گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

عضو مجلس خبرگان رهبری: باید صدای مردم را بشنویم

اگر عملکردها و سیاست‌های ما درست باشند دیگر هر چند وقت یکبار اعتراضاتی از این دست رخ نمی‌دهد که یک عده در آن قربانی شوند و مادران نتوانند شب‌ها بخوابند و مدام ناله کنند.

پایگاه خبری جماران، سعید گیتی آرا: جماران در راستای ایجاد فضای بحث و گفت و گوی بین نخبگانی در خصوص تصمیم اخیر سران سه قوه در مورد قیمت بنزین و نیز حوادث پس از آن، به سراغ گفت و گو با کارشناسان و صاحبنظران رفته است تا در فضایی آرام به نقد یا دفاع از این تصمیم مهم و رخدادهای اجتماعی مهم پس از آن بنشینند. بدیهی است که جماران از تداوم این بحث ها و پاسخ های احتمالی دیگر شخصیت ها استقبال می کند.

در همین رابطه، یک عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مسئولین نباید کارهایی کنند که صدای مردم بلند شود و دیوار اعتماد آنان شکاف بردارد. به زور متوسل شدن هنر نیست و هیچکس حرف زور را نمی پذیرد. باید دست نوازش بر سر مردم معترض کشید و آنها را قانع کرد. مسلما افراد با بگیر و ببند قانع نمی‌شوند.

 

مسأله «دشمن» نباید مانع پی بردن ما به حقیقت شود

آیت‌الله هاشم هاشم زاده هریسی در گفت و گو با خبرنگار جماران ،درباره وقایع اخیر کشور گفت: متاسفانه توجه ما به اتفاقاتی که در جامعه می‌افتد کم است و عادت کرده‌ایم که کمتر بشنویم و معمولا مسائلی در این اتفاقات پیش می‌آید که ما را از حقیقت ماجرا غافل می‌کند. یعنی حواشی‌ای که بر این اتفاقات عارض می‌شود ما را از پی بردن به متن خطر بازمی‌دارد.

وی افزود: مسلّم است که دشمنان حرف خود را زده و تحریکات لازم را انجام می‌دهند و بعضی وقت‌ها نیز افرادی وارد ماجرا می‌شوند و کارهایی انجام می دهند که همه توجه‌ها را معطوف دشمن و عوامل دشمن می‌کنند. من نمی‌خواهم بگویم دشمنی در این اتفاقات نیست؛ بر عکس دشمن وجود دارد اما نه آنقدر که تمام توجه‌ها را به سمت خود جلب کند و مانع پی بردن ما به حقیقت شود.

 

نباید نقش دشمن را در اعتراضات مردم خیلی بزرگ کنیم

این عضو مجلس خبرگان ادامه داد: زمانی ضربه دشمن به ما می‌خورد که کل توجه‌مان در اعتراضات معطوف به دشمن شده و تمام اتفاقات را به دشمن و عواملش مربوط بدانیم. آن زمان است که غافلگیر می‌شویم. در حالی که نباید نقش دشمن را در اعتراضات مردم خیلی بزرگ کنیم. اگر طوری وانمود کنیم و بگوییم که هر اعتراضی رخ می‌دهد کار دشمن است، توهین به خود، مردم و  نظام کرده‌ایم. زیرا در واقع پذیرفته‌ایم که دشمن آنقدر بزرگ و قوی است که وارد خانه ما می‌شود و همه جا را به آتش می‌کشد.

وی افزود: در چنین حالتی است که ماموران تر و خشک را باهم می‌سوزانند و مجبور می‌شوند تعداد زیادی را بازداشت کرده و خانواده‌ها را نالان و نگران کنند. این اقدامات نارضایتی‌ها را در جامعه بیشتر می‌کند و یک تحلیل اشتباه ایجاد می‌کند که می‌توان با این اقدام دشمنی را که وارد خانه شده، پیدا کرد. در صورتی که اگر واقعا دشمنان برای این اعتراضات وارد عرصه شده‌اند، تا امروز فرار کرده و دیگر رفته‌اند و با این قبیل اقدامات، تنها کسانی که اذیت می‌شوند مردم خودمان هستند.

