محمد جهانشاهی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در تازه ترین نشست شورای ثبت میراث طبیعی کشور، چشمه آب معدنی تلخاب لاسجرد در شهرستان سرخه به عنوان یک اثر ارزشمند و دارای قابلیت ثبت در فهرست میراث طبیعی کشور شناخته شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان افزود: در این نشست شورای ثبت میراث طبیعی کشور، موضوع ثبت درخت چنار ارمیان میامی نیز بررسی شد و ثبت این اثر منوط به بازدید اعضای کمیته ثبت میراث طبیعی کشور شد.
وی خاطرنشان کرد : پیش از این آثار طبیعی شامل درخت کهنسال چنار سوخته صح(کهو)، درخت گردوی کهنسال تویه و درخت ارس کهنسال دیباج در دامغان، غار افتر در سرخه، جنگل ابر در شاهرود، درخت چنار کهنسال امامزاده یحیی(ع)، درخت چنار دوقلوی چاشم و درخت گردوی کهنسال کمان رستم در مهدیشهر به عنوان آثار طبیعی استان سمنان در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده بود.
جهانشاهی، از چشمه معدنی تلخاب لاسجرد به عنوان یکی از منحصر به فردترین چشمه های طبیعی کشور یاد کرد و افزود: در فصل تابستان آب این چشمه سرد و در زمستان گرم است.
وی، یکی از ویژگی های مهم این چشمه را ظرفیت بالای آن در گردشگری حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: آب این چشمه به دلیل وجود گوگرد فراوان، خاصیت درمانی قابل توجهی دارد و بیماری هایی نظیر واریس، کهیر و برخی بیماری های پوستی را درمان می کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: میانگین آبدهی چشمه معدنی تلخاب لاسجرد 83 لیتر بر ثانیه است، پوشش گیاهی اطراف این چشمه از درختچه های گز و زیستگاه گونه های جانوری نظیر مرغابی و مرغ لجن خوار است.
چشمه تلخاب لاسجرد دارای دو چشمه است و این چشمه در فاصله 6 کیلومتری روستای لاسجرد در شهرستان سرخه واقع شده است.
استان سمنان دارای بیش از یک هزار و 147 اثر تاریخی شناسایی شده است و تا کنون بیش از 800 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی این استان به ثبت ملی رسیده است.
6103
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.