جلسه رای اعتماد به کابینه دولت سیزدهم با حضور و سخنرانی رئیسی رئیسجمهور و قالیباف رئیس مجلس در صحن علنی مجلس برگزار شد.
به گزارش جماران؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز شنبه۳۰ مردادماه ۱۴۰۰ با ریاست محمد باقر قالیباف و حضور ۲۲۳ نماینده به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم آغاز شد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور و غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیسجمهور نیز در صحن علنی مجلس حاضر هستند.
حسین علی حاجی دلیگانی، نایب رئیس مجلس در ابتدای این جلسه اسامی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را که در صحن حضور دارند، به شرح زیر قرائت کرد:
جواد اوجی: وزارت نفت
احمد وحیدی: وزارت کشور
سید احسان خاندوزی: وزارت امور اقتصادی و دارایی
حجت الاسلام خطیب: وزارت اطلاعات
محمد مهدی اسماعیلی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید جواد ساداتینژاد: وزارت جهاد کشاورزی
سید عزت الله ضرغامی: وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی
حمید سجادی: وزارت ورزش و جوانان
رضا فاطمی امین:وزارت صنعت، معدن و تجارت
امین حسین رحیمی: وزارت دادگستری
علی اکبر محرابیان: وزارت نیرو
حسین امیرعبداللهیان: وزارت امور خارجه
حسین باغگلی: وزارت آموزش و پرورش
حجت عبدالملکی: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
بهرام عیناللهی: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
رستم قاسمی: وزارت راه و شهرسازی
امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
محمد علی زلفی گل: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
عیسی زارعپور: ارتباطات و فناوری اطلاعات
قالیباف: برای نخستین بار در تاریخ مجلس، همه نمایندگان بصورت چهره به چهره با وزرا آشنا شدند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با برنامه ریزی قبلی و با شکل گیری سامانه این فرصت فراهم شد تا همه وزرا در همه کمیسیونها حضور پیدا کنند و نمایندگان چهره به چهره با وزرا صحبت کنند و نمایندگان شناخت خوبی از وزرا پیدا کردند و وزرا هم با نگاه مجلس آشنایی پیدا کردند.
محمدباقر قالیباف در آغاز صحن علنی مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام سجاد (ع) و خیرمقدم به رئیس جمهور، معاون اول و وزرای پیشنهادی که در صحن علنی مجلس حاضر هستند، گفت: در صحن مجلس و در چند روز پیش رو روزهای مهم و حساسی را هم مجلس و هم دولت به دوش دارند. امیدوارم همانطور که در هفته گذشته براساس آییننامه، وزرای پیشنهادی در کمیسیونهای مجلس حاضر شدند و با برنامه ریزی قبلی و برای اولین بار با شکل گیری سامانه این فرصت فراهم شد تا همه وزرا در همه کمیسیونها حضور پیدا کنند و نمایندگان چهره به چهره با وزرا صحبت کنند و نمایندگان شناخت خوبی از وزرا پیدا کردند و وزرا هم با نگاه مجلس آشنایی پیدا کردند.
وی ادامه داد: امیدوارم در این روزهای صحن این فرصت فراهم شود که هم مردم و هم نمایندگان و هم وزرای پیشنهادی با هم گفت و شنود داشته باشند.
رئیس مجلس تاکید کرد: لازم است طبق ماده ۲۰۳ آیین نامه یک رای گیری داشته باشیم که تا پایان رای اعتماد تصویب کنیم که جلسه ما صبح و بعد از ظهر ادامه پیدا کند.
بررسی صلاحیت کابینه سیزدهم در دو نوبت صبح و عصر انجام میشود
با موافقت نمایندگان بررسی صلاحیت کابینه در دو نوبت صبح و عصر برگزار میشود.
در صحن علنی مجلس شورای اسلامی محمدباقر قالیباف با اشاره به ماده ۲۰۳ آییننامه داخلی مجلس بررسی صلاحیت کابینه دولت سیزدهم را در دو نوبت صبح و عصر به رای نمایندگان گذاشت که از مجموع ۲۷۵ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس با ۲۴۸ رای موافق مورد قبول قرار گرفت.
بر این اساس، نمایندگان تا پایان زمان رای اعتماد در دو نوبت صبح و عصر در صحن علنی مجلس کابینه را بررسی میکنند.
رئیسی: ترکیب وزرای پیشنهادی مطلقا تحت فشار فرد یا گروه خاصی ایجاد نشده است
رییس جمهوری، دولت را تضمین کننده آزادیهای مشروع عنوان کرد و گفت: در انتخاب وزرا تحت تاثیر هیچ جریان و گروه خاصی قرار نگرفتم البته پیشنهادهای زیادی از گروههای مختلف برای معرفی افراد برای دولت ارسال شد.
سید ابراهیم رییسی روز شنبه در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: برای ابتکار بسیار خوبی که مجلس شورای اسلامی نسبت به بررسی وضعیت وزیران پیشنهادی کرد، سخنان آنها را در کمیسیونهای اصلی و فرعی شنید و وقت بسیار خوبی گذاشت، باید صمیمانه از رییس مجلس برادر مجاهدم دکتر قالیباف و هیات رییسه و رییس کمیسیونها و اعضای آنها تشکر کنم.
رییسجمهوری اضافه کرد: خداوند منان را شکرگزاریم که دلهای مردم عزیز و صبور ایران را هدایت کرد و توفیق عظیم خدمت و بار سنگین امانت را به بندگانی از دل مردم سپرد تا در آستانه قرن پانزدهم هجری شمسی با تکیه بر اصیلترین شعارهای نهضت خمینی کبیر (ره) و رهنمودهای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی امانتدار اولین دولت گام دوم انقلاب اسلامی در ملک عالم آل محمد (ص) هستیم.
رییسی گفت: میدانیم فرصت خدمت کوتاه و رنج های مردم بسیار است. این بار امانت جز با هدایت الهی و عنایت اهل بیت (ع) و عزم اراده پولادین برای تحول به سرمنزل مقصود نخواهد رسید و تحول خواهی چز با تکیه بر شعارهای اصیل انقلاب اسلامی و پیروی از رکن رکین ولایت فقیه به ساحل امن عدالت و پیشرفت منتهی نخواهد شد.
وی ادامه داد: اکنون هنگامه حرکتی جهادی، حکیمانه، شجاعانه و مردمی است که با بهره جویی از ظرفیتهای عظیم فکری و نخبگانی و مشارکتی آحاد ملت، همراهی و همدلی مجلس انقلابی و نمایندگان مردم در چارچوب سند تحول دولت مردمی زمینه ساز تحقق ایران قوی باشد.
رییسی گفت: سند تحول مردمی به عنوان چارچوب حاکم بر برنامههای وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم برگرفته از محورهای بنیادی پنجگانه است؛ نخست، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، دوم تعالی فرهنگ اسلامی و ایرانی، سوم اقتصاد مقاومتی، چهارم تامین و بهبود معیشت جامعه به ویژه اقشار کم درآمد و پنجم توسعه روابط بین المللی براساس منافع ملی و الهام بخشی در جهان اسلام است که در هریک از برنامهها عدالت و پیشرفت کانون برنامه ریزی قرار گرفته است و برآیند آنها رونق تولید داخلی و تعالی ایران اسلامی خواهد بود.
وی اضافه کرد: به علاوه زنجیره کامل فرایند تحولی در هر حوزه شامل توصیف و تحلیل واقع بینانه از وضع موجود، تصویر پردازی از آینده مطلوب و تاکید بر ارائه راهبردها و راهکارهای معطوف به علل وقوع چالشها، برنامهریزی در چارچوب ظرفیتهای ساختاری انسانی مالی دولت با رویکرد یاری دیگر قوا و نهادهای حاکمیتی مدنظر قرار گرفته است.
رییس جمهوری ادامه داد: کاهش نقشهای تصدیگرایانه و افزایش نقش میدانسازی و تسهیلگری دولت برای به صحنه آمدن و بسیج ظرفیت گسترده و متنوع مردمی بهویژه جوانان و نخبگان که همواره پیشتاز و پیشران تحولخواهی هستند، از دیگر حوزههای مورد تاکید در برنامه است و همه برنامهها به گونهای تهیه و تنظیم شده که تضمینکننده تحقق دومحور اصلی و مهمی یعنی عدالت و پیشرفت در کشور باشد.
رییسی خاطرنشان کرد: عدالتمحوری هم در توزیع منابع و هم در توزیع فرصتها و هم در توانمندسازی و کشف و تقویت استعدادهاست. علاوه بر این عدالتمحوری در شایستهسالاری و شکستن باندهای بسته قدرت و ثروت است. رویکرد عدالتمحوری در تضمین حقوق همه مردم از زن و مرد و کودک و نوجوان، روستایی و شهری مطرح میشود.
وی تصریح کرد: محور دوم در پرتو مشارکت و تلاش همه جانبه برای مردمیسازی اقتصاد و فرهنگ و صیانت از آزادیهای اساسی و حقوق عامه است، همچنین در فعالسازی با رویکرد خانوادهگرا و حمایت همهجانبه از خانواده برنامه شکل میگیرد.
رییسی بیان کرد: برای تحول در دو محور عدالت و پیشرفت یا با مشارکت همگانی برنامه دولت چرخشهای تحولآفرین زیر را دنبال میکند.
رییس جمهوری یادآور شد: چرخش از بوروکراسی کندکننده و فسادخیز به نفع ساز و کارهای جلب مشارکت عمومی، تغییر رویکرد از اقدامات صرفا مقابلهای با فساد به اقدامات پیشگیرانه از فساد، چرخش از رویکرد تفکیکی در برنامهریزیهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی به رویکرد تلفیق سیاستهای فرهنگی اقتصادی و اجتماعی است از جمله برنامهها است.