 

باید ببینیم صدای چه کسانی را خاموش کردیم؟

هاشم زاده هریسی گفت: برخی اقدامات ما را از حقیقت دور می‌کند و باعث می‌شود تا دیگر صدایی نشویم. دشمن صدای بلندی دارد و تلاش می‌کند در این‌گونه اعتراضات خود را اصل قرار دهد. متاسفانه ما نیز در کشور «دشمنان» را اصل قرار می‌دهیم و صداهای مربوط به درماندگی‌ها، گرسنگی‌ها، بیکاری‌ها و نارضایتی‌ها را نمی‌شنویم. وقتی که صداها را نمی‌شنویم فشار بیشتر می‌آوریم و نارضایتی‌ها را افزایش می‌دهیم. از سوی دیگر به خود می بالیم که صدای اعتراض‌ها را خاموش کرده‌ایم. در صورتی که باید ببینیم صدای چه کسانی را خاموش کردیم؟ مگر می‌توان نارضایتی‌ها و عقده‌ها را سرکوب کرد؟

وی اظهار داشت: نارضایتی‌ها را نمی‌توان با سرکوب خاموش کرد. شاید مانند آب بتوان موقتا جلویش را گرفت اما این کار باعث می‌شود تا ریزآب تبدیل به سیلاب شود. باید صدای مردم را بشنویم. از سوی دیگر باید جوهره نارضایتی‌ها را شناسایی و در راستای حل مسائل تلاش کنیم. برخی می‌گویند دشمنان دست به این اعتراضات در جامعه می‌زنند، در حالی که خدا می‌داند دشمنان تا این اندازه قدرت ندارند. بلکه ممکن است از نارضایتی‌های موجود یا کمبودهایی که داریم استفاده کنند.

 

برای آرام ساختن مردم معترض، حواشی را بسیار بزرگ کرده‌ایم

این عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این را من نمی‌گویم بلکه قرآن کریم می گوید. خدا می‌فرماید:«یا ایها الذین آمنوا علیکم و انفسکم» یعنی ای مومنان! مواظب اعمال و گفتار خود باشید. مواظب سیاست‌های اشتباه و مدیریت‌های ضعیف خود باشید. مواظب اختلاف‌های میان خود و گره های گشوده نشده مشکلات مردم باشید. مردم را عاصی نکنید. اگر شما مواظب خود باشید«لَا یَضُرُّکُمْ»؛ یعنی دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. امام نیز که فرمودند «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند»؛ معنایش این است که اگر فرد درستکار باشد، دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند کند اما اگر چنین نباشد، دشمن هرغلطی می‌تواند کند.

تنها با محبت است که می‌توانیم انقلاب و نظام را نگه داریم. رفتارهایی که امروز می‌شود راه نگه داشتن مردم و نظام نیست. چنین روش‌هایی موجب زیاد شدن دشمنان می‌شود و تمام دنیا را علیه ما بسیج می‌کند.

وی بیان کرد: در چنین وضعی دشمن می‌تواند هر سوء‌استفاده‌ای کند. یعنی دشمنان می‌توانند از نارضایتی‌ها، بیکاری‌ها، فاصله طبقاتی و گرسنگی‌هایی که به وجود آوردیم یا اجحافاتی که کرده‌ایم هر سوءاستفاده‌ای کنند. به صورت کلی می‌گویم که برای آرام ساختن مردم معترض، حواشی را بسیار بزرگ کرده‌ایم و برای اینکه اقدامات خود را توجیه کنیم می‌گوییم دشمن خیلی بزرگ است یا اینکه دشمن آمد آتش زد و رفت.

 

حفظ این انقلاب با کمک پدافند غیرعامل میسر است

هاشم‌زاده هریسی با بیان اینکه نباید بگذاریم دیوارها شکسته شده و سقف ها فروبریزند، گفت: این انقلاب بسیار زیبا و مهم بوده و در تاریخ بشریت نظیر ندارد. زیرا اسلامی و پاک است و برای مبارزه با ظلم‌ها و درماندگی‌هاست. انقلاب شد تا کسی درمانده و گرسنه نباشد. کسی بیکار یا غمگین نباشد. کسی ظلم نبیند. نباید بگذاریم انقلاب به ضد خود تبدیل شود. این انقلاب معجزه قرن بوده و بسیار حیف است. چرا که شرط مشروعیت هیچ نظامی «عدالت» نیست، جز نظام اسلامی.

