انصاری با بیان اینکه اگر بر فضای کلی مجلس و قوه مقننه ترس ناشی از رد صلاحیت به خاطر رک گویی و حق گویی حاکم شد باید فاتحه آن مجلس را خواند افزود: وکیل شما باید به حکم قانون، وجدان و شرع تمام منافع موکل خود را تا پای جان تامین و تضمین کند. وکیل خوب وکیلی است که واقعا مدافع حقوق موکلین خود باشد. این موضوع لازمه وکالت در مجلس است. نماینده باید اگر در جایی کژی دید فریاد بزند، البته نه آنکه جار و جنجالی که دعوا درست کند، اما با شجاعت پیگیری کند.
پایگاه خبری جماران: مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی در جمع انجمن اتحاد اقوام ایرانی گفت: از هر زاویه ای نسبت به اولویت های کشور و انقلاب می توان صحبت کرد.
این نماینده پیشین مجلس یکی از اولویت های مهم کشور را تحقق اتحاد اقوام ایرانی دانست و گفت: همه دستگاه های نظام باید سعی کنند همه اقوام ایرانی در همه عرصه ها با یک چشم دیده شوند. هیچ قوم، گروه، مذهب و نژادی احساس نکند که مورد بی مهری یا کم مهری است. همه در خانه بزرگ ایران و با آرمان های بزرگ انقلاب اسلامی احساس دیگری پیدا نکند و مجلس می تواند نقش محوری و کلیدی در تحقق این حرکت بزرگ ایفا کند.
این فعال سیاسی با اشاره به تجارب دوران نمایندگی و همچنین سمت های خود در قوه مجریه که در ارتباط با مجلس بوده است گفت: فقط در مقطع سال 62 تا 66 بنا به ضرورت که گزارش هایی نگران کننده و برخوردهایی خارج از احکام و عدالت اسلام با زندانیان به امام گزارش شده بود، مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی از من خواستند موضوع را به ویژه در زندان های متعلق به دادسرای انقلاب بررسی کنم.
معاون پارلمانی حسن روحانی در دولت یازدهم افزود: در این مقطع بدون هیچ گونه ملاحظه و سانسوری، آنچه از برخوردهای نادرست دیدم و مشاهده کردم را خدمت مسئولین امر مثل آیت الله خامنه ای که آن زمان رئیس جمهور بودند، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس وقت، شورای عالی قضایی و نهایتا خدمت امام بردیم. این امر به یک تحول ساختاری اساسی در اداره زندان های کشور و ایجاد سازمانی مستقل منجر شد تا دستگاه های متعدد و موازی نتوانند دور از چشم نظارت با زندانیان برخورد نادرست داشته باشند.
انصاری ادامه داد: بیان این موضوع از این جهت بود که آشنایی لازم را نسبت به اختیارات مجلس دارم. بی جهت نیست که امام بزگوار مجلس را در راس امور و مرکز همه قدرتها و قانون ها معرفی کردند. اما با کمال تاسف باید بگویم که در فرآیند انتخابات دچار آسیب جدی شده ایم و امروز از این قضیه دلخون هستیم.
عضو مجمع روحانیون مبارز گفت: از دیدار با دکتر علی مطهری برمی گردم که حقیقتا احساس کردم جفای بزرگی شده است؛ قبل از اینکه به او جفا شده باشد به مجلس و به جامعه جفا شده است. مجلس جای انسان های شجاع و صریح و صادق است و فرقی نمی کند از کدام جناح سیاسی باشند بلکه در این مورد نگاه سیاسی ندارم و معتقدم نمایندگان نباید به دلیل ارائه فکر، بیان نظر و انتقاد به روند امور در دستگاه های مختلف امنیت نداشته باشند و دغدغه پیدا کنند.
وی با بیان اینکه اگر بر فضای کلی مجلس و قوه مقننه ترس ناشی از رد صلاحیت به خاطر رک گویی و حق گویی حاکم شد باید فاتحه آن مجلس را خواند افزود: وکیل شما باید به حکم قانون، وجدان و شرع تمام منافع موکل خود را تا پای جان تامین و تضمین کند. وکیل خوب وکیلی است که واقعا مدافع حقوق موکلین خود باشد. این موضوع لازمه وکالت در مجلس است. نماینده باید اگر در جایی کژی دید فریاد بزند، البته نه آنکه جار و جنجالی که دعوا درست کند، اما با شجاعت پیگیری کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: محیط مجلس محیط دعواهای سیاسی، و تریبون مجلس محل پمپاژ اختلاف و یاس در جامعه نیست اما محل بیان درد مردم هست. مردم باید احساس کنند خواسته هایشان در آنجا مطرح می شود.