وی خاطرنشان کرد: تغییر رویکرد از بخشینگری و پایتخت محوری در اتخاذ تصمیمات و توزیع منابع و امکانات به فعالسازی ظرفیتها در سراسر کشور براساس آمایش سرزمینی، گذار از تصمیمگیریهای سلیقهای و موسمی در حلقههای بسته کارشناسی به فرایندهای جلب مشارکت حداکثری به ویژه در حوزه نخبگانی از جمله این برنامهها است.
رییسی عنوان کرد: تغییر رویکرد مداخلهای به رویکرد حمایتی، هدایتی، نظارتی در بازارهای سرمایه، ممانعت از تغییر پیدرپی مقررات جهت ایجاد ثبات و تقویت تولید و تجارت، افزایش نقش دولت در تنظیمگری و تسهیلگری در فضای کسب و کارها تغییر رویکرد اقتصاد سنتی متمرکز بر منابع و توجه بیش از پیش به اقتصاد دانشبنیان و مبتنی بر فناوریهای نرم و نوین از جمله این برنامهها است.
رییس جمهوری تغییر رویکرد از صادرات مبتنی بر مواد خام و اولیه به تولید محصولات صنعتی و با تکنولوژی بازارمحور، تغییر رویکرد از اداره کشور براساس درآمدهای نفتی و روشهای تورمزا در تامین منابع مالی دولت به افزایش بهرهوری، خلق ثروت ملی و درآمدهای پایدار، تغییر رویکرد از بودجهریزی سنتی و مبتنی بر چانهزنی به بودجهریزی بر مبنای عملکرد عملیاتی و هوشمند از جمله این برنامهها عنوان کرد.
رییسی در بخش دیگری از سخنانش گفت: توجه بیش از پیش به فرصتهای اقتصادی روستا، تقویت اقتصاد مبتنی بر کشاورزی و کارهای هدایتی برای تقویت بنیه بخشهای میانی و محروم به صورت پایدار و صیانت از محیط زیست و کمک به نهادهای مردمی از دیگر محورهایی است که در این دولت مدنظر است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهم شرایط و وضعیت کشور را که نمایندگان خود مطلع هستند و ارقام را میدانند بگویم، اینها مشکلاتی است که امروز دولت با آن مواجه است که یک برنامه آنی، فوری و کوتاه مدت با محوریت مشکلات پیش رو و یک برنامه میان مدت و بلند مدت در دولت تعریف کردهایم و این برنامهها به زودی در اختیار نمایندگان و نخبگان کشور قرار خواهد گرفت و مشکلات که امروز دغدغه همه است در این برنامه تقدیم خواهد شد.
مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی اولویت نخست دولت است
رییسی اولویت نخست خود را در دولت، مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی در کشور عنوان کرد و گفت: تعجیل در واکسیناسیون عمومی و اجرای پروتکلهای بهداشتی و ارتقای سطح درمان اولویتی است که دولت در بحث کرونا دنبال میکند.
رییس دولت سیزدهم ادامه داد: اولویت دوم مساله اقتصاد، ثبات اقتصادی، بهبود شاخصهای کلان و تقویت معیشت مردم و رفع مشکلات معیشتی و تقویت فضای کسب و کار است.
رییسی با بیان اینکه وضعیت فعلی نتیجه گره زدن اقتصاد به خواست دیگران است، خطاب به نمایندگان گفت: شما هم خوب از این وضعیت مطلع هستید. حل مشکلات تورم بالای ۴۴ درصد اعلامی مرکز آمار یا بیش از ۵۵ درصد بانک مرکزی، افت شدید ارزش پول ملی، کسری قابل توجه بودجه، کاهش قدرت خرید مردم و خانوارها و سختی معیشت مردم، رشد بالای نقدینگی، حجم بالای بدهی دولت و مسائلی از این دست امکان پذیر است اما نیاز به برنامه دارد و همچنین نیازمند نیروی کارآمدی است که در جای جای کشور بتواند تحولآفرین باشد.
وی شرط سوم انجام این کار را پیگیری و نظارت تا آخرین لحظه و تحقق اجرای برنامههای تحول در کشور عنوان کرد و ادامه داد: اگر این سه شرط باشد حتماً بر مشکلات فائق خواهیم آمده و دولت با کمک مجلس این کار را انجام خواهد داد.
رییسی با اشاره به شاخصهایی که در انتخاب وزیران مد نظر قرار گرفته است، گفت: مساله توجه به تخصص و داشتن دانش در حوزه مأموریت از مسائل مورد توجه در انتخاب و معرفی وزیران بود. داشتن تعهد کاری، روحیه انقلابی و جهادی، فساد ستیزی و مردمی بودن از دیگر شاخصهای انتخاب وزیر بود. در کابینه ترکیبی از جوانان، جوانگرایی و تجربه در کنار یکدیگر قرار گرفت تا بتواند مجموعه تخصص، تعهد و داشتن دانش در حوزه ماموریت و تجربه کار، امور را به پیش ببرد و یک نتیجه کارآمدی بسازد.
وی افزود: روش انتخاب همکاران این طور بود که ابتدا فراخوانی در سایت داشتیم و بسیاری از نخبگان در آن شرکت کردند و افراد و چهرههای بسیاری معرفی شدند. این مشارکت مردم در معرفی نیروهای کارآمد بسیار برای دولت مفید و موثر بود.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اسم وزیران پیشنهادی جز ۲ وزیر، دهها بار در سایت پیشنهاد شد. بعد از پیشنهادات مردم، اسامی در ۹ کارگروه تخصصی برای بررسی ارسال و از مراجع ذیصلاح دستگاههای نظارتی در داخل و بیرون از دولت و دستگاه قضایی استعلام شد. با حساسیت سوابق اجرایی این افراد دنبال شد.
رییس دولت مردمی گفت: برای هر وزارتخانه چند نفر مشخص شدند و کارگروههای تخصصی معین شد تا برنامه آنان و مصاحبه با تک تک افراد پیشنهادی انجام شود. در هر کارگروه ۵ نفر، مصاحبه و ارزیابی شدند. مصاحبه کنندگان با تعیین شاخصهایی برای نمره دادن از نظرات یکدیگر مطلع نبودند و در جای دیگر نظرات این افراد جمع بندی می شد و در نهایت این نظرات را از نزدیک با بررسیهای دقیق نهایی کردم.
رییسی تصریح کرد: تلاش این بود به سراغ بسیاری از نیروهایی که در ذهن شما است و نیروهایی که میشناسید، از این شاخصها هم برخوردار هستند برویم. به سراغ آنها هم رفتیم اما ممکن است هر دعوتی با مسائلی مواجه شود که برخی مشکلاتی داشتند و برخی در مجلس بودند و ترجیح آنان ماندن در مجلس بود مانند آقای نیکزاد و آقای امیرآبادی.
رابطه سببی و نسبی و فشار در انتخاب وزیران نقش نداشته است
رییس دولت سیزدهم یادآور شد: هرگز رابطه سببی، نسبی، خانوادگی فشار از فرد، جریان و حزبی مطلقا در پیشنهاد و انتخاب وزرا نقش نداشته است. مرا میشناسید کسی نیستم که بخواهم با فشار و تحمیل فردی را انتخاب کنم و این در روحیه من نیست. البته پیشنهاد افراد مختلف و دلسوزان را بررسی کردیم. در ارتباط با کار شاید ترکیب را طوری ببینید که هر کدام از یک بخش و جایی هستند که باید بگویم این ترکیب، یک تشکل یا حزب سیاسی نبود که هر کسی در این تشکل بوده، همه را در این کابینه بگذاریم. سعی کردیم افراد شایسته را از بخشهای مختلف پیگیری و آنان را معرفی کنیم برای همین این جهت هم مورد تاکید و توجه بوده است.
رییس جمهوری گفت: در بررسی وضعیت و صلاحیت وزرا تلاش شده به این محورهایی که همواره مورد تاکید رهبری است و بنده به عنوان طلبه و شما تلاش کنیم در انتخاب افرادی که میخواهیم به کار گماریم حتما کارآمدی مورد توجه باشد. ارزشی بودن مساله محوری باشد توجه به مردم و مردم گرایی مورد تاکید باشد جوان و نیروی جوان مورد تاکید باشد و تلاش ما این است که این شاخصها قابل توجه باشد.
وی افزود: کشور در شرایطی است که باید همکارانی داشته باشیم که برون رفت از این شرایط را بتوانند تسهیل کند
رییسی در ادامه به بررسی کارنامه وزیران پیشنهادی دولت پرداخت و گفت: در وزارت آموزش و پرورش چند سند تحول وجود دارد که در دوره انتخابات تاکید کردیم، فرهنگ و آینده سازان در کشور و معلمان و فرهنگیان موضوع با اهمیتی است، توجه به توانمندی معیشتی و علمی فرهنگیان مورد توجه ماست، حتما فرهنگیان بدانند در برنامه دولت توجه ویژه به فرهنگیان به ویژه طرح رتبه بندی مورد توجه است که با همکاری مجلس دنبال میکنیم. علاوه بر این مساله توجه به سند تحول آموزش و پرورش مورد تاکید ماست. توجه به مساله شورای عالی آموزش و پرورش بسیاری مهم بوده است و بررسی کنید روسای جمهوری در ادوار گذشته چند نفر در این جلسات شرکت کردند، انشالله در مسائل مهم شورای عالی آموزش و پرورش را تشکیل میدهیم.
باغگلی تحولگرا و با تجربه است
رییس جمهوری تاکید کرد: در همه ادوار مساله آموزش و پرورش مطرح شده ولی باید حل اساسی شود مساله مهمی که در رابطه با موضوع فرهنگیان است رابطه خانه و مدرسه است که باید به صورت کامل و سیستمی دنبال شود.