وی بیان کرد: ماهیت و حقیقت نظام اسلامی «عدالت» است. اساس آن بر مبنای خدمت به انسان‌ها، آرامش و محبت است. اصلا «ولایت» یعنی محبت و حکومت ولایی یعنی حکومت محبت و عدالت. پس باید این انقلاب را با چنین توصیفی حفظ کنیم. نباید بگذاریم این انقلاب مفت و مجانی از دست‌مان خارج شود. چرا که ایران، اسلام و دین نابود خواهد شد. البته حفظ انقلاب با توپ و تشر زدن به مردم و نظامی‌گری نیست. حفظ آن صرفا با پدافند عامل امکانپذیر نیست. اگر به این باشد دیگران مجهزتر هستند. بلکه با کمک پدافند غیرعامل میسر است.  پدافند غیرعامل یعنی رضایت مردم، برقراری عدالت، توجه به زندگی و معیشت مردم، مهربانی و محبت.

 

تنها با محبت است که می‌توانیم انقلاب و نظام را نگه داریم

هاشم زاده هریسی ادامه داد: تنها با محبت است که می‌توانیم انقلاب و نظام را نگه داریم. رفتارهایی که امروز می‌شود راه نگه داشتن مردم و نظام نیست. چنین روش‌هایی موجب زیاد شدن دشمنان می‌شود و تمام دنیا را علیه ما بسیج می‌کند. نباید غرور به سراغمان بیاید. خدا می‌داند من این حرف‌ها را تنها برای دفاع از نظام و انقلاب می‌گویم. چون عاشقش هستم و در راهش هزینه پرداخته و شهید داده‌ام. قبل از انقلاب زندان رفته‌ام و بعد از آن نیز رنج کشیده‌ام. ما راه درستی نمی‌رویم و متاسفانه سیاست‌ها و مدیریت‌هایمان ما اشتباه است.

وی با بیان اینکه نظام اسلامی یک قانون اساسی متقن و زیبا دارد، گفت: فصل سوم این قانون مربوط به حقوق مردم است و می‌درخشد. بنابراین اصالت خوبی داریم و با اینکه راه مشخص است اما آن را درست طی نمی‌کنیم. عملکردها، مدیریت‌ها و سیاست‌های ما اشتباهات زیادی دارد. هر ضعف و مشکلی که داریم به عملکردهای خودمان مربوط است. متأسفانه اصل جوهره نظام و انقلاب از عملکردهای ما جدا شده است. اگر عملکردها و سیاست‌های ما درست باشند دیگر هر چند وقت یکبار اعتراضاتی از این دست رخ نمی‌دهد که یک عده در آن قربانی شوند و مادران نتوانند شب‌ها بخوابند و مدام ناله کنند.

 

مسئولین نباید کارهایی کنند که صدای مردم بلند شود

هاشم زاده هریسی گفت: حضرت امام همه این روزها را پیش‌بینی کردند. موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام می‌تواند سخنان ایشان را منتشر کند. امام انواع سخنرانی، رهنمود، منشورها و هشدارهایی دارند که قابل تقسیم بندی هستند. بخش هشدارهای ایشان بسیار مهم است. امام نقل به مضمون می‌فرمایند «از دشمن نترسید بلکه از خودتان بترسید.» همچنین می فرمایند «غرور شما را نگیرد اگر اشتباه کردید زود بازگردید.» در جایی دیگر نقل به مضمون گفته اند «کاری نکنید که یک ایام الله علیه انقلاب به وجود آید.»

وی در پایان گفت: مسئولین نباید کارهایی کنند که صدای مردم بلند شود و دیوار اعتماد مردم شکاف بردارد. به زور متوسل شدن هنر نیست و هیچکس حرف زور را نمی پذیرد. باید دست نوازش بر سر مردم معترض کشید و آنها را قانع کرد. مسلما افراد با بگیر و ببند قانع نمی‌شوند. اقتصاد نیز به این آسانی درست نمی شود. اصطلاحا باید گفت که اقتصاد دو سیم دارد یکی سیم تولید و استفاده از ثروت های ملی  و دیگری سیم تبلیغ در دنیاست. اگر این دو سیم به هم متصل شود می توان گفت که اقتصاد وضعی خوب دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
11 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.