انصاری گفت: اگر با رای مردم به مجلس راه پیدا کنم من این است که بر اساس سیاست های کلی که رهبری معظم انقلاب برای انتخابات ابلاغ کرده اند طرح جامع انتخابات را پیگیری کنم تا حقی از کسی تضییع نشود و همچنین برای شورای نگهبان، کاندیداها و دادخواهی فرصت لازم وجود داشته باشد. مردم نیز بتوانند در دو سه ماه مانده به انتخابات بتوانند فهرست بهترین ها را انتخاب کنند.
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: طرح دیگر برای بازگرداندن اعتبار و جایگاه تضمین شده مجلس است. مجلس با حکم قانون اساسی حق انحصاری قانونگذاری در همه امور و شئون کشور را دارد. مجلس به صراحت قانونی و بدون استثنا حق تحقیق و تفحص در همه امور کشور را دارد. این ابزار بزرگی است. هیچ امری نباید از دید نمایندگان مجلس و امکان اعمال نظارت مجلس استثنا شود الا چیزهایی که قانون اساسی آن ها را مستثنی دانسته است.
وی با بیان اینکه حوادث آبان ماه گذشته و همچنین کشف فسادهای عظیم ریشه در تضعیف جایگاه مجلس دارد افزود: اگر مجلسی شجاع و در عین حال خردبنیان وجود داشته باشد فکر نمی کنم بسیاری از نارسایی هایی که در عرصه ای رخ می نماید اتفاق بیفتد و مردم عصبانی شوند و آسیب ببینند. ریل گذاری های تقنینی و ساختاری به گونه ای نبوده است که مبادی تولید فساد را بخشکانیم.
انصاری با بیان اینکه در مبارزه با فساد با معلول مبارزه می کنیم گفت: مبارزه با معلول کل فضا را نا امن می کند. البته این به آن معنا نیست که قوه قضاییه وظیفه ذاتی خودش را در برخورد با مفسدین انجام ندهد، اما مهم این است که مجلس شورای اسلامی بتواند برنامه ریزی کند و اصلاح ساختارهایی کند که مشکلات ایجاد نشود.
انصاری گفت: وقتی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری بودم حدود دو هزار و 600 مجوز شناسایی کردیم که گردنه های بازدارنده حرکت اقتصادی و سرمایه گذاری و فضای کسب و کار است. چه کسی باید این را اصلاح کند؟
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: اصلا قابل قبول نیست که در سال چهل و یکم انقلاب و در آستانه مجلس یازدهم به لحاظ فضای کسب و کار در رده های آخر جدول جهانی باشیم و کشورهایی از ما جلوتر باشند که تاریخ تشکیل آنها به کمتر از صد سال می رسد. باید از تجربه جهانی استفاده کنیم. کارآفرین و سرمایه گذار باید در این کشور محترم باشد. از دید من امروز یکی از مقدس ترین کارها سرمایه گذاری برای رشد تولید و ایجاد اشتغال است که مهمترین دغدغه جوانان کشور است.
وی با بیان آنکه اشتغال بدون ایجاد فضای آرام در فضای کسب و کار و حمایت همه جانبه حقوقی قضایی اقتصادی بانکی مالیاتی و نرم افزاری از سرمایه گذاری محقق نمی شود گفت: اقتصاد ما بدون اینها شکل نخواهد گرفت. از ارکان اقتصاد مقاومتی هموار سازی بستر رشد اقتصادی و سرمایه گذاری است و اگر این کار انجام نشود باید در سالهای آینده با بحران های بزرگتری از نظر بیکاری مواجه شویم.
این عضو مجمع روحانیون مبارز با اشاره به وجود برخی دلخوری ها و همچنین نارسایی هایی که منجر به کنار رفتن عده ای از فرآیند انتخابات می شود گفت: آیا با نیامدن به انتخابات مشکلات حل می شود یا آنکه تشدید می شود؟ البته با هر نوع آمدنی هم مشکلات حل نمی شود. پیشنهاد جدی و تاکید من این است که انجمن ها و گروه و تشکل های مردم نهاد ارتباط با مجلس را قطع نکنند و هر جریانی که به مجلس خواهد رفت مردم و این نهاد ها را رها نکند.
مجید انصاری در پایان تاکید کرد: باید بین نمایندگان و تشکل ها یک ارتباط مداوم و یک مشورت بیرونی باشد. در حقیقت نمایندگان ترجمان کار کارشناسی این گونه مجامع در مجلس باشند وگرنه هر نماینده ای در همه امور متخصص نیست، بلکه باید از مجامع تخصصی دانشگاه ها استفاده کنند و این ارتباط منظم برای هدایت مجلس ادامه پیدا کند.