به گزارش ایرنا، اسماعیل نجار روز شنبه در حاشیه بررسی میزان خسارت سرمازدگی باغ های شاهرود در جمع مردم شهر مجن این شهرستان افزود : 22 استان کشور در سرمای اواخر ماه فروردین سال جاری خسارت دیدند.
وی با بیان این که تغییر اقلیم و افزایش میانگین دمای کره زمین و به دنبال آن تغییر میزان و نوع بارش، واقعیتی است که در کنار ده ها مشکل دیگر چون فرونشست زمین و ایجاد گرد و غبار باید برای مدیریت آن، خود را آماده کرد.
وی اظهارداشت : همچنین دولت سالانه رقم قابل توجهی را برای استمهال وام های کشاورزان تقبل می کند.
وی تصریح کرد : دولت با تصویب مجلس شورای اسلامی سالانه 13 هزار و 500 میلیارد ریال به صندوق توسعه بیمه کشاورزی کمک می کند.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور ادامه داد : استفاده از بیمه محصولات کشاورزی یکی از راه هایی است که برای کاهش خسارت به کشاورزان پیش بینی شده است.
نجار بیان داشت : در پی بروز سرما در روزهای آخر فروردین امسال، بسیاری از باغ های شهرستان شاهرود هم دچار سرمازدگی شد. میزان خسارت سرما در باغ های شهر مجن 100 درصد برآورد شده است.
سرمای اواخر فروردین از مجموع حدود 14 هزار و 500 هکتار باغ موجود شهرستان شاهرود به هفت هزار و 800 هکتار خسارت زده است.
سرمای 2 هفته پیش یک هزار و 650 میلیارد ریال خسارت به باغ های این شهرستان وارد کرد که با احتساب زیان های سرمازدگی بهار پارسال، این آمار 2 هزار و 800 میلیارد ریال است.
فرماندار شاهرود در حاشیه این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت : سرمای اواخر فروردین از مجموع حدود 14 هزار و 500 هکتار باغ موجود این شهرستان به هفت هزار و 800 هکتار خسارت زده است.
سید محمدرضا هاشمی سطح باغ های خسارت دیده را 10 هزارو 300 هکتار اعلام کرد و افزود: پارسال 2 هزار و 500هکتار باغ های انگور یک هزار و 100 میلیارد ریال و امسال هفت هزارو 800 هکتار باغ به میزان یک هزارو 650 میلیارد ریال خسارت دید.
فرماندار شاهرود تصریح کرد : پیش از این استاندار سمنان ، نماینده مردم شاهرود و میامی و مسوولان شهرستان هم پیگیری های فراوان را انجام داده بودند تا بخشی از خسارت های باغداران جبران شود.
هاشمی با بیان این که هفته گذشته نشستی با رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، ادامه داد:در این نشست تصمیم هایی برای کمک به حل مشکل باغداران اتخاذ شد.
هاشمی با اشاره به بازدید امروز رییس ستاد بحران کشور از باغ های سرمازده شاهرود، گفت : این بازدید در پی دیدارها و نامه نگاری هایی بوده که از سوی استاندار، نماینده و دیگر مسوولان شهرستان انجام شد.
32 درصد باغ های استان سمنان معادل 14 هزار و 500 هکتار در شهرستان شاهرود واقع است.
سالانه در این شهرستان حدود 80 هزار تن زردآلو و 130 هزار تن انگور تولید می شود.
شرق استان سمنان قطب تولید گندم در استان سمنان است.
/6026/7358/7359
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.