رییسی درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: زمانی که در آستان قدس بودم در دانشگاه فردوسی گفتم برخی از از اساتید برجسته را معرفی کنند که این کار را کردند و ما چند اساتید برجسته را جذب کردیم در بخش تربیت بدنی و مسائل روانشناسی چهرههای خوبی جذب شدند. در زمینه آموزش و پرورش باغگلی به عنوان یک جوان تحولگرا مشغول کار شد. همان موقع یک عده مقابلش ایستادند نامه و شبنامه پخش کردند.
وی تاکید کرد: ما یک گروه تخصصی فرستادیم ببینیم که کارهای ایشان اشکالی دارد دیدیم نه، ایشان کار خود را ادامه داد بعد از این که آمدیم تولیت جدید دوباره شروع کردند شبنامه پخش کردند. تولیت جدید گروه از تهران آوردند و کار ایشان را بررسی کردند که ایشان تا امروز کار خود را ادامه میدهند در آموزش و پرورش هم مساله تخصص را در نظر گرفتیم ایشان دکترای تعلیم و تربیت است برخلاف آنچه در برخی سایتها پخش کردند معلمی مدرسه مهد کودک در حوزه دبستان و دبیرستان تا دانشگاه همه مراحل را بوده است.
رییس دولت سیزدهم گفت: برخی میگویند باید تجربه داشته باشد اداره کردن چندین مجموعه آموزشی هفت هزار دانش آموز قریب هزار معلم و همکاری با بخشهای مختلف آموزش و پرورش ما اسم این را تجربه میگذاریم، ایشان این جهت را دارند هم دانش و هم تجربه دارند ما بررسی کردیم همه گزینهها از تیم کارگروه ما عبور کردند تک تک این ها بررسی نسبت به آنان صورت گرفت و به آنان نمره دادند.
زارع پور میتواند برنامه های وزارت ارتباطات را به نتیجه برساند
وی در ادامه درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایشان تجربه دهه ۸۰ را دارند و هم در مدتی که در دستگاه قضایی کار کردند، تجربه موفقی داشتند. برنامه ما در وزارت ارتباطات هوشمندسازی، شفاف سازی، فعال کردن اقتصاد فضای مجازی است. با شناختی که از عیسی زارع پور داریم او میتواند با تخصص و تجربه ای که دارد به نتیجه برساند.
رییسی درباره وزیر اطلاعات هم افزود: آقای خطیب هم دانش اطلاعاتی و امنیتی و هم تجربه چندین ساله در وزارت دارند. این دو جهت علم و دانش و تجربه کار در آقای خطیب وجود دارد. بدنه بسیار انقلاب و حزب اللهی در وزارت اطلاعات داریم.
رییس جمهوری ادامه داد: آقای خطیب نسبت به جریان مدیریتی هم با روحیه تحولی که دارند با انتخاب همکاران و مدیران انقلابی در این مجموعه تحول ایجاد کنند و بتوانند در جهت پیشگیری و مبارزه با فساد و جلوگیری از نفوذ، صیانت از دولت و صیانت از همه بخشهای نظام و صیانت از مردم در مقابل هجومها برنامه ریزی کنند.
خاندوزی چهره جوان و مطلع است
رییسی درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: در این وزارتخانه موضوع دانش و تخصص و داشتن اطلاعات اقتصادی، آشنایی با وزارت اقتصاد مورد تاکید بوده است. بهترین نوع از معرفت و شناخت نسبت به یک دستگاه بودن در یک مجموعه است البته منحصر به این نیست. شناخت یک مجموعه برای فردی که می خواهد احراز یک مسئولیت کند، مهم است.
رییس جمهوری با بیان این که خاندوزی مجموعه وزارت اقتصاد را می شناسد افزود: ما یک چهره جوان و مطلع اقتصادی نیاز داریم که نظام مالیاتی را عادلانه کند و نظام تامین مالی دولت را فعال و اصلاح کند. در فضای کسب و کار مردم ایجاد اصلاح و تحول کند. بهره وری را ارتقاء دهد و مدیریت داراییها و شرکت های دولتی را بتواند کاملا سامان دهد. شفافیت و مدیریت تعارض منافع را دنبال کند. وضع خزانه داری کل را سامان دهد.
وی خطاب به نمایندگان گفت: ما چهره جوان فساد ستیزی را می خواهیم مثل موضوع گمرک، مالیات و بخش های مختلفی که در حوزه اقتصاد و دارایی است را بتواند اصلاح کند. ما این مصمم بودن را در چهره خاندوزی و سوابق او می بینیم و این بخش هم با همکاری تیم اقتصادی که شما نگران آن هستید.
رییس جمهوری افزود: معاون اول رییس جمهویر را مسوول هماهنگی تیم اقتصادی قرار دادیم. به همه هم گفتیم برای این که بگو مگو نباشد معاون اول مسوول هماهنگی است. چه تیم اقتصادی به معنی خاص بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و برنامه بودجه و چه به معنی عام یعنی تمام وزارتخانههای اقتصادی که در این رابطه میتوانند نقش داشته باشد. نگاه به تیم اقتصادی برای هماهنگی آن کاملا مورد توجه بوده است.
رییسی در ادامه به وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه اشاره کرد و گفت: امیر عبداللهیان در حوزه خارجی هم علم و دانش دارد و هم دارای تجربه است. تمام مراحل وزارت خارجه را هم گذرانده است. فردی خوشنام در رابطه با وزارت خارجه است. مساله سیاست خارجی متوازن، توسعه روابط همسایگی، اولویت دادن به اقتصاد در تعاملات خارجی به ویژه با همسایگان و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در دستور کار وزارت خارجه است. او را به عنوان کسی که بتواند سکاندار این بخش باشد پیشنهاد کردیم.
وی درباره وزیر پیشنهادی بهداشت هم گفت: در این بخش مانند بخش های دیگر افرادی مطرح بودند که با همه آنها صحبت و مصاحبه شد و برنامه های آنها بررسی شد. به عنوان مثال آقای قاضی زاده اولویت او بهداشت و درمان نبود.
رییس جمهوری افزود: با هر چهره انقلابی در وزارت بهداشت و درمان بگویید دکتر عین اللهی را به عنوان یک چهره انقلابی در این حوزه می شناسند. او استاد تمام دانشگاه است و فردی است که در میدان است. ما دیگر چهرههایی در این حوزه داشتیم که او را معرفی نکردیم آقای ایمانیه است که چهره ای شاخص در بهداشت و درمان در شیراز است شخصیتی است که هم علم و هم عمل دارند که مسایلی بود که نشد در خدمت او باشیم.
وی با بیان این که چهرهای خوب کم نداریم گفت: اما دکتر عین اللهی چهره شاخص است که حتی در رابطه با مبارزه با کرونا که امروز مساله اصلی ما است می تواند بسیاری از نیروها را به همکاری دعوت کند و این بخش را با موفقیت دنبال کند. امیدواریم که کرونا هرچه زودتر ریشه کن شود اما اگر ادامه دار بود نیازمند به یک مدیریت قوی و کارآمد است که بتواند کار را دنبال کند و او در این رابطه نگاه به مردم و ضعفا همواره در کارنامه اش بوده است.
عبدالملکی پاکدست و فسادستیز است
رییسی درباره وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عبدالملکی جوان، پاکدست، فسادستیز دارای تجربه موفق در جایی که بوده است. ایشان دکترای اقتصاد دارد و از فرهیختگان دانشگاه و اساتید دانشگاه در اقتصاد است. علاوه بر این ایشان معاونت بخش اشتغال کمیته امداد را برعهده داشتند علاوه بر اینکه عضو هیات امنا از طرف مقام معظم رهبری هستند یعنی امین آقا هم در این وزارتخانه و یکی از هیات امنا هستند.
رییسی جمهوری بیان کرد: وزارت تعاون بخش مهمی به عنوان رفاه اجتماعی دارد. ایشان قبل از این سوابقی در آنجا دارند در صندوقهای مختلفی که در آنجا عضویت داشتند و موفقیتی هم در معاونت اشتغال داشتند. من از بازرسانی که رفتند و حوزه ایشان را بازرسی کردهاند سوال کردم گفتهاند از حوزههای موفق معاونت کمیته امداد امام، معاونت اشتغال است. در این مدت ایشان مبلغی که در اختیارشان بوده سعی کردهاند به نحو کامل نسبت به ایجاد اشتغال اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: هم دانش اقتصادی ایشان برای بنگاههایی است که ما در وزارت تعاون داریم و هم در ارتباط با مساله داشتن تجربه آن هم تجربه موفق در اشتغال که مساله ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مساله اشتغال مساله بسیار مهمی است.
رییسی جمهوری گفت: ما به مردم قول دادهایم وزارتخانهای که مساله اشتغال و مدیریتی که این کار را بر عهده دارد، توانا باشد برای که بتواند اشتغال را اجرایی کند. ایشان با نیروی جوانی و نخبگی و پاکدستی انشالله این وزارتخانه را اگر اعتماد نمایندگان مجلس در کنار معرفی ما قرار گرفت حتما میتواند در آنجا با دوستانی که از ایشان استفاده خواهد کرد، تحول ایجاد کند.
رییسی درمورد وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری گفت: امینحسین رحیمی هم آشنا به مسائل قضایی- حقوقی و هم آشنایی به مسائل مجلس و هم آشنا به دلیل دیوان محاسبات و دورهای که در دیوان محاسبات به مسائل دولت بوده است. یعنی کسی که میخواهد در وزارت دادگستری باشد که دولت، مجلس، دستگاه قضایی را خوب بشناسد و هم این ارتباطات به خوبی برقرار کند ما آقای رحیمی را هم از تجربه و هم از دانش کافی برخوردار میدانیم.
