائتلاف میان امام خمینی و حافظ اسد توانست که توان و امکانات امت اسلامی را گرد آورده و در جای درست خودش مورد استفاده قرار دهد. ما امروز با ایران عزیز در مساله بزرگ مان و در مساله  و ایستادن در برابر تکفیری ها که می خواهند امت اسلامی را تکه تکه کنند، و مساله مقاومت شریک هستیم.

 در ادامه «نبیل صالح» مشاور وزیر اوقاف سوریه شعری که درباره امام خمینی سروده بود را خواند.

سپس یکی دیگر از علمای سوری به ایراد سخن پرداخت.

وی تأکید کرد که بعد از آن که امت اسلامی در مسیر وحدت گام  برداشت و اقداماتی را انجام داد تلاش هایی برای چند پاره کردن امت اسلامی صورت گرفت. در عمل نیز اقدامات علمای سرزمین شام در تقویت مفهوم وحدت اسلامی اقداماتی بسیار زودهنگام بود. و علمای بزرگی مانند «شیخ محس الامین»، «شیخ احمد کفتارو» و «شیخ صالح الفرفور» از پیشتازان این مفهوم یعنی مفهوم وحدت اسلامی بودند. به همین دلیل صدای تکفیر فقط صدایی نبود که از زبان در می آمد بلکه صدایی بود که از تفنگ ها در می آمد و از جمله کسانی که این صدا به آنها اصابت کرد «شیخ محمد رمضان البوطی» شهید منبر و محراب که یکی از شخصیت های برجسته وحدت اسلامی به همراه دیگر علمای شام بود؛ علمایی مانند«شیخ محمد عدنان الافیونی» مفتی دمشق.

«شیخ احمد افیونی» پسر شیخ محمد عدنان الافیونی نیز در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت: از زمانی پیروزی انقلاب اسلامی ایران روابط عمیقی بین جمهوری عربی سوریه و جمهوری اسلامی ایران برقرار شد. اساس این ارتباط را حضرت امام خمینی رحمه الله علیه و حافظ اسد رئیس جمهور سوریه پایه ریزی کردند. روابط میان دو کشور که یکی از پایدارترین و متمایزترین رابطه ها میان دو کشور به شمار می رود روی اصول و مبادی پایه ریزی شده است  نه بر اساس منافع و مصالح.

وی ادامه داد: این رویکرد با  بشار اسد(حفظه الله)  رئیس جمهور کنونی سوریه و با امام سید علی خامنه ای(حفظه الله) ادامه یافت. این رابطه با همان روح و قدرت ادامه یافت، با حفظ اصول و مبادی. این رابطه در معرض تلاش ها و اقدامات زیادی برای قطع اش قرار گرفت ولی این رابطه میان دو کشور را هیچ کس نتوانست از بین ببرد.

افیونی تصریح کرد: آنچه که ملت ها و دولت های ایران و سوریه را کنار هم قرار می دهد مقابله با طغیان آمریکایی و اسرائیلی است. برای ما در شام به رغم جنگ ها و توطئه هایی که علیه ما راه انداختند، اما مسأله اصلی و مهم مساله فلسطین است و بشار اسد رئیس جمهور سوریه همیشه در همه سخنرانی های رسمی اش مساله فلسطین را ذکر می کند. با وجود آن که ویرانی و خونریزی اما این  یک باور و اصل برای ماست. 

وی افزود: روابط میان ما و ایران یک رابطه سیاسی،نظامی ، اقتصادی و دفاعی نیست بلکه رابطه ای برادارانه و ایمانی است که با دیدار متقابل علمای شام و ایران به دو کشور تقویت شده است. این هیأت نیز که از شام به ایران آمده است قصدش تأکید بر عمق این رابطه و برادری و جایگاه آن است.

در ادامه این دیدار«شیخ علاالدین فرفور»از مدیران «مجمع آموزشی اسلامی فتح»  یکی از بزرگترین موسسات دینی در سوریه گفت که وقتی شما(سید حسن) قدس را ذکر کردید سخنی از امام خامنه ای ذکر کردید که من این سخن را از پدرم «شیخ حسام الدین فرفور» شنیدم که امام خامنه ای به آنها وعده و مژده داد که به اذن خداوند تعالی نماز جماعت را در قدس برگزار می کنیم. ما منتظر تحقق این مژده هستیم و باور داریم که به لطف خداوند تعالی محقق می شود. 

وی در ادامه گفت که ما با شما احساس می کنیم یکی هستیم، یک بدن هستیم و اختلاف در جزئیات و فرعیات نباید خدای ناکرده به اصول و عقاید برسد. ما و شما یک چیز هستیم. ما این جا می آییم و با برادران مان و عزیزان مان و کشورمان دیدار می کنیم. 

فروفور تصریح کرد: من متأسفم که در این جا سخنی از برنارد لوئیس را ذکر می کنم که گفت«مهمترین اسلحه برای برای از بین بردن امت اسلامی کاشتن طایفه گرایی در آن است و توسعه اختلافات و تبدیل اختلافات به دشمنی است» اما ما به اذن خداوند بیداریم و آگاه هستیم  و در سایه مراجع دینی و روحی تلاش می کنیم تا اختلافات در جزئیات به دشمنی تبدیل نشود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.