محمد جهانشاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به قرارداد واگذاری خانه تدین به بخش خصوصی به منظور سرمایه‌گذاری و بهره برداری هدفمند ، افزود : واگذاری بناهای تاریخی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از سیاست‌های کلان کشور و با هدف افزایش ارزش افزوده میراث فرهنگی انجام می شود.
وی با اشاره به این که روند واگذاری خانه تدین به سرمایه گذاری بخش خصوصی چهار سال طول کشیده است، اظهارداشت : از چند روز آینده روند واگذاری این بنا تکمیل می شود و هنرمندان صنایع دستی ساکن در این بنا به مکان توافقی منتقل می شوند.
وی با بیان این که این اداره کل تعهدی نسبت به دائمی بودن اسکان هنرمندان صنایع دستی در خانه تدین نداشته است، تاکید کرد: بنا به سیاست حمایتی ،همچنان این هنرمندان مورد حمایت هستند و به مکان مناسب دیگری در شهر سمنان منتقل می شوند.
وی بیان کرد : در تلاش هستیم هنرمندان فعلی ساکن در خانه تدین با همکاری دیگر خانه های تاریخی یا در فضای مناسب دیگری به صورت رایگان و یا با هزینه کم اقامت یابند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان تصریح کرد : هنرمندان صنایع دستی ساکن در خانه تدین به هیچ وجه بلاتکلیف نیستند و هر تغییری با هماهنگی خود آن ها انجام می شود، این مساله بین میراث فرهنگی و هنرمندان صنایع دستی جنبه درون خانوادگی دارد و حاشیه سازی در آن نیست.
وی با اشاره به سرمایه گذاری 20 میلیارد ریالی بخش خصوصی برای تبدیل خانه تدین سمنان به مرکزی خدماتی، اقامتی، پذیریرایی و فرهنگی، گفت: در طراحی و بهسازی این بنا، بخشی به فروشگاه صنایع دستی اختصاص یافته است که هنرمندان فعلی ساکن می توانند در آنجا فعالیت کنند.
جهانشاهی تاکید کرد : با ساماندهی بناهای تاریخی و بهسازی از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی به معرفی بافت تاریخی شهر سمنان کمک می شود که نقش مهمی در رونق کار هنرمندان حوزه صنایع دستی هم خواهد داشت.
وی با بیان این که این اداره کل در قبال این هنرمندان سیاست های حمایتی خود را ادامه می دهد، افزود : از سوی دیگر، سرمایه گذار بخش خصوصی باید به اجرای طرح خود بپردازد.
وی با اشاره به این که با تکمیل طرح احیای خانه تدین برای حدود 40 نفر اشتغالزایی می شود، خاطرنشان کرد: در این طرح فروشگاهی در نظر گرفته شده که اولویت حضور هنرمندان برای معرفی هنر بومی استان در این بخش با فعالان صنایع دستی فعلی ساکن است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با تاکید بر این که هرچه بافت تاریخی سمنان پویاتر باشد گردش مالی بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی بهتر خواهد بود، گفت: احیای خانه تدین ارتباط مستقیم با رونق فعالیت هنرمندان صنایع دستی دارد و مکمل هم هستند.
جهانشاهی با اشاره به این که با احیای خانه تدین طی قراردادی بهره برداری از آن در 14 سال به سرمایه گذار واگذار می شود، افزود: طرح احیای این بنا تا پایان 97 تکمیل می شود .
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان تاکید کرد: خانه تدین از نظر سازه و طراحی نیازمند مرمت و بهسازی جدی است و سالم بودن ظاهر بنا دلیلی بر سالم اصل و اساس آن نیست، به همین دلیل بهسازی آن باید سریع تر انجام شود.
خانه تدین در خیابان طالقانی سمنان توسط تاجری معتبر در دوره قاجار بنا شده و دارای حوضخانه، تالارهای زمستان‌نشین و بادگیر بلند و حجیم در بخش تابستان‌نشین، اصطبل، آشپزخانه، حیاط مرکزی و معماری گودال باغچه است.
با حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان از 2 سال پیش حدود 20 هنرمند صنایع دستی رشته‌های گلیم، فرش، جاجیم، نمدمالی، چرم دوزی و سنگ تراشی از خانه تاریخی تدین به عنوان فروشگاه و کارگاه استفاده می کردند و روند واگذاری این بنا به بخش خصوصی بر اساس قرارداد رسمی چهار سال طول کشیده است.
استان سمنان بیش از یکهزار اثر تاریخی، طبیعی، فرهنگی و معنوی شناخته شده دارد که حدود 700 اثر به ثبت ملی رسیده است و بخش خصوصی در حال حاضر بیش از چهار هزار میلیارد ریال در بخش های مختلف میراث فرهنگی این استان سرمایه‌گذاری کرده است.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.