رییس جمهوری درباره وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار کرد: امیر آشتیانی که هم نیروهای مسلح به عنوان وزیر دفاع از معرفی ایشان خوشحال شدند. ایشان نیروی مجرب با علم و آگاهی نسبت به مسائل نیروهای مسلح و موضوع وزارت دفاع و چهره خوشنام در مجموعه نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی و سپاه است.
وعده وزیر پیشنهادی راه برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی
رییسی در ادامه صحبتهایش دربار وزیران پیشنهادی به رستم قاسمی گزینه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: آقای قاسمی در قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان یکی از بزرگترین پیمانکاران دولت در حوزه راه و شهرسازی کارهای بسیاری انجام داده است. البته افراد دیگری هم برای این وزارتخانه مطرح بودند اما عده زیادی نسبت به افرادی اظهارنظرهایی داشتند که خواستم نظرات نمایندگان را داشته باشم چون قرار است با مجلس کار کنیم.
وی ادامه داد: موفقیت دولت در گروه همکاری و حمایت مجلس و همچنین همفکری با مجلس است. موضوع مهم ما در این وزارتخانه ساختن یک میلیون مسکن در هر سال و در ۴ سال ساخت ۴ میلیون مسکن است که آقای قاسمی در این زمینه برنامه دارد و برای ما مهم است که کسی بتواند روی کار بیاید که این وعده دولت را عملی کند و با تجربههای کاری خود گامهایی در این زمینه بردارد که بهصورت انضباط و با ترکیبی از حرکت انقلابی، تحولی در وزارتخانه ایجاد کند.
رییس جمهوری درباره آقای فاطمی امین وزیر پیشنهادی وزارت صنعت معدن و تجارت و مسائل و مشکلات در این وزارتخانه گفت: بخشی از مسائل در این وزارتخانه انجام شده و بخشی به صورت کلان همچنان باقی است. این وزارتخانه در ارتباط با اهداف مهم اقتصادی دولت نقش بسیار مهمی دارد و نیازمند سلامت، شجاعت، جامعنگری، تخصص و داشتن روحیه انقلابی و جهادی است.
رییسی اضافه کرد: فاطمی امین در آستان قدس رضوی مسوول بخش اقتصادی بود و روز نخست که به آنجا رفتم وضعیت حسابرسی بسیاری از شرکتهای زیر مجموعه آستان قدس مشروط و مردود بود و جز دو شرکت که مشکل اساسی داشت، بقیه شرکتها رفع مشکل و شفافیت در بخش اقتصادی آستان قدس برقرار شد.
رییس جمهوری درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزیر پیشنهادی صمت در حوزههایی که بود عملکرد موفقی داشت. با توجه به بررسی متخصصان امیدوارم وزیر پیشنهادی با علم و دانش و تخصص در کنار تعهد و بتواند گامهایی بردارد تا شاهد تحول در این وزارتخانه باشیم.
رییسی همچنین درباره زلفیپور گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: علاوه بر دوران معلمی، وی الان هم استاد است و ۷ سال مدیریت دانشگاه کلان و صاحب نامی را بر عهده دارد و مسوول مجمع بسیج است و روحیه انقلابی و تحولی دارد.
وی ادامه داد: زلفیگل در مجموعه آموزش عالی در جهان هم چهره علمی صاحب نام است و در حوزه مدیریت هم مدیریتی موفقی در همدان داشته است و امیدوارم بتواند منشاء آثار برای وزارت علوم باشد.
در دولت سیزدهم حوزه فرهنگ پیشران است/ ما تضمین کننده آزادیهای مشروع هستیم
رییس جمهوری سپس درباره آقای اسماعیلی وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهمیت این وزارتخانه گفت: امروز موضوع اقتصاد را موضوع فوری کشور مطرح میکنیم. البته اولویت موضوعی با فرهنگ است به نظر ما در دولت سیزدهم فرهنگ یک موضوع پیشران است که باید به آن توجه کرد.
وی افزود: آقای اسماعیلی که برای تصدی این وزارتخانه پیشنهاد شده، هم دانش و هم تجربه در این کار دارد و برای همین معرفی شد. با توجه به حساسیتم به مساله فرهنگ، با اعضای این کارگروه نشستی برگزار و تک تک شاخصها را بررسی کردم. یکی از آنها آقای صفار هرندی که وزیر ارشاد بود گفت که در مجموع افرادی که معرفی شدهاند آقای اسماعیلی را از بقیه شایستهتر یافتهام.
رییسی خطاب به اهالی فرهنگ و هنر گفت: اهالی فرهنگ و هنر بدانند که ما به شما آزادی ندادیم، خدا داده است و ما تضمین کننده آزادیها هستیم. دولت تضمین کننده آزادیهای مشروع است تا بتواند این آزادی را فراهم کند و ظرفیتهای اهالی فرهنگ و هنر شکوفا شود که این کار بر عهده این وزارتخانه است و انشاالله انجام خواهد شد.
رییس دولت سیزدهم اظهار کرد: وحیدی وزیر پیشنهادی کشور چهرهای است که علاوه بر دانش یک چهره راهبردی هم هست. کسی که در وزارت کشور مطرح میشود، کسی است که میخواهد کشور را تدبیر مدام داشته باشد و نخ تسبیح بخشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور است.
وی ادامه داد: آقای وحیدی با بررسی انجام شده میتواند با نگاه راهبردی و روحیه بالا و مدیریت خود، وزارت کشور را به نحوی اداره کند که دغدغه همه دوستداران انقلاب اسلامی در سراسر کشور مرتفع شود.
رییسی همچنین درباره ضرغامی وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: مسئله مهم گردشگری، اقتصاد گردشگری است. کشور ما زمینههای بسیاری برای توسعه اقتصاد گردشگری دارد.
رییس جمهوری افزود: در ارتباط با مساله گردشگری که بتوان هم فرهنگ را در گردشگری داشت و هم معرفی فرهنگ اسلامی و ایران انجام شود، بسیار مهم است و این باید توسعه یابد. بسیاری این حرف را زدند اما در عمل چنین نشد ضمن تشکر از پیشینیان باید بگویم یکی از راهکارهای اقتصاد بدون نفت اقتصاد گردشگری است که با توانمندی مهندس ضرغامی این کار دنبال میشود و مسئله میراث فرهنگی در حوزههای گردشگری داخلی و خارجی میتواند به جایگاه شایسته برسد.
اوجی از چهرههای خوشنام وزارت نفت است
رییسی در مورد برنامه های وزیر نفت اظهار کرد: در مورد وزارت نفت مهندس اوجی جزو چهره های نامدار و خوشنام وزارت نفت است که در علم و دانش سرآمد بوده اند، پستهایی که او احراز کردند تا معاونت وزارت نفت بوده و ایشان در همه ادوار چهره موفقی بوده است. ایشان دانش مرتبط دارد و هم دارای تجربه است و میتواند با حرکت جهادی اقداماتی در این وزارت خانه انجام دهد. دوستان نگران نباشند نسبت به فروش نفت هم اقدامات خوبی در این زمینه وجود دارد.
رییس جمهوری گفت: ما در حوزه وزارت نیرو در حوزه آب و برق عقب ماندگی داریم که باید جبران شود باید اقدامات خوبی صورت گیرد تا شاهد قطعی برق نباشیم، محرابیان وزارتخانه را میشناسد نسبت به وزارت نیرو، سدسازی و ساخت نیروگاه ها اقدامات خوبی انجام داده است، بحث ما ایجاد نیروگاهها و تولید برق است مدیریت آب در کشور بسیار مهم است این مشکلات میتواند با کمک نمایندگان حل شود.
رییس دولت سیزدهم اظهار داشت: ما برای گزینه وزارت ورزش و جوانان جلسه ای با نامآوران ورزش داشتیم که آنان میخواستند که در راس ورزش کشور چهره سیاسی نباشد، ما افراد را بررسی کردیم در گروه هایی که نام های مختلف دارند سجادی به عنوان کسی است که ۱۶ مدال آورده است و هم دارای سلسله مراتب علمی و دانش خوبی است.
رییسی گفت: من این وزرا را محضر نمایندگان عزیز معرفی کردم شرطی که حضرت آقا کردند در مراسم تنفیذ این بود که تا زمانی که روحیه فسادستیزی و کارآمدی در میان وزرا باشند ما در خدمتشان خواهیم بود این شرایط بودنش در عزیزان به عنوان تداوم اعتماد ما اجتناب ناپذیر است. بنده این مجموعه را صالح و کارآمد میدانم مساله مهم نگاه نمایندگان ملت است دو شرط برای وزیر شدن وجود دارد، پیشنهاد رییس جمهور و دوم رای اعتماد مجلس اگر این دو شرط تحقق یابد وزیر میتواند فعالیت کند.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اعتماد شما و کار کمیسیون ها مهم است. نظر شما به عنوان بهترین مشاورین مورد قبول و احترام و صائب است شما از دغدغه مندی مسائل را دنبال میکنید.
رییس جمهوری تاکید کرد: پیشرفت در این میدان نیازمند حمایت مجلس محترم است بررسی این که دولت یا مجلس در رفع مشکلات معیشتی موفق بوده یا نه من در جایگاه خدمت گذار شما در دولت هستم همه با هم دیده می شویم انتظار مردم این است. ما شما را بهترین مشاوره خود میدانیم ما با نگاههای دغدغه مندانه همکاریان در مجلس کار را پیش ببریم آن ها که می گویند نمی شود کار پیش نمیرود ما نشان دادیم که ما اصحاب ما میتوانیم هستیم.
