مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی با جمعی از آشوریان تهران دیدار کرد.

مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی با تأکید بر اینکه تعصب بشریت را تکه پاره کرده است، گفت: تمدن ایران زمین پیش از اسلام در بستر آرامش و صلح و فاقد تعصب شکل گرفت و دانشمندان، عالمان و جویندگان علم و دانش از همه جا به سوی ایران می آمدند. اگر بار دیگر ما می خواهیم تمدن داشته باشیم، این تمدن باید دانشمندان را در دل خود جای دهد و فرار مغزها نباید داشته باشیم؛ باید برعکس باشد و ایرانیان و غیر ایرانیان بیایند.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی در دیدار با جمعی از آشوریان تهران، با اشاره به اینکه هدف مسیح(ع) صلح، آرامش، رفاه، محبت و دوستی بود، گفت: وظیفه دولت هست که از همه جوامع مذهبی، دینی و قومی حمایت کند؛ از فرهنگ، مذهب، تاریخ و زبان آنها حمایت کند.

مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی، افزود: آشوریان حامل یک فرهنگ بلند و تاریخی بزرگ هستند که بخشی از پازل فرهنگ ایرانیان است. آشوریان پیش از هخامنشیان دارای تمدن بوده اند و پیشرفت آنها در جهات مختلف در کتب تاریخی ثبت شده و بخش های زیادی از آن هم به تمدن بعدی منتقل شده است.

وی ادامه داد: وقتی تمدن ایران باستان که شکل گرفت، بیش از هر چیزی متأثر از تمدن بین النهرین بود و بین النهرین هم بیش از هر قومی متأثر از آشوریان بود. این فرهنگ به ایران کنونی منتقل شد. بخشی بزرگ و تعیین کننده از تمدن ایرانیان بود که همواره در این نقش درخشیدند و خوب عمل کردند و در همه سختی ها و مشکلات همواره با دولت های ایران همکاری کرده اند.

یونسی تأکید کرد: مهمترین علت ظهور تمدن باستان این بود که در بستر صلح، آرامش، تساهل و تسامح و فاقد تعصب شکل گرفت. هیچ تمدنی در حاکمیت تعصب شکل نمی گیرد؛ همه انواع تعصب دینی، قومی و سیاسی که امروز بشریت را تکه پاره کرده و مانع آرامش و صلح و رفاه جوامع است.

وی یادآور شد: تمدن ایران زمین پیش از اسلام در بستر آرامش و صلح و فاقد تعصب شکل گرفت و دانشمندان، عالمان و جویندگان علم و دانش از همه جا به سوی ایران می آمدند. مخصوصا موقعی که اروپا اسیر دوران قرون وسطی شد؛ که متأسفانه این فاجعه به نام دین صورت گرفت و موتور محرکه آن فقط تعصب بود. به نام دین، عقل بشر را به بند کشید، آزادی بشریت را زندانی کرد و شعور بشر را تحقیر کرد.

مشاور ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی ادامه داد: همان موقع در ایران زمین تمدنی شکل گرفت و مخصوصا خوزستان و خراسان محل تبعید شدگان دانشمند اروپا بود. همه کسانی که از شکنجه قرون وسطی گریزان بودند، اینجا در امان بودند. همه اینجا جمع بودند و هیچ کس از دین آنها سؤال نمی کرد. فقط همین که دانشمند و حکیم بود، احساس امنیت می کرد.

وی با اشاره به تأسیس جندی شاپور، گفت: ایران مهد علم و دانش شد و تعصب نبود. خلیفه عباسی امام رضا(ع) را دعوت می کند. همه مصلحان آن زمان و فرقه های مختلف که به نوعی خود را منتسب به امام رضا(ع) می دانستند، دیدند که امام رضا(ع) دعوت خلیفه عباسی را پذیرفت و آمد و به نشر دانش پرداخت. خراسان مهد علم و دانش شد. 200 سال بعد از آن شرق کره زمین بزرگترین مرکز تمدن جدید شد. به این دلیل که فاقد تعصب بود و علم، حکمت و دانش اصل بود؛ نه چیز دیگر.

یونسی تأکید کرد: اگر ما می خواهیم که بار دیگر تمدنی داشته باشیم، باید همان تجربه را داشته باشیم. تجربه گذشته که خیام به ظاهر کفرگو عزیز است، شهاب الدین سهروردی عزیز است و ابوعلی سینا که از جای دیگر در اثر تعصب فرار می کند در همدان، ری و اصفهان صدر اعظم می شود. اگر بار دیگر ما می خواهیم تمدن داشته باشیم، این تمدن باید دانشمندان را در دل خود جای دهد و فرار مغزها نباید داشته باشیم؛ باید برعکس باشد و ایرانیان و غیر ایرانیان بیایند.

وی ادامه داد: در این فضا است که همه اقوام ایرانی در همه علوم و دانش می درخشند. تنها کسانی جای ندارند که متعصب هستند و طرفدار تبعیض و تحقیر هستند و خود را برتر و حق مطلق می دانند؛ آنها نباید باشند نه کسی که می خواهد به مردم خدمت کند و دانش و توسعه را پیش ببرد.

به گزارش جماران، کشیش وانیا سرگیز نیز در این مراسم گفت: یکی از خواسته های فرشته در تولد عیسی مسیح(ع) صلح و سلامتی است. تا صلح و سلامتی نباشد مردم در عذاب هستند. از خدا می خواهیم که در سال جدید این صلح در میان رؤسای تمام کشورها باشد. ما غیر از دعا کاری نمی توانیم انجام دهیم. در این روزها از خداوند خواستیم که برای مسئولین کشورمان، به خصوص مقام معظم رهبری، سلامتی باشد؛ که با دید باز به هموطنان ما می نگرد.

وی تأکید کرد: دعا می کنیم که این سلامتی و صلح در کشور ما پایدار بماند. ما مسیحیان هیچ وقت دنبال جنگ نبوده ایم و هیچ موقع مرگ کسی را نخواسته ایم. فقط دعا می کنیم شیطان از جلد کسانی که دنبال جنگ می گردند بیرون بیاید و به دنبال جنگ نروند؛ همان طور که مقامات کشور ما دنبال صلح هستند، دست به دعا بلند کنیم و بگوییم خدایا ما فقط از تو صلح می خواهیم. ما غیر از صلح چیز دیگری نمی خواهیم.

کشیش وانیا سرگیز اظهار داشت: من هیچ موقع کلمه اقلیت های مذهبی را به کار نبرده ام؛ چون اصلا دوست ندارم این کلمه را به کار ببریم. ما اقلیت نیستیم؛ ما قبل از دین مبین اسلام ایرانی بوده ایم، ایرانی خواهیم ماند و ایرانی خواهیم  مُرد. کلمه اقلیت برای ایرانی هایی است که در اروپا و آمریکا هستند. ما اقلیت نیستیم. تاریخ را بخوانید.

لازم به ذکر است، یک دقیقه سکوت به احترام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم از جمله برنامه های این مراسم بود.

بخشی از تصاویر این مراسم را در ادامه می بینید:

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.