به گزارش ایرنا ، روستای رضا آباد با 400 نفر جمعیت در شمال منطقه پارک وحش خارتوران در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی شاهرود و ۱۲۳ کیلومتری جنوب بیارجمند واقع شده است.
رضا آباد که از روستاهای هدف گردشگری شاهرود هم محسوب می شود جاذبه های مهمی مانند خانه های پلکانی ، تپه های ماسه ای به اشکال گوناگون ، سیاه چادر عشایری و دست بافته های زنان دارد .
خشکسالی پیاپی 15 سال گذشته تاثیر بسیار نامطلوبی بر قنات ها و چاه های آب این منطقه گذاشته و موجب خشک شدن بسیاری از آن ها هم گردیده است.
محمدرضا احمدی یکی از اهالی این روستا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد : برغم پایین بودن کیفیت آب ، در برخی روزها با قطعی آن مواجهیم که وضعیت را بسیار دشوار می کند.
وی با بیان این که در 2 هفته گذشته آب لوله کشی روستا قطع بود ، افزود: آبرسانی با تانکر هم در فواصل طولانی انجام می شود.
یکی دیگر از اهالی رضاآباد هم گفت: کیفیت پایین آب این روستا موضوعی قدیمی است ، یکی از خیران منطقه حدودسه سال پیش یک دستگاه تصفیه آب برای روستا تامین کرده بود تا مردم از آب آشامیدنی بهداشتی برخوردار شوند.
علی عباسی افزود: تا زمانی که این دستگاه سالم بود ، اهالی به اندازه مصرف روزانه آب را درظرف های گوناگون نگهداری می کردند ، اما اکنون ناچار هستند از آب لوله کشی که شور نیز است، استفاده کنند.
برخی از ساکنان این روستا بر این باورند که کودکانشان با خوردن آب لوله کشی دچار دل درد ، اسهال و تهوع شده و برای درمان به مراکز درمانی روستاهای اطراف و خانه بهداشت روستا مراجعه کرده اند.
امام جماعت روستای رضا آباد نیز به خبرنگار ایرنا گفت : پیگیری های زیادی برای تعمیر دستگاه تصفیه آب روستا انجام شده اما تاکنون نتیجه بخش نبوده است.
حجت الاسلام حسن آلاله افزود: با بررسی کارشناسان امر هزینه تعمیر و راه اندازی دوباره این دستگاه تصفیه آب حدود 30میلیون ریال برآورد شده است.
وی افزود: آب لوله کشی روستا ی 100 خانواری رضا آباد از یک حلقه چاه آب در بالا دست این روستا تامین می شود که درجه شوری آن بسیار زیاد است .
بخشدار بیارجمند هم در گفت وگو با ایرنا با تاکید بر مشکل آب روستای رضا آباد گفت: این موضوع روز پنجشنبه گذشته در نشستی با فرماندار شاهرود مطرح شده است .
روح الله کریمی افزود : با پیگیری های انجام شده در چند روز آینده دستگاه تصفیه آب روستای رضا آباد دوباره راه اندازی و مشکل مردم مرتفع خواهد شد.
وی گفت: دولت برای آبرسانی به روستاها ازهیچ کوششی دریغ نمی کند ، پارسال یک چاه آب در منطقه زمان آباد حفر شد و برخی روستاهای دورافتاده خارتوران نیز با تانکر آبرسانی می شوند.
بخشدار بیارجمند گفت: با کمک فرمانداری شاهرود ، برای تامین آب روستاهای ابوالحسنی ،کلاته مرعی ،ربات زنگ ،کلاته مطهری و دیگر روستاهای این منطقه از محل اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری ، بودجه مناسبی تخصیص یافت.
بخشدار بیارجمند خشکسالی 15 سال گذشته را در کمبود آب روستاهای منطقه خارتوران موثر خواند و وضعیت پیش آمده را ناشی از شرایط اقلیمی اعلام کرد.
وی بر کمبود منابع آب تاکید کرد و گفت: به همین دلیل آبرسانی با تانکر به برخی روستاها اجتناب ناپذیر است.
به گفته وی پارسال 22میلیاردریال در آبرسانی به روستاهای خارتوران هزینه شده که بیش از 50 درصد اعتبارات امور آب و فاضلاب روستایی شاهرود است.
زهرا قدوسی پور معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در باره مشکلات بهداشتی آب روستای رضا آباد گفت: خانه بهداشت این روستا زیرمجموعه مرکز درمانی ' زمان آباد ' است ودر بررسی های انجام شده در یک ماه گذشته مسمومیتی در منطقه گزارش نشده است.
وی ادامه داد: نتیجه کلرزنی و نمونه گیری از آب لوله کشی روستاهای منطقه نیز مطلوب بوده است.
قدوسی پور گفت: روز شنبه هم واحد بهداشت محیط و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بررسی هایی انجام دادند که هیچ مورد مسمومیت وجود نداشت.
برغم اظهار نظر این مقام دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، هنوز هم برخی از اهالی روستای رضاآباد بر تاثیر نامطلوب آب آشامیدنی روستا تاکید دارند.
اکنون اهالی 50 روستای بالای 20 خانواراستان سمنان با تانکر آبرسانی می شوند که هفت روستا مربوط به بخش بیارجمند است .
خشکسالی و کمبود آب موجب کوچ برخی روستاییان به شهر شده است ، در 10 ساله گذشته بیش از 20 هزار نفر از مناطق روستایی استان سمنان مهاجرت کردند.
اکنون 284 روستا و 56 آبادی زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان قرار دارند.
شبکه انتقال آب استان سمنان بیش از 2هزارکیلومتر است که به گفته مسوولان امر حدود 30 درصد از آن ها فرسوده و برای نوسازی به بیش از 300 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 لیتر است، در این استان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود.
شهر بیارجمند، مرکز بخش بیارجمند، در 110 کیلومتری جنوب شرق شاهرود قرار گرفته و تا سمنان 310 کیلومتر فاصله دارد.
این بخش با بیش از 10 هزار نفر جمعیت 40 روستا دارد.
ذخیره ‌گاه زیست کره توران با مساحت یک میلیون و 470 هزارو 640 هکتار بزرگترین ذخیره گاه زیست کره ایران در این منطقه واقع شده و گونه‌های نادر جانوری و گیاهی را در خود جای داده است.
7358/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.