هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در رابطه با اصلاح قانون اساسی گفت: ما معتقدیم که فرایند بازنگری در خود قانون اساسی پیش بینی شده و ما فکر می کنیم منطقی این است که از ظرفیت های فعلی به نحو احسن استفاده کنیم ولی راه بسته نیست.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص طرح صیانت، گفت: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیب ‌های فراوانی دارد و تفاوت متن اولیه تا متن انتهایی زیاد است و ممکن است در کمیسیون تغییرات کند و گاهی اوقات با ایرادات شورای نگهبان ممکن است تغییراتی داشته باشد؛ لذا واقعا با توجه به اینکه نمی دانیم مصوبه مجلس در نهایت چه چیزی خواهد بود، الآن نمی توانیم نسبت به آن اظهار نظر کنیم. 

به گزارش خبرنگار جماران، هادی طحان نظیف در نشست خبری امروز(شنبه 7 اسفند 1400) ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) با اشاره به بررسی 15 طرح و لایحه در شورای نگهبان، گفت: اولین مورد لایحه اصلاح قانون «مبارزه با قاچاق کالا و ارز» است که دیگر شورای نگهبان نسبت به آن ایراد و ابهامی نداشت و تایید شد. این لایحه متعلق به دولت بود و برای بهبود بحث قاچاق کالا و ارز تهیه شد و گام‌ های مؤثری قرار است بردارد و ان شاء لله در اجرا شاهد قانون مؤثری باشیم. 

سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: با بررسی ‌های صورت گرفته ابهامات طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان رفع شد و اعضای شورای نگهبان این طرح را مغایر شرع و قانون اساسی تشخیص ندادند. امیدواریم با اجرای این قانون شاهد کاهش مشکلات مردم این منطقه باشیم.  

وی اظهار داشت: شورای نگهبان نسبت به طرح «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» ایرادات و ابهاماتی داشت اما با اصلاحات مجلس این ایرادات برطرف شد و ما دیگر ایرادی به این طرح نداریم ولی اخیرا نامه ‌ای را از طرف هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام دریافت کرده ایم که هنوز ایرادات این هیأت برطرف نشده و ما این ایرادات را به مجلس منعکس می ‌کنیم. 

طحان نظیف در پاسخ به سؤالی در خصوص طرح صیانت از فضای مجازی گفت: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیب ‌های فراوانی دارد و تفاوت متن اولیه تا متن انتهایی زیاد است و ممکن است در کمیسیون تغییرات کند و گاهی اوقات با ایرادات شورای نگهبان ممکن است تغییراتی داشته باشد؛ لذا واقعا با توجه به اینکه نمی دانیم مصوبه مجلس در نهایت چه چیزی خواهد بود، الآن نمی توانیم نسبت به آن اظهار نظر کنیم فقط باید وفاق بیشتری نسبت به این طرح وجود داشته باشد و موافقان و مخالفان در فضای آرامی نظرات خود را اعلام کنند. 

وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره رویکرد شورای نگهبان در مواجهه با طرح صیانت اظهار داشت: بر اساس قانون اساسی، در خصوص کلیه طرح ها و لوایح، ما هرچه منع شرعی یا قانونی داشته باشد را اعلام می ‌کنیم اما تا متن اصلی را نبینیم نمی‌ توانیم راجع به آن اظهار نظر کنیم. ترتیبات داخلی مجلس برعهده مجلس و بر اساس آیین ‌نامه مجلس است و ما در آن ترتیبات ورود نمی ‌کنیم و کار ما از زمان دریافت مصوبه شروع می ‌شود و ما متن را به لحاظ محتوای آن بررسی می‌ کنیم. 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درخصوص طرح رتبه ‌بندی معلمان گفت: شورای نگهبان به دنبال حل مسأله است و اختلافی با مجلس ندارد. این طرح در مجلس مصوب شده اما ما به صورت رسمی آن را دریافت نکرده ایم و بعد از دریافت طرح در دستور کار قرار می ‌گیرد. نسبت به این طرح دو دسته اشکالات مالی و غیرمالی مطرح بود. ما بررسی خواهیم کرد که آیا دولت تقبل مالی را نسبت به این لایحه داشته یا نداشته است. ما به دنبال حل مسئله رتبه‌بندی معلمان هستیم. 