نظرات نمایندگان مخالف و موافق کابینه پیشنهادی رئیسی
نوروزی، نماینده مخالف: برنامه رئیسی کیفی و توصیفی بود و به موضوعات کمی توجه نشده بود
درباره سامانه شفافیت و ساخت مسکن و ایجاد شغل توضیحات لازم ارائه نشد. آیا بناست بانک اسلامی و بدون ربا داشته باشیم یا نه؟ نظارت بر بازار چگونه خواهد بود ؟ سالانه چه میزان تورم کاهش خواهد یافت؟
آیا ایرانخودرو و سایپا را به بخش خصوصی خواهیم داد؟ دولت ۶ درصد سهام دارد؛ چرا آن را به صاحبان اصلی آن نمیدهیم؟ آیا سامانه شفافیت در دولت ایجاد میشود یا نه؟
ملک فاضلی نماینده مجلس، مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: اولین مشکل کشور بیماری کروناست که فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست و باید کل کابینه در خدمت پیشگیری از کرونا باشد.
اشتغال، ارز، گرانی و ... مشکلات خاص جامعه است که وزیران باید به حل آنها اهتمام ورزند.
رویکرد اصلی دولت، اجرای سند تحول دولت مردمی است
ایزدپناه، موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت: تعالی فرهنگ ایرانی و اسلامی، بهبود معیشت و توسعه روابط بینالملل از برنامههای دولت است.
بانکها پدر ملت را در آوردند
بابایی کارنامی، نماینده مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: کی و چه زمانی و براساس چه مدیریتی می خواهید تورم افسار گسیخته را مدیریت کنید؟
برنامه کاربردی برای کارگران ارائه نشده است.
مدیریت کرونا را مثل دولت قبل به قضا و قدر میسپارید؟
مافیای واردات برنج به کشاورزان ظلم میکنند که برنامهای در اینباره ارائه نشده است.
صندوقهای بازنشستگی تبدیل به حیاطخلوت باندها و گروههای سیاسی شدهاند.
بحرینی، نماینده مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: بانکها در ایران ریشه تورماند. کسری بودجه و بیانضباطی شدید حاکم بر بانکها ریشه تورم اند
برای آقای روحانی نامه نوشتم و گفتم آقای رئیس جمهور مراقب باشید بانک ها زمینتان نزنند؛ الان می گویم آقای رئیسی مراقب باشید بانک ها زمینتان نزنند
بانک های خصوصی در حال خشکاندن ریشه اقتصاد کشور هستند؛ برنامه دولت سیزدهم برای بانک ها چیست؟
مولوی (موافق کلیات برنامه پیشنهادی): جوانگرایی، کارآمدی، تخصص، روحیه انقلابی و مردمی بودن از ویژگیهای وزرای پیشنهادی است
رئیس جمهور به دو حوزه اساسی معیشت مردم و تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی پرداخته است.
حسینی، موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت: درایت، خردمندی، معرفت، عدالت، سلامت نفس، آگاهی و توانمندی از خصوصیات وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم است
رای اعتماد نگرفتن وزرا به معنای مخالفت با جوانگرایی و بیانیه گام دوم انقلاب نیست.
تمرکز زدایی و توجه جدی به استان های محروم و مرزی و توسعه متوازن در آن ها خواست مردم است.
رییس جمهوری: بنای دولت عمل به وعدههاست
رییس جمهوری با تاکید بر لزوم بازسازی اعتماد مردم گفت: عمل به وعدهها میتواند اعتماد را بازسازی کند و برگرداند و بنای بنده به عنوان یک خدمتگزار و دولت این است که به وعدهها عمل کنم.
سید ابراهیم رییسی عصر شنبه و بعد از سخنان موافقان و مخالفان درباره کلیات برنامه و کابینه معرفی شده به مجلس اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که غیر از موضوع معیشت و کسب و کار در کشور داریم، آسیب دیدن اعتماد مردم است و این اعتماد باید برگردد و بازسازی شود. برگشت این اعتماد در گرو عمل به وعدهها است.
رییسجمهوری افزود: عمل به وعده ها می تواند اعتماد را بازسازی کند و برگرداند و بنای بنده به عنوان یک خدمتگزار و دولت این است که به وعدهها عمل کنم. شما هم در مجلس شورای اسلامی مساعدت کنید در کمیسیونها و صحن که دولت موفق شود به وعده های خود عمل کند.
رییسی گفت: این همان جلوه از صداقت است که مردم میبینند. آنچه که گفته می شود عمل میشود و اعتماد بازسازی خواهد شد. من چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد از انتخابات عرض کردم بنای من عمل به وعده ها است و آن هم با یک ادعا نمی شود اثبات کرد جز این که مردم ببینند که دولت و وزرا و مسوولین مربوطه به وعده هایشان عمل کردند.
رییس جمهوری افزود: به آنچه عرض کردم، اعتقاد دارم و از خداوند برای عمل به وعده ها مدد میگیرم. این که کسی تصور کند این وعده در واقع برای دوره انتخابات بوده است که هیجان ایجاد کند نه این گونه نیست چرا که ما در محضر خداوند متعال و شهدا هستیم سخنی که میگوییم باید قابل باور و بنای بر عمل باشد. این نقطه محوری است که مطرح شده و مطرح خواهد شد.
وی درباره برنامه های خود گفت: آنچه تقدیم مجلس کردم یک برنامه خلاصه چند صفحه ای بود و برنامه کلان را بعدا تقدیم میکنم. آنچه به عنوان برنامه دولت سیزدهم تقدیم مجلس شد همه آنچه که در برنامه بود در آن چند صفحه گنجانده نمیشد و چند صفحه داده شد که رویکردهای برنامه در آن باشد که خلاصه آن را قرائت کردم. بنابراین برنامه کوتاه مدت و آنی ۶۵ صفحه با اولویت مسائل پیش روی دولت مانند کرونا و بازار سرمایه و کسری بودجه است.
برنامه مفصلی تا چند روز آینده تقدیم نمایندگان میشود
رییسی یادآور شد: در محضر رهبر معظم انقلاب عرض کردم که آن ۶۵ صفحه یک برنامه کوتاه مدت و فوری است برنامه دولت سیزدهم با ۳۰ مساله کشور که برخی از آنها مسائل دستگاهی نیست، بلکه فرابخشی و وزارتخانه ای به آن پرداخته شده است. هم مساله و هم مشکل و راهکارهای برون رفت در آن مشخص شده است. با این قید یک مسوول مستقیم برای هرکدام وزارتخانه شناخته شده است و زمان بندی هم شده است.
وی گفت: بنابراین به طور مفصل قضیه به عنوان برنامه تحولی برنامه سیزدهم تا چند روز آینده خدمت همه نمایندگان تقدیم میشود و در جریان قرار خواهید گرفت. این برنامه در یک مرحله عنوان پیش نویس دارد و در مرحله دیگر نقطه نظرات نمایندگان و متخصصان و نخبگان نهایی خواهد شد.
رییس جمهوری گفت: مانند آنچه که به عنوان سند تحول در قوه قضاییه اقدام کردیم منتها سند تحول در دولت طبیعتا مفصلتر با موضوعات متنوعتر است که گستره دولت را در بر میگیرد.
رییسی عنوان کرد: مساله بعدی مساله مسئولیت هر کدام از اعضای دولت به صورت عام و تیم اقتصادی به صورت خاص است هر شخصی دارای مسئولیتی است و باید نسبت به مسئولیت خود پاسخگو باشد. اگر ما گفتیم تیم اقتصادی و هماهنگی، این به معنای رفع مسئولیت از احدی نسبت به مسئولیت خودش نیست. وزیر، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی، صمت همه مسئولیت دارند باید در مقابل خداوند، قانون، مجلس و رییسجمهوری پاسخگو باشد. اما این جمع نیازمند هماهنگی و همکاری است یعنی همان موضوعی که شما از آن نگران هستید، مساله عدم هماهنگی تیم اقتصادی تبدیل به هماهنگی شود.
رییسی بیان کرد: بنابر این نسبت به سفره مردم همه دولت مسئولیت دارد. نه یک فرد خاص. من مسئولم، معاون اول مسئول است و نسبت به هر بخشی وزیران، و مسئولیت مربوطه مسئولیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل انجام هماهنگی میان تیم اقتصادی که عزیزان نگویند دولت در مسائل اقتصادی دچار چندآهنگی شد، که بعضا در دولتها این گلهمندی مطرح بوده است برای اینکه آهنگ واحدی برای همه بخشها باشد هماهنگی هم در کنار کار اقتصادی تعریف کردیم. معنای آن این است وگرنه هر کدام از وزیران صاحب نظر هستند و در حوزه کاری خودشان اختیار قانونی دارند اما این همکاری، همافزایی و هماهنگی را رقم خواهند زد.
رییسی در ادامه درباره موضوع بانکها و نظام بانکی گفت: یکی از برنامههای دولتها اصلاح نظام بانکی بوده و شما هم حق دارید بگویید دولتهای مختلف این بحث را مطرح کردهاند. مساله بانکها مساله بسیار مهم و محوری و دغدغه است و باید این مساله را حل کنیم.
وی بیان کرد: در این زمینه هم برای بانکها و هم بانکهای خصوصی راهکارهایی را بررسی کردهایم حتماً وزیر مربوطه، بانک مرکزی و تیم اقتصادی هم نگاههایی دارند. لازمه آن این است که با همکاری مجلس و کمیسیون اقتصادی به نظر مشترکی برسیم که نظرات و دیدگاهها به میدان اقدام و عمل برسد.
بانک مرکزی باید نقش نظارتی جدیتری داشته باشد
رییس جمهوری افزود: این نکتهای است که هم دولتها گفتهاند و هم در نگاههای متخصصان اقتصادی، باید نظام بانکی را با همکاری مجلس و صاحبنظران اقتصادی و خود عزیزان ما در نظام بانکی مشغول هستند در کشور اصلاح کنیم.
