در این سفر، علاوه بر ملاقات با «سرگئی ملیکوف»، رییس جمهوری داغستان، ملاقات با مفتی اعظم داغستان، بازدید از دانشگاه دولتی داغستان، بازدید از مسجد جامع خامنه ماخاچ قلعه و حسینیه ها، ملاقات با رییس دانشگاه و ملاقات با مقامات و فعالان اقتصادی و تجاری و همچنین بازدید از مرزها و گمرکات فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان در دستور کار کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و هیات همراه وی قرار داشت.
به گزارش جماران؛ «کاظم جلالی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در راستای دیپلماسی استانی و گسترش همکاری فیمابین استانهای ایران با مناطق مختلف روسیه، در تاریخ ۱ تیر به همراه هیاتی دیپلماتیک، از طریق مرز زمینی وارد جمهوری داغستان شد و مورد استقبال «قاضی محمدوف»، معاون نخست وزیر و مورزایف، معاون اول وزیر صنعت جمهوری داغستان قرار گرفت.
در این سفر، علاوه بر ملاقات با «سرگئی ملیکوف»، رییس جمهوری داغستان، ملاقات با مفتی اعظم داغستان، بازدید از دانشگاه دولتی داغستان، بازدید از مسجد جامع خامنه ماخاچ قلعه و حسینیه ها، ملاقات با رییس دانشگاه و ملاقات با مقامات و فعالان اقتصادی و تجاری و همچنین بازدید از مرزها و گمرکات فدراسیون روسیه و جمهوری آذربایجان در دستور کار سفیر جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه وی قرار داشت.
بازدید سفیر ایران در روسیه از مسجد جامع خامنه ماخاچ قلعه
«کاظم جلالی»، سفیر ایران در روسیه و هیات همراه، در ابتدای ورود خود به جمهوری داغستان از مسجد جامع خامنه در شهر ماخاچ قلعه، مرکز این جمهوری دیدار نمود. در این دیدار علاوه بر دکتر نوری محمدزاده امام جماعت این مسجد، وزیر امور ادیان و اقلیت ها این جمهوری نیز حضور داشتند. «امام نوری» از اهتمام و توجه مقام معظم رهبری و رییس جمهوری اسلامی ایران به منظور ترسیم وجهه مناسبی از اسلام تشکر و قدردانی نمود. جلالی نیز در جمع صمیمی تعدادی از شیعیان محب اهل بیت داغستان، روند همکاری های رو به توسعه ایران و روسیه را ترسیم و بر این نکته تاکید نمود که روسیه نمونه خوبی از زندگی مسالمت آمیز ادیان، مذاهب و اقوام مختلف در کنار هم می باشد. این مسجد در سال ۱۳۱۰ هجری قمری توسط برادران خامنه ای که از شهروندان ایرانی بودند تاسیس گردید و مرکز این جمهوری حدود ۱۰ هزار شیعه را در خود جای داده است.
دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با نخست وزیر جمهوری داغستان
«کاظم جلالی»، در اولین روز سفر خود به جمهوری داغستان، در تاریخ ۱ تیرماه ۱۴۰۱ با «عبدالمسلم عبدالمسلم اف»، نخست وزیر این جمهوری، دیدار و در خصوص توسعه روابط داغستان با ایران تبادل نظر کرد. جلالی، داغستان را نه تنها به عنوان یک جمهوری مهم در روسیه بلکه به عنوان مبدا ورودی کالاهای ایرانی به روسیه با اهمیت ارزیابی نمود و در ادمه افزود تمام راههای ارتباطی ایران به این کشور از مسیرهای ریلی، دریایی و زمینی از جغرافیای این جمهوری عبور می کند. عبدالمسلم عبدالمسلم اف نیز اعلام نمود که مقامات این جمهوری با اهتمام فراوان، بهبود زیرساخت های لجستیک در داغستان را با هدف تسهیل روابط تجاری و اقتصادی با ایران را در دستور کار خود دارد.
گزارش بازدید سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه از مسجد ایرانیان در جمهوری داغستان