به گزارش ایرنا، این منطقه اقتصادی در دهستان لجران، بخش مرکزی گرمسار قرار دارد، سامانه منطقه در فاصلۀ حدود 90 کیلومتری شرق پایتخت قرار گرفته است، محدودۀ این منطقه با حدود 2 هزار هکتار مساحت در داخل دشت این شهرستان استان سمنان قرار دارد.
کارشناسان معتقدند، بررسی مشکلات موجود در بخش آبرسانی، کمک به تامین زیرساخت‌ ها و سایر مشکلات این منطقه ویژه اقتصادی مانند تهیه نقشه‌ های مخابراتی، زیر ساخت و راه‌ های مواصلاتی برای حضور فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری اجتناب ناپذیر است.
براساس معیار جهانی هدف از راه اندازی نواحی و شهرک های صنعتی، تامین زیرساخت ها براساس مقتضیات زمان برای جذب سرمایه گذار بوده اما با وجود برگزاری همایش های سرمایه گذاری و انعقاد تفاهم نامه های 85 هزار میلیارد ریالی در چند سال گذشته در استان زیرساخت لازم برای عملیاتی کردن این تفاهم نامه ها در شهرک های صنعتی سمنان به خصوص در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار همچنان فراهم نیست.
به باور کارشناسان، توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در نواحی و شهرک های صنعتی استان به ویژه در گرمسار در گرو تامین زیرساخت های لازم برای پذیرش سرمایه گذاری و بهره گیری از سامانه های به روز خدمات رسانی برای جذب فعالان اقتصادی کشور است.
با وجود این که بیش از یکهزار و 160 واحد تولیدی و صنعتی شامل 64 درصد از کل واحدهای تولیدی استان در شهرک‌ ها و نواحی صنعتی قرار دارد و برای بیش از 28 هزار نفر اشتغال‌زایی شده است، اکنون این مناطق مهم و ارزشمند اقتصادی استان از نبود زیر ساخت های به‌ روز برای خدمات دهی به سرمایه گذاران با مشکلات مواجه است.
وجود انواع مسیرهای ارتباطی زمینی مانند راه ‌های اصلی چهارخطه، راه اصلی عریض، راه اصلی معمولی، آزاد راه، راه فرعی و خط آهن سراسری در نزدیکی منطقۀ ویژه اقتصادی گرمسار، شرایط ویژه‌ای را برای توسعۀ بهینۀ این منطقۀ فراهم آورده است.
دولت تدبیر و امید در نشست های مختلف همواره بر فراهم کردن زیرساخت های سرمایه گذاری از سوی دستگاه های مسوول تاکید داشته و ارایه خدمات مانند آب، برق، گاز، تلفن و جاده دسترسی به فعالان اقتصادی تا در واحدهای صنعتی و تولیدی در نواحی و شهرک های صنعتی مطرح بوده است.

**مسوولان مشکلات زیرساختی منطقه ویژه را حل کنند
رییس انجمن روسای شرکت های مستقر در شهرک صنعتی گرمسار در گفت و گو با ایرنا افزود : کمبود آب به دلیل فرونشست زمین و افت محسوس سطح آب های زیرزمینی در گرمسار فرابحرانی است و باید با کاهش کاغذ بازی های اداری برای رفع این چالش در منطقه ویژه اقتصادی اقدام کنند.
امیرحسین شقاقی گفت : این منطقه ویژه اقتصادی اکنون با کمبود آب و مشکل زیرساختی مانند برق و مخابرات مواجه است و با توجه به این که گرمسار، شهرستانی صنعتی است، این مساله می تواند مضرات زیادی برای کاهش جمعیت و بیکاری در منطقه در طولانی مدت به همراه داشته باشد.
وی اظهارداشت : در کوتاه مدت و با توجه به شرایط کنونی، منطقه ویژه اقتصادی گرمسار به 140 لیتر در ثانیه آب نیاز دارد، خاطرنشان کرد : در صورت تامین آب مورد نظر، سرمایه‌ گذاران بیشتری به سمنان جذب می شوند و در نتیجه تولید و اشتغال افزایش پیدا می کند.
وی ادامه داد : در استان سمنان 6 هزار و 800 هکتار اراضی صنعتی، یک منطقه ویژه اقتصادی و 20 شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که همه آن ها در تامین آب مشکل دارند و باید مسوولان برای رفع این معضل اقدام کنند.
رییس انجمن روسای شرکت های مستقر در شهرک صنعتی گرمسار تاکید کرد : برای رفع کمبود آب مسوولان باید همکاری لازم را داشته باشند تا بسترهای مناسب برای جذب سرمایه‌گذاران فراهم شود.

** صنابع کم آب بر در منطقه ویژه راه اندازی شود
مدیرکل گمرک سمنان در گفت و گو با ایرنا با بیان این که رفع مشکلات منطقه ویژه اقتصادی گرمسار با ارایه نظرهای کلیشه ای قابل حل نیست بلکه باید با تدوین قانون جامع برای رفع این مشکلات اقدام کرد، افزود : به فرض اگر مشکل آب شهرستان گرمسار حل شود آیا تحول خاص و بنیادین در صنعت استان اتفاق می افتد.
علی سعدالدین خاطرنشان کرد : باید به صنایعی که نیاز کمی به آب دارند در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار راه اندازی شود و به یقین اگر سازگاری در این بخش دیده شود بخش قابل توجهی از مشکلات صنعت استان برطرف می شود.
وی اظهارداشت : مهمترین رکن پیشرفت هر منطقه آب است اما باید قبول کرد که مدیریت اصولی و شفاف در رفع مشکلات کشور ضروری است و با ساز و کاری هدفمند می توان برای رفع چالش های پیش رو اقدام کرد.
مدیرکل گمرک سمنان ادامه داد : برای رفع مشکلات منطقه ویژه اقتصادی گرمسار باید با ساز و کاری هماهنگ و منطقی از سوی تمام مسوولان کشور و استانی حل و به تکمیل و بهبود زیرساخت های صنعتی توجه شود.