رییسی با بیان اینکه برای اصلاح نظام بانکی باید گامهای موثری برداریم، گفت: بانک مرکزی از حالت توصیه کننده که فقط به بانکها توصیه کند باید خارج شود و جایگاه نظارتی جدی پیدا کند و نظارت آن همراه با یکسری از پیگیریهای جدی باشد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی جدیت این کار در میدان عمل روشن و مشخص شود بانک مرکزی نظارتش بر فقط توصیه نیست بلکه توصیه همراه با اقدام و عمل است. این از ضرورتهایی است که حتما باید نسبت به بانکها صورت بگیرد و جزو برنامههای دولت هم خواهد بود و انشاءالله پیگیری کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به وضعیت صندوقهای بازنشستگی گفت: میدانید که وضع صندوقهای بازنشستگی چه خبر است و اینکه اگر بودجه صندوق کم باشد یا نباشد، چه اتفاقی میافتد. قرار بود صندوقهای بازنشستگی چه جایگاهی داشته باشد و امروز در کجا قرار دارد.
رییس دولت سیزدهم با بیان اینکه در شاخصهای اقتصادی تردید و ابهام وجود دارد و این شاخصها نیازمند بازنگری است، تصریح کرد: شاخصهای اقتصادی برای اندازهگیری حتما نیازمند یک بازنگری جدی است و این شاخصها بعد از راستیآزمایی استفاده میشود. یعنی شاخصهای اقتصادی نخست باید اصلاح و راستیآزمایی شود و بعد مورد استناد مجلس قرار بگیرد.
استفاده از توانمندی زنان در کابینه و وزیران خلاصه نمیشود
وی با تاکید بر استفاده از توانمندی بانوان گفت: استفاده از این ظرفیت ارزشمند را دولت مورد توجه قرار داده و خواهد داد. دیدیم که این ظرفیت میتواند در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقشآفرین باشد پس حتما مورد توجه دولت خواهد بود. از موضوع استفاده از نقش آفرینی زنان که برای دولت میتواند کارساز باشد غفلت نکردیم و نخواهیم کرد.
رییسی با بیان اینکه استفاده از وجود زنان در وزیران و کابینه خلاصه نمیشود، گفت: استفاده از این ظرفیت در جایجای کشور به عنوان زنان نقش آفرین که تاکنون بودند و ما هم به اثرگذاری آن اعتقاد داریم، انجام خواهد شد.
وی همچنین گفت: درباره استفاده از اقوام و قومیتهای مختلف در استانها باید بگویم از همه ظرفیتها برای اداره کشور استفاده میکنیم. در کشور، استانها، مناطق و قومیتهای مختلف، ظرفیتهای ارزشمند و قابل توجهی در میان اهل سنت و جوانان وجود دارد و ما در برابر خانوادههای اهل سنت و شیعه هر دو مسئولیت داریم. چه تفاوتی دارد جوان برومند کارآمدی در گوشهای از مملکت با مدرک فوق لیسانس یا دکترا بیکار باشد از این قوم یا گویش باشد یا از آن قوم و گویش. دولت و رئیسجمهوری برای همه مردم است از هر گویش و قوم فرقی ندارد ترک یا لر باشد یا بلوچ و عرب و عجم.
نسبت به همه مردم مسئول هستیم
رییسی تاکید کرد: نسبت به همه مسئول هستیم چه کسانی که به این دولت رای دادند و چه کسانی که به این دولت رای ندادهاند و دولت در قبال همه آنها و نسبت به توجه به همه حقوق مردم مسئولیت دارد حتی ایرانیان خارج از کشور.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ایرانیان خارج از کشور هم مانند ایرانیان داخل کشور از حقوقی برخوردارند و دولت در برابر آنان مسئولیت دارد چون آنان به این کشور و به سرزمین مادری خود تعلق دارند و اولین جایی که ایرانیان خارج از کشور میتوانند سرمایه گذاری کنند در وطن خود و سرزمین پدری و مادری شان است.
وی اضافه کرد: در برابر مسائل ایرانیان خارج از کشور مانند امنیت، حقوق اساسی، احوال شخصیه و بسیاری از این موارد مانند مسایل امنیت یک ایرانی در داخل کشور مسئول هستیم و وزارت خارجه و شورای عالی ایرانیان باید ساز و کاری دنبال کند و آنها بدانند حقوقشان در کشور و سرمایهگذاری آنان در کشور تامین خواهد شد.
رییس دولت سیزدهم ادامه داد: استفاده از ظرفیت عظیم نیروهای کشور و جوان کارآمد مورد توجه خواهد بود و من توصیه ام به همه مدیران کشور این است که با تمام وجود از این ظرفیتها استفاده شود.
رییسی گفت: در سامانه ای که فعال کردیم خیلی از اسامی بارها درآن تکرار شده بود منتها چون دو وزارتخانه زمان آن کمی بود که افراد آن قطعی شدند و تعیین کردیم. نسبت به همه وزارتخانهها پیشنهادهای زیادی داشتیم. اسم برخی از افراد برای بعضی ازوزارتخانهها بیش از ۵۰ تا ۶۰ بار تکرار شد. نسبت به آقای زلفی پور و عبدالملکی و خیلی از دوستان و مردم نسبت به آنها پیشنهادهایی در مدیریت های مختلف داشتند چرا که فقط نگفتیم برای وزارت بلکه برای مدیریتهای مختلف نظر خواستیم.
رییس جمهوری با اشاره به بحث ایثارگری وزیران پیشنهادی گفت: در مورد سابقه ایثارگری نمی خواهند ریا شود اما بعضی از همکاران از ایثارگران و خانواده شهدا هستند و این افتخاری برای دولت است که وزیران آن جزو خانواده شهدا و ایثارگران و چهره های ارزشمند هستند.
رییسی ادامه داد: نام دکتر عین الهی ۵۰ بار برای پستهای مختلف در این سامانه تکرار شد. ایشان از چهره های انقلاب و کارشناس در جامعه پزشکی است که شخصیت علمی و شخصیت اجرایی دارد و از همه مهمتر دلدادگی او به انقلاب و نظام و ارزش ها است که حاضر است خطر کند و از آبروی خود مایه بگذارد و پای کار انقلاب بایستد. ما پزشک های ارزشمندی داریم اما عین الهی مورد نظر بسیاری از پزشکان و جامعه پرستاری بود که مطالب را به من منتقل کردند که امیدواریم در این سمت او بتواند موفق باشد.
وی بار دیگر به برنامه دولت سیزدهم با بیان اینکه برنامه ها هم به صورت کیفی و هم کمی قابل اندازه گیری است، گفت: هم برنامه و هم مسوول برنامه و هم زمان برنامه و هم همکاران مشخص شده است. به زودی برنامه قطعی را خدمت شما تقدیم میکنیم که از ناحیه خود شما قابل پایش و اندازه گیری است که کجا اجرایی است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: دلمان می خواهد این مطالبهگری از ناحیه خود نمایندگان و فرهیختگان در کشور باشد به نحوی که در این دوره آزمون و خطا نداشته باشیم و بتوانیم همه مواردی که پیگیری میشود و استفاده از همه تجربیات که دنبال کنیم. یعنی هم متولی و هم زمان بندی مشخص است مثل آنچه در قوه قضاییه دنبال کردیم و به عنوان یک برنامه تحولی مورد عنایت رهبری و بسیاری از فرهیختگان قرار گرفت.
لیست اموالم را به رهبری اعلام کردم
رییسی افزود: در مجلس قانون تصویب کردید این قانون با گذشت چند سال اجرا نشد، زمانی که من به قوه قضاییه آمدم، گفتم باید آیین نامه این قانون تهیه شود دوستان آیین نامه تهیه کردند و اشکالی که داشتند که موادی از این قانون ابهام دارد که البته گفتم ابهام قانون به معنای عدم اجرای آن نباید باشد بلکه باید اجرایی شود، آیین نامه را تصویب کردیم سامانه را راه اندازی کردیم بسیاری از مسوولان اموالشان را اعلام کردند و این سامانه به کارش ادامه داده است.
رییس جمهوری ادامه داد: اعتقاد و باور ندارم اگر قانون ابهام داشت باید آن را متوقف کرد با تعامل با مجلس بسیاری از ابهامات قابل رفع است به سوابق نگاه کنید ما اموال را اعلام کردیم، ضمن این که برای این که قانون را اجرا کنم خودمان ابتدا اموال را اعلام کردیم، در آن زمان که رییس قوه قضاییه بودم باید این موضوع را به رهبری اعلام می کردم که من اولین نفری بودم که این کار را انجام دادم.
رییسی یادآور شد: نسبت به دولت هوشمند باید شفاف سازی صورت گیرد که این جزو برنامه های دولت است، شفاف سازی به سلامت دولت و نظارت ویژه و نمایندگان دولت کمک می کند من به شفاف سازی عقیده دارم از جمله شفاف سازی هایی این است که باید سامانه جامع را بین بخش های اقتصادی تشکیل کند داد این از بسیاری از کاستی ها پیشگیری خواهد کرد این شفافیت برای مردم صادرکنندگان و واردکنندگان و ناظرین امر را تسهیل می کند.
وی در ادامه به موضوع منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: مساله منابع طبیعی و اراضی که دولت مدعی مالکیت آن هاست بسیار مهم است، شما اقدامات من در دستگاه قضایی را شاهد بودید که با بضاعت در قوه قضاییه موضوع منابع محیط زیست را دنبال کردم، حفظ محیط زیست از مسائل مهم در کشور است و در محوریت وزارت خانه های مربوطه قرار دارد
رییس جمهوری با بیان این که تولید واکسن مساله ما در موضوع کرونا به عنوان اولویت و اولین اولویت ما در کشور است، اظهار داشت: تولید واکسن داخلی اولویت ماست ما همزمان با افزایش واکسن داخلی واکسن از خارج وارد می کنیم باید ظرف مدت کوتاهی واکسیناسیون عموم مردم را پیگیری کنیم پیگیری های ما از خارج کشور در حال دنبال شدن است ما این موضوع را در دستور کار قرار دادیم نه به صورت هفتگی بلکه به صورت روزانه، واکسینه کردن مردم از اولویت های دولت است امیدواریم تا قبل از فرارسیدن فصل سرما واکسیناسیون را در کشور اجرایی کنیم.
