منبع : خبرگزاری مجلس شورای اسلامی

نماینده اصولگرای مجلس با تاکید بر اینکه نباید از سطح تعامل مجلس هشتم با دولت سوء استفاده شود، تاکید کرد: فرمایش امام خمینی مبنی بر در راس امور بودن مجلس بارها از سوی مقام معظم رهبری مورد تایید قرار گرفته است.

"حشمت الله فلاحت پیشه" نماینده مردم اسلام آباد غرب، دالاهو، کرندغرب، گهواره و حمیل در گفتگو با خبرنگار خانه ملت با انتقاد از اظهارت اخیر رییس جمهور درخصوص جایگاه مجلس اظهار داشت: کاش رییس جمهور با ملاحظه بیشتری موضوع تفسیر جدید خودش از قانون اساسی را مطرح می کردند.

وی افزود: رییس جمهور با طرح این موضوع که مجلس دیگر در راس امور نیست، مهمترین مولفه مردم سالاری در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را که به خاطرش خون‌ها ریخته شده و بارها از سوی بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است را زیر سوال بردند.

فرمایش امام (ره) مورد تایید مقام معظم رهبری است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به جمله معروف حضرت امام(ره) در خصوص جایگاه مجلس که فرمودند" مجلس در راس امور است" اشاره کرد و گفت: این موضوع بارها از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است، حتی بعد از اصلاح قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و شکل گیری ساختار جدید در نظام اجرایی کشور، مقام معظم رهبری تاکید داشتند که بر طبق فرموده امام (ره) مجلس در راس امور است.

فلاحت پیشه قانون اساسی هر کشور را فصل الخطاب هرگونه بحث ساختاری و سیاسی دانست و تصریح کرد: اینگونه نیست که هر شخص و هر نهادی بیاید و در مقطعی طبق نظر خود تفسیری را ارائه دهد؛ بلکه همه باید قانون اساسی را فصل الخطاب بدانند و به آن پایبند باشند.

جمله امام خمینی از روح قانون اساسی نشات می‌گیرد

نماینده اسلام آباد غرب ادامه داد: جمله امام(ره) مبنی بر در راس امور بودن مجلس از روح قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نشات گرفته است.

این نماینده اصولگرای مجلس اصول مملکت داری در کشور ایران را سه کار اساسی عنوان کرد و گفت: این سه کار عبارتند از قانونگذاری، اجرا و نظارت که دو کار اول و سوم در حیطه اختیارات قوه مقننه است و تنها اختیار دوم یعنی اجرا در اختیار دولت قرار دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اختیارات مجلس را نقض ناپذیر و غیرقابل تفسیر دانست و خاطر نشان ساخت: البته این به آن معنا نیست که بخواهیم یک قوه را برقوه دیگر برتر بدانیم، بلکه منظور مشخص کردن جایگاه دو اصل مهم و اساسی قانونگذاری و نظارت در یک نظام دموکراتیک است.

وی افزود: قانونگذاری یعنی تدوین قوانین براساس اصول اسلامی و قانون اساسی و نظارت یعنی نظارت بر حسن اجرای قوانین. قانون اساسی این دو اصل عمده را برعهده مجلس شورای اسلامی گذاشته است و ابزارهای لازم برای اجرای آن را هم پیش بینی کرده است.

از دغدغه هماهنگی مجلس سوءاستفاده نشود

این نماینده مجلس به وظیفه نظارتی مجلس اشاره کرد و گفت: بحث نظارتی مجلس در قالب 4 اهرم نظارتی یعنی تذکر، سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح صورت می گیرد.

فلاحت پیشه تاکید کرد: یکی از دلایلی که موجب شائبه نزد رییس جمهور شده است و باعث شده این موضع را بیان کنند این است که مجلس به خاطر مصالحی که می بیند از ابزارهای نظارتی‌اش کمتراستفاده می کند و مشخصا در مجلس فعلی سوال یا استیضاح از رییس جمهور مورد توجه قرار نگرفته است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه مجلس تعامل خوبی با دولت داشته است، تصریح کرد: در بحث قانونگذاری مجلس تلاش کرده است با تعامل و از طریق جلسات کارشناسی مشترک با دولت مسائل را پیش ببرد که نشان دهنده حسن تعامل مجلس است و معتقدم در این روند مجلس بیش از دولت دغدغه هماهنگی و اداره مشترک امور را داشته است ولی نباید این دغدغه باعث سو استفاده شود که جایگاه ساختار قانونی مجلس را هم نادیده گرفته شود.

وی با تاکید براینکه روح حاکم بر جمله معروف امام(ره) در خصوص مجلس تغییر نیافته است، اظهار داشت: روح این سخن امام (ره) در قانون اساسی وجود دارد، مهمتر ازهمه اینکه این موضوع در دموکراسی ایرانی جایگاه مشخص و تعریف شده‌ای دارد.

فلاحت پیشه یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی را جایگاه مردم در اداره امور مملکت دانست و تاکید کرد: از آنجا که مجلس عصاره ملت است؛ بنابراین نمی توان هیچگاه مجلس را در راس امور ندانست و این مولفه‌ای است که بارها در تعامل و تقابل با دنیا برآن تاکید و افتخار کرده‌ایم و نمی توانیم در آن تغیییری ساختاری ایجاد کنیم.

نباید به قانون اساسی تعرض شود

نماینده اسلام آباد غرب با بیان اینکه مباحث قانون اساسی نباید هیچگاه منجر به اختلاف نظر شوند تصریح کرد: رییس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی باید بیش از همه دغدغه عدم تعارض در قانون اساسی را داشته باشد نه اینکه خودشان یک موضوع تعارضی را مطرح کند.

وی خاطرنشان ساخت: امیدواریم موضوع مطرح شده از سوی رییس جمهور به یک چالش تازه تبدیل نشود؛ چرا که این موضوع می تواند یک ضربه ساختاری به قانون اساسی باشد.

این نماینده مجلس، قانون اساسی در هر کشوری را یک امر مقدس عنوان کرد و اظهار داشت: در ایران تقدس قانون اساسی بیشتر از سایر کشورهای دنیا است؛ چرا که ما در انقلاب و جنگ برای این قانون خون‌های زیادی داده‌ایم و نمی توان به راحتی به این قانون و سنت مرحوم امام (ره) بی حرمتی کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.