روحانی گفت: من از نمایندگان محترم مجلس درخواست می کنم که لوایحی را که دولت درباره مناطق آزاد اقتصادی به مجلس فرستاده است سریع تر به تصویب برسانند. گاهی سه تا پنج سال طول کشیده تا این سیر انجام شود، در حالی که ما باید دست به دست هم بدهیم تا مناطق آزاد را آباد و پرجاذبه کنیم و بتوانیم در این زمینه با همسایگان رقابت کنیم.
به گزارش جماران؛ رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت جایگاه مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور، گفت: مبنای این مناطق این بوده که سرمایه گذاران بتوانند با تسهیلات خاص، امتیازات خاص و معافیت های خاص سرمایه گذاری کنند و آنچه تولید می شود را صادر کنند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنج شنبه در چهل و یکمین هفته از افتتاح طرح های ملی و توسعه ای کشور پس از افتتاح 60 طرح زیربنایی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به ارزش حدود 9 هزار و 500 میلیارد تومان، خاطرنشان کرد: از آغاز دولت یازدهم تاکید من این بوده است که مناطق آزاد نباید محل واردات کالا باشد و باید به محلی برای صادرات تولیدات و محصولات کشور تبدیل شود.
دکتر روحانی افزود: از ابتدا بنا بر این بوده که در مناطق آزاد محصولاتی قابل رقابت با دنیا با استانداردهای قابل قبول تولید شود و این مناطق بتواند به مراکز صادراتی تبدیل شود که هم به اقتصاد منطقه و هم به اقتصاد کل کشور کمک کند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با ریل گذاری های انجام شده، امروز آمارها نشان می دهد که در مسیر تبدیل مناطق آزاد از وارد کننده کالا به صادرکننده تولیدات و محصولات کشور موفق بوده ایم و صادرات کالا از این مناطق به خارج از کشور رقمی بالغ بر 138 میلیارد دلار است و در برابر واردات ما در این مناطق درمجموع 47 میلیارد دلار بوده است.
دکتر روحانی با اشاره به راه اندازی پنجره واحد مناطق آزاد تجاری، گفت: امروز به اعتبار توسعه و گسترش دولت الکترونیک مسیر راهاندازی کسب و کارها شفاف، کوتاه و عادلانه شده و به دلیل حذف مراجعات حضوری، فساد احتمالی از این روند نیز تا حدود زیادی رفع شده است.
رئیس جمهور افزود: امروز حدود 70 درصد روند انجام کارهای لازم برای کسب مجوز فعالیتهای اقتصادی مناطق آزاد تجاری در بستر دولت الکترونیک انجام میشود که تا پایان دولت فرایند الکترونیک به صددرصد ارتقا یافته و زمان لازم برای کسب مجوز نیز از 30 روز به 20 روز کاهش خواهد یافت.
دکتر روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مناطق آزاد در شرایط تحریم میتوانند کمک حالِ اقتصاد کشور باشند، اضافه کرد: در سال 97 و همزمان با آغاز جنگ تمام عیار و تروریسم اقتصادی علیه کشورمان تاکید کردم که مناطق آزاد و تجاری باید به کمک کشور برای مقابله با تحریم بیایند.
رئیس جمهور اظهار داشت: امروز این خبر خوشحالکننده را شنیدیم که در همین شرایط فشار و تحریمهای گسترده اقتصادی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسبت به سال گذشته در مجموع 56 درصد افزایش جذب سرمایه داخلی و خارجی داشتهاند که نشان از رشد و بهبود جذابیتهای این مناطق و عملکرد موفق دولت در این زمینه است.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز تقریبا در همه کشورهای منطقه، مناطق آزاد و ویژه تجاری و اقتصادی در حال فعالیت هستند، اظهار داشت: امروز رقابت برای جذب سرمایه سختتر شده و لذا باید روز به روز جذابیت و امتیازهای معقول مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور را برای موفقیت در این رقابت افزایش دهیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: دولت علاوه بر وعدههایی که برای ایجاد رونق در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی داده است در لایحه بودجه نیز تمهیداتی برای این منظور اندیشیده که از نمایندگان محترم مجلس میخواهم این مسائل را در بررسی لایحه بودجه سال آینده مدنظر قرار دهند و توجه داشته باشند که باید برای ایجاد رونق در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وعدهها را عملی کنیم.
دکتر روحانی همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست که لوایح ارائه شده دولت برای ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جدید در کشور را سریعتر بررسی و تصویب کنند تا بتوان از ظرفیتهای مناطق مختلف کشور برای جذب سرمایه داخلی و خارجی و ایجاد و سرعت بخشیدن به رونق اقتصادی بهره برد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی علاوه بر جذابیتهای موجود برای فعالیتهای اقتصادی در زمینه گردشگری نیز جذابیتهای زیادی دارند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، چه در جنوب و چه در شمال کشور ظرفیت و امکان جذب گردشگر و رونق فعالیتهای مرتبط را دارند که این امکان، ضرورت همکاری و هماهنگی دستگاهها و قوای مختلف برای تسهیل فعالیت مناطق آزاد و تجاری کشور را بیش از پیش اثبات میکند.