رییس دولت سیزدهم درباره موضوع مناطق محروم گفت: مناطق محروم از مواردی است که در برنامه توسعه ششم آمده و حتماً در برنامه توسعه هفتم به عنوان یکی از محورها مورد تاکید قرار خواهد گرفت. در برنامه دولت ما هم همینطور است مسئله مناطق محروم امری است نباید از آن غفلت کرد. البته همه مناطق مورد توجه ما است اما مساله مناطق محروم در اولویت است و حتما برای آن برنامه داریم.
وی با اشاره به مساله ساختارهای موازی گفت: ساختارهای موازی در دولت حتماً بودجه و امکانات را هدر میکند و هم وضعیت پیچیدهای بروکراسی نمیگذارد کارمان را آنچنان که باید دنبال کنیم. مسئله ساختارهای موازی به صورت محوری جزو تشکیلات است.
رییس جمهوری تصریح کرد: ما در مساله کارمندان در ادارات خرید خدمت، شرکتی، پیمانی، استخدام رسمی را داریم که در یک اتاق ۶-۷ نفر نشستهاند هم حقوقهای آنها و هم ارتباطات سازمانی و کارهای سازمانی آنها متفاوت است بنابراین مساله کارکنان دولت جزو اولویتهای ما است. یک وقتی هم یک نظام هماهنگ پرداخت در کشور تصویب شد که در ادارات به آن نظام ناهماهنگ پرداخت میگفتند حقیقت هم همین بود.
عدالت در پرداخت برای دولت بسیار مهم است
وی با بیان اینکه عدالت در پرداخت برای دولت بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: اگر یک قشر حقوقشان اصلاح میشود باید به حقوق اقشار دیگر هم توجه شود. من به نمایندگان میگویم که موکلین شما در سراسر کشور هم از شما و هم از من به عنوان خدمتگزارشان توقع دارند اگر به یک قشر توجه میکنیم، تصور نکنیم که این قشر تمام کشور است باید به اقشار دیگر هم توجه کنیم وگرنه به یک قشر توجه میشود و به اقشار دیگر توجه نمیشود.
رییسی بیان کرد: اینکه من در برخی جلسات گفتهام متناسبسازی حقوق دریافتی با تورم امری است که باید شامل همه دستگاهها شود یعنی متناسبسازی حقوق دریافتی مشخص شود. این یکی از جلوههای عدالت است. ما کسانی را داریم که دکترا دارند و به عنوان کارمند کار میکنند و در همان جا، آقا یا خانمی همین مدرک را با کارآمدی خاص خودش دارد و در نوع پرداخت متفاوت است در همه ادارات و سازمانها و بخشها هم است.
رییس جمهوری خطاب به نماینده مجلس گفت: برای اصلاح بسیاری از مسائل، کشور بهترین فرصت را دارد به نظر من همکاری دولت و مجلس میتواند بسیاری از گرهها که در کشور برای شما تبدیل به یک مسئله شده است.
اجرای عدالت اساس تحول در دولت است
وی اضافه کرد: با همکاری مجلس و بسیاری از دلسوزان در دانشگاهها و محافل علمی میتوان اقدام کرد ما هم آمادگی داریم اگر کار کاملا کارشناسی شده و مبتنی بر قوانین و مقررات باشد در میدان، اجرا کننده باشیم و باکی نداریم چه به ما بگویند و چه نگویند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اجرای عدالت مشکلاتی دارد اما به ما آموختند و در سیره ائمه هم هست پس برای اینکه هم خودمان و هم امکاناتمان را برای اجرای عدالت هزینه کنیم آمادگی داریم. اجرای عدالت میتواند اساس تحول در دولت را شکل دهد و آن وقت خواهید دید که سنی، شیعه، روستایی و شهری نخبه اجتماعی راضی خواهند بود.
رییسی تصریح کرد: برای ما مهم این است که عدالت را اجرا میکنیم ممکن است عدهای از ما ناراحت شوند اما آنچه برای ما مهم است رضایت عموم مردم و شهروندان است. کسانی که نسبت به آنان تکلیف داریم و بر گردن ما حق دارند و ما باید وظیفه تکلیفی خود را انجام دهیم.
وی همچنین درباره تمرکززدایی یا تمرکزگرایی گفت: این کار به کارشناسی نیاز دارد ما موافقیم این اختیارات را نه تنها به استانداران، بلکه به برخی روسای کل و فرمانداران و بخشداران هم در حوزه خود اختیاراتی داد و این حرف درستی است اما باید کارشناسی دقیق شود تا بتوانیم به استاندار، فرماندار، بخشدار و مدیرکل اختیار دهیم تا کاری را که میتواند، انجام دهد. این همکاری و احساس مسئولیت برای انجام بیشتر و بهتر کارهای ستادی در ستاد فرصت بدانیم و گامهایی برای اجرای عدالت برداریم.
ظرفیتهای تولیدی غیرفعال در کشور فعال شود
رییس دولت سیزدهم اظهار کرد: از همین تریبون در محضر نمایندگان مردم عرض کردم تعامل با همه کشورهای دنیا به ویژه همسایگان را جزو سیاست خارجی خود میدانیم به ویژه زمینهای که برای تبادل اقتصادی و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی وجود دارد. کشور تولیدات و بازار بسیار خوبی در منطقه دارد اگر دیپلماسی اقتصادی فعالی داشته باشیم میتواند زمینه را برای صادرات فراهم کند.
وی با بیان اینکه صادرات موجب افزایش تولید و رونق تولید و به حرکت درآوردن چرخهای تولید میشود، گفت: باید حتما ظرفیت غیرفعال تولیدی را در کشور فعال کنیم. ۴۰ درصد ظرفیت کارخانههای ما غیرفعال است که باید فعال شود و نیازمند اقدام جدی و فوری است.
رییسی اضافه کرد: فعال کردن واحدهای تولیدی غیرفعال، اشتغال زیادی به همراه دارد و مراجعاتی را که شاهد هستیم به اشتغال تبدیل میشود که نیاز به کار جمعی پیگیرانه دارد و با بررسیهایی که در کمیسیونهای تخصصی مجلس میشود، کاملا قابل اقدام و عمل است.
رییس جمهوری، مجلس را بهترین هیاتهای مستشاری برای دولت توصیف کرد و گفت: در مجلس مجموعهای از نخبگان، کارشناسان و صاحب نظران هستند که میتوانند مشاورین امینی برای همه دولتها باشند و این ظرفیت ارزشمند کشور باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس دولت مردمی درباره مسئله معرفی وزیران پیشنهادی و چگونگی بررسی وضعیت این افراد گفت: صبح در بخش آغازین جلسه عرض کردم برای اینکه بتوانیم به نیروهای کارآمد، فساد ستیز و مردمی برسیم چه طریقی را طی کردهایم این به این معنا نیست که اگر وزیری معرفی شد مسئولیتش با افراد، گروه و جریانی است که او را معرفی کردهاند.
وی ادامه داد: مسئولیت ما برای بررسی و پیگیری و شناخت نسبت به شخصیت آن فرد و توانایی اینکه بتواند این کار عظیم را در جایگاه وزیر انجام دهد سر جای خود است و من فقط خواستم روش کار را توضیح دهم تا در جریان روش کار قرار بگیرید. مسئولیت که با خود وزیر محترم چه آن بخشی که با خود ما است، سر جای خود محفوظ است و تردیدی در این زمینه وجود ندارد.
رییس جمهوری ابراز امیدواری کرد که بخشهای مختلف و مردم که امروز امید بستند این دولت بتواند مشکلات را رفع و گرهها را باز کند، این امیدها روز به روز افزایش پیدا کند و افزایش این امیدها به این صورت است که در عرصه عمل و اجرا بتوانیم به تعهدات عمل کنیم و آنچه گفتیم پایبند باشیم.
وی تاکید کرد: همه اقوام عرب، ترک، بلوچ، لر و عجم بدانند که سمت و سوی دولت، صادق اللحن و صادق القول است و برای اجرا و عمل میکوشد. اما شاید برخی از اقدامات زمانبر باشد و مردم توقع دارند کارهای زود هنگام و محسوس انجام شود.
رییسی با اشاره به اصلاحیه برنامه بودجه ۱۴۰۰ گفت: تیمی را مامور اصلاحات برنامه ۱۴۰۰ کردهام و بودجه ۱۴۰۱ هم در برای نخستین بار در دولت ما بسته میشود. بودجه ۱۴۰۱ را طوری تنظیم میکنیم که مشکلاتی که امروز کشور با آن مواجه است را به حداقل ممکن برسانیم.
استاندار ویژه برای استانهای با مشکلات جدی انتخاب میشود
وی با تاکید بر اهمیت بورس و سهام عدالت، تصریح کرد: بورس و سهام عدالت در دستور کار است به ویژه در بحث جاماندگان سهام عدالت بحثی که مدتی در مجلس مطرح است را هم با همکاران و مجلس دنبال میکنیم. البته نمایندگان باید کمی حوصله کنند تا وزیران مشغول کار شوند و با اعتماد مجلس و تسلط بر کارشان بتوانند مشکلات را رفع کنند.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: مشکلاتی که بیان شده در مناطق مختلف و محروم مانند خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان و بخش های دیگر مناطق محروم، به طور خاص مورد توجه دولت است و قرار است استانهایی که مشکلات جدی دارد استاندار ویژه انتخاب کنیم تا در جلسات دولت هم حضور پیدا کنند یا اینکه نماینده خاص انتخاب کنیم و از اختیاراتی که قانون اساسی داده استفاده میکنیم تا هر روز شاهد یک مسئله در استانهایی مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان نباشیم.