وی در پاسخ به سؤالی راجع به ضرورت اصلاح ساختار بودجه یادآور شد: بحث اصلاح ساختار بودجه یکی از اموری است که مقام معظم رهبری هم به آن تاکید داشته اند. در دولت قبل کارهایی در این زمینه انجام شده اما آن ‌گونه که شایسته بود به آن پرداخته نشد. مجلس فعلی هم قانونی را در این زمینه تصویب کرد اما انتظار این است که گام ‌های بلندتری توسط دولت و مجلس برداشته شود. 

طحان نظیف در پاسخ به سؤالی درباره دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات دولت گفت: نسبت به این موضوع قبلا نظر شورا را عرض کرده ام. ممکن است شورا گزارشاتی را در این خصوص دریافت کرده باشد و عکس این هم داریم که مثلا نماینده ای در نامه به تمامی وزارتخانه ها اعلام کرده بود ورودی به این قضیه ندارد و رونوشت آن هم برای شورای نگهبان فرستاده بود. کار این نماینده قابل ستایش است اما در هر صورت اگر گزارشی دریافت کنیم مستلزم بررسی است. 

وی در رابطه با وظایف و اختیارات شورای نگهبان از حیث رسیدگی ‌های تخصصی  نیز گفت: موضوعی در دستور کار شورای نگهبان قرار نمی ‌گیرد مگر اینکه مجامع مشورتی فقهی و حقوقی و همچنین پژوهشکده شورای نگهبان راجع به آن اظهارنظر کرده باشند. این مجامع جلساتی را با کارشناسان و نخبگان حوزه‌ های مختلف برگزار و نظرات خودشان را بعد از این جلسات اعلام می‌ کنند. ما نیز با توجه به اینکه شورای نگهبان برای بررسی محدودیت زمان 10 روزه دارد، با اشتیاق در خدمت نخبگان، کارشناسان و مسئولان کشور هستیم. 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی راجع به طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس گفت: هرچیزی که به شفافیت بیشتر کمک کند و منع قانونی و شرعی نداشته باشد با آن موافقیم اما نسبت به مفاد این طرح نمی ‌توانم فعلا اظهارنظر کنم و باید دید چه متنی به تصویب نمایندگان مجلس می ‌رسد. 

وی در رابطه با لایحه بودجه سال 1401 اظهار داشت: بررسی لایحه بودجه سال 1401 هنوز در صحن مجلس آغاز نشده اما طبق روال پژوهشکده شورای نگهبان در حال بررسی موضوع است و سعی می ‌کند پا به پای مجلس پیش آید. هنوز نظر رسمی و غیررسمی راجع به لایحه بودجه به مجلس ارائه نکرده ‌ایم و قائل به این نیستیم که به صورت پیشینی نکته ‌ای را منتقل کنیم. 

طحان نظیف در پاسخ به سؤالی راجع به اصلاح قانون اساسی گفت: ما معتقدیم که فرایند بازنگری در خود قانون اساسی پیش بینی شده و اگر ترتیبات قانونی طی شود امکان بازنگری وجود دارد و راه بسته نیست؛ شورای بازنگری تشکیل می شود که تمامی اعضای شورای نگهبان هم عضو آن هستند. ولی ما فکر می کنیم منطقی این است که از ظرفیت های فعلی به نحو احسن استفاده کنیم و اولویت را به اجرای قانون فعلی بگذاریم. 

وی در پاسخ به سؤالی راجع به واردات خودرو و آزادسازی قیمت گفت: ما در مرحله آخر نسبت به مصوبه ساماندهی صنعت خودرو ایراد و اشکالی نداشتیم و ایراد هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را منعکس کردیم و الأن موضوع را باید از مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری کرد. 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درمورد بودجه شرکت ‌های دولتی گفت: شرکت ‌های دولتی استقلالی دارند اما این به این معنا نیست که شفاف نباشند و بالأخره باید معلوم شود دخل و خرج آنها چگونه است و شورای نگهبان نسبت به آن حساسیت دارد. 

وی در رابطه با برگزاری الکترونیکی انتخابات سال 1402 گفت: موارد اجرایی این مسأله باید از طرف مجری انتخابات یعنی وزارت کشور صورت گیرد اما شورای نگهبان هم با این موضوع موافق است مشروط به اینکه امنیت آرای مردم تضمین شود. ما در این زمینه اعلام آمادگی نیز می‌ کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.