** نظرهای کارشناسی در توسعه مناطق ویژه گنجانده شود
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در گفت و گو با ایرنا افزود : در بعضی موارد راه اندازی نواحی و شهرک های صنعتی در استان از همان ابتدا کارشناسی نبوده و بدون توجه به موقعیت و راهبردها، برای فعال سازی واحدها در این اماکن اقدام شده است.
علی اصغر جمعه ای گفت : زیرساخت لازم برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار چندان فراهم نیست و با انعقاد تفاهم نامه های اقتصادی پیشرفت و آبادانی برای سمنان به ارمغان نمی آید و باید با رفع مشکل کم آبی برای معضل بیکاری در استان اقدام کرد.
وی خاطرنشان کرد : برای راه اندازی واحدهای تولیدی، شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی منطقه در نظر گرفته شود اما در بسیاری از مواقع شاهد هستیم که فلان مسوول با رابطه درصدد راه اندازی واحد صنعتی در یک منطقه است که این امر در طولانی مدت به جای خدمت رسانی به مردم، آحاد جامعه را با چالش مواجه می کند.
جمعه ای ادامه داد : کاغذ بازی اداری یکی از دلایل توسعه نیافتن منطقه ویژه اقتصادی گرمسار است و در بسیاری از موارد در اداره شهرک های صنعتی مدیریتی قوی و منسجم وجود ندارد.
وی تصریح کرد : سرمایه گذار برای اشتغال آفرینی در یک منطقه بسیار حساس و دقیق است و در مناطقی که احساس ناامنی کند حاضر به هزینه اعتبار نخواهد بود.

** تکمیل زیرساخت منطقه ویژه اقتصادی نیازمند اعتبار
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سمنان در گفت و گو با ایرنا افزود : تکمیل زیرساخت منطقه ویژه اقتصادی برای حضور سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی با هدف رونق تولید به 400 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
بهروز اسودی گفت : از مجموع 2 هزار واحد صنعتی و تولیدی استان سمنان، یکهزار واحد در این شهرستان مستقر است و وجود آزاد راه قم - گرمسار باعث وصل شدن 17 استان به منطقه ویژه اقتصادی گرمسار شده که شرایط توسعه منطقه ویژه اقتصادی را فراهم کرده است.
وی با بیان این که هشت ناحیه شهرک صنعتی در شهرستان گرمسار فعالیت دارد، خاطرنشان کرد : منطقه ویژه اقتصادی گرمسار به دلیل فاصله 85 کیلومتری با تهران و ارتباطات بین الملی ریلی، از منطقه های ویژه اقتصادی قابل توسعه و نیازمند توجه بیشتر محسوب می شود.
اسودی بیان داشت : استان سمنان به ویژه شهرستان گرمسار به دلیل قرار داشتن در مسیر نزدیک به تهران و وجود امکانات زیرساختی مانند راه آهن، برق، گاز، زمینه جذب و تشویق سرمایه گذاران را دارد.

** کم آبی مهمترین تهدید منطقه ویژه اقتصادی گرمسار
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا افزود : کم آبی مهمترین دغدغه صنعتگران در منطقه ویژه اقتصادی و شهرک های صنعتی این شهرستان است.
غلامرضا کاتب اضافه کرد : اکنون این منطقه ویژه اقتصادی 50 لیتر در ثانیه آب تامین شده که این مقدار کافی نیست و با توجه به این که آب یکی از شاخص های اصلی برای جذب سرمایه ‌گذار برای ایجاد واحد صنعتی است، کمبود این منابع، موجب بی‌ رغبتی فعالان اقتصادی می شود.
وی اضافه کرد : مشکل تامین آب این منطقه ویژه اقتصادی را می توان با بهره برداری از رودخانه حبله‌ رود حل کرد.
کارشناسان امر بر ضرورت تامین زیرساختها با هدف ورود سرمایه گذاران به این مرکز صنعتی تاکید دارند و می گویند با راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی، توسعه اقتصادی را در استان سمنان شاهد خواهیم بود.
به گزارش ایرنا ، در استان سمنان بیش از 2 هزار و 10 واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد که سهم 38 درصدی در اشتغال این استان دارد، در سال 96 از استان سمنان بیش از 323 هزار تن کالا با ارزآوری 143 میلیون و 405 هزار و 816 دلار صادر شده است که از نظر ارزش دلاری در مقایسه با سال 95 حدود 17 درصد افزایش داشت.
گرمسارغربی ترین شهرستان استان سمنان است و پنج هزار و 182 کیلومتر مربع وسعت و دستکم 70 هزار نفر جمعیت دارد، این شهرستان از شمال به دماوند، از غرب به ورامین، از شرق به شهرستان آرادان و از جنوب به کویر مرکزی منتهی می شود.
شهرستان گرمسار به دلیل نزدیکی با تهران و برخورداری از صنایع و واحدهای آموزش عالی، میزبان جمعیت قابل توجهی از استان تهران است.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.