وی ادامه داد: این اعطای اختیار به صورت خاص به این استانداران یا دعوت از آنان در جلسات هیات دولت، جزو برنامههای مورد توجه دولت خواهد بود.
رئیسی با اشاره به هدفمندسازی یارانهها گفت: هدفمندسازی یارانهها قانون است که باید آن را اجرا کنیم مگر اینکه پیشنهاداتی برای اصلاح قانون یا اصلاح هدفمندسازی یارانهها باشد که در دولت بررسی خواهد شد و این کار را به کار کارشناسی در مجلس تبدیل میکنیم.
رییس دولت سیزدهم ارائه طرح توسط مجلس را حق نمایندگان دانست و اظهار کرد: هیچ کس نمیتواند بگوید این حق نیست و در قانون هم آمده و جزو اختیارات شما نمایندگان است اما توصیه ما به شما این است و طرحهایی که به مجلس داده میشود در مقدمات کار با همکاری دولت همراه باشد تا هم دغدغه شما رفع شود و هم در ادامه راه با مشکل مواجه نشود.
وی افزود: توصیه میکنم طرحهای پیشنهادی را با همکاری بخشهای مربوطه با دولت باشد تا از اتقانی برخوردار باشد و به نتیجه برسد در غیر این صورت دچار وقفه در اجرا میشود. شما میخواهید کار دنبال شود و به نتیجه برسد امیدواریم آنچه نمایندگان مطرح کردید و آنچه ما گفته ایم برای رضای خدای متعال و برای گشایش و رفع مشکلات کشور و کشورداری و حکمرانی بر اساس موازین دین و ارزشهای اسلامی باشد.
رییسی درباره حضور همه قومیتها در دولت گفت: به همه استانهای کشور اقوام و گویش ها احترام میگذاریم و معتقدیم در مناطق مختلف کشور فرهیختگانی هستند که از همه این ظرفیتها در جایجای دولت استفاده میکنیم. از نمایندگان میخواهم این چند روز را که بحث بررسی صلاحیت وزیران است، این کار زودتر انجام شود و نمایندگان با رای اعتماد بالا کمک کنند تا دولت هرچه زودتر با قوت تشکیل شود.
وی اضافه کرد: دولتی که مبتنی بر رای اعتماد بالای نمایندگان باشد روحیه بهتری برای انجام وظیفه خواهد داشت و حتما برای نمایندگان دولت و اعضای کابینه پشتوانه ارزشمندی برای قوت دولت در بخشهای مختلف خواهد بود. اگر نام برخی افراد را آوردهام و نام برخی را در جلسه نیاوردم میگویم که به همه احترام میگذاریم و امیدوارم خداوند به ما توفیق دهد.
رییسی ادامه داد: برخی نمایندگان به من میگویند از حرفهای ما ناراحت نشوید و من اصلا ناراحت نمیشوم چون شما بهترین ناظران و امنای مردم هستید و هر چه بگویید برای اصلاح امور و دولت کمک خواهد کرد و شما را خیرخواه میدانیم و مطالبی که از در خیرخواهی مطرح میکنید برای اصلاح امور مثمرثمر میدانیم.
اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
حاجی پور، سخنگوی کمیسیون آموزش و مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: با توجه به مسائل و چالش های وزارت آموزش و پرورش، کمیسیون با تایید صلاحیت آقای باغ گلی موافقت نکرده است.
رشیدی کوچی: آقای باغگلی شما صلاحیت وزارت را ندارید
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: شناخت زیادی نسبت به آقای باغگلی نداشتم اما ایشان را جوانی انقلابی، تحول خواه، دلسوز و خوش اخلاق یافتم اما این چهار گزینه برای اداره آموزش و پرورش کافی است؟ جواب خیر است.
ایشان یکی از رویشهای انقلاب است به شرطی که در جای خود باشد.
جنابعالی تخصص کامل برای اداره آموزش و پرورش ندارید. این مسئله مهم است. این عدم انطباق به کشور، وزارت آموزش و پرورش و دولت آقای رئیسی صدمه می زند. بدنه وزارت با آقای باغگلی کار نخواهد کرد.
نماینده شبستر، موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: آنهای که می گویند جوان بودن آقای باغگلی مشکل ایجاد می کند دقت کنند پیامبر ما در ۴۰ سالگی به رسالت مبعوث شدند و علی ابن ابی طالب در روز غدیر بیش از ۳۶ سال نداشت.
پای رسانه های معاند و سند 2030 به بحث در مورد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کشیده شد
بندری نماینده مخالف وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: آقای باغگلی جوان روشنفکری است اما سوابق ایشان با مسئولیتشان تناقض دارد چرا که سابقه مدیریت دولتی ندارد و نباید آموزش و پرورش را به محلی برای آزمون و خطا تبدیل کنیم.
از نمایندگان مجلس میخواهم با رای مخالف خود به آقای باغگلی، زمینه معرفی فردی توانمند و مجرب را فراهم کنند.
راستی: تمام رسانههای معاند در حال تخریب آقای باغگلی هستند
نماینده موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: یکبار بگذارید فرزندان راستین انقلاب با فکر نو بیایند تا آموزش و پرورش را سامان دهند.
کدام یک از نمایندگان مخالف آقای باغگلی، در خصوص سند ننگین ۲۰۳۰ اعتراض کردند؟
عنابستانی: فرصت بدهید به جوانی که برنامه دارد/ برنامههای باغگلی قابل دفاع است
نماینده موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: چرا فراموش میکنیم که ژنرالهای تدبیر و امید چه بر سر این ملت آوردند؟ میگویند روزهای سختی داریم و فرصت آزمون و خطا نداریم اما سوالم این است مگر آن روزها سخت نبود و جنگ نبود که کشور را به جوانان سپردیم؟
نسل جوان ۴۰ سال به نظاره نشستهاند و ایدههایشان مثل بغض در گلو مانده است. جوانان خون دل خوردهاند. جوانان را به خامی متهم می کنند تا دستشان کوتاه نشود.
به نسلی که ایده دارد فرصت بدهید. من ۱۶ سال قبل در شهرداری مشهد به امثال باغگلی فرصت دادم و نتیجه گرفتم. به جوانی که برنامه دارد، انقلابی است و تخصص دارد فرصت بدهید.
مخالفت کمیسیون آموزش با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
سخنگوی کمیسیون آموزش: کمیسیون آموزش پس از بررسی برنامههای پیشنهادی، صلاحیت حسین باغگلی را برای وزارتخانه آموزش و پرورش تایید نمیکند.
آموزش و پرورش امروز نیروی میدانی میخواهد که آقای باغگلی فاقد چنین ویژگی است.
ایشان سابقه تدریس مدارس دولتی را ندارد و به عنوان مدیر عامل در مدارس خاص اشتغال داشته است.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
با پایان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، مجلس وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست عصر امروز (شنبه) و بعد از اتمام بررسی برنامه دولت سیزدهم، بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را به ترتیب حروف الفبا آغاز کردند.
با اتمام بررسی صلاحیت حسین باغ گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، مجلس وارد بررسی صلاحیت عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
بر اساس ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس قبل از صحبت های موافقان و مخالفان هر وزیر پیشنهادی، گزارش کمیسیون تخصصی مربوطه توسط سخنگو قرائت می شود.
نظر کمیسیون فرهنگی درباره زارع پور
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت که برنامه های وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی تا حدی منطبق است.
موافقت کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر پیشنهادی ارتباطات
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از موافقت اعضای این کمیسیون با عیسی زارع پور برای تصدی وزارت خانه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.
عنابستانی: چه زمانی قرار است شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کنید؟
علی اصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات بیان کرد: درست است که آقای زارع پور جوانی انقلابی است و برنامه خوبی هم به مجلس ارائه کرده است اما در بحث شبکه ملی اطلاعات ایشان فقط به چالشهای موجود در این حوزه پرداختند و راهکار عملیاتی برای اجرای این پروژه ارائه نکردند.
وی افزود: ما انتظار داریم تا به ما دقیق بگوید چه زمانی شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت اصلی فضای مجازی در کشور هست و مورد مطالبه رهبری است ایجاد خواهد شد.
شریعتی: زارع پور نماد دولت جوان حزب اللهی است
مالک شریعتی، نماینده مردم تهران در مجلس ضمن موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: آقای زارع پور نماد دولت جوان حزب اللهی است؛ اما حمایت و اعتماد مجلس منوط به کارآمدی و حفظ سلامت اقتصادی مدیران ارشد دولت به ویژه در وزارتخانه کلیدی و ثروتمند ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
حاتمی: وزیر ارتباطات در شبکههای اجتماعی حضور ندارد
حسین حاتمی نماینده مردم کلیبر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حالی که فضای مجازی با همه حواشی و درآمیختگی سود و زیانش به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است، وزیر پیشنهادی ارتباطات هیچ اعتقادی به پلتفرمهای موجود نداشته و خود نیز در شبکههای اجتماعی حضور ندارد.
طاهری: ایران هوشمند و حکمرانی داده از برنامه های زارع پور است
مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره با سوابق اجرایی و تحصیلات زارع پور گفت: وزیر پیشنهادی ارتباطات قول داده تا تمامی این برنامهها در زمینه شبکه ملی اطلاعات را به صورت جدی پیگیری کند. ایشان در هشت محور برنامه دارند که مهمترین آنها عبارت از ایران هوشمند و حکمرانی داده است. این موضوع به دولت الکترونیک ربط دارد. گویا اختیار خاصی از آقای رئیسی گرفتند تا حکمرانی دیجیتال را افرایش دهند. این موضوع به شفافیت اقتصادی و مبارزه هوشمند با فساد کمک خواهد کرد.