گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

رحمان قهرمان پور: پس از حادثه تروریستی اهواز پیام قربانیان تروریسم و ملت مظلوم ایران به جامعه بین المللی رسانده شود

برجام و مسائل سوریه و یمن موضوعاتی است که جامعه بین المللی منتظر فهمیدن موضع ایران در مورد آنها است.

یک تحلیل گر مسائل بین المللی خروج آمریکا از برجام را مهمترین موضوعی دانست که رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل می تواند در مورد آن صحبت کند و گفت: ایران می تواند از حادثه تروریستی اهواز برای رساندن پیام خودش به جامعه بین المللی استفاده کند؛ مبنی بر اینکه در مبارزه با تروریسم جدی است و ادعاهای آمریکا و برخی از کشورها در این زمینه واقعیت ندارد.

رحمان قهرمان پور در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص اهمیت سفر رئیس جمهور کشورمان به آمریکا برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: سفر امسال آقای روحانی در شرایطی اتفاق می افتد که ترامپ از برجام خارج شده و آینده این توافق به نوعی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است. ضمن اینکه آمریکا اعلام کرده تحریم های جدیدی را علیه ایران اعمال می کند و این مسأله هم برای اروپا، چین و کشورهای منطقه اهمیت دارد.

این تحلیل گر مسائل بین المللی افزود: به عبارت دیگر چون توافق ایران با 5+1 یک توافق بین المللی بود، لذا تهدید این توافق و خروج آمریکا از آن هم پیامدهای بین المللی دارد. بنابر این قدرت های بزرگی نظیر چین، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان و خیلی از کشورهای منطقه منتظر این هستند که آینده این توافق چطور خواهد شد و آیا خروج آمریکا از این توافق منجر به افزایش تنش میان ایران و آمریکا خواهد شد؟ و اثرات احتمالی این تنش بر وضعیت شکننده منطقه چیست؟

وی تأکید کرد: در این وضعیت قاعدتا برای ما مهمترین موضوع برجام و چرایی خروج آمریکا از آن است و به احتمال زیاد آقای روحانی هم در این مورد سخنرانی خواهد کرد. البته در کنار صحبت در مجمع عمومی، ایران هماهنگی هایی با اروپا، روسیه و چین برای حفظ برجام خواهد داشت. چون این سخنرانی ها اعلام موضع است، در کنار این اعلام موضع قطعا ایران اقدامات عملی هم برای حفظ برجام بعد از خروج آمریکا خواهد داشت.

قهرمان پور گفت: البته تحولات دیگری از جمله حادثه تروریستی روز شنبه در اهواز رخ داده است. یکی از اتهاماتی که آمریکا علیه ایران مطرح می کند این است که ایران از تروریست در منطقه حمایت می کند. این حادثه تروریستی به وضوح نشان داد که ایران خودش قربانی تروریست است. این حادثه هم در بعد منطقه ای مهم است که ایران اعتقاد دارد برخی از کشورهای منطقه در این حادثه نقش داده داشته و هم در بعد بین المللی مهم است که ایران به عنوان قربانی تروریست چه موضعی در این مورد دارد.

وی یادآورد شد: البته به خاطر جوّ بین المللی این حادثه تروریستی در رسانه های بین المللی آن گونه که باید بازتاب نداشت و بعضا به جای «حادثه تروریستی» از عبارت «حمله» استفاده کردند. فارغ از نوع تبلیغات و حرف هایی که دیگران زدند، واقعیت موجود که اثبات شده این است که خود ایران هم قربانی است و ایران می تواند از این فرصت برای رساندن پیام خودش به جامعه بین المللی استفاده کند؛ مبنی بر اینکه در مبارزه با تروریسم جدی است و ادعاهای آمریکا و برخی از کشورها در این زمینه واقعیت ندارد.

این کارشناس مسائل بین المللی با اشاره به تحولات سوریه گفت: بحث سوریه بعد از کنفرانس سه جانبه تهران میان ایران، روسیه و ترکیه، به مراحل حساسی رسیده و یکی از دغدغه های جدی جامعه بین المللی است و نه تنها بحث ادلب بلکه آینده خود سوریه چه خواهد شد. با توجه به نقش مهمی که ایران در موضوع سوریه دارد کشورهای مختلف مترصد این هستند که ببینند مواضع ایران در مورد آینده سوریه و مسأله ادلب چیست و بر اساس آن سیاست های خود را تنظیم کنند و احیانا با ایران چانه زنی انجام دهند.

وی افزود: مسأله یمن هم جزو موضوعاتی است که مورد توجه جامعه بین المللی هست. وضعیت انسانی یمن وضعیت مناسبی نیست و اقداماتی که ائتلاف عربستان و امارات آنجا انجام داده باعث نارضایتی جامعه بین المللی شده؛ مخصوصا به خاطر حملاتی که این ائتلاف به مراکز غیر نظامی انجام داده است. ایران و اروپا هم در این زمینه مذاکراتی داشته اند و ممکن است در نشست های حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل بخواهند این دیدارها را ادامه دهند.

قهرمان پور در پایان اظهار داشت: مجموع این تحولات باعث شده که سفر آقای روحانی به مجمع عمومی سازمان ملل در این مقطع اهمیت داشته باشد و باید منتظر باشیم و ببینیم که محتوای سخنرانی آقای روحانی و ملاقات های جانبی و حاشیه ای که در مجمع عمومی سازمان ملل انجام می دهد به چه نتایجی منجر خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.