به گزارش ایرنا ، گسترش و بازسازی راه ها از دیرباز برای پیشرفت کشورها مورد توجه بوده و راه ابریشم که از ایران نیز می گذرد به همین منظور ساخته شده است.
گسترش شهرها و افزایش جمعیت ساکن در آن ها به تدریج موجب توسعه صنعت حمل و نقل جاده ای شد ، و امروزه راه های آسفالته نقش محوری در تامین نیازهای بشر ایفا می کند.
رانندگانی که به امر حمل ونقل مشغول هستند همیشه کوتاهترین راه ها را برای رسیدن به مقصد خود انتخاب می کنند که از نظر اقتصادی و صرف وقت برایشان مهم است.
راه های شهرستان شاهرود به خاطر موقعیت جغرافیایی مورد استفاده رانندگانی است که به سوی شمال ، شرق و جنوب کشور تردد می کنند.
راه شاهرود - طرود- جندق به خاطر کوتاهی آن مورد استفاده تعدادی از رانندگان عازم به یزد و اصفهان قرار می گیرد ، در حالی که راه اصلی رسیدن به یزد و اصفهان مسیر شاهرود - دامغان - جندق است .
با این که راه اصلی چهار بانده و مجهزاست ، بسیاری از رانندگان از راه 2بانده و کم عرض شاهرود - طرود استفاده ودلیل آن را کوتاه بودن مسیر عنوان می کنند.
راه شاهرود - دامغان - جندق 320 کیلومتر و راه شاهرود- طرود - جندق حدود220 کیلومتر است ، این فاصله کوتاه موجب شده تا بسیاری از رانندگان کاستی ها و خطرات این مسیر مانند احتمال برخورد با شتر در شب ها ، کمبود علایم رانندگی ، عرض کم راه و نیز دست اندازها را به جان بخرند.
راننده یک کامیون که در حال استراحت در حاشیه راه بود به خبرنگار ایرنا ، گفت : راه ها به هرمیزان که کوتاهتر باشند بیشتر مورد توجه رانندگان قرار می گیرند.
حسن اکبری که ساکن اصفهان است ، ادامه داد: علاوه بر رانندگان استان های دیگر، بسیاری از مردم روستاهای منطقه طرود هم از این مسیر استفاده می کنند، رسیدگی به این راه و تامین امکانات مورد نیاز باید از سوی مسوولان مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت : ایجاد پایگاه های اورژانس و هلال احمر ، افزایش مجتمع های خدمات رفاهی جاده ای و یا دست کم ساخت سایه بان های کوچک برای استراحت رانندگان در گرمای شدید تابستان و نیز کمک به درراه ماندگان احتمالی و حادثه دیدگان یک ضرورت است .
یک راننده دیگر که از بندرعباس به گرگان بار حمل می کند ، گفت: به خاطر کوتاهی راه ، مسیر جندق- طرود را انتخاب کردم ، اما وضعیت آسفالت این مسیر بسیار نامناسب است.
غلامرضا حسن آبادی افزود: با وجود هزینه های بالای سوخت و نگهداری خودروهای سنگین ، راه های نامناسب هم هزینه های دیگری را تحمیل می کند.
علی محمدی از اهالی یزد که به همراه خانواده اش عازم مشهد مقدس است، گفت: به بیشتر استان ها مسافرت کرده ام ، جاده های استان سمنان به ویژه شرق آن بیشترین دست اندازها را داشته ونیاز به مرمت و تعریض دارند.
وی به تخریب بخش هایی از آسفالت این مسیر هم اشاره کرد و گفت: نداشتن جذابیت و یک نواخت بودن راه، خستگی و خواب آلودگی رانندگان و حوادث جاده ای را بدنبال دارد.
مدیرکل راه و ترابری سمنان در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: بهسازی محور شاهرود- طرود- معلمان از برنامه های این اداره کل است.
سید عبدالمجید نژاد صفوی افزود: 15 کیلومتر این مسیر 2سال پیش بااستفاده از ماشین آلات اداره کل آسفالت و بهسازی شد و بخش باقی‌مانده هم با حدود 10 میلیارد ریال اعتبار در حال انجام است.
به گفته وی ، در اجرای این طرح هفت کیلومتر از محور شاهرود- طرود و معلمان آسفالت گرم و 10 کیلومتر آن نیز آسفالت سرد می‌شود.
شانه سازی و اصلاح شیب شیروانی و اجرای روکش آسفالت در محور طرود- شاهرود از دیگر کارهای انجام شده است .
همچنین برای راه اندازی پایگاه هلال احمر طرود هم یک میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
طرود با سه هزار نفر جمعیت 130 کیلومتر از شاهرود فاصله دارد.
شترداری، قالی بافی، کشت گندم، جو، سیر و پیاز و همچنین خرما شغل اصلی مردم این منطقه است.
7358/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.