محمد خُدادی با بیان اینکه رسانهها خط مقدم جنگ تحمیلی اقتصادی آمریکا علیه ایران هستند، گفت: با حضور هوشمندانه و مسئولانه رسانهها قطعا هم در جنگ ارادهها پیروز میشویم و هم از این شرایط سخت تحمیلی، عبور خواهیم کرد
به گزارش جماران، به نقل از روابطعمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی، محمد خٌدادی با حضور در جمع اعضای تحریریه خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، «رونق تولید» را موتور محرک کشور در شرایط کنونی دانست و تصریح کرد: تقویت فرهنگ کار و تلاش، مرز عبور ایران از شرایط سخت فعلی است که حاصل جنگ تحمیلی اقتصادی امریکا علیه ایران است. وی توجه به قشر زحمتکش و موثر کارگر را مهمترین وظیفه مسئولان کشور در دستگاههای مختلف دانست و افزود: رسانه شما بیش از پیش باید پیگیر امور صنفی و معیشتی این قشر عزیر و شریف باشد تا چرخهای اقتصادی کشور علیرغم همه محدودیتهای ایجاد شده، بهتر به گردش درآید.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وضعیت منطقه و برخی تحولات بین المللی، هدف آمریکا از جنگ تحمیلی اقتصادی با ایران را «سیاهنمایی، نمایش ناکارآمدی، تزریق ناامیدی و تشدید بحران در کشور» عنوان و خاطرنشان کرد: رسانهها با تولید محتوای واقعی از فضای امروز کشور میتوانند توطئههای آمریکا و متحدانش را در گسترش جنگ اقتصادی و تفرقهافکنی در منطقه نقش برآب کنند.
وی نقش موثر رسانهها در جنگ تحمیلی 8 ساله را نمونه تاریخی مناسبی در این عرصه عنوان و خاطرنشان کرد: در شرایط امروز هم میتوان با استفاده از تجربههای پیشین و بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در فضای نوین رسانهای به مصاف این جنگ تحمیلی اقتصادی رفت و با تقویت همبستگی، همدلی، همکاری و هم افزایی با حمایت دولت، اراده ملت ایران را بر توطئهگران و بدخواهان نظام تحمیل و کشور را برای حل مشکلات و عبور از شرایط جاری مهیا کرد. خُدادی افزود: با حضور هوشمندانه و مسئولانه رسانهها در خط مقدم جنگ تحمیلی اقتصادی، قطعا هم در جنگ ارادهها پیروز میشویم و هم از این شرایط سخت تحمیلی، عبور خواهیم کرد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، بر ضرورت تحول در محتوای رسانهها همپای دگرگونیهای فنی و تکنولوژیکی سپهر رسانهای تاکید و با بیان اینکه روند اطلاعرسانی، از مرحله خبرنویسی تا عرضه اطلاعات باید تغییر کند، تصریح کرد: رسانهای که نتواند خود را با تحولاتِ روز همگام کند مخاطب را به طور کامل از دست خواهد داد چراکه نمیتواند شکل و پوسته کار دچار دگرگونی و تحول شود اما در محتوا تغییری رخ ندهد.
خُدادی، بر اهمیت ایجاد ارزش افزوده در عرضهی اطلاعات تاکید کرد و با بیان اینکه در دنیای امروز، ارائه اطلاعاتِ صرف بدون پردازش درست -مانند خام فروشی نفت- امتیاز محسوب نمیشود، گفت: پردازش اطلاعات در هر فعالیت رسانهای، در جذب مخاطب و افزایش ضریب نفوذ رسانه، بسیار تعیین کننده است.
وی تبلیغ، هواداری و هوادارسازی را از راهبردهای رسانهای در گذشته عنوان و اظهار کرد: رسانههای امروز برای ادامه حیات و بقای در بازار متحول و نامتعین فعلی، ضرورتا باید به سمت شریکسازی حرکت کنند.
معاون مطبوعاتی با اشاره به اینکه ایجاد ارتباط مؤثر در جامعه، مهمترین وظیفه رسانه است بر تعریف سهم و نقش رسانه در مناسبات مختلف اجتماعی-سیاسی- فرهنگی و اقتصادی تاکید کرد و گفت: دنیای امروز دنیای اقناع و شریکسازی در نظام اطلاعرسانی و فعالیتهای رسانهای است و رسانهها ضمن حرکت به سمت تخصصیشدن باید بر اساس نیاز مخاطبان خود، به تولید و تحلیل اطلاعات بپردازند.
خُدادی، «تمایز، تفاوت و تنوع» را از جمله مهمترین نیازهای هر رسانهای عنوان کرد و با اشاره به اینکه چنانچه اطلاعات پردازششده و مفید باشد، مخاطب آن را دنبال میکند، گفت: بنابراین امروز باید از مخاطب به اطلاعات برسیم.
به اعتقاد معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با وجود تحولات و دگرگونیهای عرصه اطلاعرسانی، در صورتیکه رسانهها به اقتضائات روز توجه داشته باشد و در چرخه عرضه و تقاضا خود را بهروز نمایند، همچنان محل رجوع مردم و تاثیرگذار خواهند بود.
وی کاهش گستره اخبار پوششی و افزایش سوژهنگاری را یکی دیگر از رویکردهای رسانهایِ امروز برای ارتقای جایگاه عنوان کرد و گفت: وجه تمایز یک رسانه در سوژهپردازی، تخصص و داشتن اطلاعات در حوزههای تخصصی است، چراکه آنچه شما بهعنوان یک رسانه تخصصی بدان دسترسی دارید، دیگران دسترسی کمتری دارند. به عنوان نمونه، خبرگزاری ایلنا در حوزه کارگری دارای تخصص است و از این جهت است که ابتکار عمل را در اطلاعرسانی این حوزه تخصصی در اختیار گرفته است و باید بر همین وجه تمایز، حرکت فعالتر و موثرتری انجام دهد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این بازدید دوساعته که با پرسش و پاسخ دبیران و خبرنگاران ایلنا همراه بود، بر برگزاری کارگاههای آموزشی برای مهارت افزایی خبرنگاران به عنوان گام مهم ارتقای رسانهای اشاره و بر ضرورت ساده سازی مفاهیم و استفاده از قالبهای نوین رسانهای تاکید کرد و گفت: معاونت مطبوعاتی آمادگی کامل دارد تا ضمن استفاده از طرحها و ایدههای صنفی خبرنگاران، مشکلات و موانع موجود را به شکل ویژه مرتفع سازد و امکانات خود را در اختیار خبرنگاران و رسانهها قراردهد.
کپی شد