به گزارش ایرنا، مرتضی ضرابی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در جهاد دانشگاهی استان سمنان افزود : پیگیری ایجاد این نمایندگی های شرکت رویان در کشورهای هدف در سال گذشته انجام و سعی می شود مراحل ایجاد و تکمیل این نمایندگی ها تا پایان سال 97 انجام شود.
وی با اشاره به فعالیت اکنون یک نمایندگی این شرکت در اقلیم کردستان عراق، خاطرنشان کرد: دفتر نمایندگی دیگری در شهر کربلای عراق، و دفاتری نیز در شهر مسقط کشور عمان، دمشق در سوریه و باکو در آذربایجان ایجاد می شود.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان، صدور دانش فنی این شرکت به دیگر کشورها را از اهداف فعالیت رویان برشمرد و بیان کرد: دانش جداسازی و ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف در ایران به طور کامل بومی است و توان صدور این دستاورد علمی به دیگر کشورها با شرط امکان سرمایه‌گذاری دولت آن کشور و نزدیکی جغرافیایی امکان‌پذیر است.
ضرابی با اشاره به این که کشورهای اروپایی نمایندگی هایی در کشورهای همسایه ایجاد کرده اند و نمونه های خون بندناف را در کشورهای هند و مالزی ذخیره سازی می کنند، تصریح کرد: نزدیکی ایران برای کشورهای همسایه امتیاز مهمی است و در زمان حاضر نیز خدمات درمان ناباروری شرکت رویان در کردستان عراق ارایه می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان، تعداد نمونه های سلول های بنیادین خون بند ناف در بانک عمومی سه مرکز کشور 15 هزار نمونه و در بانک خصوصی 90 هزار نمونه است و دلیل پایین بودن تعداد نمونه ها در بانک عمومی کمرنگ بودن پشتوانه مالی است.
وی با تاکید بر تلاش شرکت فناوری بن یاخته های رویان برای رساندن تعداد ذخایر سلول های بنیادین خون بند ناف تا 100 هزار نمونه در سال 97، بیان داشت : 46 درصد نمونه های سلول های بنیادین خون بند ناف ذخیره در بانک های کشور دختر و 54 درصد پسر است و این نمونه ها از 86 درصد زایمان سزارین و 14 درصد زایمان طبیعی نمونه‌برداری شده است.
ضرابی با بیان این که تاکنون در ایران 100 جراحی پیوند با استفاده از سلول های خون بند ناف انجام شده است، افزود: بیشتر این عمل های جراحی مربوط به بیماری های با منشا خونی مانند تالاسمی و کم‌خونی مادرزادی است که بیشتر از 70 درصد موفقیت‌آمیز بود.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان با اشاره به ظرفیت درمانی سلول های بنیادی در درمان 70 نوع بیماری، بیان کرد: کارآزمایی بالینی در ایران از این توان علمی برای بیماری هایی مانند فلج اطفال، اوتیسم، سکته‌های قلبی و دیابت نوع یک در ایران آغاز شده و درمان آنها در چند سال آینده از از طریق سلول های بنیادی انجام خواهد شد.
وی، کم بودن تعداد مراکز جراحی پیوند را علت اصلی استفاده کم از سلول های بنیادی خون بند ناف در کشور ذکر و اظهار امیدواری کرد: با همت دولت پس از اجرای طرح تحول سلامت، تعداد مراکز پیوند در کشور افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان گفت: طبق برنامه وزارت بهداشت و درمان سالانه باید چهار هزار عمل جراحی پیوند در کشور با استفاده از سلول های بنیادی انجام شود، این در حالی است که در 10 ساله گذشته فقط سه هزار و 500 عمل پیوند در کشور انجام شده است.
به گزارش ایرنا، حسن رهایی رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان نیز دراین نشست با اشاره به ذخیره حدود 100 نمونه سلول بنیادی در بانک خون بند ناف این استان گفت: این ظرفیت علمی در ایران اسلامی، نتیجه خودباوری برخاسته از باورهای انقلابی است و نشان می‌دهد با روحیه جهادی دانشمندان در کنار تجاری‌سازی دستاوردهای علمی، کشور می تواند از این ظرفیت های علمی به شکل شایسته ای بهره برداری کند.
شرکت فناوری بن یاخته های رویان در کنار درمان ناباروری، به ذخیره سازی سلول های بنیاد خون بند ناف نیز اقدام می کند و نمایندگی این بانک در تمام استان های کشور فعال است.
ایران اسلامی در زمره 10 کشور دارای دانش ذخیره خون بند ناف در جهان است، سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف دارای 2 ویژگی خودنوزایی و تبدیل شدن به انواع سلول های مشابه در بدن است که کاربرد قابل توجهی در درمان بیماری های با منشا خونی است.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.